Forum » Loža » Piratstvo v Sloveniji
Piratstvo v Sloveniji
m0LN4r ::
Jaz ne, se pa spomnim se eno stvar. Okoli leta 2007/08 v Srbiji smo bili na trznici, pa si lahko kupil piratske igre. Imeli so jih pod mizami, samo namignil si, pa je takoj vsel ven en kup. Takrat sem samo iz firbca, pa ker je bil prnas slab internet kupil ene 10 spilov za nevem ceno kile kruha. Hehe. Kot da bi drogo dilali.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Gagatronix ::
Sam sem bil v BG nazadnje leta 2004, takrat se stojnic s piratsko robo se ni preganjalo, sem nabavil za drobiz cel kup robe.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Goody ()
pffff ::
Jaz ne, se pa spomnim se eno stvar. Okoli leta 2007/08 v Srbiji smo bili na trznici, pa si lahko kupil piratske igre. Imeli so jih pod mizami, samo namignil si, pa je takoj vsel ven en kup. Takrat sem samo iz firbca, pa ker je bil prnas slab internet kupil ene 10 spilov za nevem ceno kile kruha. Hehe. Kot da bi drogo dilali.
Eh... enako je bilo v sloveniji, pred osamosvojitvijo, s tem, da je razbijanje iger za c64 in spectrum bil nacionalni sport. Jonasa (ja tistega) vprasaj (Satansoft), tole je tudi njihovo delo: https://spectrumcomputing.co.uk/entry/8... . Pa niso bile pod mizo ampak kar lepo na mizi.
PTP, BTN, HDBits so muceki...
Karagarga is where the real deal is.
Odvisno kaj te zanima, jaz nimam tam kaj iskati, je ponudbe filmov tudi brez pop produkcije vsepovsod prevec.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: pffff ()
bedarija ::
osebno še vedno vlečem dol video vsebine (športne tekme, filme, serije) glasbe ne vlečem dol že 15 let, igre pa tudi že kakih 5 let nisem dol potegnil, pa sem prej redno vse.
imam netflix in navadno televizijo (osnovni paket, brez HBO in bonbončkov)
v nemčiji je strogo nadzorovano, je frend šel dol in prižgal laptop, kjer je bil utorrent naštiman na startup, pa je skoraj takoj dobil opozorilo od ISP-ja naj vgasne če ne bodo posledice.
imam netflix in navadno televizijo (osnovni paket, brez HBO in bonbončkov)
v nemčiji je strogo nadzorovano, je frend šel dol in prižgal laptop, kjer je bil utorrent naštiman na startup, pa je skoraj takoj dobil opozorilo od ISP-ja naj vgasne če ne bodo posledice.
pa je skoraj takoj dobil opozorilo od ISP-ja naj vgasne če ne bodo posledice.Haha kaksne pravljice.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Boggs ::
V Nemčiji je res precej več nadzora, kot so že mnogi omenili, pa tudi jaz lahko potrdim, ker imam prijatelja, ki živi tam in pove enako. Preko ISP-jev zelo hitro dobijo opozorila če torrentajo. Zato je uporaba VPN-jev tam praktično nujna.
V Sloveniji pa očitno teh problemov ni, drugače bi verjetno to vsi dobro vedeli.
Vidim, da nekaj SLO freakov je, ki so arhivirali npr. scene igrice. Ali je kdo podobno delal za glasbo? Nastalo je par projektov, ki rebuildajo komplet scene MP3 arhiv od 1996 dalje in to pogledat je kar impresivno. Stari "izgubljeni" releasi so zato kar iskani in ponavadi so zapečeni na kakih starih CD/DVD ploščah.
V Sloveniji pa očitno teh problemov ni, drugače bi verjetno to vsi dobro vedeli.
Vidim, da nekaj SLO freakov je, ki so arhivirali npr. scene igrice. Ali je kdo podobno delal za glasbo? Nastalo je par projektov, ki rebuildajo komplet scene MP3 arhiv od 1996 dalje in to pogledat je kar impresivno. Stari "izgubljeni" releasi so zato kar iskani in ponavadi so zapečeni na kakih starih CD/DVD ploščah.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Boggs ()
Cudne prijatelje mate vi to v Nemciji. Jaz sem dejansko tam, dejansko torrentam vse zivo in dejansko vse to kaj vam govorijo je baba cula, baba rekla in v 99% primerih nateg, ker sem ze parim madzarom, ki so tu sel googlat kdo jim je poslal pismo, pa so razni nategatorji. Kot tisti klici od Microsoft supporta.
Nadzira in lovi se trackerje in nalagalce, ne pa Janeza, ki to dol vlaci.
Nadzira in lovi se trackerje in nalagalce, ne pa Janeza, ki to dol vlaci.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
poldy_nwx ::
mimogrede... A se kdo spomne stojnic v Lj (pa še kje drugje), na katerih so prodajali audio kasete? Imeli so kar kataloge. Variante z mixi ali kpl kopijami originalov :-)
Pa videoteke (VHS) na vsakem vogalu?
Aja, pa oglasi v oglasnikih...
Pa videoteke (VHS) na vsakem vogalu?
Aja, pa oglasi v oglasnikih...
SoundBlaster ::
Jaz imam doma za več kot 100TB robe. S scene igrami sem pa sploh v svetovnem vrhu, dokaz, probajte recimo najti, original scene RAR fajli (če nimaš tega, je image itak lahko kar en):
TOMB.RAIDER.III-DVNiSO (ne, ni repack)
Test_Drive_5-CiFE
Unreal-ISOMaTiC
Baldurs_Gate-ISoWoRLD (zelo redek release, dobil od enega 90's scenerja, ki sploh ni vedel da ima original)
Populous.The.Beginning-PDMiSO
AOE.Gold.Edition-CERTiSO (še en zelo redek release, imam dobro povezavo z rescene ekspertom, samo da ima pravi image in original SFV, pa dobi skoraj vse nazaj, bruteforce datumov in vse)
GP500-DVNiSO
Heroes_Of_Might_And_Magic_3-CiFE
Toca2_Touring_Cars_ISO-PARADIGM
In še 300 podobnih iz 1998-2002. Imam pa vse do 2020, od 2013 naprej sicer brez indie iger, ker jih je nešteto in HDD-ji tudi niso zastonj.
Za to je šlo celo leto 2019 ter večino 2020.
Kar dober dosežek za enega Slovenca, ki nima nekih povezav v sceni. Gre sicer bolj za zbiranje kot za kakšno uporabno vrednost. Čeprav če hočeš kaj igrat si pa z Redump imagi lahko bolj malo pomagaš.
Pri nas si verjetno še 1998-2000 prišel samo do 0DAY releasov, ISO release si dobil samo zapečen. Vprašanje sicer kaj so imeli pirati pri nas, tudi če so iz scene FTP-jev prenašali original RARe (ne verjamem da je v SLO prišlo vse to kar je bilo v tistih barvnih katalogih po pošti iz recimo Švedske), so jih verjetno takoj brisali in obdržali samo eno kopijo zapečenega ISO.
Serije in filme pa sproti brišem kar pogledam, kar se kopiči je samo na notranjih diskih. Če bi hotel imet vse to, nekateri Švedi imajo 400 TB samo online, kaj vse šele offline.
Kakšen dober post, to mi je bilo v užitek prebrat, spomini 25 in več let nazaj... Hvala! :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako so Samsungovi predvajalniki Blu-ray istočasno izdihniliOddelek: Novice / Optične enote / mediji | 8913 (5162) | |
» | Denuvo: posledice (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Igre | 36213 (30818) | kitl76 |
» | Internetno piratstvo - zaslužek ali zgolj dobra volja ljudi?Oddelek: Loža | 4000 (2920) | leiito |
» | Iso Hunt & Pirate Bay are down?Oddelek: Loža | 6185 (5102) | Golden eye |
» | Nemčija za 20-krat zvišala nadomestilo za privatno reproduciranje (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Avtorsko pravo | 50815 (44548) | driver_x |