» »

Nakup airsoft pištol

Nakup airsoft pištol

telcek24 ::

Pozdravljeni!

S kolegi se odločamo o nakupu airsoft pištol (absolutni zacetniki), ampak nimamo nic znanja o tem, kaj se trenutno najbolj splača kupiti. Zanima nas tudi ali se splača kupiti co2, vzmetno, ali električno vrsto pistole in pa tudi ali z trzajno ali netrzajno pistolo in kaksna je razlika med eno in drugo oz katero bi priporocili.
Drugo vprasanje je pa, koliksno J(oulov) / moci se smatra za varno prijateljsko streljanje po poligonih.

Lep pozdrav, hvala za odgovor že v naprej!

showsover ::

Za začetek: https://www.panter-airsoftshop.com/

Saj tega je več, smo že enim fantalinom (nenamenoma) uničili dogodek, vse v maskirkah in to, bilo štosno videti...

👍

telcek24 ::

Hmmmm nevem če ravno razumem, kak dogodek ste uničli? Pa ja nekaj smo že gledali oziroma imamo neko pištolo že ogledano. http://www.panter-airsoftshop.com/airso...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: telcek24 ()

matobeli ::

Za začetnike je 1J ali cca 330fps@0.2g bb.

Replike pištol ki delujejo na plin so neuporabne in drage. Če že repliko pištole, potem se kupi AEP (automatic electric pistol), ampak ker stane ravno toliko kot budget AK, je celo najbolje da vzameš poceni AK. Recimo tole:
https://www.taiwangun.com/assault-rifle...
Izbereš "low 310fps" in "tune up" service za 19eur.
Vzameš tudi nekaj streliva: https://www.taiwangun.com/020g-bbs-6mm/...

Skupaj s poštnino si tako na 103eur, pa maš že vsaj za silo pripravljeno repliko za uporabo in kilo municije.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: matobeli ()

showsover ::

telcek24 je izjavil:

Hmmmm nevem če ravno razumem, kak dogodek ste uničli? Pa ja nekaj smo že gledali oziroma imamo neko pištolo že ogledano. http://www.panter-airsoftshop.com/airso...

En trening na terenu (ali kaj) so imeli že dooolgo nazaj, mi smo bili na sprehodu ali kaj in se začeli pogovarjati z enimi ležečimi, ko so bili skriti in izdali njih pozicijo, da so morali začeti znova, nič kaj bolj pomembnega. Včasih skušam čim manj vzvalovati gladino, pa nisem vedno uspešen, kot vidim.

matobeli ::

telcek24 je izjavil:

ampak nimamo nic znanja o tem, kaj se trenutno najbolj splača kupiti.


Dejte s kolegi vprašat v lokalno airsoft društvo če sprejemajo nove člane ter če imajo kaj opreme za posodit. To bo najceneje, pa najbolša izkušnja bo. Pol se pa odločte če vam paše, našparate kakšen eur več in nabavte veliko boljšo opremo za ne veliko denarja več.

showsover ::

mato 👍

guess ::

Pozdravljeni, kaj pa Specna Arms Edge AEP? mislim, da jo na veliko priporocajo kajne? Pa tudi, a lahko kdo bolje obrazlozi razliko med AEP in airsofti na plin?
lp

matobeli ::

AEP=automatic electric pistol(1911, Glock, Bareta... replike pištole)
AEG=automatic electric gun (AK, M16... replike pušk)

Vsaka replika rabi pognat bb (kroglico) skozi cev. Lahko uporabi stisnjen plin (green gas, co2, HPA), lahko pa ima vgrajen električno "pumpo" ki ustvarja pritisk.

Začetnikom se priporoča električno repliko puške, ker filaš baterijo doma in je strošek zanemarljiv, ker so bolj zanesljive in ker ponujajo superioren performance. Plin ima tudi težavo pozimi, ker se stisnjeni/utekočinjeni plini ne obnašajo enako pri vseh temperaturah.

Vsak proizvajalec ima več nivojev kvalitete. Če želiš lahko za 50eur dodatka vedno nabaviš nekaj več. Nad 150eur se začne večinoma plačevati ohišje, znamko, posebne modele...

Specna Arms je soliden, kitajski, proizvajalec vstopnega razreda.

telcek24 ::

Aha a mogoče poznate kakšen klub v obalno-kraški regiji? :)

matobeli ::

SANG, SoftAir Nova Gorica

telcek24 ::

Pozdravljeni!
najprej naj se vam zahvalim za vse dosedanje odgovore. Ampak smo z kolegi razmišlali da si bi za začetek najraje kupili nek netrzajni pistol saj se bi streljali na kratkih razdaljah v gozdu, da bi sploh videli če nam to sploh ustreza sepravi če bomo sploh imeli voljo se streljat dalj časa. Tko da me zanima če pozna kdo mogoče kakšno dobro netrzajno pistolo od za tam cca. 70/80€ da sploh vidimo če je to za nas. Kasneje bi pa že nabavili kakšno močnejšo različico ala. kalašnik.
Lp.

matobeli ::

To da je netrzajna pomeni samo da se ji med streljanjem ne pomika naprej in nazaj. Moč je napisana, 0.9J, kar je praktično enako kot kalašnik, ki je 1J. Tekmovalno se uporablja 1.3J.

Boljše možnosti so električne repkike pištol
https://www.taiwangun.com/electric-pist...
cca 0.8J

Lahko vzamete tudi shotgun oziroma pumparice, so vzmetne in iz nekaterih ven zletijo tri kroglice, po moči so nekje na 0.8J. Precej zabavne za uporabo.

Morate vedet da so vsi nabojniki ki delujejo na plin precej dragi, ni sicer obvezno imeti dveh ali več, imajo pa majhno kapaciteto. CO2 bombice pa so tudi takoj 30c/kom ali več, imaš jo pa za par nabojnikov, potem moraš menjat.

Splača se vzeti iz spetnih trgovin www.taiwangun.com ali www.gunfire.pl, poštnina je cca 15eur, ampak so cene občutno nižje od naših.

telcek24 ::

Aha. Ok koliko moči pa imajo te elktrične pištole in predvsem koliko časa lahko igramo z eno polno baterijo...koliko zdrži.

matobeli ::

Madonej, sej piše na strani od trgovine ;)
Zdržijo pa cca 600 kroglic. So pa rezervne baterije in rezervni nabojniki bistveno cenejši kot pri plinskih.

Najbolš da mal pogledaš po teh dveh trgovinah, da vidiš kaj obstaja in kakšne so normalno cene.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Airsoft (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15824998 (908) Okapi
»

Zračno orožje - replike (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28252029 (6432) Okapi
»

Katero airsoft pištolo kupiti (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5915775 (12060) krneki0001
»

Katero airsoft

Oddelek: Loža
364169 (3156) ru7
»

Airsoft kupovanje po internetu (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
678422 (6825) Ovi

Več podobnih tem