Forum » Loža » Dobri čaji preko interneta
Dobri čaji preko interneta
enemon ::
Ali kdo naroča čaje preko interneta? Pa ne mislim v filter vrečkah, ampak one v razsutem stanju. Predvsem me zanimajo dobri zeleni in črni čaji z dodatki vanilije, čokolade ipd. Hvala za predloge.
- spremenilo: enemon ()
erkgheoruugh ::
Dobro čaji pa dodatki ne gre ravno slupaj. Običajno so aromatizirani čaji najslabše kvalitete. Še vedno bolje od vrečke, ampak low quality.
Predlagam, da začneš piti nearomatizirane, da se ti izostri okus, potem boš pa ločeval med dobrim in zanič. Pa da ne boš rekel, da sem izven teme, še en link.
tukaj je link do slovenske štacune
Tle si lahko pogledaš, da so aromatizirani čaji večinoma od 2-5EUR, nearomatizirani pa gredo kar precej gor s ceno. Že ekonomska logika pove, da ne more biti čaj z dodatkom cenejši od tistega brez dodatka, razen...odgovori sam.
Pa dobro pitje in zavedaj se, če se boš spustil v to, je to kot zajčja luknja, zna biti tudi za denarnico neprijetno. Ha ha.
Predlagam, da začneš piti nearomatizirane, da se ti izostri okus, potem boš pa ločeval med dobrim in zanič. Pa da ne boš rekel, da sem izven teme, še en link.
tukaj je link do slovenske štacune
Tle si lahko pogledaš, da so aromatizirani čaji večinoma od 2-5EUR, nearomatizirani pa gredo kar precej gor s ceno. Že ekonomska logika pove, da ne more biti čaj z dodatkom cenejši od tistega brez dodatka, razen...odgovori sam.
Pa dobro pitje in zavedaj se, če se boš spustil v to, je to kot zajčja luknja, zna biti tudi za denarnico neprijetno. Ha ha.
Firebat ::
Hehe, jst pijem samo domače čaje, kar je blo prek leta nabrano in kasneje posušeno.
Ostajam pri kavi in nesladkanem čaju. Po zelenem ali črnem čaju me "boli" glava ali pa se celo slabo počutim zato ga več ne pijem.
Ostajam pri kavi in nesladkanem čaju. Po zelenem ali črnem čaju me "boli" glava ali pa se celo slabo počutim zato ga več ne pijem.
Badwolff ::
Hehe, jst pijem samo domače čaje, kar je blo prek leta nabrano in kasneje posušeno.
Zelo pomembno, hvala ker dela z nami.
Izbira pri nas je kar kilava. V Londonu, v specializirani trgovini, se cene začnejo zelo visoko, tudi za pri nas prezirane čaje v vrečkah. Kvalitetni čaj v vrečki se seveda da dobit, za lepo ceno. V bistvu je razlika predvsem v doziranju.
Sam sem naročal nekaj iz UK, ampak bo treba kaj evropskega najt. Problem pri naročanju čaja so količine, poštnina in ev davek močno povečalo ceno na komad.
Ma sej isto je s kavo (in ostalo hrani), na Amazonu je ugodno, ampak poštnina visoka.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Badwolff ()
pffff ::
Glede crnih in zelenih cajev pri nas.
Trgovci nabavijo malo vecjo kolicino in se jim potem svaljka leta po policah, ker jim je ne uspe prodati, stran je pa seveda ne bojo vrgli. Tipicno se cajev pri nas ne splaca kupovati, zelenega se sicer, ce je star, prepozna, ker se listici ne svetijo vec (v zivo to lahko preveris, preko interneta skoraj nemogoce), crnega pa precej tezje. Tipicen primer je bil gyokuro, ki so ga v neimenovani slovenski, sicer znani trgovini s cajem, svaljkali na polici dve leti, vem pa slucajno, ker sem jih v upanju, da bojo zamenjali zalogo redno obiskoval in pred nakupom hotel videti vsebnost skatle. Oz. je celo malo huje, drazji, kot bo caj, bolj bo izgubil na kvaliteti.
Ergo, v Sloveniji kvalitetnega crnega ali zelenega caja, ki ni "staran", prakticno ne mores dobiti in zelo verjetno tudi nobenega drugega, povprasevanje in prodaja sta premajhna, da bi se zaloga redno obnavljala.
Trgovci nabavijo malo vecjo kolicino in se jim potem svaljka leta po policah, ker jim je ne uspe prodati, stran je pa seveda ne bojo vrgli. Tipicno se cajev pri nas ne splaca kupovati, zelenega se sicer, ce je star, prepozna, ker se listici ne svetijo vec (v zivo to lahko preveris, preko interneta skoraj nemogoce), crnega pa precej tezje. Tipicen primer je bil gyokuro, ki so ga v neimenovani slovenski, sicer znani trgovini s cajem, svaljkali na polici dve leti, vem pa slucajno, ker sem jih v upanju, da bojo zamenjali zalogo redno obiskoval in pred nakupom hotel videti vsebnost skatle. Oz. je celo malo huje, drazji, kot bo caj, bolj bo izgubil na kvaliteti.
Ergo, v Sloveniji kvalitetnega crnega ali zelenega caja, ki ni "staran", prakticno ne mores dobiti in zelo verjetno tudi nobenega drugega, povprasevanje in prodaja sta premajhna, da bi se zaloga redno obnavljala.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: pffff ()
rokp ::
mojsterleo ::
Lahko poskusiš z Dragon tea house. Včasih smo s frendi naročali 'bulk' preko njihove ebay trgovine. Sem pa videl, da imajo sedaj svojo spletno trgovino. To so sveži, kakovostni čaji direktno s Kitajske, kot tudi razji yixing čajniki. Problem je samo da se načakaš.
Čajne prodajalne v Sloveniji večinoma uvažajo iz Nemčije, pa še to z zamikom, zaradi tega o kakšni svežini ni govora. Čaji so sicer kar OK, ampak več kot 5 - 7 eurov za 100g vrečko skoraj ni vredno dati, razen mogoče staranega Pu Erh.
Čajne prodajalne v Sloveniji večinoma uvažajo iz Nemčije, pa še to z zamikom, zaradi tega o kakšni svežini ni govora. Čaji so sicer kar OK, ampak več kot 5 - 7 eurov za 100g vrečko skoraj ni vredno dati, razen mogoče staranega Pu Erh.
__Devil__ ::
Najboljši čaji so po mojem mnejnu iz mate-tee.de. Kot so "canarias, Kraus, Rosamonte, CBSe guarana in še veliko drugih". To je sicer specifično Yerba Mate zeleni čaj. Majo najboljše cene in kupujem bulk po 100€ zaloge za par mesecev, pijem redno že vsaj 3 leta vsak dan najboljše preko "gourd" opcije, kjer se moreš naučit priravit Yerba Mate ali lažja opcija preko french-press-a.
Nisem pa še nikoli probal pravega črnega čaja ali puerh staranega čaja kar me tudi zanima vendar nisem prav iskal kjer se dobi najboljšo kvaliteto.
Nisem pa še nikoli probal pravega črnega čaja ali puerh staranega čaja kar me tudi zanima vendar nisem prav iskal kjer se dobi najboljšo kvaliteto.
Cheetah ::
A potem se ne splača naročevat iz Slovenije? Trenutno pijem zelene čaj v vrečki iz trgovine (kar je verjetno poden od kvalitete) pa sem malo gledal po chai.si in mislil da bi mogoce kupil kak zelen čaj in puerh ali oolong, ki jih se nisem probal
Ales ::
"Splača" je pogosto relativne pojem, sploh ko imamo enkrat dovolj denarja (hierarhija potreb po Maslowu pa to...). Pač poglej, kaj lahko na nek normalen način dobiš in kupi, kar bi rad poskusil.
Sam se z parimi evri ne ubadam, ker gre preveč časa za to. Ubadam se šele, ko se teh par EVR potencialno lahko nabere, če redno kaj kupujem ali pa če je cena resnično pretirana že iz prve.
Med čajem v vrečki in takim v listih je kar razlika. Ni pa seveda vsak dober, med vrstami so kar razlike, pa še okusi so seveda različni...
Zadnjič sem recimo pil japonski zelen čaj, z dodanimi koščki ingverja, ananasa in korena ginsenga, in mi je bil zelo všeč.
Sam se z parimi evri ne ubadam, ker gre preveč časa za to. Ubadam se šele, ko se teh par EVR potencialno lahko nabere, če redno kaj kupujem ali pa če je cena resnično pretirana že iz prve.
Med čajem v vrečki in takim v listih je kar razlika. Ni pa seveda vsak dober, med vrstami so kar razlike, pa še okusi so seveda različni...
Zadnjič sem recimo pil japonski zelen čaj, z dodanimi koščki ingverja, ananasa in korena ginsenga, in mi je bil zelo všeč.
AnubisOfDoom ::
Poglej na https://www.yuuki-cha.com/ za dobre zelene caje. Veliko narocam tukaj, zelo dobra trgovina.
PgSurfer ::
Zelene čaje je vsekakor smiselno naročati naravnost iz Kitajske. Nekdo je že omenil Dragon tea house, pa tudi večina preko Ebay pošilja kvalitetno robo. Čakaš pa kak mesec. Sem pred davnimi času kupoval pri nas, pa vidim, da ti v bistvu za drag denar prodajo tretjerazredno robo. Zeleni čaj v vrečki so pa pometeni ostanki.
Miko55 ::
Zanima me ali se splača kupovat čaje iz slovenskih spletnih strani kot sta npr. chai.si in zisha.si ? Ne mislim niti toliko okrog cene kot glede kvalitete. Mogoče priporočate kaj drugega ?
IL_DIAVOLO ::
Leto je dovolj dolgo, da si ga sam naberes in posusis.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Zimonem ::
Čaji pri nas ravno ne uspevajo. Če pa ne ločiš rastline katera se imenuje čaj od poparkov ostalih rastlin pa raje ne nabiraj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zimonem ()
yansek ::
Najboljši čaji so po mojem mnejnu iz mate-tee.de. Kot so "canarias, Kraus, Rosamonte, CBSe guarana in še veliko drugih". To je sicer specifično Yerba Mate zeleni čaj. Majo najboljše cene in kupujem bulk po 100€ zaloge za par mesecev, pijem redno že vsaj 3 leta vsak dan najboljše preko "gourd" opcije, kjer se moreš naučit priravit Yerba Mate ali lažja opcija preko french-press-a.
A Yerba Mate se moraš naučiti pripraviti? A je še kaj drugega treba vedeti kot da v čaj vliješ vročo vodo (med 70 in 80 stopinj)?
IL_DIAVOLO ::
Čaji pri nas ravno ne uspevajo. Če pa ne ločiš rastline katera se imenuje čaj od poparkov ostalih rastlin pa raje ne nabiraj.
Caj je zelisce, ki je v rastlinah lol
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
jest10 ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Caj je zelisce, ki je v rastlinah lol
?? lol
Božomir ::
Tralala999 je izjavil:
https://gorreana.pt/en/
Kolega kapo dol, se podpišem pod to izbiro, zakaj. Gre čaj iz Azorov kamor so Portugalci uvozil grmovje brez škodljivev v nasprostju z uvozom krompirja&hrošča. Čaj ni šprican, prebirajo ga dobesedno bakice na roko, sicer nima nekih tisočinenih varjiant s npr. jasminovi listki, fermentirano 6 dni pod pazduho ipd. Na šihtu uvažamo robo (ne sicer čaj) iz kitajske in dajemo na analize pesticidov in me boli glava ko damo na panelno analizo 300ih pesticidov.
A Yerba Mate se moraš naučiti pripraviti? A je še kaj drugega treba vedeti kot da v čaj vliješ vročo vodo (med 70 in 80 stopinj)?
Priporočam vsem, da probate ta čaj, moraš se naučiti pripraviti ta čaj, sicer lahko preko french pressa stisneš (namočiš 1dl hladne vode ter 5-7 jedilnih žlic čaja za 1l french press ter dodaš 70-80c vodo, počakaš 5-10min, vmes parkrat premešaš dobro).
Najbolj efektiven način in tradicionalen je preko gourda in bombile. Gourd stane okrog 10-15€ ter bombila 12€, odvisno kako vzameš, vse niso iste. Za ta fini canarias (bolj prašni brez stebel) rabiš tisto bombilo (slamico) z manjšimi luknjami, sicer se hitro zamaši, če ne pripraviš pravilno in piješ prehitro ob prvem požirku.
Na youtube imaš ogromno tutorialov in nasvetov:
Malo daljši review/guide, kjer se lahko tudi kaj naučiš, za tiste, ki vas bolj podrobno zanima yerba mate:
Skratka lahko ga piješ reko french pressa ali bombille/gourda. Jaz najraje pijem iz gourda vsako jutro, ker je najbolj efektivno in največji izkoristek - predvsem Canarias rumen je za jutra, največ kofeina, zelo dobra energija in motivacija, dober tudi za prebavo in velik več stvari. Lahko pa tudi probate kake CBSe z okusi, če vam je to všeč. Večina čajev daje najboljši okus in efekt, ko piješ z temperaturo vode na 70-75c, manj je več, da ga ne prežgeš in posledično skuriš, potem zgubi efekt in okus. Če imate kako vprašanje lahko vprašate.
Prejšnji teden sem ravno dobil novo pošiljko iz Mate-tee.de, kupil 6x 1kg Canarias rumen ter še nekaj drugih različnih za probat kot so CBS-e, imajo akcije. 120€ čaja, 10kg paket :D bo držalo par mesecev, odvisno koliko piješ. Sem zelo zadovoljen in ne pijem kave zaradi tega čaja, razen na delu z sodelavci, ker pač vsi pijejo.
enemon ::
Tralala999 je izjavil:
https://gorreana.pt/en/
Zanimivo, sem do zdaj mislil, da zeleni čaj gojijo samo v JV Aziji.
__Devil__
Imam bombillo, tudi takšno specialno za fino mlet čaj.
Zakaj bi guard uporabljal pa ne res ne vidim razloga, ko pa dobiš super termo kozarček ki ima luknjico za bombillo.
Mate čaj prelo katerega v lonček vliješ toplo vodo (ne vrelo). To je vsa umetnost kar se mene tiče.
Imam bombillo, tudi takšno specialno za fino mlet čaj.
Zakaj bi guard uporabljal pa ne res ne vidim razloga, ko pa dobiš super termo kozarček ki ima luknjico za bombillo.
Mate čaj prelo katerega v lonček vliješ toplo vodo (ne vrelo). To je vsa umetnost kar se mene tiče.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: yansek ()
Nevem kak termo kozarec imaš v mislih, se pa strinjam, da gourd ni potreben, čaj lahko piješ že iz navadne šalce za kavo/čaj. Samo, da je slamica prava
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kava? Zeleni čaj? Črni čaj? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 48578 (2841) | mojsterleo |
» | Matcha čajOddelek: Loža | 8300 (3119) | enemon |
» | Kateri zeleni čaj v filter vrečkah? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 18410 (15472) | user-pass |
» | Koliko kave spijete na dan? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 11502 (7967) | DOOM_er |
» | Kofeinska abstinenca aka dan brez kave...Oddelek: Loža | 7120 (6613) | mojsterleo |