» »

ABA liga 2021/22

ABA liga 2021/22

««
5 / 12
»»

Masayoshi ::

Ok, ampak Oli res ni na nivoju. Zadar zadeva iz odprtih položajev, Oli ne. Je pa 2/4 vseeno dosti boljša vsaj obramba.

Groot ::

komentar2021 je izjavil:

Zadar (za sedaj) igra tekmo sezone :)


Mah sam pa niti ne bi rekel tega. Prej COL igra tako podpovprečno da je res že neverjetno počasi. Toliko napak in slabega gibanja v napadu da kar glava boli. Da o gibanju v obrambi sploh ne začnemo.

komentar2021 ::

Olimpija res slabo iz prostih metov - 4/12...Zadar pa kot sem že napisal sploh ni slab, to sem tudi pričakoval. Nobena ekipa se ne premaga sama od sebe (dokaz za to je prejšnja sezona npr. prepričljiva zmaga Krke proti Partizanu itd.), mislim, da sicer Zadar res igra tekmo sezone (nisem pa glede vse njihove tekme), dobro so igrali tudi proti Partizanu v 1. krogu (takrat še sicer s precej solidnim Lukovićem), ko je Partizan premagal Zadar izključno zaradi kakovostnejših igralcev, ki so pač odigrali dovolj borbeno, kljub slabemu metu.

Zadar danes 6/12 trojke, 9/12 prosti meti v 1. polčasu...Trevor Thompson zelo obetajoče za Zadar.

Masayoshi ::

Oba Alena jih ven vlečeta. Danes Hodžić zadeva kot že dolgo ne. Zakaj nič ne igra Radovanović?

Groot ::

Edini sklep današnje tekme je: Golemac adijo. Vse drugo razen tega pač mislim da ni več rešitev.

Masayoshi ::

So imeli priložnost, pa so se drugače odločili. Mislim da to je to za to sezono. Drugo leto pa Golemac in Sani adijo. Upam.

uvodV?? ::

Če pa potem Golemac ostane, sem pa jaz out.

komentar2021 ::

"Prenos tekme je bil tako na TV Slovenija kot Arena Sport. Prav na slednji pa je bilo med prenosom povedano, da naj bi Olimpijo zapustil še en igralec. Odšel naj bi 30-letni Jackie Carmichael, ki je poleti prišel iz Igokeje."

https://www.kosarka.si/med-prenosom-tek...

komentar2021 ::

Tudi Ekipa24 javlja podobno...
https://ekipa.svet24.si/clanek/kosarka/...

Groot ::

Aha torej odhaja. Osebno mi ga je škoda, ker mislim da je borben igralec, ki postori marsikatero umazano delo v obrambi, kar sicer manjka COL.

Masayoshi ::

Groot ::

Če bodo menjali, je neumnost da tega niso storili med reprezentančnim premorom. Sedaj namreč sledi dokaj intenziven ritem do konca leta, kar praktično onemogoča neko pripravo z novim trenerjem. Prav tako je potem bedarija, da so pod obstoječim štabom pričeli čistit igralski kader, ki po možnosti ne bo ugajal novemu trenerju.

Kurzweil ::

SPLIT - BORCA 66:80

Pričakovana zmaga Borca, na koncu je pretehtala daljše klop Borca, kjer so prišli do izbraza visoki igralci, ki so, kot sem pisal pred tekmo po večini tudi dobri šuterji od daleč, kjer je to tekmo izstopal Marko Pecarski, ki je 26 točkam dodal tudi 12 skokov. Slednji je trojke metal 3/4. Pri Splitu je ponovno imel težave z osebnimi napakmi Bajo, kar se mu letos kar rado dogaja, najboljši pri Splitu pa 21-letni Lovre Runjić - 12 točk, 5 skokov, 5 podaj. Pri Splitu je manjkalo nekaj igralec, verjetno so najbolj pogrešali Ukića.

MORNAR - MEGA 79:75

Kot ugotavljamo vsi, ki redno spremljamo ligo ABA, se Mornar še naprej dviguje, zato ne preseneča dejstvo, da so na tej tekmi zmagali. Mornar je v režiji/zaključkih Mosleya in Smith postregel s par atraktivnimi akcijami, zanimivo pa, da zadnje tekme morda še najbolj konstantno za Mornar igra Aleksandar Lazić, torej bivši član Primorske in Olimpije. Pri Megi je tokrat spet zaigral eden boljših posameznikov tega klub v tej sezoni, Boriša Simanić, ki pa še ni bil na pravem nivoju. Sicer pa dobra tekma hrvaškega centra Karla Matkovića, Scootchieja Smitha, sicer pa zelo soliden tako v napadu, kot obrambi poljski reprezentanc Aleksandar Balcerowski, ki ima vsaj v mojih očeh najlepšo pridhodnost med mladimi pri Megi. Balcerowski ima 219cm in je za svojo višino izredno gibljiv, dober v obrambi, ima met, dober v pick and rollu, dobro zadeva proste mete, praktično je težko najti slabo stvar pri njemi, ga verjetno čaka lepa prihodnost. Megi se je na tej tekmi poškodoval zadnje čase dober Rudan. Sicer pa sem letos zelo presenečen oz. razočaran nad vlogo in igrami Nikole Kočovića, ki je lani precej dobro igral za Borac. Sicer pa na tej tekmi je Mego v igri držal dober skok (40 proti 28 Mege)... slabo pa so metali z 2 točki.

IGOKEA - PARTIZAN 68:70

Tole je bila tekma, ki je bil upravičeno označena za tekmo kroga v ABA ligi. Partizan se je celotno tekmo lovil, zaostajal že tudi za 17 točk in se v samem finišu zlizal. Zaradi težav z osebnimi napakami je Igokea praktično celotno tekmo igrala brez svojega prvega igralca Daliborja Ilića, je pa Igokea najbolj trpela v igri, ko je vodil napad Robinson, ki se čudim, da je še sploh član Igokee. Waller je tekmo tekme v svojem slogu zadel nekaj nemogočih metov, solidno so za Igokeo igrali še Starks, Radanov, Jošilo... najboljši za klub iz Laktašev, pa je bil tokrat Deshawn Stephens, ki je 18 točkam (njegov rekord sezone), dodal še 7 skokov. Na drugi strani pa tokrat ni bilo pretirano razpoloženega igralca, še najboljša sa bila Smailagić in Leday, tekom tekme je razočaral Punter, ki pa se je v končnici skupaj s Trifunovićem več kot oddolžil in prinesel zmago. Bolj kot gledam Partizan, bolj se mi zdi, da to ni to, kar so pred začetkmo sezone pričakovali, ne rečem, povem solidni rezultati, a mislim, da so od igre pičakovali več. Sem pa prepričan, da bo prej kot slej prišla v Partizan kakšna okrepitev, verjetno na položaju centra. To tekmo slabše Avramović, Moore in tudi naš Glas, ki pa overall ozadnje čase več kot lepo izkorišča priložnost Obradovića. Igokea je dobila skos z 40 proti 27, medtem ko je Partizan konkretno bolje metal za 2 točki (59,3%, Igokea 39).

FMP - KRKA 87-76

Tole zmago FMPja lahko mirno označimo za pričakovano, kar pa seveda precej boli, ker je Krka z zadnjo četrtino, ki jo je dobila z 18-27 na trenutke prišla blizu FMPju. Za Krko je ponovno odlično odigral Rok Stipčević, ki je 17 točkam dodal še 7 skokov in 5 podaj. Tako kot po prvi tekmi, sem tudi po tej dobil vtis, da ko bo Adonis Thomas prišel malce bolj v formo bo zelo solidna okrepitev. Najboljšo tekmo sezone v dresu Krke je odigral Temple Gibbs, ki je trojke na tej tekmi metal 7/9. Vrača se v rotaiju tudi Jure Špan, slabo pa je to tekmo odigral Jurij Macura, za katerega pa sploh ne dvomim, da bo še pokazal dobre predstave. Malce me zadnje čase nervira komunikacija Krke z gledalci/mediji/javnostjo, namreč še Novomeščani ne vedo kdaj je kdo poškodvan in kakšen je njihov status. Upam, da se čim prej vrne Stavrov, ki je odlično začel sezono, največje vprašanje pa je, koliko tekem bo letos za Krko odigral Arapović, ker je do sedaj odigral samo eno. Pri FMPju pa pričakovano najboljša Tasić in Bryce Jones, ki je mislim da na tej tekmi zadel že 50. zasporedni prosti meta! Kar se mi zdi, da moram še posebej izpostavit v povezavi s tem, kako je denimo Cedevita Olimpija zadnjo tekmo izvajala proste mete - v celoti gledano je Bryce Jones letos metal proste mete 54/57, kar je 94,7%. Tokrat malce rezervirano za FMP Garrett Nevels, ki je v zadnjem obdobju igral odlično za FMP. Krka je na tej tekmi izgubila odločno preveč žog (19) Sicer pa je bila 3/4 tekme obramba Krke na res slabem nivoju. Mimogrede, po tem ko se je Obradović zadnje tekme pri Partizanu precej ukvarjal z Zagorcem in Trifunovićem, je bojda slednji že bil v pogovorih z FMPjem, da prestopi v ta klub. Krka je na tej tekmi pobrala samo 18 skokov, FMP pa 27, kjer je tudi več kot vidna razlika. Krka bi nujno potrebovala še menjavo za Roka Stipčevića... kamor bi sedal Barić... pri čemer je potrebno vedet, da ga je Krka hotela obdržat, pa je Nejc vztrajal, da odide v Split, kjer pa je že tudi pokazal par dobrih tekem.


CEDEVITA OLIMPIJA - ZADAR 73:74

Tu pa ni kaj veliko za napisat... zdi se, da se agonija vleče dalje... vedno bolj pa se zdi, že kar nekaj tekem, da z Golemcem tu ni več energije, volje, želje, prave borbe. Tako ambiciozen in po rosterju neprimerljivo bogatejši klub od Zadra, ki je bil pred tem krogom zadnji v ABA ligi, bi COL morala na domačem parketu gladko zmagat. Prosti meti katastrofa, obramba slaba večji del tekme. Razen nekaj atraktivnih potez na tej tekmi, je tole tekma za pozabo. Blažič je tokrat povsem pogorel, zakaj Radovanović tako mala minutaža? Ščuka sploh ni igral, Rupnik slabo, Omić je v dani minutaži dal svoje in dodal energijo in nekaj želje po igri, Hodižića, bi tokrat pohvalil, edina, ki pa sta tokrat odigrala na nekem nivoju pa sta Ejim in Auguste. Nekak se bojim, da Ferrell ni tisto, kar je Olimpija iskala oz. potrebovala, je pa to zanj letos že 5. klub!.. se bolj zdi, da je problem pri Golemcu in ne bi se čudil, če se na koncu izkaže, da je bil Keene boljši igralec od Yogija v tem stanju, kot je sedaj... vprašanje tudi, kako bi igral Keene, če bi bil drug trener oz. bi slednji dobil vlogo, ki je je bil vajen v preteklosti. Sem presenečen, da po tej tekmi ni odstopil Golemac, ki pa pravi, da je to stvar kluba, tako da slednji se očitno niti ne čuti odgovornega oz. nima toliko občutka/krivde za trenutno situacijo, kot ji ima dejansko... marsikdo bi tu pokazal obraz in odstopil... saj veste kako gre, kačo je treba pri glavi... Naslednji 2 tekmi za COL pa Virtus in Partizan. Redko pa človek vidi, da v 13-14 sekundah ekipa ne bi zmogla narediti osebne napake... o tem bi se tudi dalo debatirat. Govorim o situaciji v zadnjem napadu Cedevite Olimpije.

BUDUČNOST - SC DERBY 78:70

Pričakovana zmaga Budučnosti...

///////

Danes:

18:00
CRVENA ZVEZDA - CIBONA

Goody ::

Sekulić naj bi zamenjal Golemca, LOL. Še en alibi trener, ki ne rezkira in ne razvija mlade pa da mu roko režejo. Ista pašta ko Golemac, tud rezultat bo isti - igrali bodo 4 tujci in en naš dodatek. Osvojili bodo pa max odlično 6. mesto v ABA in izgubili v prvem kolu PO.

komentar2021 ::

Kurzweil je izjavil:



IGOKEA - PARTIZAN 68:70

Vse kar si napisal je točno. Mislim, da Partizan potrebuje kvalitetnega playmakerja (Madarjevo "težavo" sem že opisal v enenm prejšnjih komentarjev, Moore sicer zablesti v določenih trenutkih, kakor opažam se v BG tudi nasploh zelo dobro počuti, ni pa to to, kar se pričakuje) in centra (slednjega nujno, je pa centra težko najti, vsaj kvalitetnega, na to težavo je že upozoril Obradović), če hoče biti v konkurenci za resnejši rezultat (beri: borba za naslov). Sicer pa je Obradoviću treba verjeti tudi, kadar so njegove odločitve navidez nenavadne, Partizan ima za sedaj odlične rezultate, edini malce presenetljiv poraz je bil tisti proti Andori, ko je bil Partizan v vlogi gostujoče ekipe, vendar proti tej Andori izgubljajo tudi ekipe sestavljene iz kakovostnejše posameznikov, kot jih ima trenutno Partizan oz. se zelo mučijo.

Tudi Partizan ima podobne težave kot Olimpija, kar se tiče igre v smislu, da igralci, ki naj bi "delali razliko", tega v glavnem ne počnejo oz. da igralci kot so Punter, Kurucs, Moore, Madar ne igrajo v skladu s (sicer zelo visokimi) pričakovanji. Kot sem že napisal, rezultati Partizana so v skladu s pričakovanji, če so ta realna - od ekipe, ki je sestavljena iz igralcev, v povprečju starih nekaj več kot 23 let je nerealno pričakovati izključno same zmage oz. da ni nobenih padcev v igri, oz. jaz sem pričakoval tudi kakšen poraz več. Mislim, da ni problem pri nobenem od naštetih igralcev, da se ne bi trudil, Punter in Moore sta imela tudi kakšne trenutke, ko sta pravzaprav na nek način sama odločila tekmo ali pa vsaj dala velik doprinos temu (npr. proti Hamburgu, Joventudu v Eurocupu, proti Igokei v ligi ABA), vendar je to še zmeraj nekako premalo, ker sem prepričan da zmoreta več :).

Napisal bi svoja pričakovanja o tekmi Partizan - C. Olimpija (11.12 - 19.00), pa je še veliko neznank - ali bo Kurucs pripravljen, kdo bo vodil Olimpijo, ali bosta ekipi vstopili v derbi kroga z zmagama ali porazoma...mislim pa, da bo zelo zanimiva tekma, ki bi že znala dati nekaj odgovorov na naslednja vprašanja:
- Ali Punter prihaja v strelsko formo oz. ali bo popravil odstotek zadetih metov?
- Ali je dobra predstava Glasa proti Budućnosti naključje ali pa bo Glas res nekdo na katerega bo Obradović lahko resneje računal?
- Ali Olimpija lahko računa na to, da v morebitnem PO lahko tekmuje proti ekipam, kot so CZ, PAR, BUD (do sedaj dva poraza proti CZ in BUD, proti Partizanu seveda še niso igrali)?
...

Pa še moja napoved kdo bo med top 6 (ne nujno po tem vrstnem redu):
- CZ
- BUD
- PAR
- IGO
- OLI
- FMP/Mega - iskreno, prednost bi dal Megi, vendar ima sedaj FMP 8-2, Mega pa 4-6, tako da bo za Mego zelo pomembno, da zmagajo naslednji dve tekmi proti Splitu in Zadru - v tem primeru, jim dajem prednost, sicer dajem prednost FMP...

Zgodovina sprememb…

Groot ::

Goody je izjavil:

Sekulić naj bi zamenjal Golemca, LOL. Še en alibi trener, ki ne rezkira in ne razvija mlade pa da mu roko režejo. Ista pašta ko Golemac, tud rezultat bo isti - igrali bodo 4 tujci in en naš dodatek. Osvojili bodo pa max odlično 6. mesto v ABA in izgubili v prvem kolu PO.


Vir? Malce dvomim sicer v tole ker je Sekulić še vedno vezan pri Nymburku.

Se pa sicer strinjam da tole niti približno ne bi bila prava menjava, ampak kvečjemu obet za še bolj indijansko igro. Dober pokazatelj je sistem igre v reprezentanci, kjer takrat ko ni Dončiča pač ni nobenega sistema. Če pa pride do te menjave, pa je to vsaj po mojem mnenju posledica obsedenosti vodilnih s tem da more biti v ekipi čim več "domačih". Nekateri na to palite, sam pa mislim da to nikakor ne daje potrebne kvalitete na kratek rok. Je pa seveda razvoj domačih igralcev in strokovnega štaba bistven na dolgi rok.

Goody ::

Ja, ni ravno kredibilen 100% vir:

https://twitter.com/chrisalucard/status...

Moj narativ je, da se bolj splača delat z domačimi igralci in na dolgi rok. Seveda pa ne s Sekuličem. Kratek roK - osebno mi je povsem vseeno ali bodo letos na koncu 5 ali pa 10 v ABA. Tudi v Eurokupu bi v obeh primerih (domači dolgi rok, tujci kratek dah) letos po moje maksimalno prišli v drugi krog.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Goody ()

komentar2021 ::

Kurzweil je izjavil:


Danes:
18:00
CRVENA ZVEZDA - CIBONA

Cibona, ki je sezono odlično začela pada v formi, tudi igra ni več tako dobra, kot je bila v prvih dveh krogih. Imajo kar nekaj igralcev, ki imajo resen potencial, vendar mislim, da v letošnji sezoni Cibona ne more do PO - da bi se to zgodilo, bi Cibona morala zmagati kar nekajkrat, ko ne bo favorit. Škoda sicer, da se niso odločili za TOP 8 namesto TOP 6 (to bi bilo sicer težko zaradi sporeda), vendar je TOP 6 vendarle precej bolje kot TOP 4.

Moje mnenje je, da je letošnja sezona najbolj zanimiva v zadnjih nekaj letih, tudi tista nedokončana sezona je bila izenačena in je bilo nekaj odličnih igralcev (in trenerjev), vendar mislim, da je v tej sezoni še več kvalitetnih igralcev in trenerjev, pa tudi tistih, ki lahko postanejo bodoči košarkarski zvezdniki, če bodo znali izkoristiti svoj potencial in če bodo imeli dovolj sreče...

Kar se tiče najboljših strelcev letos je na vrhu Stipčević (Krka) pred Vinalesom (SCD). Pullen je edini iz COL med TOP 10 (J. Pullen je trenutno 8. najboljši strelec lige).

Kar se tiče Eurocupa (da se ne odpira nova tema, mislim, da je smiselno, da se komentira tu) je spremenjen sistem tekmovanja glede na lansko sezono, nov sistem omogoča več morebitnih presenečenj - poudarek je na odstavku knockout phases:
2021%E2%80%9322 EuroCup Basketball @ Wikipedia

Zgodovina sprememb…

Voss ::

Namesto, da so angažirali Yogija, bi ta denar raje porabili za polovico plače Ivanovića...

Kurzweil ::

@komentar1, kar se Partizana tiče... imajo res probleme na položaju PG... Punter sicer na najbolj pomembnih tekmah Eurocupa igra dobo, tudi na zadnji tekmi je bil eden od odločilnih, govorim o ABA ligi... vsekakor pa se mi zdi, da nikakor ni vreden zneska, ki ga prejema, kar je 1,500.000€, ob tem je tudi najbolj plačan igralec v ligi ABA... Madar pa toplo hladno, mi je pa všeč njegova energija, ki jo prispeva,... glede na to, kako je razturaval skupaj z Avdijo za ISR reprezentanco sploh ne dvomim, da bo še pokazal svoje. Sicer pa mi je všeč kako dobivajo priložnost Koprivica, Glas, Trifunović, Madar... Smailagića pa sem niti ne bi več štel, pa ne da ni mlad, on je že drug nivo, ga čaka še resa lepa prihodnost. Imam pa občutek, da bo Partizan, bolj kot se bo bližal sklepni del v Eurocupu in seveda clash s CZ bližje temu, da pripelje tako centra kot organizatorja igre, je pa Obradović v enem izmed intervjujev povedal, da se ne bodo zaletavali, da bodo vzeli, ko bo kaj res kompatibilnega tej ekipi. Mi je pa zanimivo, kako je Obradović v zadnjem obdobju vzel kapetanski trak Zagorcu in ga dal Dangubiću, najtrofejnejša lisice EU basketa ve kako... me pa še dan danes nasmeji Obradović, ko izgubi živce ob polčasih, kot cartoon character, pa ne mislim nič slabega s tem...

Kar se tekme čez par minut med CZ in CIB tiče... vse skupaj je samo vprašanje pristopa CZ... CIB pa kot si že omenil res pada, kar pa za tako mlado ekipo niti ni tako nenavadno, pa mislim, da še niso rekli zadnje... pred sezono sem jih imel za ene od tihih contenderjev za morebitno 6. mesto, pa zgleda letos še ne bo šlo, delajo pa odlično z mladimi. Zna biti, da bo Radonjić danes ogromno rotiral, no, mogoče celo največ v tej sezoni, saj bo šele sedaj CZ kolikor tolikor kompletna. Namreč pred časom se je vrnil Lazić, Zirbes, Dobrič Hollins že prihaja v formo po poškodbi, na zadnji Evroligaški tekmi, pa se je vrnil tudi Aaron White, ki ne gre pozabiti kakšen pedigre ima, sploh za nivo, kot je ABA liga - lahko da bodo ti igralci dobili več priložnosti... obramba CZ je že tako zastrašujoča, tudi najboljša v Evroligi... sedaj si bodo lahko privoščili še toliko večji tekmo, saj imajo iz tekme v tekmo bolj kompletno postavo. Razlika v prid CZ pa na koncu vendarle ne bo tako visoka, kot bi lahko bila po mojem... malce bodo počivali, malce rotirali, morda bo CIB na samem štartu tekme še konkurenčna.

@Voss, misliš Duška Ivanovića? Ali Nikolo Ivanovića? Oba bi prišla prav... sicer pa razumem, da Misliš Duška, saj mislim, da smo že o tem v tem topicu. Ja gotovo bi predstavljal neko avtoriteto in nivo, ki ga COL dejansko rabi... ne vem, če bo Sekulić, v kolikor podpiše, kaj bistveno pripomogel dolgoročno... mogoče malce bolj pozitivna klima, sicer pa kakšna revolucija sigurno ne...

Kurzweil ::

CRVENA ZVEZDA - CIBONA 86:72

Pričakovana zmaga CZ, se je pa CIB mestoma precej dobro upirala favoriziranemu tekmecu. Sicer pa kot sem pred tekmo napovedoval, precej eksperimentiranja, malce rezervirana igra CZ in obromno rotacije, saj je za CZ na tej tekmi igralo prav vseh 12 igralcev, ki so bili v rosterju, razen Zirbesa pa so prav si tudi dosegli točke. Pri beograjskem klubu je najboljšo tekmo odigral Nikola Kalinić, ki je dosegel 15 točk, 3 skoke, 2 podaji in 3 ukradene žoge, v sami igri pa seveda prispeval svojo enrgijo in kvaliteto, ki je zadnje tekme precej konstantna. Na drugi strani pa je bil najboljši Roko Prkaćin, ki je 16 točkam dodal 4 skoke, dobra še Amar Gegić in Lovro Gnjidić.

Sicer pa berem na raznih krajih in tudi Dani Bavec je včeraj omenil, da je trener CIB Vlada Jovanović na izhodnih vratih, blizu trenerskega stolčka pa bi naj bil Josip Sesar. Sam bi rekel, da morda še ni čas za Jovanovićevo slovo, saj se mi zdi precej kompatibilen trener za to mlado ekipo, jasno, vsi dobro vemo, da je Vlada odličen trener z mladimi, kar je že več kot pokazal tudi pri FMPju, kjer si je prej služil klub. Od mladih igralcev pričakovat neko konstanto in celo sezono formo iz začetka sezone je iluzorno, redki so trenerji, ki bi tako mlado ekipo bolje vodili, sploh če bi radi od teh mladih košarkarjev izstisnili potencial, ki ga definitivno imajo. Treba je tudi vzeti v obzir, da večino tega obdobja, ko CIB ne igra kot na začetku sezone, torej od 7. kroga... ni pri CIB prvega organizatorja igre Joseja Vildoze!

komentar2021 ::

Se strinjam glede Jovanovića...jaz bi bil kar presenečen če bi se to sedaj zgodilo, ker mislim da Cibona tudi ni imela za realen cilj top 6 (eno so želje, drugo realnost).

Kolumna Miloša Jovanovića - analiza učinka klubov v 10. krogu:
https://mondo.rs/Sport/Kosarka/a1566100...

Uroš Luković pa (kar malo šokantno) podpisal za Lovćen (ABA 2).

Kurucs je pri Partizanu vprašljiv za tekmo proti COL - z ekipo Partizana ne bo potoval v FRA (Eurocup tekma proti Metropolitansu)...Je pa Kurucs pred kakšnim tednu za medije izjavil, da (še) ne razume najbolje svoje vloge v Partizanu oz. kaj od njega želi/zahteva Obradović...

Kurzweil ::

Glede CIB se strinjam ti apetiti so prav gotovo narastli po dobrem začetku sezone.

Tole kolumno preberem, ko bom imel malce več časa...

Uroš Luković pa je eden od tistih igralcev, ki je dominanten v pick and rollu, da ne rečem alley-upih, je eden najboljših blokerjev v zgodovini lige ABA, ampak če mu ne serviraš žog, ki jih takšen igralec potrebuje, pade milo rečeno v povprečje... podobno kot Marinković, Carmichael, pa bi lahko še precej našteval... sem tudi jaz presenečen, ko sedaj vidim, da je šel v 2. ligo, hitro je šlo tole south...

Glede Kurucsa sem hotel že zadnjič navržt par besed, ko ste ga omenili, pa sem potem pozabil. Od njega se je pričakovalo neprimerljivo več, mogoče je celo največje razočaranje letošnjega rosterja lige NBA... ampak roko na srce, tip res deluje tako, kot si napisal oz. je izjavil, njegova igra je tudi takšna, da ne ve kje mu je mesto... za nekega igralca, ki je odigral 4 sezone v NBA, nekoč igral za Barcelono... bi pričakoval bistveno več, imam občutek, da se ga bodo prej kot slej znebili. Jaz sem prepričan, da bo PAR do konca sezone pripeljal še vsaj 2, ob morebitnih odhodih, pa še kakšnega igralca več. Vprašanje tudi, kako bo šlo tole z Zagorcem, Trifunovićem in ostalimi... sem napisal že ob samem začetku sezone... razumem, da niso obdržali Mosleya, ker je bil poškodovan in trenutno prihaja v formo... ampak mislim, da bi morali obdržati Rashawna Thomasa, če drugega ne, vsaj dokler ne najdejo kakšne alternative... Thomas sedaj celo igra v Južni Koreji, za klub Ulsan Hyundai Mobis Phoebus...

Jasno je nekaj, da ima Partizan največji budget v zgodovini, Obradovića za trenerja in ambicije po Evroligi, kar pomeni, da bi naj tale ekipa... ali postala prvak Eurocupa, ali pa ABA lige... se pa zdi CZ v primerjavi s PAR trenutno... vsaj en level višje... vse to je še en razlog, da si lahko obetamo okrepitve v PAR. Se bo pa bojda naslednja 3-4 leta budget PAR samo še povečeval... jaz mislim, da bo iz meseca v mesec... in iz leta v leto večji pritisk na PAR... v kolikor ne doseže nekaj več... mnoge so tudi zgodbe, ko se tovrsten projekt ni izšel in je potem sledil brutalen padec, ko se pač nekdo odloči zapreti pipco...

scipascapa ::

sploh ne vem kaj še delajo slovenski klubi v tej turbo ligi, ko je vse jasno, da za Evroligo ni niti najmanjših šans. CZ/PAR.....

pa tudi Evroliga z samo 16 klubi je postala gnila, naj jo razširijo na 24, ter 2 skupini po 12 - vsak z vsakim, napreduje 8, razigravanje za obstanek preostalih 4.

Zgodovina sprememb…

komentar2021 ::

@scipascapa Evroliga se več finančno ne splača ekipam kot so CZ, PAR, COL, BUD...kar dokazujejo jamranja N. Čovića o financah in o tem, kako se Evroliga finančno ne splača.

Ekipe kot so COL, BUD, PAR bi imele v Evroligi tudi vsega skupaj nekaj zmag, zasedala bi zadnja mesta - posledično bi se tudi evforija, ki bi bila prisotna na začetku hitro polegla, ko praktično ne bi bili kandidati za PO. Verjamem, da se sicer mnogi navijači Partizana ne bi strinjali - seveda je normalno da vlada evforija po prihodu najboljšega evropskega trenerja, vendar gre za mlado ekipo, ki potrebuje čas, predvsem se morajo igralci privaditi na Obradovića in njegov način dela.

Čović o Evroligi:
https://www.telegraf.rs/sport/kosarka/3...

Za BUD, PAR, COL je po mojem mnenju boljše da igrajo Eurocup in imajo tam neko vidnejšo vlogo (boj za končno zmago, vsaj v teoriji). Konec koncev Budućnost in Partizan za sedaj zelo dobro zgledata v Eurocupu, bilo je tudi nekaj velikih (veličanstvenih) zmag, je pa res da Partizan še ni igral proti Metropolitansu/Kubanu ki sta res močna (še posebej ruska ekipa) - vendar ne premočna. COL če želiti priti med 8 v Eurocupu mora izboriti dovolj dobro pozicijo, da se izogne najmočnejšim nasprotnikom. Med 16 po mojem mnenju skorajda že mora priti. Joventut, L. Kuban, Virtus so po mojem skromnem mnenju favoriti za osvajanje Eurocupa, Partizan bi postal kandidat s kvalitetnim centrom in bolj kakovostnejšim playmakerjem od zdajšnjih :D

Zgodovina sprememb…

komentar2021 ::

Pecarski (Borac) MVP 10. kroga. Zgleda da se je "našel" v Borcu, še vedno je zelo mlad (21 let). Včasih je veljal za velikega talenta, pravzaprav še vedno velja...Podobno kot Trifunović iz Partizana. Samo bo počasi čas, da pokaže to Trifunović na kakšni tekmi proti najmočnejšim nasprotnikom, zgleda da vendarle ostaja v Partizanu...:)

komentar2021 ::

"Prvi tim Borca uskoro bi trebalo da postane jači za dva iskusna i dokazana igrača. Reč je, naravno, o Radovanu Đokoviću i Dudi Sanadzeu, košarkašima koji zbog povrede, odnosno bolesti, nisu bili u prilici da upišu minute u ovosezonskom izdanju AdmiralBet ABA lige."

https://kkborac.rs/en/radovan-djokovic-...

Borac letos sicer soliden, v zadnjih dveh krogih dve zmagi, obe v gosteh; pred tem pa štirje porazi (proti ZAD, PAR, SCD, CIB). Kar se tiče igralcev, sta bila sicer v ospredju pri Čačanih Hale in Pecarski...

Groot ::

Blizu blizu ampak na žalost malo premalo za zmago COL danes. Vseeno pa današnja igra COL veseli. Končno več energije, predvsem pa res odlično danes Yogi in Omić. Če bodo obdržali tole energijo, potem se bo trend zagotovo obrnil. Upam da se nazak zbudita še Blažič in predvsem Pullen.

Sicer pa res lepa tekma za gledat danes.

uvodV?? ::

Igralo pa koliko, 8 igralcev?

Masayoshi ::

9, Ščuka, Rupnik in Habot niso igrali. Tudi Radovanovič ne bi, če si Ejim ne bi nabral osebnih.
To je res minus Golemca. Sem gledal pol Partizana, kako Obradović rotira vseh 12. Je pa umetniški vtis res bistveno boljši. Pa tudi zadevali so res dobro. Kot pravi Groot, Yogi in Alen daleč najboljša.

Kurzweil ::

Razpored 11. kroga lige ABA

Petek:
20:00
BORAC-FMP

Sobota:
17:00
KRKA - CRVENA ZVEZDA
19:00
PARTIZAN - CEDEVITA OLIMPIJA

21:00
SC DERBY - IGOKEA

Nedelja:
12:00
MEGA - SPLIT
18:00
CIBONA - BUDUČNOST
21:00
ZADAR - MORNAR

//////

Če bo čas, napišem par besed pred začetkom aktualnega 11. kroga. Sicer pa tudi jaz razmišljam, da bi bilo najbolje tole temo nekako razširit na to, da bi bila namenjena za ABA ligo, Ligo prvakov, Eurocup in Evoligo, da ne odpiramo za vsako tekmovanje svoj topic, kar mislim, da vsake toliko tišči vsakega od nas, da bi napisali tudi kaj na temo teh tekmovanj. Mogoče, da se celo zateži moderatorju, da spremeni temu v recimo - ABA / Liga prvakov / Eurocup / Evroliga sezona 2021/22...

komentar2021 ::

Evo, bom jaz napisal, pa naj me Kurzweil dopolni, če sem kaj pomembnega izpustil.

11. KROG
BORAC - FMP PETEK 10.12.2021 - 20.00
Tekma, kjer bo po mojem mnenju ni favorita. FMP ima sicer 4 zmage več, vendar mislim, da bo imel veliko težav v Čačku. Borac je sicer na zadnjih dveh domačih tekmah izgubil, se pa nahaja v nizu dveh zmag v prejšnjih dveh krogih (igral je v gosteh).

KRKA - CZ SOBOTA 11.12.2021 - 17.00
Mislim, da tukaj ni kaj posebnega treba dodati. Vse razen lahke zmage CZ bo presenečenje...Krka tu praktično nima kaj izgubiti.

PARTIZAN - C. OLIMPIJA SOBOTA 11.12.2021 - 19.00
Definitivno derbi kroga. Partizan ima trenutno zelo dobro razmerje zmag in porazov, kar mu do neke mere omogoča da brez neke pretirane napetosti vstopa v tekmo, čeprav vemo, kakšna je želja Partizanovih košarkarjev da pridejo do zmage, še posebej ko igrajo pred svojimi navijači. Včeraj je Partizan mogoče malce presenetljivo (ali pa tudi ne, kvota na srbski stavnici Mozzart na zmago Partizana je bila sicer nekoliko višja kot kvota na zmago Metropolitansa, kar nakazuje na to, da je bil v vlogi favorita - vsaj rahli - Metropolitans) premagal Metropolitans, najboljšo tekmo sezone je odigral Punter, solidni so bili tudi LeDay, Smailagić, Avramović ter Koprivica, ki se je posebej izkazal v skoku. Kurucs ni bil v kadru, dvomim, pa bo nastopil tudi pojutrišnjem. Vsekakor bo veliko odvisno od Punterja tudi v soboto, veliko pa bo odvisno tudi od tega, kako bo igrala Olimpija.

SCD - IGOKEA SOBOTA 11.12.2021 - 21.00
Še ena od tekem, kjer je težko napovedati favorita. SC Derby ima v svoji ekipi nekaj igralcev, ki, kadar so raspoloženi, lahko pripomorejo k zmagi nad skoraj katerokoli ekipo v ligi ABA, Igokea pa potrebuje zmage za TOP 6 na takih tekmah, kot bo ta v soboto.

MEGA - SPLIT NEDELJA 12.12.2021 - 12.00
Favorit je tukaj jasen - seveda je to Mega, ki je, kot sem napisal, eden od kandidatov za TOP 6, to je ena od tistih tekem, kjer ekipa Mege pravzaprav mora zmagati.

CIBONA - BUDUĆNOST NEDELJA 12.12.2021 - 19.00
Zanimiva tekma, Budućnost zagotovo v vlogi (vsaj) rahlega favorita. Sicer pa se je Budućnost okrepila z novim košarkarjem, gre za Litvanca Tarolisa, ki je nazadanje igral v Turčiji.
https://sportske.net/vest/kosarka/dziki...

ZADAR - MORNAR NEDELJA 12.12.2021 - 21.00
Mornar v vlogi favorita, sploh ker ekipa iz Bara dviguje formo. V Zadru se favoriti sicer tradicionalno mučijo...

Prenosi na Areni Sport, edino Krka - CZ tudi na RTV 2.

Zgodovina sprememb…

Masayoshi ::

odšel še Rupnik (twitter)

Groot ::

Masayoshi je izjavil:

odšel še Rupnik (twitter)


Huh ok tega pa nisem pričakoval.

Je pa bilo v izjavah po včerajšni tekmi omenjeno da sta interes za odhod izrazila še 2 igralca, ki pa sta zaenkrat ostala. No očitno Rupnik želi več minut.

Sedaj pa zanimivo kako to nadomestiti. Zgolj z Yogijem tudi ne bo šlo.

komentar2021 ::

Tarolis, nov igralec pri Budućnosti, bo zelo verjetno zamenjava za Wileya - oba igrata na štirki.

CZ proti Olympiacosu v Evroligi brez Whitea in Hollinsa, predvidevam da bo bosta manjkala tudi proti Krki čez dva dni.
http://zurnal.rs/kosarka/evroliga/12234...

Zgodovina sprememb…

Masayoshi ::

Groot je izjavil:

Masayoshi je izjavil:

odšel še Rupnik (twitter)


Huh ok tega pa nisem pričakoval.

Je pa bilo v izjavah po včerajšni tekmi omenjeno da sta interes za odhod izrazila še 2 igralca, ki pa sta zaenkrat ostala. No očitno Rupnik želi več minut.

Sedaj pa zanimivo kako to nadomestiti. Zgolj z Yogijem tudi ne bo šlo.


Podpisal za neke turke iz Yalove a katere prvič slišim, igrajo v BSL.

Kurzweil ::

Kot smo že parkrat... bomo tole temo uporabljali tudi za Eurocup, Evroligo,...

CZ je včeraj v Evroligi zmagala še 2. zapored... po Zenitu je sedaj padel še Olympiacos. Tako, da se je CZ sedaj že prej približala tistem 8. mestu, ki vodi v playoff. Čeprav je proti Zanitu igral Aaron White, ga tokrat ni bilo v rosterju... je pa zato igral Austin Hollins, kar verjetno pomeni, da bo ready tudi za Krko... bi pa danes izpostavil tekmo Žalgiris Zdovca in Dragića, ki igra doma proti CSKAju... Žalgiris je v zadnjih tekmah ujel lep ritem, saj je na zadnjih 4-ih tekmah zmagal kar 3x. zadnja tekma današnjega igralnega dne pa je derbi, el classico in tekma prvouvrščenih ekip Evrolige - tekma med Barcelono in Realom.

Da se navežem še na drugega našega igralca, ki igra v Evroligi. Žan Mark Šiško je pri zmagi Bayerna nad Anadolou Efesom 2 skočil in 6x podal... 6 podaj pa ga po do sedaj odigranih tekmah uvršča na 3. mesto med najboljšimi asistenti kola.

Po do sedaj odigranih tekmah, pa je zanimivo, da so v točkovnem izkupičku na tekmo... najboljši šuterji sami igralci, ki so oz. še igrajo v ABA ligi:

Vesely, J. - 32.0
Brown, L. - 26.0
Kalinic, N. - 25.0
Loyd, J. - 19.0
Lucic, V. - 18.0

scipascapa ::

Oba SLO kluba bosta izgubila.

Kurzweil ::

scipascapa je izjavil:

Oba SLO kluba bosta izgubila.


Jop... bi pa rekel, da tole ni eden tistih krogov, kjer bi bilo težko napovedat zmagovalca/poraženca v tekmah naših dveh ekip v ABA ligi... samo, da bi še Krka igrala v gosteh pa bi bilo to to...

... bi pa vendarle spomnil na nekaj, namreč zadnja leta Krka malodane po pravilu vsako leto preseneti kakšnega nasprotnika, ki je favorit. Pustimo to, da precej slabo igrajo v gosteh... ampak kdo ve, mogoče pa bo to tekma za presenečenje... CZ je v hudem ritmu, lahko da bodo igrali rezervirano, precej rotirali, kot je bilo temu tako na minuli tekmi ABA lige... fokus CZ je trenutno res povsem v Evroligi, če pa se Krki odpre in pade v serijo trojk, kot se je to že zgodilo... ne rečem, CZ je tu absoluten favorit, vprašanje pa, kakšen pristop bo na tej tekmi.

COL je sicer proti Virtusu pokazal precej več kot proti Zadru, ampak v Beogradu bi rabili pravi čudež, da pridejo do zmage... če drugega ne, bo atmosfera v BG naredila svoje... sicer pa Partizan ni tako zanesljiv in prepričljiv, kot se je morda pričakovalo... že res, da je precej mladih igralcev in da nekateri še ne dosegajo nivoja kot se od njih pričakuje... sta pa bila Blažič in Omić člana CZ... Murič pa PAR... bodo tile trije fantje verjetno tudi deležni kakšnega komentarja iz tribun :D

komentar2021 ::

Obradović nahvalil Ferrella pred jutrišnjim derbijem:
https://sportske.net/vest/kosarka/zeljk...

"Odličen igralec, odličen šuter za tri točke"...

Sicer sta se Partizan in Olimpija pomerila v pripravljalni tekmi, kar pa ne pomeni skoraj nič, kot je že možno razbrati iz dejstva, da je Partizan pripravljalno tekmo proti Cibonu izgubil, nato pa v Ligi ABA dokaj prepričljivo zmagal...:)

Jovanović in Avdić izbrala peterko 10. kroga:
PG Cobbs (BUD)
SG Carter (ZAD)
SF Kalinić (CZ)
PF Jagodić Kuridža (BUD)
C Pecarski (BOR)

https://mondo.rs/Sport/Kosarka/a1567802...

Kurzweil ::

Yogi je zgleda zelo lačen igre in dokazovanja... če je na prvi tekmi še zgledal malce zmeden, kar je seveda povsem razumljivo, pa je proti Virtusu naravnost blestel... je bil tudi 2. igralec kroga z indexom 38, samo eno indeksno točko boljši je bil Errick McColluma, sicer član Lokomotiv Kubana...

Ja, te pripravljalne tekme niso neko merilo, tudi ekipe še niso bile popolne...

Bo pa tale postava res najboljša, kar se 10. kroga ABA lige tiče...

Se je pa ravno začela tekma med Borcem in FMPjem... tole zna biti zanimiva in zelo izenačena tekma!

Kurzweil ::

BORAC - FMP 77:80

Pričakovano zanimiva tekma, ki je bila tesna vse do konca. Sprva se je zdelo, da ne bo to dan FMPja, saj je Borac vodil že za 15 točk (20:5), a se je kasnejee ekipa FMPja zbrala oz. začela igrati dobro obrambo oz. če hočete, Borcu ni več tako tekel met iz igre.

Za Borac je tokrat slabšo tekmo odigral letos njihov najboljši šuter Hunter Hale, najboljši pa organizator igre Lautaro Lopez. Na tej tekmi je bil dober tudi Ivan Marinković, no iskreno povedano, se zadnja leta ne spominm tekme, da bi odigral tako dobro (17 točk in 8 skokov)... verjetno nazadnje, ko je bil še član Zadra, kjer je takrat res dobro igral oz. so ga znali uporabljati v pick and rollu, kjer je dober. Dobri še Sava Lešić, ki bi verjetno statistično še bolje izgledal, če ne bi hitro nabral 3 osebnih napak. Na samem začetku tekme pa je blestel Uroš Čarapić. Največ pa je poleg Hala ostal dolžan Marko Pecarski, ki je bil v preteklem krogu MVP. Je pa tokrat bil v kadru Borca že Duda Sanadze, zaigral pa še ni.

Za FMP pa sta tokrat najbolje igrala oba Američana in sicer Bryce Jones in predvsem Garrett Nevels, ki je 23 točkam dodal 10 skokov in 4 asistence - index 36. Velik potencial ima sicer Izundu, sploh proti ekipam, ki so šibke na visokih položajih... ampak spet je, tako kot je pri njem že kar redna praksa, hitro nabral osebne napake, kot to zna recimo tudi Melvin Ejim. Največji dolžnih za FMP pa tokrat Danilo Tasić, ki je seveda imel več dela z visoko linijo Borca, je pa odigral statistično najslabšo tekmo sezone!

Ko potegnemo črto... Borac je precej bolje igral v napadu, met za 2 točki je imel 61,4%, FMP samo 47,9%... skok bolj kot ne izenačen, Borac je tudi tu imel 3 skoke več... FMP pa je vse kompenziral z dobro obrambo, kar se je tokrat med drugim pokazalo tudi v tem, da je ukradel 5 žoge več in izgubil 5 žog manj. Je pa neverjetno, da ko se tekma lomi, da imaš v rosterju enega Bryca Jonesa, ki zadeva proste mete, neglede na to kaj se dogaja in v kateri fazi tekme smo... sedaj je že v seriji 55 zaporednih zadetih prostih metov! Prelomna je bila še ena stvar, namreč v zadnjih minutah je Ilija Đoković za Borac forsiral mete za 3 točke po par sekundah igre, vse je zgrešil, na koncu met za tri točke tega igralca 0/7... na koncu sigurno eden glavnih razlogov za poraz.

Čakam pa tekmo, ko bo FMP nekoga povozil, da čim prej dobi priložnost naš Jakob Zajc... gre za 180cm visokega in 18 let starega slovenskega organizatorja igre, ki ga roko na srce ne poznam preveč, zato pa bi ga še toliko raje videl v igri.

Kurzweil ::

Danes pa spored v ABA ligi, po okusu slovenskih ljubiteljev košarke:

17:00
KRKA - Crvena Zvezda

19:00
Partizan - CEDEVITA OLIMPIJA

21:00
SC Derby - Igokea

Torej na prvi tekmi Krka proti favorizirani CZ, ki pa vendarle nekako upam, da bo zaradi osredotočenosti na Evroligo šla v tekmo malce rezervirano, Krka pa vsako leto preseneti katero izmed močno favoriziranih ekip. Kakšna bo rotacija Krke dejansko letos ne ve skoraj nihče, jasno pa je, da bodo nekateri igralci Krke pod velikim pritiskom... kot prvi je to Rok Stipčević, brez katerega Krka seveda ne more kaj veliko, na njem pričakujem, da se bo izmenjavalo kar nekaj igralcev, menjave pa vemo da ni. Se bo morala letos ekipa res borit do zadnjega atoma moči... sicer pa škoda kaj pisat, vemo, da je CZ prva obramba Evrolige, pa upajmo, da bodo danes malce bolj turistično razpoloženi... CZ ima dobro popolnjeno ekipo, če bi se dalo kje iskati prednost, je to verjetno na visokih polžajih... Kosi in Macura, bi lahko nekako še konkurirala Zirbesu in Kuzmiću... na centru precej igra tudi Luka Mitrović, ki je letos odličen. Pustimo se presenetit... se pa počai vračajo igralci... na eni tekmi eksplodira Davidovac, na drugi Lazarević, Dobrič se pobira, Kalinić je prišel v odlično formo... težko bo pač, nima pa Krka česa za izgubit in gre lahko mirno in sproščeno v tekmo.

Vemo pa kako je v BG pri Partizanu, tako da bo COL res zelo zelo težko... bi pa COL prišla takšna zmaga krvavo prav, če so že ravno imeli "smolo" proti Virtusu. Obradović na veliko hvali Yogija, tako da sem prepričan, da se ga bodo danes konkretno lotili... Rupnika ni več... Pullen pa ob igranju organizatorja igre razumljivo izgubi fokus in učinkovitost v napadu - torej Punter/Madar/Moore/Avramović VS Yogi :D Morda kakšna minuta za Dana Duščaka?! 8-) Pravi boj se bo bil na relaciji Leday/Smailagić/Dangubič/Zagorac VS Ejim/Murič/Radovanović... pa ko bi le lahko napisal Ščuka - torej tudi tu ima prednost Partizan... predvidevam, pa da ne bo igral Kurucs za katerega sumim, da bo prej kot slej odšel iz PAR... Bi si pa upal trdit, da so vsaj na položaju centra pri COL počnejši, torej Omič/Auguste vs. Koprivica/Miletić - če govorim o klasičnem centru... oldschool pa to... sicer pa seveda v teh časih malce bolj gibljivi in kakšen cm nižji igralci igrajo na položaju 5... kot sem prej napisal za CZ, da je to Mitrović, je pri PAR temu tako v primeru Smailagića, ki pa bi se ga dalo ustavit do neke mere, saj je Omić res dober pick and roll defender... Auguste pa vemo kakšne roke ima in da zmore igrati dobro obrambo, če je pri stvari... problem bo, ker se Smailagić dober šuter za 3 točke, kjer seveda zmrzneta tako Omić kot Auguste. Torej primerjalna prednost... Yogi bo moral odigrati naravnosti odlično, kot proti Virtusu... saj bo zares osamljen na svojem položaju... in pa nekako omejit predvsem Ledaya in Smailagića... je pa PAR tradicionalno dobra v skoku, še posebej ofenzivnem skoku... s katerim je letos COL imela že veliko težav... čaka pa jih tudi peklensko vzdušje v Beogradu. Tako kot Krka proti CZ, tudi COL nima kaj za izgubit... ni pa PAR tudi ne tako prepričljiv, kot se od njega nekako glede na budget, ambicije in trenerja pričakuje...

Če pa ni slovenska ekipa, je pa na 3. tekmi danes vsaj naš trener... govorim o trenerju SC Derbyja... Andreju Žaklju... na tekmi SCD-IGO pa pričakujem mogoče podobno izenačeno tekmo kot med BOR-FMP... IGO je sicer favorit, ampak nekako čutim, da bo SCD danes precej neugoden... največ pričakujem danes pri SCD od bosanskega centra Kenana Kamenjaša... bo pa moral počasi Vinales nazaj v formo, ki jo je kazal na začetku sezone.

Masayoshi ::

Benti Krka in sodniki no...saj so sami krivi, sam sodniki pa tudi brezveze.

Groot ::

Končno prava igra COL. Moram priznati svojo zmoto in priznati da je zaenkrat Yogi prav neverjetna okrepitev. Ok da zna metati na koš je bilo jasno. Ampak mene navdušuje predvsem energija in pa mirnost, ki jo je prinesel v igro. COL iz par krogov nazaj bi ob nekaj današnjih odločitvah precej bolj izgubila živce. No saj na koncu jih je tudi Yogi, ampak nekako v pravem trenutku. Tale zmaga danes je bila nujna kot Sahara vode in upam da bo začetek boljšega trenda.

Pozdrav Yogija navijačem ob odhodu z igrišča je bil pa samo še češnja na vrhu :)):))

komentar2021 ::

Ob 19.00 CIB - BUD...Budućnost močnejša za Reeda. Mogoče bo debitiral Tarolis? Budućnost ima letos na 4 tekmah v gosteh 1 zmago, proti COL in 3 poraze (CZ, Mega, PAR), kar bi znalo nakazovati na to, da ima Budućnost v gosteh težave, vendar je tudi res, da je šlo za ekipe, ki jih pričakujemo v TOP 6, razen mogoče Mege, pa še za Mego jaz pričakuje da bo konca v igri za TOP 6, mogoče jim pa tudi uspe, posebej če/ko bo začel FMP izgubljati. Vendar ima zaenkrat FMP še precej točk prednosti pred Mego, Igokeo, pa tudi Cibono, ki ima tekmo manj...

https://sportske.net/vest/kosarka/malo-...

Mega je sicer na tekmo ob 12.00 zanesljivo premagala Split. Pri Megi je blestel izjemni Nikola Jović (25 točk), ki je junija postal polnoleten.

Še malo o včerajšnji tekmi PAR - COL, izjava Madarja:
https://mondo.rs/Sport/Kosarka/a1568491...

Madar in Obradović se strinjata, da je poraz posledica slabe obrambe...Sicer pa je (po mojem mnenju) včeraj najbolj presenetil Murić. Videlo pa se je, koliko je manjkal Punter (kar ne pomeni, da bi Partizan z njim zmagal, bi pa znalo biti precej bolj napeto, seveda v primeru, če bi bil Punter razpoložen, ker ima včasih zelo slab odstotek zadetih metov, včasih pa zadane iz zelo težkih položajev). V drugem polčasu je manjkal tudi Balša Koprivica.

Včeraj je Igokea izgubila proti SCD. Vsak nov poraz jih oddaljuje od 6. mesta.

Zgodovina sprememb…

komentar2021 ::

Včeraj še pričakovani zmagi BUD in MOR, seveda sta se oba kluba morala kar precej namučiti, kar pa je bilo tudi pričakovano saj CIB ni ekipa, ki bi izgubljala z visoko razliko, ZAD pa je doma neugoden. Pri Zadru je bil najbolj razpoložen Trevor Thompson, ki je odigral svojo drugo tekmo za Zadar - dosegel je kar 27 točk (tudi 2 trojki iz treh poskusov), kar nakazuje, da bi bil lahko kar velika okrepitev. Kar se tiče BUD naj omenim, da je debitiral Tarolis, v nekaj več kot 4 minutah ni dosegel točke.
https://www.aba-liga.com/player/4105/21...

Zgodovina sprememb…

komentar2021 ::

Že nekaj dni gledam spored ABA lige in očitno je res - 12. krog lige se začenja danes, v torek, s tekmo FMP - Split ob 20.00, s prenosom na Arena Sport 4.

Danes se igra tudi Eurocup z nekaj zanimivi tekmami (npr. Joventut - Metropolitans ob 21.00). Klubi iz ABA lige igrajo jutri (sreda), zato - kratka napoved tekem.

19.00 Budućnost - Gran Canaria
Če bi se igralo v Španiji, bi rekel, da je favorit Gran Canaria, tako pa bo (vsaj po mojem mnenju) 50:50. Budućnost je sicer ekipa, ki ima 1 poraz, vse ostale v tej skupini imajo 2 in več. Gran Canaria ima 2 poraza, proti COL in Ulmu.

20.00 Reyer Venezia - C. Olimpija
Kdo je tu favorit? Težko je napovedati...vsaj če gledamo lestvico, kjer imata oba klub enako število zmag in porazov. Občutek imam da je vse v rokah Olimpije. Ob gledamo sestave ekipe Venezie lahko opazimo da je precej več igralcev iz drugih držav kot iz Italije. Tu je cel kup Američanov. Venezia je doma premagala Budućnost, kar je znak, da gre za ekipo, ki se mora jemati zelo resno.

20.30 Partizan - Slask
Partizan ima en poraz, Slask pa eno zmago (proti Hamburgu - za kar 16 točk). Balša Koprivica je izjavil (na vprašanje o mnenju o Slasku) da gre za solidno ekipo, kar se tiče lastnega počutja, je rekel, da se počuti veliko bolje, zato lahko pričakujemo, da bo igral (zaradi poškodbe je izpustil 2. polčasa proti COL). Obradović je izjavil, da Punter tudi jutri ne bo igral, pričakujemo pa lahko, da se bo kmalu priključil treningom. Kar se tiče tekme proti COL, je izjavil, da je Partizan prejel precej lahkih točk ter da je COL zasluženo zmagala.

Zgodovina sprememb…

komentar2021 ::

Bolj detaljno o Punterju:
https://mozzartsport.com/kosarka/vesti/...

Mijailović (predsednik KK Partizan) o Evroligi, ABA ligi...:
https://mozzartsport.com/kosarka/vesti/...

Golemac z izbranimi besedami o Venezii:
https://www.sport-tv.si/pri-zmajih-prep...

"Umana Reyer je zagotovo ena od najbolj kvalitetnih ekip v naši skupini v 7DAYS EuroCupu," je dejal strateg Cedevite Olimpije Jurica Golemac. "Moštvo je sestavljeno iz izkušenih igralcev, vodi jih odličen trener, skupaj pa igrajo že vrsto let. Med drugim je Reyer pred nekaj leti osvojil tudi naslov italijanskega državnega prvaka. Naša naloga je, da napredujemo, hkrati moramo biti boljši in čim dlje skušati zadržati intenziteto igre, tako v napadu kot v obrambi. Obenem moramo igrati pametno, saj je to način, da se lahko zoperstaviš izkušenim ekipam."

Kurzweil ::

Malce smo bili busy zadnje dni...

V zadnjem krogu pa oar po pričakovanju oz. kot sem pisal... Borac in FMP izenačeno, podobno sem napisal za tekmo SC Derby in Igokeo, kjer pa če bi vedel, da ne bo igral Vinales, ne bi ravno stavil na izenačeno tekmo. Za Krko sem večkrat pisal, da se ne bi čudil, če bi prišlo do kakšnega presenečenja, ker jim dejansko vsako leto uspe kaj takšnega... po eni strani CZ povsem z glavo v Evroligi, Krka pa seveda lačna... glede na to, s koliko igralci so sli v tekmo, in da je še tam praktično tekmo končala 2. ekipa, ker so vsi starterji dobili 5 osebni je čudo... v podrobnosti se ne bi spuščal, ker bi lahko cel roman, edino škoda pa je res te zmage.

Cedevita Olimpija ima končno rep iz glavo z Yogijem, nisem se nadejal zmage nad Partizanim, ampak vidim, da je sedaj energija, volja in kemija bisteno boljša, sem vesel te zmage Cedevite Olimpije. Mega pričakovano z zmago nad Splitom, ki je vsaj zame prvi kandidat letos za izpad... Cibona se je brez Prkaćina in Vildoze... kar se tega tiče, se je Cibona še dobro upirala, je pa bil nazaj in pravi pri BUD Wille Reed. Med Zadrom in Mornarjem sem tudi pričakoval nekaj takšnega, na koncu pa kot se je zgodilo, zmago Mornarja. Presenečenje tekme pa sigurno dobra tekma Mikovića na strani Mornarja in pa fantastična igra Trevorja Thompsona v dresu Zadra, ki je bil tudi statistično najboljši igralec kroga, očitno so zadel z njim v polno, tudi v državnem prvenstvu hrvaške je pred dnevi dominiral.

////////

@komentar2021, hvala za napisano in linke, sem zdejle imel čas vse pregledat... sicer pa sem tudi jaz zgolj slučajno šel pogledat na stran ABA lige in vidim, da je danes tekma FMPja in Splita... za tiste, ki igrajo ABA fantasy, bo tole sigurno presenečenje in udarec... sicer pa tudi jaz spremljam Eurocup in to še kar precej... najraje pa gledam tekme COL, BUD, PAR in če so kakšni dobri pari.

Kar pa se današnje tekme tiče med FMPjem in SPLITom... pričakujem res gladko zmago FMPja... verjetno bodo najboljši Nevels, Jones, Tasić... zadnje tekme pa presneča tudi 20-letni in 209cm visoki srbski center Marko Pavičević, ki zadnje tekme igra dobro in konstantno... gotovo eno od bolj pozitivnih presenečenj, kar se mladih igralcev tiče... najraje ša bi videl, da FMP povozi Split in da dobi priložnost naš 18-letni in 180cm visoki organizator igre, Jakob Zajc.
««
5 / 12
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prva slovenska nogometna liga (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šport
21629364 (1012) c3p0
»

Svetovno prvenstvo v košarki 2023 (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Šport
82242897 (13680) 2dark
»

CEDEVITA OLIMPIJA

Oddelek: Šport
172711 (1655) scipascapa
»

ABA liga 2017/18

Oddelek: Šport
202048 (1366) scipascapa

Več podobnih tem