Forum » Loža » Hladilna torba
Hladilna torba
Grizzly ::
Zanimam se za nakup hladilne torbe in imam nekaj vprašanj.
1. Ali sme biti priklopljena skozi daljše obdobje (do 3 dni) ali je namenjena kratkotrajnemu hlajenju (nekaj ur dnevno)?
2. Katero priporočate?
1. Ali sme biti priklopljena skozi daljše obdobje (do 3 dni) ali je namenjena kratkotrajnemu hlajenju (nekaj ur dnevno)?
2. Katero priporočate?
Grizzly ::
kixs ::
Npr. pravi prenosni hladilnik s kompresorjem:
https://www.mixi-caravaning.si/p717-598...
Ostale torbe so samo za krajsi cas. Notri tudi moras dati ze ohlajene stvari.
https://www.mixi-caravaning.si/p717-598...
Ostale torbe so samo za krajsi cas. Notri tudi moras dati ze ohlajene stvari.
Smrekar1 ::
Zanimam se za nakup hladilne torbe in imam nekaj vprašanj.
2. Katero priporočate?
Če nima kompresorja je namenjena kratkotrajnemu hlajenju in ne bo naredila ne vem kaj. Za na piknik ali na morje bo OK, če jo imaš prikopljeno tam vzemi kompresorsko.
Tehnologija je zrela, bistvenih razlik med modeli ne pričakuj. Verjetno jih delajo v isti tovarni in iz istih delov, razlika je predvsem v plastiki naokoli. V profesionalnih modelih je nekaj razlike, samo za domačo rabo velikih razlik ni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smrekar1 ()
Andy9 ::
Firma Matik v Lj ima kompresorske s kar ugodno ceno. Jaz sem tam kupil Indel B, pa mi dela že kakih 7 let bp. Drugače je to trgovina za kamionarje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Andy9 ()
FTad ::
Da ne bom odpiral nove teme. Iscem hladilno torbo za v avto. Gledam po Amazonu in sem se glede na mere odlocil za https://www.amazon.de/-/en/tillvex%C2%A.... Po prvem testu ene plasticne steklenice (750ml), po pol ure voznje, prikljucenim na 12V vticnik v pritljazniku, nisem opazil neke razlike. A je to zato, ker je pac izdelek shit, ali bi moral cakati (testirati) dlje, da se dejansko ohladi?
Cena je bila sicer nizka (55€). A so dejanske kvalitetne hladilne torbe od 100€ dalje? Zelja je, da ce kupim npr vakumsko zapakiranega piscanca in se peljem poleti pri 30+ stopinj cca 1 uro nekam, da se mi le ta ne pokvari in da je pijaca relativno hladna.
Za nasvete bom hvalezen.
Cena je bila sicer nizka (55€). A so dejanske kvalitetne hladilne torbe od 100€ dalje? Zelja je, da ce kupim npr vakumsko zapakiranega piscanca in se peljem poleti pri 30+ stopinj cca 1 uro nekam, da se mi le ta ne pokvari in da je pijaca relativno hladna.
Za nasvete bom hvalezen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FTad ()
val46 ::
To ni ravno hladilnik, še manj zamrzovalna skrinja. To bolj cirkulira zrak v njej in stene ne dopuščajo da bi zunanja temperatura prodirala v njo oziroma drugače rečeno, nekako drži temperaturo na taki ravni, kot si ti dal not. Če boš dal not toplo pijačo, je ne bo ohladilo, sam držalo bo. Kot nek termus, če zastopiš. Ko greš kam daj v njo že mrzlo pijačo, meso ali karkoli že misliš in ti bo tako nekako zdržalo tistih par ur vožnje. Za malo mirnejše živce ti pa predlagam da v njo daš še par unih plastičnih ledenih kock. Tako bo še bolj hladilo. Ali pa daš doma zamrznit eno flašo vode v zamrzovalno skrinjo, pa potem tisto flašo daš v to torbo.
deco16 ::
Kupil si pač hladilno torbo ki nima kompresorja ampak uporablja peltierje. Za to ceno itak ne dobiš druge zadeve. Kompresor dejansko shladi in ko doseže temperaturo se sklopi in pol dela cikle.
Ta peltier pa skoz dela in žre okol 60W ampak hladi pa bolj tako. Sicer če imaš priklopljeno skoz bo nekaj delalo ampak čudeža v pol ure ne moreš pričakovat.
Sem pa tudi z peltierjem 2 kontinenta prevozil če je veliko vklopljen se da.
BTW takoj opaziš če ima možnost HOT da ni to to.
Ta peltier pa skoz dela in žre okol 60W ampak hladi pa bolj tako. Sicer če imaš priklopljeno skoz bo nekaj delalo ampak čudeža v pol ure ne moreš pričakovat.
Sem pa tudi z peltierjem 2 kontinenta prevozil če je veliko vklopljen se da.
BTW takoj opaziš če ima možnost HOT da ni to to.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: deco16 ()
komunist1945 ::
Za piščanca eno uro vozit ne rabiš nič, ker se v tako kratkem času nič ne pokvari. Upoabljam občasno eno staro poceni plastično pasivno hladilno za kak dan pri kakih 25 stopinjah povprečne okoliške temp. Zjutraj dam not 2 zamrznjeni 2l plastenki vode (prej ju dam v skrinjo 16+ ur) + zraven hrano in pijačo, ki je na sobni temp. Popoldan se še čuti razlika v temperaturi in je še kar OK ohlajeno, na kakšnih 10 stopinj verjetno. Tako za občutek, če kaj pomaga.
Hvala vsem za odgovore in pojasnila. Kupljen box bom poslal nazaj in raje kupil kompresorskega. Ceprav mogoce raje pocakam do drugega leta, saj je poletje takorekoc ze mimo.
OutOfTheBox ::
Dej ti prvo priključi v elektriko doma zvečer, daj termometer not in potem zjutraj poglej. Če maš okol 7 stopinj je to to. Jaz svojo vedno priključim zvečer in zjutraj jo nafilam z robo. Ne moreš pričakovat da boš dal vodo ki ima sobno temperaturo v torbo, ki ni še shlajena in pričakovat da ti bo shladil karkoli, ker se v tem času niti notranji prostor ne shladi. V tem času ti še domač hladilnik ne bo bistveno shladil tiste vode, razen če daš v zamrzovalnik.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
OutOfTheBox je izjavil:
Dej ti prvo priključi v elektriko doma zvečer, daj termometer not in potem zjutraj poglej. Če maš okol 7 stopinj je to to. Jaz svojo vedno priključim zvečer in zjutraj jo nafilam z robo. Ne moreš pričakovat da boš dal vodo ki ima sobno temperaturo v torbo, ki ni še shlajena in pričakovat da ti bo shladil karkoli, ker se v tem času niti notranji prostor ne shladi. V tem času ti še domač hladilnik ne bo bistveno shladil tiste vode, razen če daš v zamrzovalnik.
Ok, bom testiral danes. Hvala
deco16 ::
Tko ja čez noč ti bo shladil, sej peltierji delajo do 20 stopinj manj od okoliških temperatur. Ampak rabijo čas in za to porabijo dosti elektrike, če se voziš z avtom daleč to sploh ni problem.
Pač odvisno kaj hočeš. Tko kot so napisali, če daš hladen pir notr bo ta ostal najverjetneje hladen.
Pri kompresorskemu pa lahk daš notr tudi topel pir pa bo čez neki časa že OK.
Če rabiš nekaj da na hitro naredi pol kompresorskega če pa rabiš hladilno skrinjo 2x na leto pa pol daš hladne stvari notr pa bo tudi ok.
Pač odvisno kaj hočeš. Tko kot so napisali, če daš hladen pir notr bo ta ostal najverjetneje hladen.
Pri kompresorskemu pa lahk daš notr tudi topel pir pa bo čez neki časa že OK.
Če rabiš nekaj da na hitro naredi pol kompresorskega če pa rabiš hladilno skrinjo 2x na leto pa pol daš hladne stvari notr pa bo tudi ok.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | High tech skodelica, ki je zmožna kavo ali čaj shladiti v 15 sekundah (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 22856 (11844) | PluribusUnum |
| » | Hladilna torbaOddelek: Loža | 4675 (2173) | deco16 |
| » | Izdelava mini hladilnika.Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 9226 (8704) | krneki0001 |
| » | Agregat ( generator ) - batarija za napeljavoOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5424 (5010) | stromar |
| » | CPU cooler -59 (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 7308 (5250) | sharp |