» »

Asus router wl 500 g premium

Asus router wl 500 g premium

slemo ::

Doma imam ta router, nanj se lahko povežem z notranjim ip naslovom, kako bi se lahko povezal na router z zunanjim ip naslovom iz nekega drugega računalnika?

Imam statični ip, a prek otega se ne morem povezati na router.

Karen ::

Na hitro vidim nekaj možnosti:
1. Verjetno najenostavnešja je ta, da v nastavitvah poiščeš (ne vem kateri firmware imaš gor, originalnega ali kak dd-wrt ali podobno) nekaj v stilu "allow remote access via http". Ko to odkljukaš dobiš dostop. Naj te opozorim da obstajajo virusi ki ti delajo preglavice če imaš default username in password, tako da ti svetujem da username in geslo za administracijo od routerja v vsakem primeru spremeniš preden to narediš, pa tudi sicer je to priporočljivo, skupaj z default imenom wireless routerja (da ne ve glih vsak da je wireless dostop pri tebi "WL500g").
Za spodnje zadeve rabiš poleg routerja še nanj priklopljen in prižgan PC:
2. uporabiš Remote access od windowsov - odpreti moraš ustrezne porte firewalla, potem pa remote dostopiš do PC-ja, s PCja pa direktno lokalno dostopaš do routerja.
3. isto, samo da uporabiš VNC (npr. ultravnc, tightvnc ali podobno).
4. varna povezava: isto, samo da na mašini postaviš ssh server, potem pa preko putty-ja do računalnika, od tam pa preko ssh povezave odpreš vnc, pa spet do routerja lokalno.
No ja, boš že nekaj od tega izumil.

slemo ::

Zdaj testiram router TP-link TL-WR641G. Na spletnem vmesniku routerja sem našel gumb Remote Managment, tam sem dodal moj zunanji ip, port 80, vendar še vedno ne morem dostopati preko weba do routerja. To, da bi se najprej povezal na pc in potem preko tega pc-ja dostopal preko lokalnega ip-ja do routerja odpade.

arthus ::

Pri remote management moraš vpisat ip naslov računalnika s katerega želiš imeti dostop do routerja...in ne zunanji ip routerja.

slemo ::

Zdaj sem vpisal od mojega računalnika notranji ip, a vseeno ne pridem preko zunanjega na router.
Prilagam printscreen.

A je treba tudi forwardirat kakšen port?

DaMastermind ::

narobe si ga razumel... vpišeš ip računalnika, s katerega se boš prijavljal, ker ti router dovoli le prijavo z enega določenega ipja. Se pravi ip "zunanjega" računalnika. S tem, ko si vpisal svoj notranji ip, si dovolil management le svoji mašini za routerjem.

slemo ::

V remote managment v routerju sem vpisal svoj zunanji ip, ip od ponudnika interneta, a je tako prav?
Vendar še ne deluje. Drugega ip-ja pa ne vem, kajti kabelski modem ima svoj ip, kar je pa naprej pa so notranji ip-ji. Torej vse naše mašine imajo vsak svoj notranji ip, zunanji je enak za vse.

Gapi ::

port naj ne bo 80. Spremeni v 8080 ali kaj podobnega.

slemo ::

Saj imam vnešen port 8080, glej sliko.
 Remote managment

Remote managment

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: slemo ()

Gapi ::

Probi z 0.0.0.0
Samo opozorilo, da se ti tako lahko poveže vsak gor.
Ti moraš vpisat ip iz katerga dostopaš ne svojega.Če pa hočš prvo dostopat do svojega računalnika in preko njega na router potem moraš forwardirat port za vnc na tvojo mašino. :)

DaMastermind ::

Ja, Gapi ima prav, to sem mislil... Ne svoj lastni ip, ip tistega, ki ti bo dostopal preko remota na router... Glej, še bolj nazorno... prosi prijatelja, naj ti pove svoj ip (WAN - zunanji - ip, seveda, če je za routerjem), vpiši tisti ip noter in port nastavi recimo na 8080, potem naj se tvoj prijatelj poskusi logirati na router.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
372330019 (30475) ignats
»

Dostop do routerja izven lokalnega omrežja

Oddelek: Pomoč in nasveti
71934 (1666) 1337ware
»

Vmware ESXI pomoč

Oddelek: Pomoč in nasveti
463480 (2892) Adminer
»

Remot desktop problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
151870 (1717) Omelo
»

VNC+ varnost + dinamični IP. Kako ??

Oddelek: Omrežja in internet
354199 (3215) flisko

Več podobnih tem