» »

Game of Thrones - Tales of Dunk and Egg (TV serija)

Game of Thrones - Tales of Dunk and Egg (TV serija)

1 2
3
»

Horas ::

zelo dobre zadne dve epizode. ampak! samo po 30min??? mislim... kaj je zdj to za en štanc instant al kaj? aja dve epizode več bota. wow.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

oo7 ::

Ocena pa še kar raste. Je bila že na 8,2 če se ne motim pa je že na 8,7.

Kmalu bo konec prve sezone tako, da sem se odločil, da še enkrat pogledam GOT :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

Gregor459 ::

Perfect cast
tole jim je pa uspelo v piko.

brett ::

Horas je izjavil:

zelo dobre zadne dve epizode. ampak! samo po 30min??? mislim... kaj je zdj to za en štanc instant al kaj? aja dve epizode več bota. wow.

Ker je celotna povest dolga 100 strani. In res se v nulo držijo dialogov iz knjige. In vzdušje in liki. Tako da je teh 6 epizod ravno prav za en daljši film.

AngelOfDeath je izjavil:

Lion29 je izjavil:

SPOILER

Ma ko prijaha notri Baelor in se slisi spet muzika od GOT... prav kocine so mi sle pokonci... se mi je zdelo res neverjetno... jaz osebno sem pricakoval njegovega sina in ne njega osebno... WOW

sicer so pa spet namignili, da DUNK ni officially vitez.... ni 100% potrjeno... samo namig

Glede na zgodovino teh serij tega Baelorja tako nebo dolgo.
Ce je nekdo dober in pravicen ga tako kot v realnem svetu nekdo hitro odstrani.

Je prav zabavno, če veš kaj sledi, tu na forumu pa povečini še vsi na trnih kaj sledi... :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: brett ()

Gregor459 je izjavil:

Perfect cast

Vidiš kaj "posebnega" na ilustraciji Maekarja, kar ni na fotki? ;)

Drugače pa res top cast, razen, da Spruelu manjka malobolj mačo postava kot jo je imel Maekar.

AngelOfDeath ::

brett je izjavil:

Horas je izjavil:

Ker je celotna povest dolga 100 strani. In res se v nulo držijo dialogov iz knjige. In vzdušje in liki. Tako da je teh 6 epizod ravno prav za en daljši film.

AngelOfDeath je izjavil:

Lion29 je izjavil:

SPOILER

Ma ko prijaha notri Baelor in se slisi spet muzika od GOT... prav kocine so mi sle pokonci... se mi je zdelo res neverjetno... jaz osebno sem pricakoval njegovega sina in ne njega osebno... WOW

sicer so pa spet namignili, da DUNK ni officially vitez.... ni 100% potrjeno... samo namig

Je prav zabavno, če veš kaj sledi, tu na forumu pa povečini še vsi na trnih kaj sledi... :D

Ni neke napetosti. Ker ta serija vedno sledi temu kar sem napisal. Tako ze vnaprej ves kaj bo...
Lahko bi enkrat obrnili. Tisto bi bilo presenečenje.
edit: Slovnica

yayo ::

Kaj nam delajo klasični moški herojski arhetipi, a? :))

AngelOfDeath je izjavil:

brett je izjavil:

Horas je izjavil:

AngelOfDeath je izjavil:

Lion29 je izjavil:

SPOILER

Ni neke napetosti. Ker ta serija vedno sledi temu kar sem napisal. Tako ze vnaprej ves kaj bo...

Zaradi spoilanja ne smem napisati kako se bo končalo.

Se pa strinjam, da pri Martinu nemalokrat twist ni več twist. Serija pa pač samo sledi njegovi knjižni predlogi. Je za značilno za GoT in HotD, da je predzadnja epizoda najboljša in postreže z največjim "šokom". Tako, da komaj čakam 5. del!

FTad ::

AngelOfDeath je izjavil:

brett je izjavil:

Horas je izjavil:

AngelOfDeath je izjavil:

Lion29 je izjavil:

SPOILER

Samo prosim ne spoilat za nas, ki nismo brali knjig.

FTad je izjavil:

AngelOfDeath je izjavil:

brett je izjavil:

Horas je izjavil:

AngelOfDeath je izjavil:

Lion29 je izjavil:

SPOILER

Samo prosim ne spoilat za nas, ki nismo brali knjig.

Bral sem Jules Verna in vecino njegovih knjig.

Teh po katerih so pa tole posneli pa nič.
Ne vem kaj tocno se bo zgodilo ampak v 90% tole kar sem pisal.

Glede na prejsni post pa pravi da bo v 5 delu prislo do preobrata.
Gremo malo po logiki.
Strazarji tega Baelorja ne smejo napasti, oni mali blondni se še neznanega viteza boji.
Izdajalec se nebo z njim spopadel ker se je vnaprej prodal.
Tako ostane se samo ocka od malega blondnega...

Pa da vidimo.

Zakaj pa v ospredje "silite" Baelorja?; ni edini good guy (je pa najbolj idealiziran - kakšen bi moral biti vitez, plemič, vladar). Zakaj bi se moralo ravno z njim nekaj - zgoditi? Tu je še Baratheon, pa glavna lika, pa mladi "zeleni" Fossoway ... Morda pa pride do + twista...;)

BTW: te krajše zgodbe je Martin napisal pred večino knjig ASOIAF...

brett je izjavil:

Gregor459 je izjavil:

Perfect cast

Vidiš kaj "posebnega" na ilustraciji Maekarja, kar ni na fotki? ;)

Drugače pa res top cast, razen, da Spruelu manjka malobolj mačo postava kot jo je imel Maekar.

Vidim razliko ja na glavi :)

Holly molly peta epizda na IMDB ocena 9,9 / 10

Zdaj pa že težko čakam, da pogledam.

Glavna "junaka" ne moreta umret ker drugace bi bil naslov serije nesmiseln in napacen (:

Spoiler:

Sem zjutraj pogledal ko je prišlo na travnike...

Do zadnjega trenutka je kazalo da sem se zmotil.
Nisem vsega točno napovedal ampak večino pa...

karafeka ::

Glede na prejšnje dele je bil ta res nekoliko bolj "dinamičen".
Na žalost sem že pred nekaj časa prebral obnovo na wikipeidiji, zato se mi cela serija vleče ko kurja čreva.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: karafeka ()

5 epizoda je PEAK Game of Thrones.

bm1973 ::

Končno ena normalna epizoda.

Čakamo sam še na joške :D.
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

karafeka je izjavil:

Na žalost sem že pred nekaj časa prebral obnovo na wikipeidiji, zato se mi cela serija vleče ko kurja čreva.

ja pa glej kaj drugega,ne? Kaj si pomagamo s takimi komentarji? :))

Predsednik11 ::

GOT IS BACK :D

Zgodovina sprememb…

scipascapa ::

dajmo pravi naslov tukaj no

A Knight of the Seven Kingdoms

yayo je izjavil:

karafeka je izjavil:

ja pa glej kaj drugega,ne? Kaj si pomagamo s takimi komentarji? :))

Ne brat wikipedije? :)
Nisem vedel, da je ta serija oz. novela na kateri je osnovana tako kratka, da jo povzamejo v enem odstavku.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: karafeka ()

Kurzweil ::

Sam imam rad fantasy in pogledam praktično vse, sem se pa tekom let navadil, da pogledam, ko je pač konec.

... in zgleda, da bom moral začet z ogledom te zadeve, namreč danes sta mi dva precej relevantna kolega, kar se mnenja o knjigah in filmih/serijah tiče razlagala, da je tale serija verjetno ena redkih adaptacij, kjer je serija mestoma celo boljša kot književna predloga... če je res ali ne ne vem, sem pa prepričan, da prav slabo tole ni?

Vidim zdej, da je napovedana že tudi 2. sezona, ki je menda po drugi knjigi. Če grem čez tole 1. sezono, je to povsem ločena zgodba, kot bo v drugi sezoni? Če se kdo vpraša, zakaj ne googlam oz. vprašam AI, zato ker sem se ravno v tem momentu odločil, da bo tole moj način researcha, torej da vprašam vas :)

Vse je ena sama knjiga (je pa resda Martin prvotno napisal novele v 90tih ločeno, nato pa so jih izdali v sedaj nam bolj poznani enoviti knjigi). Tri novele po 100 strani. Neodvisne zgodbe ena od druge, je pa background (širša slika) načeloma poznan: dogaja se za časa enega vladarja, istih glavnih Hiš. Na treh koncih Westeros-a. Razpon mislim, da je 3 leta. Torej vsaka novela leto za dogodki pred prejšnjo. Tale je bila spomladanski čas, naslednji bosta poleti.

Sama epizoda pa itak top! Zelo nazorno in realistično prikazan boj. Me zanima kaj bodo rekli v Insider-ju, ko eksperti komentirajo filmske scene.

So pa prvič dodali material, ki je v noveli samo omenjen v parih stavkih oz. ga ni: njegova prelomnica v otroštvu. Je pa kar kul izpadlo!

Ocena epizode: 10/10.

Lion29 ::

sem se izogibal spoilerjem na celi crti... dokaj uspesno...

epizoda 10/10

SPOILERS
SPOILERS
SPOILERS
SPOILERS
SPOILERS
SPOILERS
SPOILERS
SPOILERS

Prvo, ko so tamali prerezali vrat.. sem rekel, pricakopvano, se je vleklo... ampak vseeno v stilu GOTa, zelo dobro izpeljano...

Pol pa bitka... najboljsa bitka ever na zaslonih kar sem jih jaz videl... muzika feniomenalna, brez zvoka ravno ob pravem cajtu, prikazani njegovi zroni koti... prav podozivljal sem vsak vbod, ihto, trmo.. nemoc reagirst, klici "wake up"..

zame izpeljano perfektno... ceprav so bila pricakovanja visoka, sem jih uspel nizat z mantro "itak vse zafukajo, ne prickaovat prevec"... je bilo to, absolutno nad pricakovanji.. iz VSEH zornih kotov!

filmska poezija

Founder and CTO @ News-Factory.app

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lion29 ()

Baleor je imel slabo čelado, če prav razumem. Če bi imel proper helmet bi se končalo drugače ?

Lion29... ne bi ti bilo dajati kot spoiler. Saj nisi nič razdrl v njem8-)

Gregor459... Ni bila kriva čelada (vsaj omenjeno ni nikjer v noveli), temveč enostavno buzdovan v rokah odličnega borca, pravi kot zadetka, njegova glava ob nepravem času na nepravem mestu. Torej: Shit happens.
Vprašanje pa je: ali ga je ta nasprotnik tja treščil v žaru boja ali zavestno, namerno...

Ja ampak Dunk jih je parkrat konkretno dobil po betici s morning starom pa je čelada zdržala.
Bi moral še enkrat pogledat tisto sceno, ko se je o rem pogogarjal s kovačem.

mnja... fizika, fizika... nobena celada ne bo pomagala ce je udarec tolko mocan... je pa res, da je dunk prezivel velikih betincev :)

Prince Baelor Targaryen ("Breakspear") wore his son Valarr's helmet during the Trial of Seven in A Knight of the Seven Kingdoms. Because Baelor did not have his own armor at Ashford, he borrowed his son's, which was too tight and provided insufficient protection against the mace blow...

Sam toliko okoli oklepov...

Vitezi so pod oklepi nosili debelo podlogo, napolnjeno z volno, prejo, ali čim podobnim, ki je blažila udarce.

Oklep je namenjen obrambi proti rezilom, udarce je blažila tista podobleka.

Zato so tudi crkavali od vročine poleti.

Plus, ti vitezi so bili robustni fantje, ne današnje snežinkice...

Mogoče v naslednji epizodi pokaže kaj se je dogajalo tudi drugim borcem in pokaže ta usodni udarec.

Saj mogoče je bilo v 4 epizodi to prikazano, ko je kar težko z glave snel čelado. Mogoče.

Drugače pa res odlična epizoda. Škoda, ker bo naslednji teden že konec :(

oo7 je izjavil:

Ocena pa še kar raste. Je bila že na 8,2 če se ne motim pa je že na 8,7.

Zdaj je že na 8,9 :)

Gregor459 je izjavil:

Mogoče v naslednji epizodi pokaže kaj se je dogajalo tudi drugim borcem in pokaže ta usodni udarec.

Saj je bilo pokazano, ampak res na hitro. Ce gledas kake reviewe na youtubu, je vse lepo pokazano in razlozeno.

Game of Thrones creator George R. R. Martin says that death in A Knight of the Seven Kingdoms episode 5 is one of the most "significant" events in Westeros history

https://www.gamesradar.com/entertainmen...

Yossarian ::

Malce sem skeptičen. Ne glede na to, da je Dunk močan kot bik, ampak je prejel toliko udarcev glavo, tolikokrat je bil zaboden, pa je na koncu udarjal z enako silovitostjo. Ni me prepričalo, drugače pa je serija lepo gledljiva.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo povlekel
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Ja, malo preveč fikcijsko...

Sam vseeno, to je bil robusten folk...

DeeJay ::

Yossarian je izjavil:

Malce sem skeptičen. Ne glede na to, da je Dunk močan kot bik, ampak je prejel toliko udarcev glavo, tolikokrat je bil zaboden, pa je na koncu udarjal z enako silovitostjo. Ni me prepričalo, drugače pa je serija lepo gledljiva.

jest sm tud skeptičen, da so mel prej celo zmaje /s
ne vem zakaj nekateri jemlete zadevo kokr, da se je dogaja po resničnih dogodkih. Spečte kokice in uživite, ne pa dlakocepit

bm1973 je izjavil:

Ja, malo preveč fikcijsko...

še enkrat... zmaji, khm khm
Don't f with me.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DeeJay ()

Yossarian je izjavil:

Ne pozabit, da ga je najprej s kopjem zabodu. Tak na uč je bilo več kot pol metra skoz trebuh. Ampak hej, saj ni bil česa kriv.

Ocena že na 9 :D
Čez dva dni pa že kar finalna epizoda.

Lepa zadnja umirjena epizoda.

Kar se pa tiče IMDB ocen pa niso več mirodajne kajti se odvija vojna med Game of throns fani in Breaking bad fani.

5 epizoda je imela skoraj popolno oceno pa so nekateri Breaking bad fani v opisih pisali, da je odlična epizoda ampak so dali oceno 1, da zbijejo visoko oceno, ker ima samo breaking bad lahko tako visoke ocene po njihovrm mnenju. Tako, da so zbili oceno epizode.

Ni dolgo trajalo in Breaking bad edina epizoda 10/10 je dobila review bombing in ima sedaj oceno 9,6 čeprav je imela več let edina perfct oceno.

Tako, da na imdb se odvija mala vojna z ocenami.

Zgodovina sprememb…

Maekar bo dobil živčni zlom zaradi tamalga.

Horas ::

sam 7epizod?? mislim, po 30min?? še dobr za robin hooda. to je proper serija, 1h. pa ma oceno sam 6.9?? js sm dal 9.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

sama zgodba v noveli je kratka. Tam, okoli 70 strani. Hvala bogu niso šli delat kar je Peter Jackson naredil s knjigo Hobbit (300 strani) katero je preobrazil v trilogijo dvo plus urnih filmov.

Horas je izjavil:

sam 7epizod?? mislim, po 30min?? še dobr za robin hooda. to je proper serija, 1h. pa ma oceno sam 6.9?? js sm dal 9.

you mean 6, right?
samo 6 epizod je v tej sezoni

IMDB pravi 7...

Je pa zadnja eno samo jamranje...

Tomas 33 ::

Sedma je prva druge sezone.

Na sreco pride nova sezona ze naslednje leto. Predolgo itak ne morejo zavlacevati, saj bo igralec, ki igra Egg-a kmalu v puberteti in bo prestar.

sem na YT videl en intervju kjer Dunk pravi, da snemajo kontinuirano. Druga sezona je baje posneta. Ostaja montaža.
1 2
3
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

House of the Dragon (TV serija) (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Sedem umetnosti
599121345 (922) GupeM
»

George R. R. Martin - knjige (strani: 1 2 3 4 5 6 )

26778551 (3037) oo7
»

Game of Thrones: The Long Night - TV serija

3710301 (6531) Ganon
»

Igra prestolov porušila vse piratske rekorde (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
5128456 (22006) CMpunk

Več podobnih tem