» »

Živeti v nekaksni skupnosti?

Živeti v nekaksni skupnosti?

Medvedek ::

Pozdravljeni vsi.
V sloveniji poznamo dom starejših občanov, dijaški dom, študentski dom, itd.. .
A obstaja kaj podobnega če nič od tega nisem? Rad bi zaradi nižjih stroškov živel v nekih skupnosti kjer bi se kuhalo za veliko ljudi, pralo za veliko ljudi itd.. Saj vsi vemo kako je to drago če živiš sam. Imam tudi minimalno plačo. V življenju se ne vidim v kakršnem koli intimne razmerju in tudi priznam da sem bolj simpl clovek. Ne potrebujem veliko in nimam ambicij. Zato bi mi takšno življenje odgovarjalo. Nekaj sem že guglal in baje obstajajo nekakšni samski domovi a koliko vidim so to bolj poceni hiteli za delavce iz tujine. Se kaksna opcija? Koliko si lahko najmanj star za dom starejših? (sam sem 40)
Hvala vsem

LukiYo ::

Poglej oddajanje sob v mestih. Te so del večsobnih stanovanj. V takih skupnostih ne živijo samo študentje, ampak tudi drugi samski ljudje z vseh vetrov ali pari. Deliš si kuhinjo in kopalnico in to je to...

AmokRun ::

Samostan? :D

8====D~~ ::

-Hare krišna
-varda
-umetniška komuna
-doomsday kult

zobnik ::

Najdi si dobro družbo in bo lepše življenje očitno imaš okol sebe same drakole, pijavke, klope in podobne ljudi.

MIHAc27 ::

Moja sestra se je v tujini začasno pridružila komuni kot jo mogoče iščeš.
So skrbeli za rešene zavržene živali. Hrana je prihajala od donacij pa freegan so se šli. Sam lačni niso bili, niti pijače ni manjkalo.
Elektrike niso imel. Vodovod tudi ne, tko da ne vem kako so se tuširal...

Verjetno bi se kaj našlo tudi bližje, ampak taki ponavadi ne oglašujejo ravno zelo.

Ben Dover ::

Zapor.

IL_DIAVOLO ::

Vojnik.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Utk ::

Kaj je narobe, če si vzameš garsonjero 30 m2 v najem in živiš sam? Ni zastonj, ampak če fantaziraš o domu starejših, je ta še veliko dražji.

styrian ::

Jaz sem pred leti živel v ilegalni (zakonsko premajhni) 15m2 sobici z mini-kuhinjo in skupnimi sanitarijami v tujini, čeprav sem imel plače 3000 bruto. Sigurno je tega veliko na voljo tudi v Sloveniji.

opeter ::

8====D~~ je izjavil:

Hare krišna

To imajo zelo dobro rešeno na Madžarskem in še celo turiste sprejemajo, da imajo od tega še nek zaslužek.
https://krisnavolgy.hu/english/

To je tudi zanimivo, če si odvisnik od drog:
Don Pierinove komune
http://skupnost-srecanje.si/

Tu pa en povezan članek:
https://www.24ur.com/novice/preverjeno/...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

• spremenil: opeter ()

FireSnake ::

Gledam odgovore in ne morem verjet kakšna vse golazen se je privlekla na slo-tech iz med over net.

Če človeku ne morete pomagati mu vsaj ne uničujte teme!
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

crniangeo ::

Znanec je v hare krisna in uživa.
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

tikitoki ::

Folk skupaj najame hišo, stanovanje in si deli stroški. Standardna praksa. Poglej oglase.

opeter ::

Nihče nič ne uničuje, samo smo podali konkretne odgovore, ki so po mojem mnenju dovolj uporabne.

V dom starejših "mlajše" osebe ne sprejemajo, moraš biti star 65 let, razen v izrednih primerih (npr. invalidnost). Pa še to samo takrat, ko to lahko financiraš iz lastnega žepa ali pa to dela nekdo drug namesto tebe.

Tu je nekaj osnovnih podatkov
https://www.slovenec.org/2020/04/18/dom...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

zobnik ::

tikitoki je izjavil:

Folk skupaj najame hišo, stanovanje in si deli stroški. Standardna praksa. Poglej oglase.

Tako je znanaec naredil v Nemčiji, plačuje s stroški 500 evrov. Plača 1500-2000 evrov

LeQuack ::

Parlament. Družijo je, imajo skoraj zastonj hrano in pijačo. So nekakšna skupnost.
Quack !

MIHAc27 ::

LeQuack je izjavil:

Parlament. Družijo je, imajo skoraj zastonj hrano in pijačo. So nekakšna skupnost.

Fajn jim je, ampak teško not prideš. Prvi pogoj je itak, da nimaš vesti in ogromno karizme.

korenje3 ::

Ben Dover je izjavil:

Zapor.

dobra... ubiješ enga in greš praktično na boljše kot je v kakšnem hotelu. Pa še zastonj internet, hrana, pospravljanje ipd. brez obveznosti, ni ti treba skrbet za nič.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

nejcek74 ::

Medvedek je izjavil:

Pozdravljeni vsi.
V sloveniji poznamo dom starejših občanov, dijaški dom, študentski dom, itd.. .
A obstaja kaj podobnega če nič od tega nisem? Rad bi zaradi nižjih stroškov živel v nekih skupnosti kjer bi se kuhalo za veliko ljudi, pralo za veliko ljudi itd.. Saj vsi vemo kako je to drago če živiš sam. Imam tudi minimalno plačo. V življenju se ne vidim v kakršnem koli intimne razmerju in tudi priznam da sem bolj simpl clovek. Ne potrebujem veliko in nimam ambicij. Zato bi mi takšno življenje odgovarjalo. Nekaj sem že guglal in baje obstajajo nekakšni samski domovi a koliko vidim so to bolj poceni hiteli za delavce iz tujine. Se kaksna opcija? Koliko si lahko najmanj star za dom starejših? (sam sem 40)
Hvala vsem

Stanovanjske zadruge bi bile lahko tisto kar isces, srednja in severna Evropa jih je polna, v Sloveniji so s socializmom izginile, zdaj pa se nekako ne povrnejo, tudi zato ker se jih povezuje le s tem. Tule imas povezavo na skupino, ki se precej trudi okoli tega: Zadrugator

Samael ::

korenje3 je izjavil:

Ben Dover je izjavil:

Zapor.

dobra... ubiješ enga in greš praktično na boljše kot je v kakšnem hotelu. Pa še zastonj internet, hrana, pospravljanje ipd. brez obveznosti, ni ti treba skrbet za nič.

Ne zmišljuj se. Če ubiješ nekoga še mnogo let ni prav nič luštno. Kakšno leto do obsodbe preživiš v priporu. Zelo omejeno število obiskov, večinom za steklom, sicer pa praktično izolacija. Nato sledi nekaj let zaprtega oddelka. Pa pol odprtega in v zadnji fazi, če v času prestajanja kazni izkažeš, da si zaupanja vreden, za omogočanja prvih korakov v svet, na odprtem oddelku.
Dostop do interneta imaš enkrat ko si na odprtem oddelku. Torej ga še mnogo let ne boš videl. Če ne šteješ prednastavljenih strani (ie. portal z novicami, to je pa to). Ja, hrana je. Ravno tako zdravstvena oskrba. Za pospravljanje si zadolžen sam v okviru dežurstva. Če ga ne opravljaš, kar pozabi na kakšne privilegije sproščanja režima in podobno. Pa tudi v sobi te bo kdo slej ko prej na gobec, če boš zanemarjena piz..., ki se pri pospravljanju šlepa na njegov račun. To je pa to. Medtem, ko ti življenje in vse kar si zunaj poznal in imel polzi iz rok.
Če bi bilo v zaporu res tako luštno, kot navajate pripovedovalci pravljic, bi bil ti zdajle notri - vendar se potem ne bi oglašal po slo-techu, pa tudi tvoj retro Pentium I7 3770k@4,5Ghz; 16GB RAM@2133MHz; ASUS Radeon 6850 1GB; bi bil enkrat ko prideš ven, dober samo še za igranje tetrisa.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

kuall ::

poznam primer, ko skupaj živita samska sodelavca in ena študentka. ampak to zate če si introvertiran najbrž ne pride v poštev. sodelavca sta gobca. študentke/babe pa so rade samo pri gobcih, imajo pač tist svoj znani babji reflex :D.

Aja, pa še nekaj glede zapora :)

Tudi delal boš. No, če boš tega psiho-fizično zmožen. Pa ne ker boš v to prisiljen, ampak ker boš, da se ti v vseh teh letih ne zmeša, da zaposliš misli, da se izogneš oz. nekoliko odmakneš od ljudi, s katerimi si cele dneve v sobi, konfliktov z njimi, itd. to želel.
Delal boš v pralnici, kuhinji, delavnici JGZ-ja, itd ... in opravljal normalno število delovih obveznosti 8 ur na dan / 40 ur na teden, kot del svojega osebnega načrta. Delal boš praktično toliko, kot bi delal na prostosti, le da boš za to plačan nekih 80 do 100 eur mesečno (nihče namreč ne sme delati brez plačila).
Tudi teh 80 eur ti bo nekaj pomenilo za kakšne čike ali priboljšek, ampak tisto, kar ti bo največ pomenilo je 2 dneva dopusta na mesec, ki ga boš lahko izrabljal na prostosti enkrat, ko prideš na odprti oddelek. Če boš seveda še imel koga oz. kam za iti. Ampak do takrat bo še dolga.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

49106 ::

Boljše kot v kakšem hotelu pravite?

@Messiah, veš, kako si začenjajo iti takole na živce. Tisti, ki dobijo neko delo znotraj zavoda, so prav veseli, da se lahko za tistih 8 ur malce umaknejo.
Samael != Samuel

mm69 ::

Mogoče bi dalo rezultate iskanje "eko vasi v sloveniji". Nara Petrovič se recimo ukvarja s tem.
https://narapetrovic.com/sl/

D3m ::

MIHAc27 je izjavil:

Moja sestra se je v tujini začasno pridružila komuni kot jo mogoče iščeš.
So skrbeli za rešene zavržene živali. Hrana je prihajala od donacij pa freegan so se šli. Sam lačni niso bili, niti pijače ni manjkalo.
Elektrike niso imel. Vodovod tudi ne, tko da ne vem kako so se tuširal...

Verjetno bi se kaj našlo tudi bližje, ampak taki ponavadi ne oglašujejo ravno zelo.

O fuj.

Imagine the smell.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

WizzardOfOZ ::

Sej zdej pri koroni izgubiš vonj, tako da maš mal "počitka" pri vohanju. :))
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

D3m ::

Sodelavka je že 8 mesecev brez vonja in okusa.

Na videz deluje močno samo jo verjetno psiha matra.
|HP EliteBook|R7 8840U|

poweroff ::

Neki znanci so naredili "hišo za ločene moške". Vsak ima svojo sobo ali dve, skupna kuhinja, par kopalnic. Edini pogoj, da te sprejmejo v skupnost je, da si moški. ;)
sudo poweroff

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

z 1.000 plače... realno kaj boš s tem kej konkretnega naredil? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
446110773 (98366) FTad
»

Rad bi šel na svoje (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
6812335 (7882) detroit
»

Človek je manj vreden, kot žival (pes)

Oddelek: Loža
275389 (4264) bajsibajsi
»

Iti na "svoje" (strani: 1 2 3 )