Forum » Problemi človeštva » Redarji lahko po novem uporabljajo tudi razpršilec in telesno silo
Redarji lahko po novem uporabljajo tudi razpršilec in telesno silo
zmaugy ::
A morajo ustno sploh kaj komunicirati? Poslikajo, zabeležijo, prilepijo obvestilo in odidejo. Če se jih kdo zaradi tega loti, imajo kot vsi državljani zakonsko pravico do silobrana.
Še kaj?
Še kaj?
darkolord ::
(1) Občinski redar ugotavlja istovetnost osebe, ki s svojim obnašanjem in ravnanjem na določenem kraju ali ob določenem času vzbuja sum, da bo ogrozila varnost ljudi ali premoženje, izvršuje ali je izvršila prekršek ali kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti.
(1) Občinski redar sme na kraju dogodka zadržati storilca prekrška in osebo, zaloteno pri kaznivem dejanju, katerega storilec se preganja po uradni dolžnosti ali na predlog.
(1) Občinski redar sme uporabiti fizično silo in plinski razpršilec samo v primeru, če drugače ne more od sebe ali koga drugega odvrniti istočasnega protipravnega napada.
(2) Sredstva za vklepanje in vezanje sme občinski redar uporabiti zoper osebo, ki jo sme v skladu s tem zakonom zadržati, če se upira zadržanju ali želi pobegniti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
No, to je potem potencialna občinska privatna vojska. Ker vse zgoraj opisano je v normalnih državah stvar policije.
Kvečjemu "privatna" policija, ne vojska.
Ima pa to - lokalno policijo - precej držav, verjetno vse, ki jih imaš v mislih kot "normalne" (Avstrija, Nemčija, Italija, US&A, ...)
S tem da so njihove pristojnosti vseeno omejene na:
Ima pa to - lokalno policijo - precej držav, verjetno vse, ki jih imaš v mislih kot "normalne" (Avstrija, Nemčija, Italija, US&A, ...)
S tem da so njihove pristojnosti vseeno omejene na:
- nadzorovati varen in neoviran cestni promet v naseljih,
- varovati ceste in okolje v naseljih in na občinskih cestah zunaj naselij,
- skrbeti za varnost na občinskih javnih poteh, rekreacijskih in drugih javnih površinah,
- varovati javno premoženje, naravno in kulturno dediščine,
- vzdrževati javni red in mir.
Zgodovina sprememb…
V praksi se gre pa za pobiranje kazni za parkiranje v modrih conah brez plačane parkirnine in za nastavljanje radarjev na koncu naselja in potem pošiljanje položnic ljudem domov z nekajmesečnim zamikom.
Zdaj so dobili še možnost se izživljati nad sodržavljani, če bo ravno slab dan. In če jih je več na kupu in koga ne marajo, je morda zdaj boljše, da se jih tisti izogiba.
Zdaj so dobili še možnost se izživljati nad sodržavljani, če bo ravno slab dan. In če jih je več na kupu in koga ne marajo, je morda zdaj boljše, da se jih tisti izogiba.
vostok_1 ::
Ne razumem...kaj?
A lahko daš en racionalen razlog za to, da se nekim občinskim redarjem dovoli izvajati fizično represijo nad ljudmi?
Ker...nepravilno parkiranje?
Ni ga, itak. Sam resno nisem razumel, kaj si napisal. Ni bila to srkastična replika.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21
It came from the lab.
@vostok_1: No, zdaj imaš hipotetično, ne vem, 5 redarjev in župana, ki jih komandira (karikiram). In če ima župan kakšno težavo...
@darklord: Ker gre pri zlorabi pooblastil za to, da je v zakonu vedno taksativno napisano, kakšna zloraba je dovoljena? Imaš skupino ljudi z nepotrebnimi pooblastili. Zlorabe so neizogibne. Kako so že policisti "šolali" ministra? A kje v zakonu piše, kako smejo policisti za doseganje stavkovnih zahtev šikanirati ministre?
Kot eni pravijo, da osebno orožje Texas style ni potrebno, ker imamo delujočo policijo, tako jaz pravim, da ne potrebujemo nekih novih kvazi redarjev, ki lahko izvajajo fizično nasilje nad ljudmi, ker so stvari pošlihtane ok in ni potrebe za tem.
@darklord: Ker gre pri zlorabi pooblastil za to, da je v zakonu vedno taksativno napisano, kakšna zloraba je dovoljena? Imaš skupino ljudi z nepotrebnimi pooblastili. Zlorabe so neizogibne. Kako so že policisti "šolali" ministra? A kje v zakonu piše, kako smejo policisti za doseganje stavkovnih zahtev šikanirati ministre?
Kot eni pravijo, da osebno orožje Texas style ni potrebno, ker imamo delujočo policijo, tako jaz pravim, da ne potrebujemo nekih novih kvazi redarjev, ki lahko izvajajo fizično nasilje nad ljudmi, ker so stvari pošlihtane ok in ni potrebe za tem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zmaugy ()
Invictus ::
A dej, kako že? Citiraj prosim člen, ki dopušča izživljanje.
Mislim, a mora redar za izživljanje sprejketi pravilnik ?!?!?! Izživljajo se že sedaj... Nad parimi mojimi kolegicami...
In kako boš dokazal izživljanje?
Ker vedno hosita 2 skupaj, sta v večini. Rekla bosta, da si bil nasilen, in sta te morala prisilno ustavit. kar se verbalnega izživljanja tiče, pa tako ne moreš dokazat.
Potem se pa prerekaj...
Malo se pogovori s folkom, sploh s puncami.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
@darklord: Ker gre pri zlorabi pooblastil za to, da je v zakonu vedno taksativno napisano, kakšna zloraba je dovoljena? Imaš skupino ljudi z nepotrebnimi pooblastili.Za zlorabe ne rabiš nobenega zakona. Zloraba je tudi tako, da te z bejzbolsko palco usekajo po glavi, in jim tega ne bo noben zakon preprečil.
Ker vedno hosita 2 skupaj, sta v večini. Rekla bosta, da si bil nasilen, in sta te morala prisilno ustavit.Isto bi te lahko dva naključna mandeljca prebutala sredi lepega in rekla, da si ju ti napadel in sta uporabila silobran ... Kako boš dokazal, da ni bilo tako?
Zgodovina sprememb…
@darklord: Ker gre pri zlorabi pooblastil za to, da je v zakonu vedno taksativno napisano, kakšna zloraba je dovoljena? Imaš skupino ljudi z nepotrebnimi pooblastili.Za zlorabe ne rabiš nobenega zakona. Zloraba je tudi tako, da te z bejzbolsko palco usekajo po glavi, in jim tega ne bo noben zakon preprečil.
Ne vem zakaj potem hočeš, da ti citiram člen, ki redarjem dopušča izživljanje. Nov zakon jim omogoča uporabo fizičnega nasilja nad ljudmi. Ko sta dva proti enemu pa vemo kako se potem to obravnava.
In na tvoj edit: tista dva mandeljca nimata statusa uradnih oseb.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zmaugy ()
konspirator ::
Obvezen bodycam bi rešil precej zlorab psihično motenih organov represije.
Zanimivo da se pripadnikom "eminentnih" naselij ne upajo napisati listkov za napačno parkiranje, ko pridejo masovno na lokalno PP, obravnavo na sodišče ali bolnico/ZD.
Sedaj jim ga sigurno bodo !!!
Zanimivo da se pripadnikom "eminentnih" naselij ne upajo napisati listkov za napačno parkiranje, ko pridejo masovno na lokalno PP, obravnavo na sodišče ali bolnico/ZD.
Sedaj jim ga sigurno bodo !!!
--
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: konspirator ()
MoRp ::
V branje priporočam stališče Sindikata redarjev:
http://www.konfederacijasindikatov.si/s...
Debata tokrat se v osnovi sploh ne vrti okrog pooblastil, ampak okrog šalabajzarstva na ministerstvih. Kako se bomo pogovarjali ali želimo da imajo redarji več/manj pooblastil če je pa zakon slabo pripravljen? Policija je ista zgodba - zelo ostre kritike urada informacijske pooblaščenke so bile povsem ignorirane. Ok, hočete modernizirat, cool, podpiram. Ampak ni vse kar je moderno tudi brez negativnih aspektov :/. Bi blo fajn če bi se z njimi vsaj soočili.
Če MOL želi lokalno policijo naj predlagajo celosten zakon z vsemi potrebnimi analizami. Naj ta vključuje nove naloge, nova pooblastila in sorazmerne varovalke in podporo samim redarjem. Ampak ne, to bi celo zahtevalo da mora kdo kaj delat. Veliko lažje je na hitro popravit par členov in temu rečt "manjši popravki" in upat da nihče ne opazi.
Dejstvo da (a) redarji, ki imajo manj izobraževanja kot varnostniki niso pripravljeni na to (in tu so ogroženi tako oni kot državljani) (b) že sedaj vsi kričijo po dejstvu da varovalk ni dovolj in da se zlorabe (vsaj v Ljubljani) redno dogajajo ... pa jim je itak nepomembno, važno da je plača.
Anyway, bom raje nehal.
Tukaj je opisan ves srž problema. Skoda ker bo post spregledan.
Se enkrat poudarjam, celo sindikat redarjev je proti tem spremembam!!! Razen Ljubljanskih redarjev (mogoce se MB in KP), nihce ne zeli povecanja pooblastil! Ze trenutnih pooblastil manjsa radarstva ne zmorejo "izkoristiti" (izvrsevati).
Znanec prodaja takticno opremo. Kot zanimivost vam zaupam, da bo v roku pol leta eno od mikro redarstev opremljeno s telesnimi kamerami (razlog je umiritev obeh strani, tako obcanov kot PUO). Upam da bodo javno kaj povedali po nakupu.
Colt1911 ::
Ker pirate premalo ljudi pozna, še posebej starejših. Piratska stranka bo aktualna šele čez 20 let, ko generacije, ki so živele na kreditih USSRja in ZDAja...gredo bye bye.
ZL je best bet, za bremzat napačne odločitve slovenskega ljudstva na zadnjih volitvah.
Jemljite jih kot useful idiots, and you'll understand what i'm aiming for.
Jaz sem jih volil že na prejšnih volitvah , pa se niso izkazali nič useful , idiots pa težki ! Saj to slednje sem bil verjetno tudi jaz , da sem jih sploh volil.
matobeli ::
Kdo, pirati ali ZL?
Jaz tudi podpiram pirate. Ker nikoli ni še bilo drugače sem pri zadnjih volitvah sklenil da bom glasoval samo še tist kar res hočem in ne več tisto ki bo premagala janšo.
Jaz tudi podpiram pirate. Ker nikoli ni še bilo drugače sem pri zadnjih volitvah sklenil da bom glasoval samo še tist kar res hočem in ne več tisto ki bo premagala janšo.
Mladi moramo volit ZL. Ne zato ker imajo dobre ideje, ampak nudijo protiutež ostali mafiji in jih je pri tem zlo lahko call sout on their bullshit. In dobro vemo koga starejši volijo.
Kako boš SDS osramotil? Ne moreš. To so podleži, ki jim nič ni izpod časti. In isto velja za ostale mešano-zelenjavne stranke.
Rabimo eno sredinsko, ki opravlja operativo. Rabimo eno ekstremistično tipa ZL, da se dere kot petelin v jutranjih urah. In rabimo tudi troll-e tipa SDS, ki na 1000 idjotskih, tudi kako pametno rečejo.
To je IMO pot naprej. Stabilna pot naprej. In stabilnost je bolj pomembna kot ostalo. Zakaj pa mislite, da nihče ne vlaga v somalijo? Ker ne vedo ali bodo jutri na vrata potrkala n-ti "freedom fajterji" in jim zaplenili stroje.
SDS je že pokazal kako je ko ima vajeti v rokah:
Kako boš SDS osramotil? Ne moreš. To so podleži, ki jim nič ni izpod časti. In isto velja za ostale mešano-zelenjavne stranke.
Rabimo eno sredinsko, ki opravlja operativo. Rabimo eno ekstremistično tipa ZL, da se dere kot petelin v jutranjih urah. In rabimo tudi troll-e tipa SDS, ki na 1000 idjotskih, tudi kako pametno rečejo.
To je IMO pot naprej. Stabilna pot naprej. In stabilnost je bolj pomembna kot ostalo. Zakaj pa mislite, da nihče ne vlaga v somalijo? Ker ne vedo ali bodo jutri na vrata potrkala n-ti "freedom fajterji" in jim zaplenili stroje.
SDS je že pokazal kako je ko ima vajeti v rokah:
There will be chutes!
It came from the lab.
It came from the lab.
Malo rdeči in malo beli , skratka roza , univerzalni.
Iztok Mlakar ti v tej pesmi pove vse kar rabiš vedeti o politiki:
Iztok Mlakar ti v tej pesmi pove vse kar rabiš vedeti o politiki:
matobeli ::
Oh, Mlakar. Toliko resnice kot jo on pove v enem komadu je celo leto ne slišiš v državnem zboru.
Mehmed ::
No, to je potem potencialna občinska privatna vojska. Ker vse zgoraj opisano je v normalnih državah stvar policije.
Ne lih no. Tudi ti kot civil lahko zadrzis nekoga, ce ga zalotis pri kaznivem dejanju. In se branis s solzilcem. In ga uklenes, ce imas lih lisice.
Dali so jim pravico, ki so jo imeli se preden so postali redarji.
Legitimiranje ob sumljivosti pa zadrzanje ob prekrsku sta tista prava razlika. Ne vem pa ce je to dost da bi jih imel za vojsko naenkrat.
Kaj pa hočete? Hočete avtokrata, ki bo zmetal migrante vn? Sam ne se pizdit, ko bo prišla policija s tazerji, ker si gledal prej tranice. Saj veste, moralna čistost.
Aja...vi ne gledate tranic. Ga sam vlečete župniku v spovednici.
Morda pa vam bolj dišijo SJWji. Pustili vam bodo, da ga vlečete muftiju, sam v javnosti ne smete rečt, da je islamist, ker bo spet trkala policija na vrata.
Zakaj se ne moremo pred volitvami vsaj na S-Tju zmenit. Smo efektivno intelektualna smetana interneta...v primerjavi z 24ur, kjer če v komentarjih ni vsaj enega "pobijmo čefurje", nekaj ne štima.
I'm for it. Anyone else?
Aja...vi ne gledate tranic. Ga sam vlečete župniku v spovednici.
Morda pa vam bolj dišijo SJWji. Pustili vam bodo, da ga vlečete muftiju, sam v javnosti ne smete rečt, da je islamist, ker bo spet trkala policija na vrata.
Zakaj se ne moremo pred volitvami vsaj na S-Tju zmenit. Smo efektivno intelektualna smetana interneta...v primerjavi z 24ur, kjer če v komentarjih ni vsaj enega "pobijmo čefurje", nekaj ne štima.
I'm for it. Anyone else?
There will be chutes!
It came from the lab.
It came from the lab.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: vostok_1 ()
Yeah i know, hanging by a thread.
Sem vseeno poskusil.
Sem vseeno poskusil.
There will be chutes!
It came from the lab.
It came from the lab.
Spxy ::
Tako ja, dajmo čimveč ljudem oblast in avtoriteto nad drugimi, da jo bodo lahko izkoriščali. Stanford prison experiment, pa katerem je bil posnet tudi film je lep prikaz tega.
Najboljš da ukinemo policijo , vojsko , varnostnike , redarje pa bomo vsi (srečno?) živeli , ampak ne dolgo.
Jz sem proti temu, da se jebe uradne osebe v glavo.
Kar bi jaz želel je, da se operativcem konkretno dvigne plače. Ampak imajo pol, da tiktakajo kot urca in so vedno pri roki če jih potrebujem. In predvsem da ne izkoriščajo svoj položaj.
Ne vem če je kaka študija, ampak glede na to, da me znanost pogosto potrdi , manj kot je neka oseba na avtoriteti plačana, bolj se poslužuje nelegitimnih metod. Zato pa se z Norveško policijo lahko "dajaš", z Ukrajinsko ali Bolgarsko si lahko srečen, če ti ne izbijejo zobe in odvržejo v neki zakotni ulici.
Kar bi jaz želel je, da se operativcem konkretno dvigne plače. Ampak imajo pol, da tiktakajo kot urca in so vedno pri roki če jih potrebujem. In predvsem da ne izkoriščajo svoj položaj.
Ne vem če je kaka študija, ampak glede na to, da me znanost pogosto potrdi , manj kot je neka oseba na avtoriteti plačana, bolj se poslužuje nelegitimnih metod. Zato pa se z Norveško policijo lahko "dajaš", z Ukrajinsko ali Bolgarsko si lahko srečen, če ti ne izbijejo zobe in odvržejo v neki zakotni ulici.
There will be chutes!
It came from the lab.
It came from the lab.
next3steps ::
Jaz sem za to, da nadrejeni možem v modrem pripravijo par strani dolg FAQ & A, če že njihovi zaposleni špricajo predavanja.
joze67 ::
Jz sem proti temu, da se jebe uradne osebe v glavo.
Zgoraj opisana ... logika ... ima več lukenj kot sito.
- Če bi ljudje ne izkoriščali položaja, v katerem se znajdejo, bi operativcev ne potrebovali.
- Po drugi strani, na primer, imajo zdravniki sorazmerno visoke plače, pa ga ni, ki bi mislil, da zdravstveni sistem deluje kot urca in da ne izkoriščajo položaja
- Norveški policaj je plačan več, ampak tudi plača več. Razlika med njim in Bolgarom ni v plači, ampak v kulturi. Pa ne v smislu superiornosti, ampak drugačnosti.
- Znanost te pogosto potrdi zgolj zato, ker sam želiš tako videti in z uporabo take logike to nekako gre.
Nimaš prav.
Operativci so patrulje na cesti. In tej si zaslužijo več kot pa paper-pusherji. Nenazadnje so odgovorni za naša življenja.
Zdravniki nimajo visoke plače. Zdravstveni sistem je tak zato ker je polno korupcije, mobinga,... In v tem okolju nihče ne želi delat, še posebej za tako plačo.
Plača in kultura, gre nenazadnje z roko v roki. Pogledaš naše inbreede, ki so ljubosumni na vsakega, ki ima kaj več pa bi ga najraje sklatli dol.
Your mom!
Operativci so patrulje na cesti. In tej si zaslužijo več kot pa paper-pusherji. Nenazadnje so odgovorni za naša življenja.
Zdravniki nimajo visoke plače. Zdravstveni sistem je tak zato ker je polno korupcije, mobinga,... In v tem okolju nihče ne želi delat, še posebej za tako plačo.
Plača in kultura, gre nenazadnje z roko v roki. Pogledaš naše inbreede, ki so ljubosumni na vsakega, ki ima kaj več pa bi ga najraje sklatli dol.
Your mom!
There will be chutes!
It came from the lab.
It came from the lab.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Mestno redarstvo (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Loža | 100814 (18680) | UganiKdo |
» | parkiranje redarstvaOddelek: Loža | 7142 (5364) | St235 |
» | Mestno redarstvoOddelek: Na cesti | 2967 (2672) | rotenon |
» | Ali lahko občan redarja kaznuje? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16738 (14291) | Utk |
» | Mestni redar te bo lahko pretipal..??!! (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10298 (8814) | Matev |