Forum » Loža » Kronično suhe oči
Kronično suhe oči
6bt9hmDwY ::
Sem šel preverit, to je to? Tu in tam vidim te 'plavajoče motnjaste črve' ampak izjemoma, nisem bil niti pozoren, sicer menda še vedno vidim kot sokol/kondor ali kaj že, po vseh teh letih. Samo bolj pike kot črvine, načeloma ni moteče. A to bo enkrat zdaj udarilo ven in se potem kako reši - s kakšnimi laserji in podobno? Kako pa veš, da je potrebno iti k okulistu ali oftalmologu ali kako pravite, je tako moteče ali moraš upoštevati early-warninge?
bambam20 ::
Sem šel preverit, to je to? Tu in tam vidim te 'plavajoče motnjaste črve' ampak izjemoma, nisem bil niti pozoren, sicer menda še vedno vidim kot sokol/kondor ali kaj že, po vseh teh letih. Samo bolj pike kot črvine, načeloma ni moteče. A to bo enkrat zdaj udarilo ven in se potem kako reši - s kakšnimi laserji in podobno? Kako pa veš, da je potrebno iti k okulistu ali oftalmologu ali kako pravite, je tako moteče ali moraš upoštevati early-warninge?
Ja. te motnjave se lahko z laserskim posegom razbije, če postanejo preveč moteči in omejujejo centralni vid.
Če bi se ti pojavilo nenormalno veliko število teh motnjav, ki jih prej nisi videl. Saj boš opazil.
Še bolj moraš biti pozoren, če bi se ti pojavilo kakšno bliskanje ob strnai ali temna zavesa. Takrat je potreben pregled pri okulistu takoj.
Drugače pa, je dobro naredit, če imaš višjo dioptrijo 1 krat letno preventivni razširjen pregled.
Nitkaste motnjave v večini primerov niso nevarne, niti škodljive in moteče. Kot si zapisal, če jih je malo, se jih enostavno igrnoria.
Pri moreli vem, da lahko te motnjave z laserjem uničijo oz. razbijejo.
https://www.morela.si/blog/vse-o-vidu-6...
"Pri dobrem vidu in majhnih motnjavah zadošča letni pregled pri očesnem zdravniku. Mnogi se na motnjave navadijo. Če vas motijo, obstaja za to učinkovito lasersko zdravljenje motnjav. "
Sem šel preverit, to je to? Tu in tam vidim te 'plavajoče motnjaste črve' ampak izjemoma, nisem bil niti pozoren,
To je to. Sam jih imam že od leta 1995.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: kuall ()
polozweii ::
Pri meni se motnje-pike pojavijo potem ko po hiši vlečem sesalnik....delci prahu ki potem čez čas izginejo.
Bliskanje se pojavi redko, mogoče enkrat dvakrat na leto ne vem zakaj. Traja par ur, nikoli več kot en dan zato se nima smisla naročat.
Zravnik ima na voljo Artelac UNO ki vsebujejo konzervans.
Pred par leti sem poskusil ene par brez konzervansa ampak niso bile dobre.
Kapljic nisem jemal od spomladi.
Ko sem bil pred par leti zaradi suhih oči pri oftalmologu je ugotovil da imam vnetje pa sploh nisem vedel. Po jemanju prepisanih kapljic se je precej izboljšalo.
Mogoče imam vnetje tudi sedaj pa ne vem. Ostrina res ni tista prava. K zravniku in potem k oftalmologu je v tem času neudobno hodit pa me zanima če za odpravo očesnega vnetja obstajajo tudi domači pripravki. da vsaj poskusim.
Bliskanje se pojavi redko, mogoče enkrat dvakrat na leto ne vem zakaj. Traja par ur, nikoli več kot en dan zato se nima smisla naročat.
Ko sem bil pred par leti zaradi suhih oči pri oftalmologu je ugotovil da imam vnetje pa sploh nisem vedel. Po jemanju prepisanih kapljic se je precej izboljšalo.
Mogoče imam vnetje tudi sedaj pa ne vem. Ostrina res ni tista prava. K zravniku in potem k oftalmologu je v tem času neudobno hodit pa me zanima če za odpravo očesnega vnetja obstajajo tudi domači pripravki. da vsaj poskusim.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: polozweii ()
Pri meni se motnje-pike pojavijo potem ko po hiši vlečem sesalnik....delci prahu ki potem čez čas izginejo.
Hitrejše prmeikanje glave in oči lahko tudi vzpodbudijo, da se motnjave v steklovini hitreje premikajo: Meni se včasih kakšna grda motnjava zapelje v vidno polje, pa potem malo stresem z glavo in odplava. :)
Bliskanje ni tako nedolžno. če se ti pojavi, pojdi do zdravnika in boš pregledan še isti dan. Lahko gre za nevrološko motnjo. Včasih bliskanje spremlja lahko spremlja tudi začasen izpad vidnega polja. A to so nevrološke zadeve, ki se težko ugotovijo.
Vnetje ni samo tisto, ko imamo gnojni iscedek, tam gre ponavadi za bakterijsko vnetje. Vnetje je tudi, če obrnemo veko spodnjo navzdol in je veznica in notranji del veke rdeče. To je vnetje. Zdravo oko ima notranjo veko rožnato svetle barve.
Če imamo suhe oči in solzni film ni dober, potem je ostrina slabša. Kako to preverimo? lahko recimo malce zazehamo ali navlažimo oko s fiziološko in če imamo boljšo ostrino za krajši čas, potem so oči suhe. To pišem za nas, ki nas pestijo težave s kronično suhimi očmi.
Glede domačih pripravkov ne vem, kar bi ti rekel.
Jaz bi se umetnih solz s konzervansom izogibal, ker lahko nadražijo oči. vsako oko je malce drugačno in vsak ima malo drugačno obliko suhega očesa.
Meni trenutno zelo ugajajo kapljice v plastenki Vismed Multi
za če noč uporabljam kombinirano ali vismed gel ali recugel
za čiščenje vek uporabljam ilastove krpice
Za boljši solzni film jemljem Omega 3, Mivolis želetinaste kapsule, ki vsebijejo B2, B12 C, E, cink, lutein in zekaksantin.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: kuall ()
Spodnja veka je res dokaj rdeča. Nastanejo vnetja zaradi nečistoč v zraku v zaprtih prostorih? Je možno opraviti vnetje z več časa na svežem zraku in spremembno prehrane?
FireSnake ::
Če imaš blefaritis: ne. Ker pršica sama od sebe ne bo odšla.
Zgoraj smo omenili robčke, ki se dobijo v lekarni.
S temi robčki si 4 tedne čistiš/masiraš oko.
Kako je pa z nečistočami in zaprtimi prostori boš pa, verjetno, moral vprašati okulista.
Zgoraj smo omenili robčke, ki se dobijo v lekarni.
S temi robčki si 4 tedne čistiš/masiraš oko.
Kako je pa z nečistočami in zaprtimi prostori boš pa, verjetno, moral vprašati okulista.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Sodeč po slikah na internetu sigurno nimam tega.
Ne strašite s tem vsakega ki pride mimo.
Če ima kdo suhe oči pred računalnikom mu priporočam očala ki filtrirajo modro svetlobo. Ampak ne tistih tapoceni.
kuall ::
Nastanejo vnetja zaradi nečistoč v zraku v zaprtih prostorih?
potek je tak: če imaš suhe oči potem solze ne spirajo ven prahu in od tega prahu nastajajo vnetja. vnetja pa povzročajo črve. ne poslušat bedakov, ki pravijo, da vnetja ne povzročajo črvovo.
ena rešitev za suhe oči je 4k monitor, ki ga postaviš 2 m stran, pisavo pa daš na 175%. monitor nikoli ne more biti prevelik in preveč stran od tebe. ne poslušat bedakov, ki pravijo nasprotno. večji in dlje je, bolje je za oči,.
Invictus ::
Če imaš konstantno suhe oči, ker jih napenjaš, je edini koristen korak obisk optika, da ti predpiše očala primerne tvoji dioptriji.
Ampak folk je glup in noče nosit očal. Kljub temu da vidi kot kura ponoči... Lastne izkušnje z ženo...
Ampak folk je glup in noče nosit očal. Kljub temu da vidi kot kura ponoči... Lastne izkušnje z ženo...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
FireSnake ::
Sodeč po slikah na internetu sigurno nimam tega.
Tako ali tako je treba k okulistu, da te pregleda. Glede vida zaupati naključnim ljudem bi bilo zelo naivno.
Jaz nimam nič od tega, kar je na internetu (samo ječmenček), pa imam vseeno pršico.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Če imaš konstantno suhe oči, ker jih napenjaš, je edini koristen korak obisk optika, da ti predpiše očala primerne tvoji dioptriji.
.
Povej nam, kaj slab solzni film veze z dioptrijo? Hvala.
Jaz nimam nič od tega, kar je na internetu (samo ječmenček), pa imam vseeno pršico.
Ti imaš alerijo na pršico, samo da ti tega ni nobene povedal. Še.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bambam20 ()
Okulistka bo menda vedela kaj govori, ali ne?
A bo? Poznam kar nekaj okulistov, ki nimajo pojma o suhem očesu. Ni vsak za vse, tudi ko je govora o okulisith. Če bi bilo po toje, potme bi vsi izvajali očesne operacije. pa jih ne. Kot tudi vsi niso sposobni ločit različne tipe konjuktivitisov. Raje talajo antibiotike. Če prime, primer, če ne primer pa ne primer. Denas pa v žep.
Pršica je prisotna pri vseh. Če ti povzroča težave, imaš alergijo na pršico.
Zmotno je razmišljanje, da samo zato, ker ima nekdo izobrazbo iz določenega poklica, da potem ve vse. Zdravstvo je ena velika piflarija.
Pršica je prisotna pri vseh. Če ti povzroča težave, imaš alergijo na pršico.
Ti je oftalmolog povedal da ima vsak človek v očesu to pršico?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: polozweii ()
Za alergijo na pršice so značilni naslednji bolezenski znaki, ki se pojavijo zvečer in ponoči ali zjutraj:
Oteženo dihanje skozi nos (zamašen nos),
Pordeča očesna veznica,
Solzenje oči ali zljepljene veke,
Srbeče oči ali srbenje v nosu, sluhovodu ali žrelu,
Napadi kihanja in izcedek iz nosu,
Občutek zasluzenih bronhijev
Neproduktiven, suh, dražeč kašelj,
Občutek tiščanja v prsih,
Subjektivno oteženo dihanje,
Piskajoče ali hropeče dihanje,
Srbeča koža, koprivnica, ekcemi na koži
Sam imam alergijo na pršico , zato hodim na imunoterapijo za pršico in trave.
Oteženo dihanje skozi nos (zamašen nos),
Pordeča očesna veznica,
Solzenje oči ali zljepljene veke,
Srbeče oči ali srbenje v nosu, sluhovodu ali žrelu,
Napadi kihanja in izcedek iz nosu,
Občutek zasluzenih bronhijev
Neproduktiven, suh, dražeč kašelj,
Občutek tiščanja v prsih,
Subjektivno oteženo dihanje,
Piskajoče ali hropeče dihanje,
Srbeča koža, koprivnica, ekcemi na koži
Sam imam alergijo na pršico , zato hodim na imunoterapijo za pršico in trave.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bambam20 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kontaktne leče (strani: 1 2 3 4 … 26 27 28 29 )Oddelek: Loža | 304163 (4372) | CleanPower |
» | Laserska operacija oči (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Loža | 281675 (33849) | trancer01 |
» | Zamegljen vidOddelek: Loža | 4074 (3120) | Kleemen |
» | Slabšanje vidaOddelek: Loža | 4043 (3528) | Twix |
» | Glavobol ter računalnikOddelek: Loža | 3240 (2752) | demon#666 |