» »

Game of Thrones - Tales of Dunk and Egg (TV serija)

Game of Thrones - Tales of Dunk and Egg (TV serija)

1
2
»

Gregor459 ::

:)):)) a to imajo zdaj namesto uvodne špice :))

Ja kratka epizoda čeprav ni bilo vse kratko :))

Všeč mi je ton te serije. Mi je veliko boljša kot HOTD.

Poleg glavnih dveh mi je še zelo všeč Lyonel Baratheon :D

Lion29 ::

tamali absolutno briljira... tudi Dunk je dober
tako baratheon, kot ta novi Baelor Targaryen zgledajo pozitivni nobli
medtem kot bo Maekar s sinovi zgleda mesal sranje

meni se serija zdi odlicna, duhovita, prisrcna... zal kratka

spet sem se zajebal da sem gledal kao easter eggs video, kjer so razkrili nekaj spoilerjev, ki jih abs nisem zelel videt/slisat.... jebat ga
Founder and CTO @ News-Factory.app

trololololo ::

Zgleda je shock value tole s sranjem, ptici itd. Ne vem ce je potrebno. Ampak glede na stanje in s cim nas vse posiljujejo zadnje xy let je to se najmanjsi problem.
Tamali mi prvo ni bil vsec, sam pol pa je ujel ritem igre in je simpaticen. Tudi velikan je ok.
Serija sicer ni tipicen got, ampak to sploh ni slabo in je drugace lustna (pac zabava), upam da gre tako naprej, ker je tudi meni boljsa kot zmaji.

yayo ::

Za zdaj je zelo zvesta novelam. Nekakšna protiutež "enciklopedičnosti" glavne serije knjig.

bm1973 ::

Horas je izjavil:

bm1973 je izjavil:

yayo je izjavil:

Mislim, kdo serje stoje?

Če ne nimaš kam vsesti, pol pač serješ v stoje...

počepneš! duh

Ne, če imaš drisko ;).

brett ::

Berem komentarje in se mi dozdeva, da večina ni prebrala knjige. Ne veste kako se je zastavljena zgodba Dunk-a (in Egg-a)?
Nisem se zaenkrat spuščal v produkcijsko ozadje serije, zato ne vem ali bo serija v treh sezonah? Tako kot je razdeljena knjiga: tri ločene, časovno deljene epohe. Morda kdo ve?

brett je izjavil:

Berem komentarje in se mi dozdeva, da večina ni prebrala knjige. Ne veste kako se je zastavljena zgodba Dunk-a (in Egg-a)?
Nisem se zaenkrat spuščal v produkcijsko ozadje serije, zato ne vem ali bo serija v treh sezonah? Tako kot je razdeljena knjiga: tri ločene, časovno deljene epohe. Morda kdo ve?

ne, ker kot pise, je tema o seriji in ne knjigah...
vecina folka ne bere, sploh v adanasnjih casih... tako da ja... ce bi se dalo, bi prosli, da se to sposstuje in ne omenja spoilerjev iz knjig.

hvala

oo7 ::

brett je izjavil:

3 sezone vsaka knjiga 1 sezona ali pa tudi 10-12 sezon.

Unlike Game of Thrones which had five books of story to work with before David Benioff and D.B. Weiss were forced to go off of George R.R. Martin's outlines for The Winds of Winter and A Dream of Spring, A Knight of the Seven Kingdoms will catch up to its source material at the end of Season 3.

Fortunately, George R.R. Martin is not leaving Ira Parker stranded. In an interview with The National, Ira Parker confirmed that Martin has outlined the entirety of the Tales of Dunk and Egg's story for A Knight of the Seven Kingdom's writing team. "[Martin]has shared with me about 10 to 12 more little outlines for books, for novellas, taking Dunk and Egg all the way through their life."

A Knight of the Seven Kingdoms Has Enough Notes To Air For 10 to 12 Seasons

https://gamerant.com/a-knight-of-the-se...

trololololo je izjavil:

Serija sicer ni tipicen got, ampak to sploh ni slabo in je drugace lustna (pac zabava), upam da gre tako naprej, ker je tudi meni boljsa kot zmaji.

+1

Lion29 je izjavil:

brett je izjavil:

ne, ker kot pise, je tema o seriji in ne knjigah...
vecina folka ne bere, sploh v adanasnjih casih... tako da ja... ce bi se dalo, bi prosli, da se to sposstuje in ne omenja spoilerjev iz knjig.

hvala

Se razume! Samo sprašujem iz firbca.

oo7 je izjavil:

brett je izjavil:

3 sezone vsaka knjiga 1 sezona ali pa tudi 10-12 sezon.

Unlike Game of Thrones which had five books of story to work with before David Benioff and D.B. Weiss were forced to go off of George R.R. Martin's outlines for The Winds of Winter and A Dream of Spring, A Knight of the Seven Kingdoms will catch up to its source material at the end of Season 3.

Fortunately, George R.R. Martin is not leaving Ira Parker stranded. In an interview with The National, Ira Parker confirmed that Martin has outlined the entirety of the Tales of Dunk and Egg's story for A Knight of the Seven Kingdom's writing team. "[Martin]has shared with me about 10 to 12 more little outlines for books, for novellas, taking Dunk and Egg all the way through their life."

A Knight of the Seven Kingdoms Has Enough Notes To Air For 10 to 12 Seasons

https://gamerant.com/a-knight-of-the-se...

Martin naj raje šesto knjigo Pesmi ledu in ognja dokonča!;(
Ker zgodba o Dunku je lepo zaokrožena celota in ne rabi še dodatnih spinoffov. Glede na osnovno zgodbo, kot sem že napisal, bi bilo smiselno posneti tri sezone. Po recimo 8 delov 30 minut. Zvrhano dovolj. Ker so bolj novele (v slo. smislu beseda novela). Vse ostalo bi bilo nategovanje elastike in kvarjenje vsega skupaj!

6 knjige verjetno še kar nekaj časa ne bo.
George RR Martin je preveč zaposlen z televizijo. In če sem malo žleht se jaz kot gledalec in ne bralec ne pritožujem :)

oo7 je izjavil:

George RR Martin je preveč zaposlen z televizijo. In če sem malo žleht se jaz kot gledalec in ne bralec ne pritožujem :)

Ne veš kaj zamujaš!:)
Serija je prvima dvema knjigama kar zelo sledila, tretja (3. in 4. sezona) tudi še tam-tam, medtem ko 4. in 5. knjiga (isto časovno okno, različni liki) ogromno dobita na širini napram seriji + drugo dogajanje pri večini glavnih likov. Veliko več je Essosa (Tyronovo popotovanje k Dany npr.), pa Z Westerosa. Etc.
Ko pa ni bilo več knjiž. materiala, pa so itak odplavali v tri ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: brett ()

brett je izjavil:

oo7 je izjavil:

Ne veš kaj zamujaš!:)
Serija je prvima dvema knjigama kar zelo sledila, tretja (3. in 4. sezona) tudi še tam-tam, medtem ko 4. in 5. knjiga (isto časovno okno, različni liki) ogromno dobita na širini napram seriji + drugo dogajanje pri večini glavnih likov. Veliko več je Essosa (Tyronovo popotovanje k Dany npr.), pa Z Westerosa. Etc.
Ko pa ni bilo več knjiž. materiala, pa so itak odplavali v tri ...

Saj verjamem, da so zanimive knjige ampak problem pri meni je, da preberem par strani potem pa nisem več zbran in ne vem več kaj preberem. Zato bolj prisegam na televizijo.
Ja kvaliteta je močno padla, ko ni bilo več materjala. Zadnji dve sezoni sta bili katastrofalni.

karafeka ::

Ma, od tretje knjige naprej, je eno samo dolgovezenje, po celo stran opisuje kako je nekdo oblečen zjutraj za zajtrk in potem čez par strani kako za večerjo. No, sej posledično tudi serija potem ni bil več tako zanimiva.

karafeka je izjavil:

Ma, od tretje knjige naprej, je eno samo dolgovezenje, po celo stran opisuje kako je nekdo oblečen zjutraj za zajtrk in potem čez par strani kako za večerjo. No, sej posledično tudi serija potem ni bil več tako zanimiva.

Zdej pa pretiravaš >:D
Vranja gostija je mestoma (sploh Brienina zgodba in Arianina tudi) se res vleče in nič ne zgodi (razen da spoznaš kraje J in V celine). Ples zmajem pa je top: veliko akcije, smrti, gravža, novih lokacij+narodov, tvistov. Meni najboljša - celo pred Vihro mečev!

Horas ::

kaj je s tem pretiravanjem tičev?? nenormalno vlki, a to satira/parodija? al pobožne želje pisca/režiserja??

nobenih joškov pa riti več.

drugač obeta serija, kr zanimivo speljano.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Upam da ne postane sausage fest ;).

Zna biti pa naslednji del kul.

Viteški turnir...

Jarno ::

Gregor459 je izjavil:

Jarno je izjavil:

Za vse zainteresirane, obstaja tudi dober strip (comic book) s tem naslovom.

Link ?

They exist...

https://www.amazon.com/Hedge-Knight-Gra...
https://www.amazon.com/Sworn-Sword-Grap...
https://www.amazon.com/Mystery-Knight-G...

Ampak saj poznamo tisto, da tudi na travnikih rastejo...
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!

Jutri tretja epizoda. Me prav zanima kaj so tokrat pripravili na začetku epizode :))

če bi enako pozornost kot moški anatomiji in intimi posvečali ženski bi serija veljala za najbolj mizoginistično v zgodovini televizije. :))

Miki N ::

Legenda pravi, da je Epstein ni povabil Martina na zabavo, ker se je bal, da bi mu stari kake perverzosti tam zganjal.

yayo je izjavil:

če bi enako pozornost kot moški anatomiji in intimi posvečali ženski bi serija veljala za najbolj mizoginistično v zgodovini televizije. :))

v GOT so pokazali veliko vec joskov in nagih bab kot moskih!
tukaj pa 5 nagih scen... 1x dunkov prsut in rit s strani (se nic ne vidi, razen sranja), 1x ko se je sel kopat, od dalec. in enkrat tica od njegovega Gospoda, in 1x joske ...

kot da je tle zdaj neki prevec moske golote (rit s strani ne steje) ... tako da 2x vs 1x ... o moj bog

edino kar je, da je serija sranja sokantna (ze druga main stream serija po white lotus ko vidim)
in ta ogromni, totalno fake, tic, je tudi imopresivno sokanten... ma ni da je zdaj nekaj

tolko se pritozujete, kot da vas je strah, da boste kar GAY postali s tem da vidite eno mosko rit in enga tica

eh... :)) Vse kar jaz pišem je pisano v šali, kar se seveda ne razume, ker se me ne vidi s kakšnim tonom govorim in kakšen tip osebe sem. Bi pa res rad videl eno tako solidno privlačno igralko kako v Dunkovem stilu igra sceno kjer jo prime driska. :D

Horas ::

Lion29 je izjavil:

yayo je izjavil:

v GOT so pokazali veliko vec joskov in nagih bab kot moskih!
tukaj pa 5 nagih scen... 1x dunkov prsut in rit s strani (se nic ne vidi, razen sranja), 1x ko se je sel kopat, od dalec. in enkrat tica od njegovega Gospoda, in 1x joske ...

kot da je tle zdaj neki prevec moske golote (rit s strani ne steje) ... tako da 2x vs 1x ... o moj bog

edino kar je, da je serija sranja sokantna (ze druga main stream serija po white lotus ko vidim)
in ta ogromni, totalno fake, tic, je tudi imopresivno sokanten... ma ni da je zdaj nekaj

tolko se pritozujete, kot da vas je strah, da boste kar GAY postali s tem da vidite eno mosko rit in enga tica

ja pa še tam so do ene 4-5sezone potem nehali z žensko goloto. ajd v 6sezpni se je "cersei" oziroma njena dvojnica naga sprehodla.

in ne ni nas strah, da bi postali gay :D

gre se za očitno vsiljevanje nečesa kar je nenormalno, niti naravno, sploh pa neobstoječ kot tist pretirano velik umetn kuhac. vsi vemo da je za tem določena agenda, abecedna juha.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Horas je izjavil:

gre se za očitno vsiljevanje nečesa kar je nenormalno, niti naravno, sploh pa neobstoječ kot tist pretirano velik umetn kuhac. vsi vemo da je za tem določena agenda, abecedna juha.

V srednjem veku niso bili taki čistuni, kar nekako ta serija tudi posluša prikazati...

TucoX ::

Btw knjiga Hedge knight je bila odlična. Ajde pa da vidimo kaj so skuhali za tv ekrane.

Huda epizoda. In tisto razkritje na koncu OMG 8-)

Zaplet je vedno boljši...

Sicer pa vemo, kdo je bil Egg iz GoT...

Skyman ::

Gregor459 je izjavil:

ter ponovno cakati 7 dni to najbol ubija

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Skyman ()

Res dobra epizoda :)

Skyman je izjavil:

Gregor459 je izjavil:

ter ponovno cakati 7 dni to najbol ubija

Ne bo treba čakat 7 dni.
Sem pogledal promo za 4 epizodo in piše streaming early friday :)
Potem na 5 epizodo pa bo treba počakat malo dlje, ker bo spet v nedeljo pri nas v ponedeljek..

Skyman ::

je bila prestavljena,zaradi super bowl finala kateri je v nedeljo zvecer

Vsaj nekaj pozitivnega od super bowla 8-)

Ta serija se odvija vmes med HOTD in GOT ?

Gregor459 je izjavil:

Ta serija se odvija vmes med HOTD in GOT ?

ja nekje 90 let po HOTD in 80/90 pred GOT

Danes sem si v knjižnici izposodil knjigo, da obudim spomin na celotno knjigo po 15 letih ... In prebral sedajle do 65 strani (od 304), kjer se razodene Egg. Torej ravno te tri epizode. In moram reči, da res zelo zvesto sledijo knjižni predlogi. Tudi večina dialogov v epizodah je skoraj copy-paste iz knjige. Kapo dol ustvarjalcem.

Komaj čakam nadaljnje dogodke :)

Gledam na YT intervjuje in sta mi oba igralca enaka likom katere igrata. Ta mali je super zgovoren, inteligenten in samozavesten, veliki pa skromen in "self deprecating", bolj sarkastičen glede svojih sposobnosti in zaslug.

FTad ::

A res nameravajo posneti (do) 15 sezon, glede na kolicino materiala, ki obstaja? Vsaj tako sem nekje na netu zasledil. Si ne morem predstavljati, da bi bilo to res. Sploh, ker je zadnja leta situacija taka, da pride sezona na vsake 2-3 leta...

PunkDude ::

Jaz pa nisem mogel prvega dela speljati do konca. Nekje pri plesu sem nehal.

PunkDude ::

PunkDude je izjavil:

Jaz pa nisem mogel prvega dela speljati do konca. Nekje pri plesu sem nehal.

Prosim za izbris, napačna tema.

FTad je izjavil:

A res nameravajo posneti (do) 15 sezon, glede na kolicino materiala, ki obstaja? Vsaj tako sem nekje na netu zasledil. Si ne morem predstavljati, da bi bilo to res. Sploh, ker je zadnja leta situacija taka, da pride sezona na vsake 2-3 leta...

Zaenkrat so potrjene tri sezone.
Drugo sezono bodo začeli snemati marca 2026. Zaenkrat pravijo, da bo zunaj 2027.

oo7 je izjavil:

FTad je izjavil:

Zaenkrat so potrjene tri sezone.
...

Kar bi bilo logično. Tri zgodbe - tri sezone.

Saj lahko pričakujemo tudi nove serije.

House of the Dragon (TV serija) tretja sezona / četrta sezona

Game of Thrones - Tales of Dunk and Egg - druga sezona in tretja sezona... mogoče še kaj več.

V zgodnji izdelavi

Game of Thrones Aegon's Conquest - TV serija - Glede na govorice naj bi posneli dva filma katera bodo predvajali v kinih nato pa še TV serija

Game of Thrones - Jon Snow (TV serija) - Ta serija naj bi bila že med mrtvimi... ampak januarja 2026 novica - HBO reportedly in early development on reviving Jon Snow Game of Thrones sequel. Čeprav nekje pišejo, da bi lahko Snowa zamenjala Arya.

The Sea Snake/Nine Voyages - tole bo animirana TV serija. Prvo so mislili posneti live action ampak menda naj bi bila predraga, ker bi se pol časa dogajalo na morju ostala polovica pa bi morali iskati skozi nova pristanišča.

Ten Thousand Ships - Ta serija naj bi spremljala lik Nymeria. Po njej je Arya Stark poimenovala svojega volka.

The Golden Empire - to naj bi bil delovni naslov. O tej seriji katera naj bi bila animirana je govoril RR Martin.

So pa še tri serije katere so imeli namen snemati a so jih preklicali.
Flea Bottom
Empire of Ash/a Doom of Valyria spinoff
Bloodmoon

Sicer pa je RR Martin ne dolgo nazaj rekel, da je 5 ali 6 serij v izdelavi. Samo upam, da ne Netflix kaj zaj... če jih kupi.
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

House of the Dragon (TV serija) (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Sedem umetnosti
593118595 (4113) oo7
»

George R. R. Martin - knjige (strani: 1 2 3 4 5 6 )

26778018 (2504) oo7
»

Taboo - TV serija

499701 (1014) oo7
»

Game of Thrones: The Long Night - TV serija

3710198 (6428) Ganon

Več podobnih tem