» »

Hladilna torba

Hladilna torba

Grizzly ::

Zanimam se za nakup hladilne torbe in imam nekaj vprašanj.

1. Ali sme biti priklopljena skozi daljše obdobje (do 3 dni) ali je namenjena kratkotrajnemu hlajenju (nekaj ur dnevno)?
2. Katero priporočate?

Grizzly ::

Grizzly je izjavil:

Zanimam se za nakup električne hladilne torbe in imam nekaj vprašanj.

1. Ali sme biti priklopljena skozi daljše obdobje (do 3 dni) ali je namenjena kratkotrajnemu hlajenju (nekaj ur dnevno)?
2. Katero priporočate?

kixs ::

Npr. pravi prenosni hladilnik s kompresorjem:
https://www.mixi-caravaning.si/p717-598...

Ostale torbe so samo za krajsi cas. Notri tudi moras dati ze ohlajene stvari.

Smrekar1 ::

Grizzly je izjavil:

Zanimam se za nakup hladilne torbe in imam nekaj vprašanj.

2. Katero priporočate?

Če nima kompresorja je namenjena kratkotrajnemu hlajenju in ne bo naredila ne vem kaj. Za na piknik ali na morje bo OK, če jo imaš prikopljeno tam vzemi kompresorsko.

Tehnologija je zrela, bistvenih razlik med modeli ne pričakuj. Verjetno jih delajo v isti tovarni in iz istih delov, razlika je predvsem v plastiki naokoli. V profesionalnih modelih je nekaj razlike, samo za domačo rabo velikih razlik ni.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Smrekar1 ()

Andy9 ::

Firma Matik v Lj ima kompresorske s kar ugodno ceno. Jaz sem tam kupil Indel B, pa mi dela že kakih 7 let bp. Drugače je to trgovina za kamionarje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Andy9 ()

FTad ::

Da ne bom odpiral nove teme. Iscem hladilno torbo za v avto. Gledam po Amazonu in sem se glede na mere odlocil za https://www.amazon.de/-/en/tillvex%C2%A.... Po prvem testu ene plasticne steklenice (750ml), po pol ure voznje, prikljucenim na 12V vticnik v pritljazniku, nisem opazil neke razlike. A je to zato, ker je pac izdelek shit, ali bi moral cakati (testirati) dlje, da se dejansko ohladi?

Cena je bila sicer nizka (55€). A so dejanske kvalitetne hladilne torbe od 100€ dalje? Zelja je, da ce kupim npr vakumsko zapakiranega piscanca in se peljem poleti pri 30+ stopinj cca 1 uro nekam, da se mi le ta ne pokvari in da je pijaca relativno hladna.

Za nasvete bom hvalezen.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: FTad ()

val46 ::

To ni ravno hladilnik, še manj zamrzovalna skrinja. To bolj cirkulira zrak v njej in stene ne dopuščajo da bi zunanja temperatura prodirala v njo oziroma drugače rečeno, nekako drži temperaturo na taki ravni, kot si ti dal not. Če boš dal not toplo pijačo, je ne bo ohladilo, sam držalo bo. Kot nek termus, če zastopiš. Ko greš kam daj v njo že mrzlo pijačo, meso ali karkoli že misliš in ti bo tako nekako zdržalo tistih par ur vožnje. Za malo mirnejše živce ti pa predlagam da v njo daš še par unih plastičnih ledenih kock. Tako bo še bolj hladilo. Ali pa daš doma zamrznit eno flašo vode v zamrzovalno skrinjo, pa potem tisto flašo daš v to torbo.

deco16 ::

Kupil si pač hladilno torbo ki nima kompresorja ampak uporablja peltierje. Za to ceno itak ne dobiš druge zadeve. Kompresor dejansko shladi in ko doseže temperaturo se sklopi in pol dela cikle.

Ta peltier pa skoz dela in žre okol 60W ampak hladi pa bolj tako. Sicer če imaš priklopljeno skoz bo nekaj delalo ampak čudeža v pol ure ne moreš pričakovat.

Sem pa tudi z peltierjem 2 kontinenta prevozil če je veliko vklopljen se da.

BTW takoj opaziš če ima možnost HOT da ni to to.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: deco16 ()

komunist1945 ::

Za piščanca eno uro vozit ne rabiš nič, ker se v tako kratkem času nič ne pokvari. Upoabljam občasno eno staro poceni plastično pasivno hladilno za kak dan pri kakih 25 stopinjah povprečne okoliške temp. Zjutraj dam not 2 zamrznjeni 2l plastenki vode (prej ju dam v skrinjo 16+ ur) + zraven hrano in pijačo, ki je na sobni temp. Popoldan se še čuti razlika v temperaturi in je še kar OK ohlajeno, na kakšnih 10 stopinj verjetno. Tako za občutek, če kaj pomaga.

Hvala vsem za odgovore in pojasnila. Kupljen box bom poslal nazaj in raje kupil kompresorskega. Ceprav mogoce raje pocakam do drugega leta, saj je poletje takorekoc ze mimo.

OutOfTheBox ::

Dej ti prvo priključi v elektriko doma zvečer, daj termometer not in potem zjutraj poglej. Če maš okol 7 stopinj je to to. Jaz svojo vedno priključim zvečer in zjutraj jo nafilam z robo. Ne moreš pričakovat da boš dal vodo ki ima sobno temperaturo v torbo, ki ni še shlajena in pričakovat da ti bo shladil karkoli, ker se v tem času niti notranji prostor ne shladi. V tem času ti še domač hladilnik ne bo bistveno shladil tiste vode, razen če daš v zamrzovalnik.

Zgodovina sprememb…

OutOfTheBox je izjavil:

Dej ti prvo priključi v elektriko doma zvečer, daj termometer not in potem zjutraj poglej. Če maš okol 7 stopinj je to to. Jaz svojo vedno priključim zvečer in zjutraj jo nafilam z robo. Ne moreš pričakovat da boš dal vodo ki ima sobno temperaturo v torbo, ki ni še shlajena in pričakovat da ti bo shladil karkoli, ker se v tem času niti notranji prostor ne shladi. V tem času ti še domač hladilnik ne bo bistveno shladil tiste vode, razen če daš v zamrzovalnik.

Ok, bom testiral danes. Hvala

deco16 ::

Tko ja čez noč ti bo shladil, sej peltierji delajo do 20 stopinj manj od okoliških temperatur. Ampak rabijo čas in za to porabijo dosti elektrike, če se voziš z avtom daleč to sploh ni problem.

Pač odvisno kaj hočeš. Tko kot so napisali, če daš hladen pir notr bo ta ostal najverjetneje hladen.

Pri kompresorskemu pa lahk daš notr tudi topel pir pa bo čez neki časa že OK.

Če rabiš nekaj da na hitro naredi pol kompresorskega če pa rabiš hladilno skrinjo 2x na leto pa pol daš hladne stvari notr pa bo tudi ok.

deco16 je izjavil:

Tko ja čez noč ti bo shladil, sej peltierji delajo do 20 stopinj manj od okoliških temperatur. Ampak rabijo čas in za to porabijo dosti elektrike, če se voziš z avtom daleč to sploh ni problem.

Pač odvisno kaj hočeš. Tko kot so napisali, če daš hladen pir notr bo ta ostal najverjetneje hladen.

Pri kompresorskemu pa lahk daš notr tudi topel pir pa bo čez neki časa že OK.

Če rabiš nekaj da na hitro naredi pol kompresorskega če pa rabiš hladilno skrinjo 2x na leto pa pol daš hladne stvari notr pa bo tudi ok.

Cez noc se je steklenica sicer shladila, ampak bi moral tudi upostevati, da je bila temperatura sobe nizka, saj je poletje takorekoc mimo.... Vseeno raje vrnem ta izdelek, doplacam cca 50€ za kompresorskega in vem, da bo bolje delal (podobno hladilniku)

Nikonja ::

Res je ampak si pozabil največji plus te torbe in to je da ni težka in je lahko prenašaš naokoli, kompresorski hladilnik pa ziher ne boš. Jaz ko gremo na kakšne daljše potovanje, nafilam torbo, dam notr tisti zmrznjeni uzložek, in mi brez problema cel dan drži vse na a isti temperaturi. Potem jo potegneš van in greš z na plažo - s kompresorskim to ne boš.

Imas prav,na to pa nisem pomislil. Jezi me tudi dejstvo, da hladi mocneje/hitreje, ce ga imam vklopljenega v stanardno 230V vticnico. V avtu sicer je na voljo 230V vtic ampak je zadaj pri zadnjih sedezih. Ce bi imel 4 osebe v avtomobilu, po defaultu bi moral imeti torbo v prtljazniku, tam je pa samo 16V...To pa ne hladi tako mocno...

FireSnake ::

FTad je izjavil:

Imas prav,na to pa nisem pomislil. Jezi me tudi dejstvo, da hladi mocneje/hitreje, ce ga imam vklopljenega v stanardno 230V vticnico. V avtu sicer je na voljo 230V vtic ampak je zadaj pri zadnjih sedezih. Ce bi imel 4 osebe v avtomobilu, po defaultu bi moral imeti torbo v prtljazniku, tam je pa samo 16V...To pa ne hladi tako mocno...

Za 220: podaljšek spelješ in si rešil.

Glede manjše moči: ponavljam nasvet, ki ga je že dal nekdo zgoraj. Vklopi prej in preden greš na pot dodaj še dve zmrznjeni ploščici, da mu pomagaš.
Pa bo vse OK.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Če ne rabiš za več kot 1 dan, sploh ne kompliciraj z nobeno aktivno torbo. To rabiš samo, če greš nekam kampirat ali na dopust nekam v divjino, kjer ti to nadomesti hladilnik. Za 10, 20 ur je dost pasivna solidno izolirana, not namečeš zamrznjeno vodo, hrano in pijačo lahko mlačno kasneje zraven in je to to, za 1 dan je dovolj. V eni uri se tako ali tako zelo težko kaj ohladi, še manj v pol ure. Še v veliki skrinji na -20 s 50 kg zarmznjene robe okoli v pol ure ne narediš skoraj nič npr. 2 litrski plastenki.

V eni uri ne boš z ničemer nič nardil, za 20 ur je pasivna dobra, za par dni pa potem aktivna, pa še tam moraš pazit, da večino časa laufa. Ni se smiselno ujet v brezvezno kompliciranje.

enavlaka ::

Najcenejši hladilniki hladijo slabše, ker ima avto brez vklopljenega motorja okoli 12V. Adapter pa da ven 14V.
Kompresorski nima takih problemov. Stane pa stotaka.
Polno naložen kompresorski se da brez težav dvignit in naložit v prtljažnik. Je hladilna torba s trapastim ročajem daleč bolj nerodna.
Navadni na pielterjev element pa niti ne zmorejo hladiti. Saj povejo, da lahko hladijo 25 ali koliko že pod okolico, vendar pri tem ne zmorejo ohajevati vsebine, samo držijo temperaturo. Kompresorski pa gre lahko na -20 in tam tudi drži.
Poraba kompresorskega je 40W iz vtičnice na eco, vendar na najnižjo temperaturo. Na dan poje okoli 1kWh.

frke ::

Letos za kampiranje 14 dni offgrid, kupil BRUNNER POLARYS 30L ki dela na 12V ali 24V DC kompresorski. Moč porabe, ko je kompresor vključen 45 W (eco) ali 60 W
Zunaj je bilo 35-40 stopinj, nastavljena notrnja temp. hladilnika se nastavi digitalno: je bila na 5 stopinj C.
Notranje stene hladilnika so se ohladile pod 0 stopinj, zato se sadje ni smelo dotikati notranjih sten, ker je zmrznilo.
Poganjala ga je baterija lifepo4 100 Ah 12.8V ki so jo polnile sončne celice. Verjetno bi bilo dovolj 50 Ah, saj je bila baterija ob sončnem dnevu ob 11h dopoldne zopet polna.

Skratka: zelo učinkovita zadeva, celotna postavitev ni poceni
hladilnik 250 eur, baterija: 200 eur, regulator za polnjenje 200 eur, panel 80 eur. Enkraten strošek za cca 10 let.

Za v avto zadostuje samo hladilnik.

WizzardOfOZ ::

Kitajski hladilnik 55l pride okol 200€. Pa deluje na 12/24/220V. Pri meni je na dopustu stalno priklopljen na powerbank. Na powerbank pa 2 solarna panela, tako da imamo elektriko stalno.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Vse to kar ste napisali drži, to sploh ni debate glede tega. Vprašanje je res samo zakaj bo OP tak hladilnik rabil. Če misli it nekam kampirat za 14 dni, kjer ne bo imel svojega hladilnika, potem mu pride kompresorski v poštev...če pa ga skrbi(kot je napisal) prevoz 2kg piščanca do apartmaja ali kamp prikolice v Umagu, je navadna pasivna hladilna torba več kot dovolj in vrh glave. Sam to naj se OP vpraša...za kaj in za koliko časa ima v njej namen nekaj hladiti. Vse ostalo je brez veze.

Hladilna vrečka je več kakor dovolj za "od štracune do piskra".
Za hladen pir in kampiranje več kakor par ur pa se bo treba potrudit

OutOfTheBox ::

Za hladen pir in kampiranje več kakor par ur pa se bo treba potrudit

Drugače sem jaz letos na morju v vročinskem valu pijačo obdržal cel dan najprej mrzlo in potem hladno, na slednji način:

1. Zvečer sm v zamrzovalnik dal nekaj plastenk vode (kar smo na plaži pili) in nekaj v hladilnik
2. Nekaj pločevink piva dal v hladilnik

Zjutraj ko smo šli na plažo, sem v tako hladilno torbo:

dal pir, vodo iz hladilnika, zamrznjeno vodo,kar smo pač jedli in še eden ali dva leda.

Torba v senci, vse kar je bilo not pa je bilo še hladno potem ko smo prišli domov.

Pomaga, če daš na dno in na vrh kos stiroporja ali brisačo. Izolacija teh torb je zelo slaba.
To kar si naredil je idealno. Mora pa biti vse ohlajeno preden greš na pot. Pir zdrži okoli 0°C. Zamrznjena voda pa kar traja in jo lahko popiješ sproti, kar je veliko boljše kakor hladilni vložki, ki so na koncu samo mrtva teža.

Lahko nadgradiš v kaj takega. Imam nekaj podobnega, ampak zelo staro, stiropor ima moja že vgrajen v pokrov

Cace ::

Jaz sem dve leti nazaj nabavil tole...

https://www.mimovrste.com/hladilne-torb...

Ni sicer torba, ker jo ne maram iz razloga, ker moraš vanjo dati že ohlajene stvari, pa še potem vprašanje, koliko časa ohrani hladne stvari.
Tole pa lepo priklopiš v avtu na 12V, če greš na daljšo pot nekam do Dalmacije ali dlje, ali pa na 220V, ko si nekje zasidran v kakšnem kampu. Na 12V jo sploh še nisem uporabljal, samo na 220V. Torba se ohladi iz 27° (sobna temp.) na 10° v pol ure, vedno sem vanjo dal toplo pijačo, ki jo ohladi v 2, 3 urah na 10°.
Nastavitev temperature od +10° do -25°.
Prostornina: točno 40 polliterskih piksen pira gre not.
Sicer pa odvisno, če si pripravljen investirati toliko denarja. Jaz sem ga in sem super zadovoljen. Kot vidim, tukaj ni več na zalogi, mogoče je kje drugje.

40 litrov je bil meni premalo, ker grem za dlje časa, pa sem si vzel 55 litrov in nadzor preko BT za 196EUR, pa iz češke ti ga pošljejo (ni davka in carine ter ptt stroškov).
https://www.banggood.com/KROAK-Dual-Zon...

12/24/220V
dve coni (lahko prostor predeliš in imaš 2 različni temperaturi)
do -21 stopinj

Zgodovina sprememb…

deskstar ::

Sam imam v hladilni skrinji vedno par plastenk vode za stabilizacijo temperature, ker je vključena le v cenejši tarifi.

Ko potrebujem hladilno torbo za več dni, dam vanjo 3 litrski kanister, ki zdrži kakih pet dni pri treh odpiranjih torbe na dan. Za dva dni je dovolj zamrznjena litrska plastenka. Kontrola temperature je enostavna: dokler je v plastenki še kaj ledu, je njena temperatura 0 stopinj.

Se pravi ti vlačiš s sabo tudi domač električni priključek, ko greš kam na dopust, da te skrbi višja/nižja tarifa elektrike? OPju je bilo že stokrat povedano kaj in kako je s temi hladilnimi torbami, zdej je pa na njemu da si sam odgovori za kaj jo dejansko potrebuje in za koliko časa.

32W je max poraba tistega hladilnika iz linka. ko je ohlajeno enkrat, samo še dohlaja in je poraba še manjša.
Če moraš za tako porabo gledat, da je priklopljena samo v nizki tarifi,...

WizzardOfOZ je izjavil:

40 litrov je bil meni premalo, ker grem za dlje časa, pa sem si vzel 55 litrov in nadzor preko BT za 196EUR, pa iz češke ti ga pošljejo (ni davka in carine ter ptt stroškov).
https://www.banggood.com/KROAK-Dual-Zon...

12/24/220V
dve coni (lahko prostor predeliš in imaš 2 različni temperaturi)
do -21 stopinj

Hvala za link, sem kupil potem tega 30L:
https://www.banggood.com/Hcalory-D30+-o...
Na checkoutu me je prislo 149€

Kul. Upam sam da se zavedaš da ni to lih "prenosna hladilna torba", ker 17kg same torbe+stvari v njej okrog prenašat ni ravno zanimivo in fajn delo.

val46 je izjavil:

Kul. Upam sam da se zavedaš da ni to lih "prenosna hladilna torba", ker 17kg same torbe+stvari v njej okrog prenašat ni ravno zanimivo in fajn delo.

Aja, nisem opazil, da 30L nima kolesckov spodaj...od 35L naprej jo spet ima. Nimam pa je namena pogosto prestavljati na sreco.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: FTad ()

Jaz ga pripnem v avtu na sovozniški sedež zadaj za med vožnjo. V kampu je pa itak v "shrambi" (namenski šotor z dobrim zračenjem za vso opremo - tudi na banggoodu kupljen za par evrov), da je zaščiten, če bi kak dež padal. (letos je bilo celih 30 minut res rahlega dežja v 21 dneh dopusta)

WizzardOfOZ je izjavil:

Jaz ga pripnem v avtu na sovozniški sedež zadaj za med vožnjo. V kampu je pa itak v "shrambi" (namenski šotor z dobrim zračenjem za vso opremo - tudi na banggoodu kupljen za par evrov), da je zaščiten, če bi kak dež padal. (letos je bilo celih 30 minut res rahlega dežja v 21 dneh dopusta)

Ja bi ga najraje imel v prtljazniku, saj imam karavana. Da se po potrebi komot vozimo 4-je v avtu. Hladilnik pa je zadaj. Predvidevam, da ce ga bom imel na 12V vticnici, potem mi bo verjetno samo vzdrzevalo trenutno temperaturo (naj me kdo popravi prosim), ne pa da bo dejansko ohlajalo. Da bi mi ohlajalo, bi moral biti na 240V vticnici, drzi?

Ne drži. Na 12v tudi hladi brez problemov. Tudi na 12v ga boš brez problema ohladil po ničlo stopinj.

razor1911 ::

FTad je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Ja bi ga najraje imel v prtljazniku, saj imam karavana. Da se po potrebi komot vozimo 4-je v avtu. Hladilnik pa je zadaj. Predvidevam, da ce ga bom imel na 12V vticnici, potem mi bo verjetno samo vzdrzevalo trenutno temperaturo (naj me kdo popravi prosim), ne pa da bo dejansko ohlajalo. Da bi mi ohlajalo, bi moral biti na 240V vticnici, drzi?

Samo razmisli o enem majhnem problemu. Ok, kompresor jemlje toploto iz hladilnika. Kam gre ta toplota?

Sicer napetost nima nobene veze, glej tok, oz. da si zapomnis za vse vecne case, iskra elektricnega
fajrcajga ima nekje med 2.000 in 20.000 volti. In prakticno nikakrsnega toka. Si lahko z njo kaj pomagas?
Obstajata samo dve vrsti desničarjev: bogati in njim koristni idioti.

Preveri svoj bančni račun, da ugotoviš, v katero skupino spadaš.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: razor1911 ()

Prtljažnik je dovolj prostoren, da ni težave, če stalno deluje. Sam imam na srečo v prtljažniku 12V vtičnico, ki se vklopi s kontaktom mašine. Tako med daljšo vožnjo stalno deluje. Ob postanku v dolžini 1h pa še vedno ohrani hlad (nastavljen na 0°C ko dela), kar je pa čisto dovolj, da vse znosiš v apartma. Zadnjo rundo niti nisem zlagal stvari ven, sem samo dvignil cel hladilnik z vsem futrom noter in ga naložil v avto.
Toplota ni bila problem, hladilnik ima ventilatorček, ki razpihava po prostoru. Če bi bila stvar problematična bi deloma podrl zadnje zice ali pa dvignil ploščo. Tako samo odprem predal za smuče, pa je cirkulacije dovolj, da notri ni kaj občutno toplo tudi sredi poletja. Če bi zašvical ful pa bi šel lahko na zadnje zice, kjer ima direktno klimo.
Pogrešam pa neke točke za pritrditev. Če ga zapneš preko pokrova je stabilen, samo potem moraš stalno odpenjat za eno pijačo.

Jaz zapnem gurtno za ročaje in na sedežu v tisti del na hrbtu sedeža, ki je za pripet otroški sedež (za sidro).
Na zadnjem delu sedeža je prostor, kamor zapneš sidro za otroški sedež:

21.09. je predvidena dostava pa bom potem javil, kako sem zadovoljen z izdelkom :)

WizzardOfOZ je izjavil:

Jaz zapnem gurtno za ročaje in na sedežu v tisti del na hrbtu sedeža, ki je za pripet otroški sedež (za sidro).
Na zadnjem delu sedeža je prostor, kamor zapneš sidro za otroški sedež:

To je boljša rešitev.