Forum » Loža » Meso v trgovini pred iztekom roka
Meso v trgovini pred iztekom roka
Machete ::
Pa po čem pa potem smrdi?
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
m0LN4r ::
Svinje se ne kolje poleti, ne kolje ce se goni, ne kolje, ce je bolana, prehlajena ali ima vrocino, ali nima apetita.
Svinjo/odojka se kolje, ce je vsaj 1 dan na tesce v cistem hlevu.
Ce vi koljete vsepovprek pa naj bo. Sj vem kako to gre, po telefonu se poklice, mi pa bi jutri kupli enga odojka, meso karkol, ni problema zakoljemo takoj jutri zjutraj, da bo sveze.
Ja ampak tale zival ni bila na tesce, je se fajn nafujtrana od vceri in ima poln prebavni trakt v polnem zagonu.
Zelo dobro se spomnim, ko je stric dal en vecer pred kolinami svinjam jest, pa smo drug dan prisli na koline, ga je zaupanja vreden mesar tako skurcal, da tega se nisi videl. Je reku, ce koljes za druge nima veze, ampak ce pa za sebe, pa bi se lahko vsaj tega starega nasveta drzal.
Ce bi kdaj cistil creva, bi vedel kaksna je razlika, ko vgriznes v konec klobase in crevo ni bilo pravilno ocisceno, ampak samo tak na hitro.
Oz. bi tudi vedel, kaj je bolj prijetno vohat med tem ko cistis creva, ce je svinja 1-2 dni pred tem jedla ali pa bla na tesce.
AMPAK jaz razumem, da nekateri tega ne opazijo! Tudi tisti, ki ze od malega umazano delajo z mesom in koljejo vsepovprek.
Svinjo/odojka se kolje, ce je vsaj 1 dan na tesce v cistem hlevu.
Ce vi koljete vsepovprek pa naj bo. Sj vem kako to gre, po telefonu se poklice, mi pa bi jutri kupli enga odojka, meso karkol, ni problema zakoljemo takoj jutri zjutraj, da bo sveze.
Ja ampak tale zival ni bila na tesce, je se fajn nafujtrana od vceri in ima poln prebavni trakt v polnem zagonu.
Zelo dobro se spomnim, ko je stric dal en vecer pred kolinami svinjam jest, pa smo drug dan prisli na koline, ga je zaupanja vreden mesar tako skurcal, da tega se nisi videl. Je reku, ce koljes za druge nima veze, ampak ce pa za sebe, pa bi se lahko vsaj tega starega nasveta drzal.
Pa po čem pa potem smrdi?Saj sem napisal, ampak ne razumes. Jaz dobro locim kaksen vonj ima meso in kaksen vonj/duh ima nepravilno, na hitro zaklano meso.
Ce bi kdaj cistil creva, bi vedel kaksna je razlika, ko vgriznes v konec klobase in crevo ni bilo pravilno ocisceno, ampak samo tak na hitro.
Oz. bi tudi vedel, kaj je bolj prijetno vohat med tem ko cistis creva, ce je svinja 1-2 dni pred tem jedla ali pa bla na tesce.
AMPAK jaz razumem, da nekateri tega ne opazijo! Tudi tisti, ki ze od malega umazano delajo z mesom in koljejo vsepovprek.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
donvito ::
Svinje se ne kolje poleti, ne kolje ce se goni, ne kolje, ce je bolana, prehlajena ali ima vrocino, ali nima apetita.
Svinjo/odojka se kolje, ce je vsaj 1 dan na tesce v cistem hlevu.
Ce vi koljete vsepovprek pa naj bo. Sj vem kako to gre, po telefonu se poklice, mi pa bi jutri kupli enga odojka, meso karkol, ni problema zakoljemo takoj jutri zjutraj, da bo sveze.
Ja ampak tale zival ni bila na tesce, je se fajn nafujtrana od vceri in ima poln prebavni trakt v polnem zagonu.
Zelo dobro se spomnim, ko je stric dal en vecer pred kolinami svinjam jest, pa smo drug dan prisli na koline, ga je zaupanja vreden mesar tako skurcal, da tega se nisi videl. Je reku, ce koljes za druge nima veze, ampak ce pa za sebe, pa bi se lahko vsaj tega starega nasveta drzal.
Ja kje si pa videl, da bi klali prašiče poleti, normalno se to kolje pozimi, to pa zato, da se meso shladi, ker nimajo hladilnic, kot v klavnici. Odojke pa tako prodajajo skozi celo leto.
In kaj je važno kdaj je bil futran, ko ti prideš ponj, dobiš pripravljenega za pečt.
Je pa priporočljivo, da jih ne pitaš cca 12 ur pred zakolom. Eni so jih nakrmili zato, ker si včasih plačal živo težo in je bil logično težji, če se je fajn najedel.
Meni je meso tega odojka pri vsakem vgrizu tako smrdelo po crevesju, da ga enostavno nisem mogel jest,
Od kje si pa ti pobral, da je smrdel po črevesju pa tudi ne vem, najbrž si jedel krvavice in če črevo ni dobro oprano, tisto pa res smrdi ogabno po dreku, sm že naletel, ko sem kupoval pri lokalcu.
Včasih smo vsa čreva prali z repo in drgnili z dilco, danes tega ne dela skoraj noben več, vse zavržejo.
Saj sem napisal, ampak ne razumes. Jaz dobro locim kaksen vonj ima meso in kaksen vonj/duh ima nepravilno, na hitro zaklano meso.
Ce bi kdaj cistil creva, bi vedel kaksna je razlika, ko vgriznes v konec klobase in crevo ni bilo pravilno ocisceno, ampak samo tak na hitro.
Haha kakšne ti streljaš a prašič, ki je zvečer jedel ima meso drugačen vonj, kot tisti, ki ni, haha
Pa odloči se že kaj je smrdelo ali meso odojka ali klobase, ker črevo ni bilo dobro oprano, kar sem ti zgoraj tudi povedal. Pojma nimaš.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: donvito ()
m0LN4r ::
Ko nebi zamesal vsepovprek ali selektivno prebral, potem teh zadnjih dveh vrstic tudi nebi napisal.
Tejle lokalci so pravi specialci, samo v vednost. Ce imas slauf vode in malo iznajdljivosti, lahko mescanov prodas prakticno vse. Pa ce poklice ob osmih zjutraj, da bi imel odojka, ga bo popoldan ob treh imel ze na mizi.
Tudi svinjo ni problem dolocenim lokalcem zaklati pri +15 ali 20C, ce pac ni mesa, ga ni, je treba zaklat, ce mislis kaj prodat.
Bos ti ze bolje vedel, ker si imel vec opravka z lokalci, kot jaz. Lahko pa se vprasamo mnenje mojega oceta, ki hodi pomagat, ko je vecja akcija pri lokalcu. Ko koljes za sebe, malo bolj pazis kaj in kako delas, ko pa se gre za dnar je nekaj drugega.
Tejle lokalci so pravi specialci, samo v vednost. Ce imas slauf vode in malo iznajdljivosti, lahko mescanov prodas prakticno vse. Pa ce poklice ob osmih zjutraj, da bi imel odojka, ga bo popoldan ob treh imel ze na mizi.
Tudi svinjo ni problem dolocenim lokalcem zaklati pri +15 ali 20C, ce pac ni mesa, ga ni, je treba zaklat, ce mislis kaj prodat.
Bos ti ze bolje vedel, ker si imel vec opravka z lokalci, kot jaz. Lahko pa se vprasamo mnenje mojega oceta, ki hodi pomagat, ko je vecja akcija pri lokalcu. Ko koljes za sebe, malo bolj pazis kaj in kako delas, ko pa se gre za dnar je nekaj drugega.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
zobnik ::
Kako to da inšpekcija ne naredi red.
Sem trgovino prijavil ustreznim organom....
lp
Sem trgovino prijavil ustreznim organom....
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zobnik ()
feryz ::
Velikokrat sem kupil razne slanine, klobase in ostale suhe izdelke malo pred iztekom roka saj so cene ugodne, pa še ni bilo težav. Je pa odvisno kakšno meso kupiš, mogoče piščanec res ni dober nakup pred iztekom roka. Tudi sire in jogurte se da porabit pred iztekom oz. tudi po napisanem roku. Se pa vidi, da so recimo zrezki ali kakšni čevapčiči pred iztekom roka že malo blede barve, vendar so še vedno ok.A tole je resen zapis? Trajne suhe in pol suhe mesnine primerjati s surovim mesom? Prvo ima rok mesece ali leta in jim dodatni mesec preko roka ne pomeni popolnoma ničesar, pri surovem mesu pa je vsak dan več, preveč. Btw, odmrznjen piščanec preko noči dobi vonj. Koliko koga moti, je druga stvar. Mene zagotovo.
Drugače sem včeraj naredil en krog po vasi in en kolega bo v soboto prasca dobil. Prevelikega, večjega kot je naročil, iz domače reje. Jaz sem si odškrtnil 10 do 20 kil, mulc bo imel dovolj svinjine za mesec ali dva.
Jaz pa itak ne pojem 10 kil mesa v par letih.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | salame in mesni izdelki, hofer/lidl/eurospin vs mercator/špar/tuš (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13063 (7027) | c3p0 |
» | Rastlinsko-meso-US (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9339 (7672) | gushto |
» | Nobel Kebab (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 44859 (31305) | Mare2 |
» | Healthy Affordable Food - Official ThreadOddelek: Loža | 2184 (1578) | detroit |
» | Kaj se dogaja s "kvaliteto" mletega mesa? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 28959 (24954) | Okapi |