Forum » Pomoč in nasveti » Zagon Windows 10 OS iz zunanjega SSD diska
Zagon Windows 10 OS iz zunanjega SSD diska
HandsomeJim ::
Živjo,
Zanima me ali je mogoče prek USB-ja zagnati že obstoječi Windows 10 operacijski sistem s SSD diska, ki je bil prej nameščen v prenosniku. Ker se je prenosnik pokvaril bi rad dostopal do podatkov na SSD disku prenosnika, prek desktop računalnika, v katerega bi priključil zunanje SSD ohišje (npr.: https://www.mimovrste.com/dodatki-za-di... )
1. Ali lahko povzroči težave pri zagonu to, da ima SSD disk "hard" vgrajen Windows 10 Home OS, ki je prišel skupaj s prenosnikom in bi zaznal, da ni zagnan iz iste naprave?
2. Ko je SSD disk nameščen v SSD ohišje in je ta priključen v desktop računalnik, ali je potrebno samo spremeniti v BIOSu boot drive na USB ali še kaj drugega?
Najlepša hvala za odgovor.
Zanima me ali je mogoče prek USB-ja zagnati že obstoječi Windows 10 operacijski sistem s SSD diska, ki je bil prej nameščen v prenosniku. Ker se je prenosnik pokvaril bi rad dostopal do podatkov na SSD disku prenosnika, prek desktop računalnika, v katerega bi priključil zunanje SSD ohišje (npr.: https://www.mimovrste.com/dodatki-za-di... )
1. Ali lahko povzroči težave pri zagonu to, da ima SSD disk "hard" vgrajen Windows 10 Home OS, ki je prišel skupaj s prenosnikom in bi zaznal, da ni zagnan iz iste naprave?
2. Ko je SSD disk nameščen v SSD ohišje in je ta priključen v desktop računalnik, ali je potrebno samo spremeniti v BIOSu boot drive na USB ali še kaj drugega?
- spremenilo: HandsomeJim ()
darkolord ::
Če bi rad želel samo datoteke prebrati z diska, lahko disk samo priključiš preko ohišja in se ti pojavi kot nova črka pogona in lahko podatke enostavno skopiraš dol.
HandsomeJim ::
Če bi rad želel samo datoteke prebrati z diska, lahko disk samo priključiš preko ohišja in se ti pojavi kot nova črka pogona in lahko podatke enostavno skopiraš dol.
Rad bi dostopal do polnega sistema Windows, torej ne samo do branja datotek ampak tudi zagona programov s tega sistema ipd.
blink ::
HandsomeJim je izjavil:
Živjo,
Pred kratkim sem testiral nekaj podobnega, SSD iz laptopa z Windows 10 Pro sem dal v desktop mašino. Zagnalo se je normalno, pobralo nekaj gonilnikov iz interneta in to je to. Vse dela OK. Poskusi zamenjat v biosu boot order in testiraj.
toro69 ::
2. Jaz sem imel to več let porihtano preko eSATA priklopa. Kupiš ohišje z eSATA in priklopiš preko adapterji na SATA v matični. Računalnik vse to vidi kot normalen disk. Ne vem če je smiselno za en priklop?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: toro69 ()
val46 ::
A na stacionarcu že imaš kak OS ali ne? Če nimaš, bi znale bit težave, če nimaš na stacionarcu naloženih driverjev za matično ploščo in posledično driverje za USB porte. Sicer pa, poskusi. Več kot da ti ne uspe zagnat nima kaj bit.
darkolord ::
Za Windows 10 ni nobenih težav, če zbootaš iz diska iz drugega računalnika. Problem zna biti edino boot iz USB-ja. Priporočam priklop direktno na ploščo preko SATA.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zunanji trdi disk? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 16298 (5944) | Karen |
» | USB BootOddelek: Pomoč in nasveti | 2021 (889) | solatko |
» | Ključek USB 3.1 se obnaša skoraj kot USB 2Oddelek: Pomoč in nasveti | 2091 (1679) | MrStein |
» | Vgradnja SSD + prenos Win 10 (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12174 (10073) | Machete |
» | Razlika med vgradnjim in zunanjim SSD diskom!Oddelek: Pomoč in nasveti | 5114 (4770) | chiiiii |