» »

Sekundarni ruter za goste - izoliran od mreže

Sekundarni ruter za goste - izoliran od mreže

omni-vor ::

Imam tako postavitev mreže kot je na sliki spodaj.
Se pravi, glavni ruter je Asus preko katerega imam notranjo mrežo za LAN in WLAN, zraven pa je na tem ruterju še postavljen en SSID za goste, ki je izoliran od notranje mreže, se pravi ima samo dostop do interneta.

Potem pa sem si zdaj na drugi konec hiše napeljal UTP od prvega ruterja in sem priklopil preko DHCP nek star Linksys dd-wrt 54gl, katerega pa bi rad uporabljal samo za goste - se pravi mora biti spet izoliran od notranje mreže - ne sme imeti nikakršnega dostopa do notranje mreže, samo do interneta.

Potrebujem nasvet kako naj to sploh naredim?
Brskal sem že po internetu in našel podobne teme, ampak sem prebral več o problemih kot pa o rešitvah za to situacijo.

Poldi112 ::

Če modem podpira priklop večih naprav lahko linksys vtakneš v modem, pa bosta ločena, glede na to da imaš na wan strani firewall in nat.

Če ti router podpira vlane daš goste v svoj vlan, pa s firewall-om poskrbiš, da se ne vidij med seboj.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Poldi112 je izjavil:

Če ti router podpira vlane daš goste v svoj vlan, pa s firewall-om poskrbiš, da se ne vidij med seboj.

Kateri ruter to, prvi ali drugi?

Poldi112 ::

Asus. Linksys je tu efektivno zgolj AP.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

OK a ima kdo izkušnje kako to postavit v svoj vlan in omejit s fw, ker teh nastavitev je kar nekaj in na večih koncih, ne vem kaj vse je treba sploh nastavit. Na netu so ena taka navodila, druga spet drugačna za dd-wrt.

Bi bil pa pripravljen tudi flashat na drug rom, če bi to kaj olajšalo nastavljanje gostov.

SmeskoSnezak ::

Ce imas moznost imet dd-wrt oz. isti vmesnik na obeh vzpostavi VLANe na Asusu in jih zatem samo skonfiguraj pravilno. Torej, ustvari VLAN, konfiguriraj SVI na Layer 3 in vklopi inter-VLAN routanje.
@ Pusti soncu v srce... @

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 434 35 36 37 )

Oddelek: Omrežja in internet
1813578946 (63) c23po
»

Kako vzpostaviti omrežje z več ruterji in enim modemom? (strani: 1 2 )

8728409 (9275) fpopla87
»

Nova škatla, novi problemi

198614 (4507) kihc
»

Domače omrežje - precej veliko

489406 (7705) SeMiNeSanja
»

Kateri router? (strani: 1 2 )