» »

Nadgranja prenosnika

Nadgranja prenosnika

Hoden ::

Pozdravljeni,

v lasti imam starerjši prenosnik Asus X52J. Prenosnika ne potrebujem več, zato sem se odločil, da bi ga komu podaril, ki si ga ne more privoščiti.

Prenosnik ima procesor i7-740QM, 2x2gb DDR3 in navaden disk. Ker je ob naloženih win10 delo zaradi počasnosti sistema praktično nemogoče bi ga rad nadgradil, da bo tisti, ki ga bo dobil dejansko imel kaj od njega. Zanima me vaše mnenje če bo po vaših izkušnjah z zamenjavo diska z SSD in z nadgradnjo rama (najraje na 8gb kolikor je maksimum) računalnik vsaj spodobno deloval in vsaj povprečno opravljal naloge, ki jih morajo izvajati v šoli na daljavo.

V kolikor pa ima kdo za ponuditi kakšen disk (vsaj 120gb) in ram pa mi lahko piše na ZS.

Hvala

Mohimm ::

Sam še vedno uporabljam Asus N61jq z i7-720qm (malenkost slabša verzija tvojega)

Nadgradnja SSD, malenkost več rama (4GB bo sicer za osnovno rabo dovolj), Ubuntu -> pri meni glavni "multimedijski" (youtube, brskanje po mailu, netu,...) Prenosnik ki mi ga ni škoda valjati po kavču, postelji, edin problem je da je ves čas na kablu ker je baterija pač v riti... Edini minus je 1366 zaslon, ampak za tako rabo še vedno dovolj.

Skratka, pomoje čisto zadovoljiva zadeva za mulce.

Kvinta ::

Samo Win 7 daš gor plus Sp1 izklopiš upadte ,firewall in podobna sranja pa bo delalo 3x hitreje mam eno staro Toshibo katera je 3x slabša od obeh zgoraj opisanih brez ssdja ,ker mi razlika 1 minuta ne pomeni nič.
Za net je super ,za enostavne špile tudi ,za urejanje slik tudi celo Gimp dela zelo dobro gor vse skupaj pa je vredno 20€ :))
A.C.A.B

MIHAc27 ::

250Gb SSD not, pa bo zadeva občutno boljša. Tudi windows 10 ne bi smel biti problem. Če bo več kot 4Gb rama not pa sploh.

Če se na Core2Duo da delat z SSD-jem, bo stara i7 še boljš...

solatko ::

Hoden - Samo disk daj not SSD in nič drugega pa bo vse skupaj nekajkrat hitreje delalo. Seveda w10.
Delo krepa človeka

mat xxl ::

Evo, kot Solatko pravi, za šolo bo 4 gb dovolj......

Kvinta ::

Seveda w10.

Zakaj le ? ker maš suport ne :))
A.C.A.B

solatko ::

Kvinta - Zato, da računalnik normalno deluje, lahko da tudi linux, nikakor pa starih verzij, česar koli.
Delo krepa človeka

Vuli ::

Že en spodoben SSD bo veliko pripomogel. 4GB rama niti ni tko malo, če hočeš več, je pa zaželjeno, da flikneš not 2x4GB, da bo dual channel, 1 palčko rama je brezveze furat.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Poceni laptopi?! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1068511 (5938) Mato989
»

Nadgradnja starega PC-ja? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7410424 (7060) hojnikb
»

Kako izboljšam delovanje računalnika? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
536434 (4714) alexz
»

Se splača nadgradnja starega prenosnika?

Oddelek: Strojna oprema
223049 (2369) stara mama
»

Lanska prodaja računalnikov katastrofalna, še zlasti v Evropi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
7727651 (22526) D3m

Več podobnih tem