Forum » Loža » Posek dreves in poteg ven iz gozda - cena?
Posek dreves in poteg ven iz gozda - cena?
BaTeMaN ::
Zdravo,
vsako leto podiramo drevje in z vitlo potegnemo debla s krošnjami ven iz gozda.. cca 300- 500 m ven.
Lesa pa vse skupaj cca 20-25 m3 (iz tega jeseni delamo sekance). Oskrba za ogrevanje dveh hiš.
Zanima me ker že par let to delamo... bolj ali manj delno v lastni režiji, letos pa sem dal nekomu to komplet naredit - družinskemu prijatelju. Skratka računal je 600 EUR. Meni se je zdelo brutalno, saj sem pričakoval nekaj med 400-450 EUR... običajno rečem za ponudbo pred storitvijo... lekcija naučena znova in znova.
Zanima me koliko podobna usluga stane po Sloveniji. Lahko pa je cena na mestu pa se jaz motim.
vsako leto podiramo drevje in z vitlo potegnemo debla s krošnjami ven iz gozda.. cca 300- 500 m ven.
Lesa pa vse skupaj cca 20-25 m3 (iz tega jeseni delamo sekance). Oskrba za ogrevanje dveh hiš.
Zanima me ker že par let to delamo... bolj ali manj delno v lastni režiji, letos pa sem dal nekomu to komplet naredit - družinskemu prijatelju. Skratka računal je 600 EUR. Meni se je zdelo brutalno, saj sem pričakoval nekaj med 400-450 EUR... običajno rečem za ponudbo pred storitvijo... lekcija naučena znova in znova.
Zanima me koliko podobna usluga stane po Sloveniji. Lahko pa je cena na mestu pa se jaz motim.
less then zero
T743 ::
Ugotovi koliko časa si sam zabil zato, ter koliko je bilo stroškov. Težko je reči koliko ceniš svoj prosti čas, ki ti je na ta račun ostal.
Mene je samo prevoz 25m3 stal cca 100Eur s tem, da je imela prikolica hiap in jih je sam naložil in zložil, razdalja 12km.Čee si dobil sekancev za dve hiši za eno leto na dom se mi niti ne zdi veliko...
Mene je samo prevoz 25m3 stal cca 100Eur s tem, da je imela prikolica hiap in jih je sam naložil in zložil, razdalja 12km.Čee si dobil sekancev za dve hiši za eno leto na dom se mi niti ne zdi veliko...
mn ::
Na Gorenjskem, po vetrolomu ko so imeli sekači polne roke dela, 20EUR na m3 z računom.
Smreka, ravnina.
Posek, odvoz do kamionske ceste in pospravljanje parcele.
Drugače se da tudi ceneje...
Smreka, ravnina.
Posek, odvoz do kamionske ceste in pospravljanje parcele.
Drugače se da tudi ceneje...
Hatchback678 ::
Cena je odvisna od sekača s katerim se meniš, nekateri naredijo tudi dogovor za posek gozda in toliko gre njemu toliko tebi.
mgermo ::
Pred 2 tednoma, Posavje...15kubikov, ravno toda težavno zaradi vode, ki se zadržuje na močvirnatih tleh, prevoz kaka 2km, 250EUR.
p.s. Podrli smo sami, ampak je rekel, da je cena ista z podiranjem ali brez, go figure.
p.s. Podrli smo sami, ampak je rekel, da je cena ista z podiranjem ali brez, go figure.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mgermo ()
cvalsr ::
Sam sem zgradil hišo, potem pa dobil pleskarja za pobarvat fasado. Je rekel, da je cena za pleskanje 150 tisoč evrov, ista vključno z gradnjo hiše na ključ ali brez.
Go figure.
M-XXXX ::
Zdravo,
Cca 15€/m3 je od oka cena. Ta cena potem malo zaniha če je zahteven teren,.. Je vlekel pol kilometra daleč, ali je nalagal vmes?
IL_DIAVOLO ::
Zlahta raztrgana plahta.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
mgermo ::
Sam sem zgradil hišo, potem pa dobil pleskarja za pobarvat fasado. Je rekel, da je cena za pleskanje 150 tisoč evrov, ista vključno z gradnjo hiše na ključ ali brez.
Go figure.
Podret ni problem. Ura posla. Problem je podreno spravit ven iz gozda. Za to je izvajalec bil plačan. In glede na cene napisane tule, sem prišel skozi poceni. Tako da drop the attitude.
zobnik ::
Pr nas so vrhunski stroji za delo v gozdu, bi moral prašat brata, mi mamo samo za lastne potrebe.
Ker potem maš pa take k bi rad napol zastonj. Noben pa ne ve da pride samo gozdarska 25 jurjev , traktor 50.000 evrov+, vitel in ostalo si hitro na 80.000 evrov+++
Ker potem maš pa take k bi rad napol zastonj. Noben pa ne ve da pride samo gozdarska 25 jurjev , traktor 50.000 evrov+, vitel in ostalo si hitro na 80.000 evrov+++
Vetrpiha ::
Đabe tebi 3x predragi stroji, če nimaš pojma kaj delaš in moraš za svojo šalabajzerstvo svoje stroške podturiti kar nekomu tretjemu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vetrpiha ()
Vetrpiha ::
Kje govorim o cenejši varianti? Razglabljam o tem, da je nesmiselno svoje drage stroške uporabiti kot zvod, da nekoga posiljuješ s fikcijsko storitvijo.
mi tega že več let ne delamo in tud nekateri ostali ne več, maš pol sam še tiste "tadrage"
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ogrevanje v neizolirani hiši (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 46068 (3203) | kixs |
» | Strošek drv (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 33933 (29117) | stara mama |
» | Potrebujem nasvete za lesOddelek: Loža | 8725 (5662) | golcvar |
» | Nakup odraslih drevesOddelek: Loža | 7088 (5869) | Okapi |
» | bukova drvaOddelek: Loža | 8027 (2328) | Relanium |