» »

Mestni redarji ustavljajo promet in z radarjem merijo hitrost

Mestni redarji ustavljajo promet in z radarjem merijo hitrost

Temo vidijo: vsi

BorutO ::

Ne vem, če to počnejo že od nekdaj ampak tega, kar vidim zadnje čase v Kranju, nisem nikoli prej nikjer videl. Redar, skrit za varnostno ograjo gradbišča, meri z radarjem pri avtošoli B&B - https://www.google.com/maps/place/B%26B...!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x477ac8040d7d937f:0x1108a00493b1101c!8m2!3d46.2233064!4d14.3575269
Videl sem ga že parkrat - na istem mestu tudi policaji radi merijo hitrost.

Potem včeraj, isto v Kranju na avtobusni pri porodnišnici, vidim redarja z loparjem v roki, za ustavljanje prometa, istega, kot ga imajo policaji, ko te ustavijo. Sicer nisem videl nobenega, da bi koga ustavil, je pa bil cel čas v pripravljenosti in je spremljal promet.

Kaj je zdaj to?

Par dni nazaj v Škofji loki v vrtcu Najdihojica redar pride slikat en avto zraven mene, ker je baje bil tam parkiran več kot pol ure. Avto je bil tam parkiran od ene zaposlene, ded je zahteval da mu pokaže dokumente, če ne bo policijo klical ..

Pa kaj je zdaj s temi redarji iz s to našo državo?!

Edino, če sem že tako zadaj in to redarji že dalajo od pamtiveka. Na videno, me zanima, kdaj bodo dobili dovoljenje za pištolo za pasom.

Kumbaja ::

Torej redarji delajo svoje delo in sankcionirajo ljudi, ki delajo prekrške? damn, kam gre ta svet.

BTW, zadnja večja sprememba zakona o redarskih službah je stara 10 let.

DamijanD ::

Slon in Sadež sta že vse povedala na to temo :)

Ja, to že, ni mi jasno zakaj lahko redar zahteva dokumente, in če mu jih ne daš, ti grozi s policijo... Isto ne vem zakaj lahko redarji ustavljajo avte? Glede radarjev vem, da jih imajo namontirane, nisem pa vedel, da tudi sami merijo.

feryz ::

Ne daš mu dokumentov. V čem je problem? Oz. zakaj mu sploh ustaviš? Lahko je kdorkoli v pajacu. Te štihne in vzame če je kaj koristnega.

To je privat policija. In točno v to se spreminja tudi "ljudska" policija. V privat oboroženo ustanovo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: feryz ()

A110 ::

Če bi vsi vozili po omejitvah nebi rabili ustavljati in se bati in bi promet potekal veliko bolj tekoče. Radarje pa razbijajo primitivci ki mislijo, da so drugi krivi za njihovo nesposobnost vožnje po omejitvah

c3p0 ::

Redarjem (to so ponavadi taki, ki so komaj izdelali OŠ) občine dajejo vedno več pooblastil. Policajem se tudi najbolj ne da prometa v mestu nadzirat, ne da so kaj boljši. In dobimo take male polpismene šerifčke s preveč pooblastili.

scipascapa ::

Vožnja po CPP = noben ti ne more NIČ.

drvo ::

scipascapa je izjavil:

Vožnja po CPP = noben ti ne more NIČ.

Ni nujno. Enkrat me je policaj hotel prepričat, da sem se pripel šele, ko me je ustavil, kar ni bilo res.

Ok ... sem prebral malo kakšne pravice imajo vse ... in to je čisto neumno.

https://www.slovenec.org/2018/01/11/kak...

Kaj takega se more nujno ukiniti. Redaje sem vedno imel in jih imam v takem mnenju, da varujejo mesto in okolico, katero pač varujejo, nikakor pa nas ne bi smeli ustavljati in kaznovati, če v avtu nismo pripeti, uporablja mobilni telefon, nimamo prižganih luči itd ...

Nikoli še nisem imel opravka z redarji, zato tudi nikoli tudi nisem vedel, da imajo taka pooblastila. Kar nekaj pooblastil bi mogli redarjem nujno odvzeti. Vozim po omejitvaj in spoštujem cpp-je in sem pošten državljan, ampak da ima redar tako velika pooblastila nad ljudmi, sem pa strogo proti!

UganiKdo ::

Kaj takega se more nujno ukiniti. Redaje sem vedno imel in jih imam v takem mnenju, da varujejo mesto in okolico, katero pač varujejo, nikakor pa nas ne bi smeli ustavljati in kaznovati, če v avtu nismo pripeti, uporablja mobilni telefon, nimamo prižganih luči itd ...

točno tako, redaji so tam da lovijo veverice, kaj si pa domišljajo da ima prometna varnost z mestom in okolico...

Rešpetlin ::

Ne pozabi še pogledati, kakšna pooblastila imajo po novem redarji po Zakonu o nalezljivih boleznih ;)

strawman ::

Če odmislimo to, da redarji niso priljubljeni ker pač pišejo kazni..
Delegacija takih pooblastil na redarje je čisto smiselna, saj razbremeni policiste za ukvarjanje z dejanskim kriminalom.
Če pa je 410 ur premalo za usposabljanje takega kadra, pa nimam pojma.

Miki N ::

Pot navzdol se je začela z "razširitvijo pooblastil" - koliko se je s tem povečala varnost v cestnem prometu in na splošno ostaja zavito v tančico skrivnosti.

https://old.delo.si/novice/slovenija/re...

zobnik ::

To se že več elt dogaja po občini Vrhniki, Brezovica, Horjul, mobilni radar v avtu....povod ga je blo že dost....so večina že vsi dobil kazen.

pi pawr ::

Bela in srebrna Fiat Panda :)

Medobčinsko redarstvo

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pi pawr ()

VelkBla ::

Še zmeraj ne ustavljajo Wolt / E-Hrana kolesarjev.

uvodV?? ::

Redar, radar. Podoba ni naklučje.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mestno redarstvo (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
593101438 (19304) UganiKdo
»

parkiranje redarstva

317221 (5443) St235
»

Redarji lahko po novem uporabljajo tudi razpršilec in telesno silo (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
797917 (6395) vostok_1
»

Odpihnilo prometno kazen

Oddelek: Na cesti
235925 (3638) St235
»

Ali lahko občan redarja kaznuje? (strani: 1 2 )

6816931 (14484) Utk

Več podobnih tem