Forum » Loža » Kovanci železni "drobiž"
Kovanci železni "drobiž"
bigbada ::
Mogoče čudno vprašanje,
Doma se mi je skozi par let nabralo kar veliko teh po 2€ in 1€ in 0,5€ ko sem šparal in dajal v "pujseka".. Imam za cca. 3000€ kovancev.. Bodo to menjali za papirnati denar v banki če nesem tja ali me bodo čudno gledali? Bodo pobrali kaj provizije?
Ima kdo izkušnje s tem, da je nosil večje količine kovancev na banko?
hvala
Doma se mi je skozi par let nabralo kar veliko teh po 2€ in 1€ in 0,5€ ko sem šparal in dajal v "pujseka".. Imam za cca. 3000€ kovancev.. Bodo to menjali za papirnati denar v banki če nesem tja ali me bodo čudno gledali? Bodo pobrali kaj provizije?
hvala
OracleDev ::
Na sparkasse v siski imajo avtomat kamor flikneš kovance in ti jih presteje. Na koncu dobiš listek in greš do zaposlenega in ti nakaže na trr. Nisem zihr ampak mislim da vzame nekaj provizije. Je pa kolkr vem avtomat samo za stranke sparkasse. Ostale banke imajo verjetno isto. Brez provizije verjetn ne boš skozi pršu nikjer, razen če kupiš kaj direktno s kovanci.
Anney ::
Postopoma jih nosi na pumpe in ostale trgovine, ti bodo hvaležni, brez provizije.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Darko! ::
Če štirikrat na teden nekomu poleg sebe plačaš kavo in enkrat pivo, boš zalogo kovancev zanesljivo porabil v treh letih.
Izdatkov sploh ne boš opazil.
Le ljudje bodo dejali, da si se spremenil.
A kind of magic
Izdatkov sploh ne boš opazil.
Le ljudje bodo dejali, da si se spremenil.
A kind of magic
LeyaPrive ::
Banke zaračunajo menjavo kovancev. Zastonj imajo edino otroci, ki prinesejo svojega "pujska" in položijo na svoj TRR/knjižico.
Konsem zaradi službe rabila menjavo papirja v kovance, so banke hotele par € za to storitev na 100€.
Pokliči na svojo banko in naj ti povejo ceno in potem si izračunaj, če se ti splača biti okoli po trgovinah/bifejih.
Verjetno se ti bo najbolje izplačalo, če se z lokalom zmeniš, da vsak teden prineseš x kovancev in poračunate v kavi.
Menda imajo avtomati nastavljeno omejitev števila kovancev na nakup. Nisem sicer nikoli preverjala.
Konsem zaradi službe rabila menjavo papirja v kovance, so banke hotele par € za to storitev na 100€.
Pokliči na svojo banko in naj ti povejo ceno in potem si izračunaj, če se ti splača biti okoli po trgovinah/bifejih.
Verjetno se ti bo najbolje izplačalo, če se z lokalom zmeniš, da vsak teden prineseš x kovancev in poračunate v kavi.
hodi v trgovine s samopostrežnimi blagajnami in plačuj s temi kovanci
Menda imajo avtomati nastavljeno omejitev števila kovancev na nakup. Nisem sicer nikoli preverjala.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: LeyaPrive ()
GupeM ::
Pojdi v lokalno trgovino in vprašaj če rabijo kovance. Banke ponavadi zaračunajo provizijo. Tebi, ki bi zamenjal kovance za bankovce, nato pa še trgovinam in barom, ki menjajo v obratno smer.
Ponekod po vaseh so v trgovinah z župnikom zmenjeni, da pride v ponedeljek v trgovino in plača s kovanci, ki jih je nabral v nedeljo pri maši. No, vsaj za eno takšno vas vem :)
Ponekod po vaseh so v trgovinah z župnikom zmenjeni, da pride v ponedeljek v trgovino in plača s kovanci, ki jih je nabral v nedeljo pri maši. No, vsaj za eno takšno vas vem :)
blink ::
Mogoče čudno vprašanje,
hvala
Cca. 15 let nazaj sem nesel zalogo kovancev menjati v NLB, če se prav spomnim so si vzeli 2%. Pokliči na nekaj bank in vprašaj ali sprejemajo in kakšno provizijo si obračunajo.
Yohan del Sud ::
To so dovolj veliki apoeni za plačevanje dnevne špeže, brez da bi te kdorkoli grdo gledal. Je pa malo manj praktično kot brezstična kartica, ja. Najdi primeren tošl in pusti kartico doma, pa se bo to relativno hitro stopilo brez dodatnih stroškov.
www.strancar.com
kriptobog ::
Če boš naredil polog na račun ti ne bodo računali provizije. Meni so enkrat za rojstni dan prinesli 30kg drobiža. Sem prinesel v kovčku na šalter in rekel, da bi to položil na račun. Mal so čudno gledali in rekli, da bo trajalo vsaj pol ure, da se prešteje
hipertija ::
bejži, sem imel isti primer, pol ti pa banka zaračunava, pa davčna pa ne vem ka vse. Nes v štacuno, vzam si en dan par ur, več trgovin, pa ti menjajo. Po malem. jaz bi tako naredil, pa mirna bosna
Prekle za kurnk
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hipertija ()
kriptobog ::
WhiteAngel ::
Mogoče čudno vprašanje,
hvala
Pujska zapusti svojemu otroku
bajsibajsi ::
Ne bom trdil, ampak mislim, da Banka Slovenije brez placila opravlja menjavo kovancev z bankovci. Kaksnih 20 let nazaj je bila velika masina za stetje kovancev v avli.
Old Spice ::
Ta mašina je še tam. Problem je samo, da zelo počasi šteje oz. slabo zazna. Jest sem eno vrečko drobiža vrgel notri, zaznalo jih ni polovice, od druge polovice pa tudi nisem ziher, da je vse prav preštel. Tako, da za tolk drobiža, kot ga ima OP je to IMO nočna mora oz. bo en dopoldne tam presejal ta drobiž.
UganiKdo ::
Ja, Banka Slovenije to naredi zastonj. Vem, da je tudi Sparkasse to omogočal svojim komitentom brezplačno.
po drugi strani pa... pač si daš v denarnco in hodiš po fasngo z njim... trgovci so tako veseli drobiža... 3000€ zapraviš za hrano v parih mesecih lahko.
Prekle za kurnk
darkolord ::
Če imaš še kovance nižje vrednosti, je to nevzdržno ...
Imam za 340 eur kovancev <1 eur in tehta vse skupaj nekaj čez 16 kg
Imam za 340 eur kovancev <1 eur in tehta vse skupaj nekaj čez 16 kg
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
Baker je trenutno drag, kilogram je odkupna cena cca. 6€, če se ti ne lubi štet.
Prekle za kurnk
Zmajc ::
cortez ::
1 cent EURO Diameter: 16.25mm. Thickness: 1.67mm. Weight: 2.30g
2 cent EURO Diameter: 18.75mm. Thickness: 1.67mm. Weight: 3.06g
5 cent EURO Diameter: 21.25mm. Thickness: 1.67mm. Weight: 3.92g.
2 cent EURO Diameter: 18.75mm. Thickness: 1.67mm. Weight: 3.06g
5 cent EURO Diameter: 21.25mm. Thickness: 1.67mm. Weight: 3.92g.
GrimReaper3 ::
Po mojem tehtanju imajo 2,30 g in 3,05 g. Vsakih sem stehtal po 10 za boljšo točnost. Pa za 2 cent sem jih po tehtanju (sem odštel težo 1 zip vrečke, prej stehtal 10 vrečk za boljšo točnost) še dejansko preštel 158.
Komplet izračuni:
1 vrečka 8x12 cm - 1,29 g (10 vrečk ima 12,9 g)
1 cent - 2,30 g (10x 1 cent imajo 23,0 g), uradno ima 2,30 g
2 cent - 3,05 g (10x 2 cent imajo 30,5 g), uradno ima 3,06 g
prva vrečka z 1 centi - 673,8 g - 1,29 g = 672,51 g = 292x 1 cent = 2,92EUR
druga vrečka z 1 centi - 816,2 g - 1,29 g = 814,91 g = 354x 1 cent = 3,54EUR
vrečka z 2 centi - 483,5 g - 1,29 g = 482,21 g = 158x 2 cent (sem jih tudi preštel - 158) = 3,16EUR
Če bi imeli 2 cent res 3,06 g, bi bilo pri 158 to 483,48 g. Tehtnica pa odstopa do nekje +/-0,2 g in ne +/-1 g. Tako da 3,05 g. Sicer pa itak pravim, da sem jih tudi preštel.
Vsak dan po 30 centov v trgovino in imam v dveh mesecih rešeno.
To temo sem iskal da vidim kam s tem. Na banko vidim da ne, že tako me vsak mesec lupijo s provizijami, vodenjem računa, zaračunavanjem 2,5EUR če pridem izven dovoljenega limita.
Komplet izračuni:
1 vrečka 8x12 cm - 1,29 g (10 vrečk ima 12,9 g)
1 cent - 2,30 g (10x 1 cent imajo 23,0 g), uradno ima 2,30 g
2 cent - 3,05 g (10x 2 cent imajo 30,5 g), uradno ima 3,06 g
prva vrečka z 1 centi - 673,8 g - 1,29 g = 672,51 g = 292x 1 cent = 2,92EUR
druga vrečka z 1 centi - 816,2 g - 1,29 g = 814,91 g = 354x 1 cent = 3,54EUR
vrečka z 2 centi - 483,5 g - 1,29 g = 482,21 g = 158x 2 cent (sem jih tudi preštel - 158) = 3,16EUR
Če bi imeli 2 cent res 3,06 g, bi bilo pri 158 to 483,48 g. Tehtnica pa odstopa do nekje +/-0,2 g in ne +/-1 g. Tako da 3,05 g. Sicer pa itak pravim, da sem jih tudi preštel.
Vsak dan po 30 centov v trgovino in imam v dveh mesecih rešeno.
To temo sem iskal da vidim kam s tem. Na banko vidim da ne, že tako me vsak mesec lupijo s provizijami, vodenjem računa, zaračunavanjem 2,5EUR če pridem izven dovoljenega limita.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GrimReaper3 ()
tikitoki ::
Mislim ,da je nekaj provizije. Se posebaj za taksno kolicino kovancev. Preveri pri razlicnih bankah. Kot so rekli, imajo avtomate, ki prestejejo.
Lahko pa opravljas nakupe z drobizem, ceprav te bo obcasno kdo grdo gledal:)
jih jaz odkupis:)
Lahko pa opravljas nakupe z drobizem, ceprav te bo obcasno kdo grdo gledal:)
Baker je trenutno drag, kilogram je odkupna cena cca. 6€, če se ti ne lubi štet.
jih jaz odkupis:)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tikitoki ()
Scaramouche3 ::
Mogoče čudno vprašanje,
hvala
Pojdi od trgovine do trgovine in menjaj 100€ na enkrat,vzami si čas, povsod jih rabijo...
IL_DIAVOLO ::
https://data.si/blog/polog-kovancev/
Cca 5 evrov nadomestila za 3 cuke. Nekateri pa bi nosili soder v trgovino.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Gregor5816 ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
https://data.si/blog/polog-kovancev/
To velja za bankovce, še enkrat poglej ta link. Za kovance ima večina približno 2% provizije z izjemo otroških varčevalnih računov.
otago ::
KOlikor vem, ima Tuš najboljše samopostrežen mašine za doziranje kovancev. Eden izmed Spar oz. Mercator imata, da je luknja za vnos kovancev. Tuš je imel do pred kratkim, da si lahko vrgel kovance v skledčko, kjer je nato samodejno požiralo naložene kovance.
flyby ::
prejšnji teden sem stresel za dobrih 25 eur cigančkov (kovanci za 1, 2 in 5 centov) v namenski stroj na nlb-ju. ko mašina prešteje, natiska listek, z njim greš do šalterja, kjer ti znesek brezplačno nakažejo na tvoj (varčevalni!) račun.
GrimReaper3 ::
Mislim ,da je nekaj provizije. Se posebaj za taksno kolicino kovancev. Preveri pri razlicnih bankah. Kot so rekli, imajo avtomate, ki prestejejo.
Sem šel danes na Gorenjsko banko. Minimalna vrednost štetja drobiža je 2,50EUR. Provizija za polog kovancev je 2,50EUR. Tako da karkoli manj kot mojih 9,62EUR se sploh ne splača nosit.
Iz prve vrečke za 1 cent mi ni preštelo 5 centov, ampak je bilo še od enega prej v predalu za izmet 1x 5 cent. Iz druge vrečke za 1 cent mi pa ni preštelo 4 cente.
Iz vrečke za 2 cent mi je preštelo pravilno.
Čeprav kar ne prešteje, pride ven, tako da to mi ni jasno. Je pa moja metoda s tehtanjem sigurno točna, ker pri 2 cent se mi je lepo izšlo. Tudi če bi bil 1 cent težek 2,31 g namesto 2,30 g, je razlika samo 1 cent in ne 5 centov.
Kakorkoli, pri 2,50EUR provizije je par nepreštetih centov še najmanjši problem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GrimReaper3 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Banke se delajo norca iz nas (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11431 (8477) | Machete |
» | Kje bi dobil/razmenjal 50€ bankovec za kovance po 1 ali 2 centa (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13968 (11784) | damirez |
» | Kje zamenjati cekine v bankovce ?Oddelek: Loža | 18524 (16583) | stb |
» | DrobižOddelek: Loža | 10375 (8240) | Furbo |
» | tolarski kovanci v praksi (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 8417 (6423) | Nejc Pintar |