» »

moj slo-tech post quoter na e-ink napravi

moj slo-tech post quoter na e-ink napravi

napsy ::

Zdravo,

cez vikend sem imel malo prevec prostega casa in sem se lotil enega projekta, ki mu jaz recem kar "slo-tech quoter" . V bustvu gre za scraper in web service, ki za dolocenega ST userja vrne zadnji post. Bare in mind, da je to cist hobi servise, spisan v dveh urah in da je zagotovo buggy.

Web service se nahaja tukaj. Uporaba je lahko tudi kar preko query parametrov, na primer http://st.napotnik.net/?user=bigwhale (user je tukaj zares cist arbitraren :)

Moj primarni cilj pa je bil ta, da lahko dolocene userje spremljam kar preko e-ink naprave od Visionect, ki jo imam doma. Vse skupaj na koncu zgleda nekako takole:

spet arbitraren user na e-ink napravi

spet arbitraren user na e-ink napravi

Delim, ker morda se komu prav pride oz. najde se kaksno drugo inspiracijo :)

Disclaimer: delam za podjetje Visionect (in ja, tudi zaposlujemo ;) )
"If you die, you die. But when you live you live. There is no time to waste."
  • spremenil: napsy ()

starfotr ::

Opazil sem problem, če nekoga citiraš. Zadeva ne dela.

hvala za opozorilo :) kot receno, narejeno zelo hitro za lastne potrebe. Tudi sam sem opazil, da se pri dolocenih userjih usuje ?\_(?)_/?

error7891 ::

Ce gre za hobby projekt, je dobro kodo odloziti kam na spletu, npr. na Github, sploh, ce je kot sam pravis, koda buggy. Ker ce se bo izkazalo, da je ta koda uporabna se za koga drugega razen tebe, se bo zagotovo nasel se kdo, ki bo kaj prispeval in mogoce odpravil kaksen bug oz. dodal kaksen nov feature.

Ahim ::

napsy je izjavil:

Disclaimer: delam za podjetje Visionect (in ja, tudi zaposlujemo ;) )

Mene si zintrigiral s fotko (ker mi je e-ink tehnologija vedno bila zanimiva), a sem potem nasel vas shop v katerem ze tale "flohajzl" prodajate za 150 EUR in me je kar minilo :O Bo najbrz bolj "popularno", ko pridejo cene nekaj v rang monitorjev/TVjev s podobno diagonalo.

kuall ::

zlati flohajzl. :))

WhiteAngel ::

WhiteAngel je izjavil:

kaj takega?

To je pa druga skrajnost ("naredi si sam"); jaz si dejansko predstavljam najvecjo popularizacijo te tehnologije, ko bo zadeva dobesedno kot monitor/TV: dokoncan izdelek kupis v skatli, odpakiras, priklopis na kak HDMI, dela plug&play, ne pocisti bancnega racuna. Trenutno se za kup namenov, kjer bi bil e-ink boljsi, uporablja ravno klasicne monitorje/TVje, ker je price/performance boljsi.

e-ink nikoli ni bil misljen kot zamenjava za LCD, trenutno tehnicno tudi ni izvrsljivo (zelo slab FPS). Cene so, taksne kot so. In postanejo dosti bolj razumljive, ko naenkrat nehamo primerjati z LCD.

Gagatronix ::

E-ink je uporaben tam, kjer ne rabis hitrega osvezevanja (sicer obstajajo variante, ki so zmozne nekih relativno dobrih stevilk, vendar je veliko ghostinga--ni se zrela tehnologija) je pa pomembna dobra vidljivost prikazanih informacij ter nizka energetska poraba.

napsy je izjavil:

e-ink nikoli ni bil misljen kot zamenjava za LCD, trenutno tehnicno tudi ni izvrsljivo (zelo slab FPS). Cene so, taksne kot so. In postanejo dosti bolj razumljive, ko naenkrat nehamo primerjati z LCD.

Ce tako razmisljas, potem tudi LCD ni bil nikoli misljen kot zamenjava za CRT? (slabsi kontrast, nizje frekvence osvezevanja, nizja locljivost, slaba kotna vidljivost - pa je vseeno tehnologija prisla iz 80ih do tukaj, kjer je danes)

Ce razmisljas tako kot ti, potem cene res ostanejo visoke, tehnologija pa ujeta v neke propriatory "resitve". Ko bo na voljo z nekim univerzalno uporabnim priklopom (npr. HDMI) bo tudi povprasevanje visje in cene nizje. To da je trenutno refresh rate (kot oglasujete na svoji strani) razreda low double-digit Hz je pa pac trade-off za nizjo porabo energije.

OrkAA ::

Ce razmisljas tako kot ti, potem cene res ostanejo visoke, tehnologija pa ujeta v neke propriatory "resitve".

S tem stavkom si ujel srciko problema. :)

E-ink je firma, ki je patentirala ta tip zaslona in so edini proizvajalec, ki prodaja glavno komponento - e-ink folijo, ki jo vsi vgrajujejo v svoje ekrane. To je deloma odgovorno za visoko ceno.

Gagatronix ::

E-ink so zaceli razglasevati za revolucionarno tehnologijo ze v sredini 90-ih (se spomnim prispevka iz PC&Mediji); Rocket eBook je bil prvi komercialni e-reader iz leta 1998. Potem vse do Kindla (2007) nismo imeli prakticno nic takega, kar bi bilo cenovno ugodno (Rocket je stal $500 takrat) in tehnicno dovrseno.

OrkAA je izjavil:

Ce razmisljas tako kot ti, potem cene res ostanejo visoke, tehnologija pa ujeta v neke propriatory "resitve".

S tem stavkom si ujel srciko problema. :)

E-ink je firma, ki je patentirala ta tip zaslona in so edini proizvajalec, ki prodaja glavno komponento - e-ink folijo, ki jo vsi vgrajujejo v svoje ekrane. To je deloma odgovorno za visoko ceno.

Tudi spojine za LCDje je recimo patentiral Merck, pa lahko kupim LCD od mnozice proizvajalcev monitorjev/TVjev, celo od nekega obskurnega Gorenja, cene so pa zaradi konkurence dokaj ugodne. Upam, da se torej tudi na podrocju e-ink oziroma tehnologije prikaza tega tipa kaj spremeni v prihodnje :)

Spura ::

Mislim da so taki patenti cirka 20 let veljavni...

pffff ::

Tako je, vsa krivda za mnozicno neuporabo je E-Ink. Cena je preprosto mnogo previsoka, lahko bi sicer zadevo naredili uporabno za masovno uporabo (100 eurov dam (ajde, s skrtanjem z zobmi mogoce 200) brez problema za barvno fleho velikosti plakata, in vec tudi vredna ni, bi jih pa kupil od 5 do 7) ampak pri 100 eurih bi se nabralo ker je takih, ki bi kupili ~10 fleh za stanovanje na miljone. Takole pa... bomo pocakali, da patenti potecejo in kot je dandanes klasika (3d printerji npr.) pocakal, da Kitajci naredijo proizvod price/performance uporaben. Pac pri dolocenih produktih, proizvajalci/izumitelji predolgo sanjanjo in potem zasluzi prave denarce nekdo drug.

Pogledal stran: EUR2,300.00 za 32"? Japajade :)):)):)):)) raje LCDje namontiram :))

Naj samo moj pogled razlozim. Trg je pri tej ceni tako majhen, da mi na kraj pameti ne bi padlo niti denarja vloziti v tak produkt. Zadeva je fina npr. namesto slike/plakata na steni, za oglasevalce je pa (kot lahko vidis na bregu Ljubljanice), cisto sprejemljivo namontirati precej vecji LCD screen. Sicer sem videl, da se vam je ratalo nekaj nariniti v LPP ampak po pravici, ce bi bil tam, bi se mi zdela ideja luskana in bi jo tudi implementiral samo na LCDjih. Dokler ne dobite E-Ink screenov pri precej nizji ceni prakticno nimate prihodnosti, ker stvar ni tako zelo razlicna/hype od LCDja, da bi bilo iz kakrsnihkoli namenov zadevo smiselno uporabiti napram obstojecim zadevam. Razen morda za cene v leclercu, kjer moras zadevo napajati iz baterije.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: pffff ()

pffff ::

/.../
Po drugi strani, svinjsko previsoka cena ni konkurencna niti QLED screenom (600 eurov prvi zadetek qled na 32" na mimovrste) in prihajajo novi, da o barvah niti ne govorim. In s tistimi 1700 euri razlike v cene lahko placas veliko elektrike.

Pa samo, da bo jasno e-ink spremljam prakticno od zacetka, ker bi rad namesto slik namontiral po stanovanju eink "plakate" in na njih rolal vsak teden drugo sliko/grafiko/plakat, dejansko nimam prostora na stenah niti za obstojece, kar sele kar bi se rad kupil in tole bi bila idealna resitev. Tako pa bom se "malo" pocakal, na alternativno tehnologijo ali pa neobremenjenost s patenti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: pffff ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

YotaPhone je tudi e-bralnik

Oddelek: Novice / Android
249222 (5857) bluefish
»

Microsoft kupuje Nooke?

Oddelek: Novice / Windows Mobile