» »

Pogoj PCT - kje ga dejansko preverjajo

Pogoj PCT - kje ga dejansko preverjajo

Temo vidijo: vsi
«
1
2 3
...
5

Okapi ::

Za začetek prošnja - ne smetite in trolajte v tej temi, ki ni namenjena debatam o (ne)koristi PCT, ampak samo informacijam o kontroli.

S ponedeljkom zelo širijo pogoj PCT - potreben bo recimo za vstop v večino trgovin, razen živilskih. Ampak uspeh tega ukrepa je odvisen izključno od tega, kako dosledno bodo na vhodu preverjali status kupcev oziroma obiskovalcev. Podobno recimo velja za študente in obiskovanje predavanj. Brez nadzora bodo ukrep vsi, ki niso PC, kršili, saj se nihče ne bo hodil 2-3x tedensko testirat.

Skratka, v tej temi nas zanima, kje dejansko preverjajo status, kdo preverja (trgovec, vratar, varnostnik...) in kako (elektronsko, s pogledom na potrdilo, z izjavo...).

Za notranje prostore gostinskih lokalov velja že nekaj časa, pa me še nihče ni vprašal, ali pogoj izpolnjujem.
  • zaklenil: bluefish ()

Badwolff ::

Kako pa je s preverjanjem sploh? Kdo člahko preveri ali imaš pogoje, oseba na vhodu ali samo inspektor? Policija? Varnostnik? Vsaka trgovka?

Pa on topic, v KC preverjajo. Nimam pa pojma, kaj naredijo, če nimaš pogojev. obiskovalce najbrž zavrnejo, bolnike pač ne. Ali pa kaj se zgodi, če nekdo noče sodelovat. Ga lahko na silo vržejo ven? Pokličejo policijo? ISti problem bo povsod drugje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Badwolff ()

kixs ::

Meni so v McDonaldsu na Rudniku, nekje v sredini avgusta. Ce si hotel it notri.

Kdorkoli od zaposlenih sme preverit. Tako kot lahko prodajalka zahteva osebno, če hočeš kupit pir ali cigarete. Ampak kot rečeno, to ni tema za debato, ampak za informacije, kje preverjajo (lahko tudi, kje bi morali preverjati, pa ne).

josipdare ::

Badwolff je izjavil:

v KC preverjajo. Nimam pa pojma, kaj naredijo, če nimaš pogojev. obiskovalce najbrž zavrnejo, bolnike pač ne.

Madona, jaz imam cez 2 tedna v kc pregled, pa mi ni nihce nic omenil. Sploh pa noben nima pojma ce se sploh lahko cepim kar sem na zaviralcih imunskega sistema.

harvey ::

Za notranje prostore gostinskih lokalov velja že nekaj časa, pa me še nihče ni vprašal, ali pogoj izpolnjujem.

To pomeni, da je zgolj mrtva črka na papirju in tudi zato smo na teh obratih številk kot smo.

Na EF v Ljubljani se bo preverjal. Dilema je le samo kako bo s tistimi, ki bodo v stilu ala Troha, ko zanikajo virus in ne bodo pokazali dokumenta/dokazila. Ker ga po GDPR ne smeš obdelati, ker odlok ni zakon.

Kdorkoli od zaposlenih sme preverit

Ne drži, lahko preverja kdor je pooblaščen ali odgovorna oseba, vsak pa ne, recimo tudi delo preko študenta, je oblika zaposlitev, a bo potem študent študente preverjal?
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Vsak sme preverit, ampak to ne pomeni, da bodo vsi zaposleni preverjali. Šef bo določil tistega, ki bo na vhodu preverjal. Lahko je to tudi študent, če mu zaupa. Če pride inšpekcija, pa lahko tistega, ki bi moral preverjati, pa tega ne počne, tudi oglobi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Unilseptij ::

Okapi je izjavil:

Kdorkoli od zaposlenih sme preverit. Tako kot lahko prodajalka zahteva osebno, če hočeš kupit pir ali cigarete. Ampak kot rečeno, to ni tema za debato, ampak za informacije, kje preverjajo (lahko tudi, kje bi morali preverjati, pa ne).

Ja, samo tukaj obstaja zakon, ki točno določa, kaj je obseg in namen takega preverjanja. Tukaj pa bomo imeli samo nekakšen vladni odlok, ki bo še neustaven po vrhu, saj dejansko uvaja diskriminacijo prebivalstva na podlagi zdravstvenega stanja, ki je osebna okoliščina. Takih stvari ne moreš početi z odloki.

Utk ::

Varnostnik lahko preverja, policaj verjetno lahko preverja, če se znajdeš na takem kraju, čeprav so eni in drugi izjema pri pct. Verjetno ima "stroka" odgovor na to zakaj, ker zdrava pamet ga definitivno nima.

Badwolff ::

V fitnesu v Štepancu tud baje preverjajo, mi je rekel mulc.

acookook ::

Bi včeraj na gostiji. Noben me ni vprašal za PCT, niti nisem videl, da bi koga drugega preverjali.....par dni nazaj pa sem bil na faksu, kjer so me za eno zadevo dejansko preverjali. Me pa čudi, da v 2021 ni vseeno,če maš PCT potrdilo na papirju al fonu kot PDF. Sem šel avgusta preko Gruškovja na hr, kjer je hrvateku zadostovalo da smo pokazali 3 osebne od 4ih ljudi, nazaj (Metlika) pa so nam slovencelji težili da kao nimamo potrdila, če glih smo ga imeli (2x digitalno,1x fizično). No, po kratkem pridiganju so nas spustili naprej bp.

marvin42 ::

McDonalds MB, nekaj tednov nazaj, ne bi me spustili notri, če ne bi pokazal potrdila.
Mostly Harmless

LeQuack ::

Badwolff je izjavil:

V fitnesu v Štepancu tud baje preverjajo, mi je rekel mulc.

Saj naj bi v vseh fitnesih. Cilj vlade je preverjanje zdravih ljudi če so še zdravi, namesto pomagati bolanim.
Quack !

DINAMIK ::

Približno 3 tedne nazaj...BTC restavracija SPAR..,preverjali pct,če ga nisi imel si lahko jedel ali pil samo zunaj!
Celje cineplexx...,pred nakupom karte si moral pokazati potrdilo!
Kopališče Terme Zreče...,šele ko si pokazal potrdilo si lahko kupil karto!

FoxKnox ::

Veselica na Jezeru. Varnostniki so preverjali Pct.Imeli so tudi točko za testiranje.

FoxKnox je izjavil:

Veselica na Jezeru. Varnostniki so preverjali Pct.Imeli so tudi točko za testiranje.

Ne deluje preveč veselo.
Quack !

dunda ::

Picerija na poti iz Postojne proti Reki ... tudi preverjajo PCT.
https://www.kacnje.eu

SambaShare ::

McDonalds Koper je hotel videti nek list, da te je spustil notri, čeprav pogledal je tako bežno da bi mu lahko pokazal karkoli. Pa na meji s Hrvaško zadnjič, preveril če se ime na potrdilu ujema z osebno, QR kode ni preveril.

Tako procentualno preverijo mogoče v 10% primerih.

delavec44 ::

McDonalds Koper zgleda bolj izjema kot pravilo. Bil 2x ta mesec in ni nihče nič preverjal. Sem brez PCT, naročil notri, sedel zunaj. Če greš lahko na WC, ne vem zakaj ne moreš iti naročiti.

SambaShare ::

delavec44 je izjavil:

McDonalds Koper zgleda bolj izjema kot pravilo. Bil 2x ta mesec in ni nihče nič preverjal. Sem brez PCT, naročil notri, sedel zunaj. Če greš lahko na WC, ne vem zakaj ne moreš iti naročiti.

Res je, preverjali so samo skozi vhod. Na tereso pa lahko gre vsak, vrata notri tam se pa odpirajo vsakomur. Pa saj jih razumem, jaz se tudi ne bi ukvarjal s tem.

Vmes sem bil 2x v Lescah, kjer je vedno veliko tujcev, tam ni preverjal nihče. So mi pa zadnjič prinesli ven, še preden je zvonil lokator, kar je tudi OK.

A110 ::

Spar Vič restavracija je preverjala pct. Medtem ko recimo za vikende nabito poln parlament pub ne.

ivi ::

Lars & sven BTC brez PTC nočejo prodat niti za sabo.

enemon ::

ivi je izjavil:

Potem bo pa spet jokcu, kako mu gre slabo.

https://ptujinfo.com/novica/slovenija/u...

enemon je izjavil:

ivi je izjavil:

Potem bo pa spet jokcu, kako mu gre slabo.

https://ptujinfo.com/novica/slovenija/u...

Saj ima prav, v gospodarstvu je za plače treba zaslužiti, v javnem pa se samo naprinta denar ali najame kredit. Potem pa ta javni sektor še omeji poslovanje gospodarstvu, kot v najhujšem komunizmu.
Quack !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LeQuack ()

Filip8 ::

Eno neumestno vprašanje, ampak jaz sem se šel cepit z JJ (1 odmerek) v ponedeljek, ko je že bilo znano da zdaj čudežno cepivo začne delovat takoj. Dobil sem samo kartonček o cepljenju, kar pa sem sedaj izvedel, da ni to nič vredno, da to ne šteje kot nobeno potrdilo? se motim? Prej sem mislil, da je vsaj nekaj vredno, mogoče ne za prehod čez mejo, ampak vsaj kaj drugega. Kako pridobim tisto potrdilo, ki mi velja za ostalo?

bambam20 ::

kixs je izjavil:

Meni so v McDonaldsu na Rudniku, nekje v sredini avgusta. Ce si hotel it notri.

Vidiš. V petek sem bil ravno v McDonaldsu na Rudniku in nihče preverjal, če si želel notri.

Okapi je izjavil:

Saj niso nori, da bodo odganjali stranke. Te stvrati se takoj razvejo in potem ta gostinski lokal ima manj gostov.

Mi smo 1 mesec nazaj šli v eno picerijo in ni nihče preverjal PCT-ja. Natakar je rekel, da vstopamo na lastno odgovornost in smo vstopili.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bambam20 ()

HappyPills ::

Preverili so mi na meji nazaj iz hrvaske. Strogo preverjajo tudi v avstriji. Prav povsod.

HappyPills je izjavil:

Preverili so mi na meji nazaj iz hrvaske. Strogo preverjajo tudi v avstriji. Prav povsod.

Prav povsod ne preverjajo. Sploh pa ne ob vikendih, ker inšpektorji delajo samo ponedleje- petek in še to v uradnih urah, ki se končajo nekje ob 14 uri.

WizzardOfOZ ::

Do sedaj mi še nikjer ni bilo treba pokazat PCT, razen na meji, pa še to je bilo 10 sekund, da je datume preveril in nas spustil skozi.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Filip8 je izjavil:

Eno neumestno vprašanje, ampak jaz sem se šel cepit z JJ (1 odmerek) v ponedeljek, ko je že bilo znano da zdaj čudežno cepivo začne delovat takoj. Dobil sem samo kartonček o cepljenju, kar pa sem sedaj izvedel, da ni to nič vredno, da to ne šteje kot nobeno potrdilo? se motim? Prej sem mislil, da je vsaj nekaj vredno, mogoče ne za prehod čez mejo, ampak vsaj kaj drugega. Kako pridobim tisto potrdilo, ki mi velja za ostalo?

Ta kartonček je dovolj za po Sloveniji. Potrdilo s kodo dobiš pa na zvem.ezdrav.si in verjetno še kje. Mogoče ti ga tudi na dom pošljejo, kot so pred časom poslali vsem.

bambam20 je izjavil:

HappyPills je izjavil:

Prav povsod ne preverjajo. Sploh pa ne ob vikendih, ker inšpektorji delajo samo ponedleje- petek in še to v uradnih urah, ki se končajo nekje ob 14 uri.

V Avstriji če hočeš kej pojest ali popit moraš pokazat povsod. Bil na 4ih različnih placih in ni blo strežbe brez.

V Celovcu v meku zraven obija ni bilo treba nič pokazat.

Filip8 ::

Okapi je izjavil:

Filip8 je izjavil:

Ta kartonček je dovolj za po Sloveniji. Potrdilo s kodo dobiš pa na zvem.ezdrav.si in verjetno še kje. Mogoče ti ga tudi na dom pošljejo, kot so pred časom poslali vsem.

Hvala! Torej je vseeno lahko uporaben po Sloveniji, to mi je zaenkrat čisto dovolj.

V medijih je zelo dvoumno zapisano.

Od ponedeljka 5.9.2021 se potrebuje PCT potrdilo za obisk zdravnika in zdravstvenih pregledov v bolnicah? To sem zasledil na 24 ur.

Kayzon ::

Govoril s sefom fitnesa in pravi da nimajo pooblastil preverjati ce izpolnjujes PCT pogoje,ter da lahko samo vprasajo po temu.

Kul potem lahko tudi ostali fitnesi isto naredijo, kolega je isto rekel da so ga samo vprašali če ima, ne pa skenirali.
Quack !

Kroos ::

Preverjali oz. spraševali so po PCT tudi pri Grofu na Vranskem. Dejansko nisi smel biti niti na terasi, če nisi imel PCT, češ, da nimajo miz dovolj narazen (3 metre) in da v tem primeru velja PCT.

Skylord ::

Dajmo razjasnit kaj pomeni preverjali.
Ali so samo vprašali in šli na zaupanje ali tudi zahtevali da pokažeš oz. skenirali?
Naslov teme je dejansko!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Skylord ()

Skeniral ni še noben. Edino carinik je prijel v roke in preveril datum. Drugega nič.

Groot ::

Na nogometni tekmi SLO-SVK so skenirali potrdila od vseh. Sicer pa v lokalih za Ljubljanico kdaj vprašajo kdaj ne.

Skylord ::

HappyPills je izjavil:

bambam20 je izjavil:

HappyPills je izjavil:

V Avstriji če hočeš kej pojest ali popit moraš pokazat povsod. Bil na 4ih različnih placih in ni blo strežbe brez.

Daj ne nakladaj! To še ni potem povsod.
Tudi jaz sem bil, pa niso nikjer preverjali. Tudi mask v večjih trgovinah ne nosijo več.

Jah pri meni so preverjali. Je pa res da ne sopam junk fooda.

Se pravi skenirajo samo v Sparu?
Quack !

LeQuack je izjavil:

Se pravi skenirajo samo v Sparu?

V šparu v Celovcu (bivši KGM) sigurno ne. Sploh ni nobenega varnostnika na vhodu.

V Hallstattu so preverjali. Prav tako v Salzburgu

Yoda Master ::

Kolosej LJ so preverjali pred vhodom v dvorano.
There is no emotion, there is peace. There is no ignorance, there is knowledge. There is no passion, there is serenity. There is no death, there is the Force.

hyuga ::

tok za info - baje da so v prekmurju 2 tedna za cajtom tko da... :D

Iluvatar ::

25.7. Cineplexx Celje, na blagajni me vpraša če imam pogoj PCT, rečem, da imam in pokažem potrdilo na telefonu iz aplikacije zVem. Ni preverjal, če je res moje, samo, da je videl qr kodo in je bil zadovoljen.

Cca 3 tedne nazaj, restavracija Interšpar CityPark Ljubljana, pride do mene uslužbenka, ko sem si vzel pladenj, vpraša, če imam pogoj PCT, pravim da imam, ampak nisem pokazal, pravi, da hoče videt, pokažem spet na zVem aplikaciji, dovolj je bilo, da je videla qr kodo, ni skenirala ali karkoli, niti pogledala imena priimka, odšla naprej.

Danes Cineplexx Celje, noben ni nič vprašal, nikjer. Ko smo vstopili v dvorano, je bila ravno na platnu njihova reklama, kako je vse varno, kako razkužujejo in čistijo dvorane, pridem do sedežev in sem moral pomesti kokice iz sedeža. Toliko o tem kako razkužujejo in čistijo...

A v kino še hodijo ljudje? Zanimivo.
Quack !

Iluvatar ::

LeQuack je izjavil:

A v kino še hodijo ljudje? Zanimivo.

Ne samo da hodimo, tudi bone koristimo (Bon21) :D
«
1
2 3
...
5

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Kdo ve, kam se lahko prijavi lokal, ki PCT ne preverja? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14015052 (12770) bluefish

Hitri test covid cena (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20835630 (28620) shm

Zasebnostna analiza aplikacije za preverjanje izpolnjevanja PCT pogojev (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
37053231 (44116) ajdov2

Več podobnih tem