» »

Hladilna torba

Hladilna torba

abyssus ::

V nedeljo krenemo na dopust - s sabo bomo vzeli kar nekaj mesa, ki bi moralo biti na hladnem. Imam klasično hladilno torbo (z vložki). Je pametno uporabiti to za 4 ure vožnje ali rajši ne razkiram in nabavim električno torbo?

koyotee ::

Trdne torbe so do 24ur, mehke do 12ur.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

harvey ::

abyssus je izjavil:

V nedeljo krenemo na dopust - s sabo bomo vzeli kar nekaj mesa, ki bi moralo biti na hladnem. Imam klasično hladilno torbo (z vložki). Je pametno uporabiti to za 4 ure vožnje ali rajši ne razkiram in nabavim električno torbo?

Vožnja mesa na morje oz. na dopust je še relikt nekih drugih časov, ko se ni nič dobilo... tako, da je povsem nesmiselno vlačiti s sabo tisto kilco mesa. Če imaš željo po kakšnem žaru ni vrag, da ne bi dobil pri lokalcu tisto kilco svežega mesa. Pri nekaj kg v razliki pri ceni tudi ne boš obubožal, bo pa kakšno pivo manj.

on topic
Torba, ki jo imaš bo povsem zadoščala, če boš dal več kg mesa notri, dodaj seveda več vložkov, da ne boš imel 5 kg mesa in 2 vložka. Torbo ne imej ravno na soncu in bo vse ok. Že navadno izolirna vrečka z dovolj velikimi vložki zlahka zadrži hladno vsebino 4 ure. Električna torba ne bo prav nič bolj hladila, razen pohladila bo tvoj žep......
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Super. :)

@harvey, verjamem, vendar je želja mojih, da se v SLO kupi :)

Redorange ::

Za 4 ure ti bo več kot dovolj.

nikjozo ::

"s sabo bomo vzeli kar nekaj mesa"

Hladilne torbe zadržijo hlad nekaj časa, niso pa vsemogočne.

Tudi najboljše hladilne torbe ne zmanjšajo temperaturo
notranjosti za 20C pod temperaturo okolice. Prenosne skrinje predvidevam da nimaš.

Sam bi vzel mesa toliko, kolikor ga nameravam porabiti za vse prisotne v prvem naslednjem obroku. Več raje ne, sploh zaradi pretiranih temperatur.

Ne vidim smisla v riziku, sploh če greš slučajno v nam bližje države (hrvaška, bosna, črna gora...).

V vseh teh sosednjih državah se dobi meso za ugodnejšo ceno v trgovini, kot pri nas, pa še imaš priložnost poskusiti kakšno lokalno specialiteto ( hrvaške ribe, bosansko ovčko, srbske čevape...)

Torej do štiri ure ti bo zdržalo, ampak to lahko tudi doma ješ.

Ne vidim smisla v prevažanju, če lahko na dejanski lokaciji ponavadi dobiš sveže meso z lokalnimi posebnostmi dosti ceneje.

zrataj4201 ::

Jaz rešim hljenje v torbi ali prenosnem hladilniku z večjo količino leda, npr 1,5 l plastenko vode (ali kar dve) postavim dan prej v zmrzovalnik, da popolnoma zamrzne.
Tako se shrani dovolj hadne energije za daljšo pot.

Evo, sem danes prispel dol - še na Gruškovju sem sem 1 uro in 15 minut potreboval za prestop čez mejo pa je bilo na koncu vse zamrznjeno, tako da ni bilo sile. V bistvu sem nekaj pijače za zraven vrgel znotraj tiste hladilne vrečke, zraven pa eno ploščico ledu (tisto modro) pa je pijača bila na koncu poti še vedno mrzla :D Hvala vsem :)

buttcrack ::

Že nekaj časa kupujem "ameriško" hladilno skrinjo, tisto ta veliko ko gre cel kup gajb pira not...
Kje razen amazona se to še prodaja? Na A najdem te coleman variante, ki sicer delujejo top za cca 100€, ali je to to, ali ste kej drugje našli kakšno solidno alternativo za kakšen cekin manj.
Čez lužo so take v wallmartu za bagatelo napram uk amazonu.

Scaramouche1 ::

https://www.mimovrste.com/hladilne-torb...

40€? to danes kupiš navadno torbico za kolo...

buttcrack ::

DimmniBurek ::

Iščem hladilno skrinjo na 12V avto in 230V štrom. Kaj priporočate, nekje v rangu 100€, za prakrat na leto na dopust in to... Mal sm gledal, mi zgleda vse isti drek.
There Is No Stronger Drug Than Reality

link_up ::

sej je drek in jemlje samo prostor v avtu.
In and Out

kriptobog ::

Vzami paštete kot čehi. Ne rabiš hladilne.

DimmniBurek ::

Za 14 dni gremo na roadtrip v Španijo :D
There Is No Stronger Drug Than Reality

Avenger ::

Tud jaz gledam mal hladilne torbe. Tale je videti dobra, ali pa malo manjša od iste firme. Če gre verjeti podatkom, dobro hladi, pa preveril sem tudi porabo v W in se ne spomnim točno, nekih 55W, ampak je več kot druga torba v podobnem rangu, s kakimi 10W manj. Za roadtrip vsekakor dobra stvar, tudi če zniža temperaturo samo za 15° je še vedno bistveno bolje kot če si brez.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

deco16 ::

Tole je vse isti šmorn. Peltier 45W in pol še ventilator. Skratka skoz moraš met prižgano da kaj sploh shladi in še to malo. Edini pravi način je kompresorska 12V hladilna torba.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Morje 2016 (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
548426 (5670) shotalick
»

Izdelava mini hladilnika.

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
247937 (7415) krneki0001
»

Aparat za izdelavo sladoleda Delimano...

1914536 (14048) Sims
»

Mašina za sladoled

52416 (2233) barbarpapa1
»

Naredite si svojo hladilno torbo za avto

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
61312 (1057) MadMax

Več podobnih tem