Novice » Operacijski sistemi » Katastrofalen hrošč v Linuxovem jedru 5.12-rc1 žrl podatke
driver_x ::
Ja, Garbage Collection od vecine visje nivojskih jezikov dela bolje od vecine povprecnih C programerjev. :>
Včasih smo za odkrivanje memory leakov uporabljali posebna orodja. Če delaš aplikacije, ki se izvajajo 24/7, je to še kako pomembno. Zadnjih 10 let se zanašamo na GB od JVM-ja in nismo zaradi tega imeli še nobenega problema.
BigWhale ::
Zimonem ::
Pa o čem vidva bluzita. Gc je tam zato da upravlja z alokacijami. Da se ne referira na pomnilniški naslov , ki je bil že sproščen. Memory leak lahko ustvariš tudi v javi.
https://www.baeldung.com/java-memory-le...
https://www.baeldung.com/java-memory-le...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zimonem ()
LightBit ::
Jaz sem imel primer ko je C# vrgel out of memory exception, zato ker ni imel časa pognati GC.
LightBit ::
Logično bi bilo, ampak ga ni. Vsaj v mojem primeru. Sem ga sam poklical, pa je bilo potem v redu.
Problem je ker proces ves čas dela na polno.
Problem je ker proces ves čas dela na polno.
To gc ne moti, enostavno ustavi izvajanje in pospravi. Zato je tudi izvajanje gc jezikov časovno precej nedeterministično.
Če so bili veliki dataseti je prej kaka fragmentacija pomnilnika Oz big sigavedi kaj.
Če so bili veliki dataseti je prej kaka fragmentacija pomnilnika Oz big sigavedi kaj.
BigWhale ::
Memory leak lahko ustvariš tudi v javi.
Saj ni nihce rekel, da memory leaka ne mores ustvariti v Javi. Govora je o tem, da so moderni garbage collectorji v povprecju boljsi kot do bli vcasih ljudje, ki so to delal rocno. Ceprav se vedno slisis ljudi, ki imajo precej za povedato o tem kako so GCji sranje.
Nič niso delali ročno. Smetar je računovodja v runtimu. V cju in kompaniji, se pa predvideva da vsak pospravi za sabo.
Problem največkrat nastane ko, nekdo poje in pospravi za sabo še obrok katerega je nekdo drug ravnokar prinesel k mizi. Pri smetarju pa pustiš vse na mizi in pospravi za tabo.
Problem največkrat nastane ko, nekdo poje in pospravi za sabo še obrok katerega je nekdo drug ravnokar prinesel k mizi. Pri smetarju pa pustiš vse na mizi in pospravi za tabo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zimonem ()
ranulokniv ::
OK, mi je že prišlo v kri, da pred vsakim updejtom naredim timeshift, mi je že večkrat prav prišlo. Sicer pa so podatki na z.disku in na NAS.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ubuntu in Windows 7 dual bootOddelek: Pomoč in nasveti | 5682 (4751) | borča |
» | Izšlo jedro Linux 3.3 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 15863 (13027) | Icematxyz |
» | Kandidati za izid (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 9596 (6545) | Hardstyle |
» | Jaz grem pa hitro Windows .Net Server vunpotegnitOddelek: Novice / Operacijski sistemi | 2161 (2161) | andrej |
» | Windows XP Home EditionOddelek: Programska oprema | 1570 (1201) | Tomi |