» »

Remote dostop do USB ali COM porta

Remote dostop do USB ali COM porta

freaky_h2o ::

Ali ima kdo izkusnje z programiranjem radijskih postaj na daljavo oz.programiranje bilocesa recimo preko USB porta na daljavo? Namrec,do zdaj sem delal to preko programa TeamViewer kjer moram na "vas" racunalnik nalagati program za "doticno"/"vaso" radijsko postajo,in ga na koncu brisati...obstaja nacin,da se na daljavo (v stilu: "remote USB over internet,...) preko namenskega programa,ki je placljiv (ni mi problem placati licence,namrec piratizacija v tem primeru NIKAKOR ne pride v postev,razen ce obstaja kaksna LEGALNA zastojn verzija le tega) USB, RS232 port vasega racunalnika spravi na daljavo na moj racunalnik,v tem primeru imam "kontrolo" nad vaso radijsko postajo na daljavo preko programa nalozenega na mojem racunalniku (recimo MOTOTRBO DMR,...licence pac niso poceni in teh zadev ne bom vec nalagal na tuje racunalnike), da zadeva funkcijonira na daljavo, kot bi bila vasa postaja priklopljena na moj USB ali COM port mojega racunalnika...Se najbolj me pa zanima,ali stvar tudi deluje V NULO,kajti,ce pride do prekinitve med programiranjem postaj,lahko pride posledicno do nedelovanja vase postaje,kar je lahko v mojem primeru problem,ce postaje potem ne morem dobiti fizicno v roke. Vse se da resiti,samo vecinoma potem zato potrebujes posebne kable,in fizicni dostop do postaje. Hvala za pomoc!
ZX-Spectrum je zakon:-)

iso2000 ::

Vem da obstajajo HW Ethernet->RS232 ali USB vmesniki/adapterji, če bi ti to prišlo prav...

starfotr ::

Zakaj se ne zapelješ na lokacijo in urediš ali pa uporabiš pošto/dostavno službo?

Teh zadev se ne dela tako. Internet je nezanesljiva zadeva.

Drugače ima Fritz box remote USB. Samo ti ne pomaga, če nimaš tega na lokaciji.

_Denny_ ::

https://www.virtualhere.com/home

Na oddaljen računalnik namestiš server, na lokalnega client. Zadeva ti namesti driverje in se potem oddaljene USB naprave obnašajo, kot, da so priključene pri tebi. Brezplačna (trial) verzija serverja omogoča sharing ene naprave; plačljiva ti žal ne pride v poštev, ker se licenca veže na hardware.

Glede stabilnosti ne vem...stvar uporabljam za dostop do UPS-a prek LAN-a in v zadnjih 14 dneh od restarta Proxmoxa še ni bilo crasha, je pa res, da to ni ne vem kako zahtevno opravilo. Kako je s povezavami preko interneta v free verziji tudi ne vem, ker nisem rabil. Mogoče bi bil že port forwarding (7575) dovolj, ali pa poskusiš narediti navidezni LAN s Hamachijem. Vsekakor prej doma nekako stestiraj preden se spustiš v to.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

lize ::

blackbfm ::

Remote desktop ki je vgrajen v Windows tudi omogoca port redirect, ni treba odkrivat tople vode.. Res pa da zadeva včasih ne deluje s prve, ampak ko dela načeloma dela bp

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup PMR walkie-talkija? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
17627780 (3224) twom
»

Tudi Galaxy Z Fold2 stane dva tisočaka (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
5411368 (8145) Spock83
»

Chrome dobil funkcijo Remote Desktop (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
5319479 (16055) poweroff
»

Skrbništvo 25 uporabnikov - predlogi in mnenja !

Oddelek: Pomoč in nasveti
333546 (2234) SasoS
»

Internet connection --- ON/OFF stikalo - kako?

Oddelek: Pomoč in nasveti
91188 (1067) trnvpeti

Več podobnih tem