» »

Katero salamo?

Katero salamo?

jozef67 ::

Pozdravljeni,

Ob branju teme "kateri pršut?" sem se spomnil, da že dolgo nisem jedel dobre salame. V Lidlu, Spinu in Hofferju, Merkatorju in Tušu se mi zdi, da ni prave "domače kvalitete". Vsaj nič podobnega pravi domači salami. Večinoma pretrde, se slabo lupijo, imajo preveč popra, neokusne. Pred časom sem obupal in se namesto preizkušanja v nakupovalni košarici občasno znajde ogrska salama. Seveda se zavedam, da ima vsak različen okus, vseeno me zanima kaj priporočate in kje kupiti dobro domačo salamo?

Pišite svojega favorita, kateri vam je všeč in kateri ne. Hvala

kixs ::

Vsake toliko casa kupim v Tusu eno suho salamo z dodanim cilijem - ne vem kako se imenuje, se mi pa zdaj ne da iti do hladilnika, je pa smo ena ;)

harvey ::

Poskusi tole Mesarija Kragelj - bela plesen style, da ne bo samo dim pel. Dobiš v Mercatorju, če niso ravno iz Tolmina.

 Domača salama

Domača salama

Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

joze67 ::

kixs je izjavil:

Vsake toliko casa kupim v Tusu eno suho salamo z dodanim cilijem - ne vem kako se imenuje, se mi pa zdaj ne da iti do hladilnika, je pa smo ena ;)
... in še ta je v tvojem hladilniku :P

bauci ::

Od mesarije Kragelje so res dobre salame. So manj dimljene ali pa celo nič - primorski okus.
Drugače je zelo dobro suha salama iz KZ Sevnica - Grajske mesnine - Sevniška salama. Jo imajo v nekaterih Mercatorjih. Cena cca 20€ kg. Ali pa malo povprašaj pri manjših lokalni mesarjih ali kmetih. Nekateri imajo zelo dobre.

dvihtelic ::

Pri nas ima lokalni kmet odlično salamo, cena 10€, vsi pravijo da je top. Tako da če si kje iz okolice Vrhnike ti priporočam.

nergac ::

Meni so najbolje v naravnem črevu, ne preveč dimljene, ne preslane, s koščki maščobe, srednje velikosti, z malo sladke paprike, ta močne mi ne sedejo, s svinjskim mesom, lahko je tudi ščepec merjasca.

Če jih ni nikjer ali če so predaleč, kupim lešnike.

gruntfürmich ::

po navadi kupim gavrilovičevo zimsko. zelo poredko ogrsko/pik.

od domačih pa na kakšnem štantu pred šparom. ponudbe je res veliko, tako da za izbirat ti ne bo dolgčas.

če pa imaš voljo plest okoli lokalcev, pa se udeleži kakšne salamiade in tam potem probaj katera ti najbolj ustreza.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

starfotr ::

https://www.loske-mesnine.si/mesnine-bo...

Če ni kake domače, potem vzamem iz Bohinja. Imajo dobre.

FireSnake ::

starfotr je izjavil:

https://www.loske-mesnine.si/mesnine-bo...

Če ni kake domače, potem vzamem iz Bohinja. Imajo dobre.


Opa!
Hvala za tole.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

donvito ::

starfotr je izjavil:

https://www.loske-mesnine.si/mesnine-bo...

Če ni kake domače, potem vzamem iz Bohinja. Imajo dobre.

Vse to je na otip trdo kot kamen. Salama, kot tudi suha klobasa mora biti na otip mehka, če jo s prstom pritisneš.
Meni je najboljša suha klobasa tista, ki jo lahko grizem, brez, da bi se bal, da bom odlomil zob.

Invictus ::

Če je na otip mehka, je polsuha...

Tiste res suhe moraš narezati z mesoreznico na tanko, drugače je škoda nakupa.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

jozef67 ::

Hvala za vse predloge!

Se te iz Mesarije Kragelj prodajajo v vseh Merkatorjih?

donvito ::

jozef67 je izjavil:

Hvala za vse predloge!

Se te iz Mesarije Kragelj prodajajo v vseh Merkatorjih?

Najbrž samo v hipermarketih, sicer pa lahko naročiš tudi Tukaj

Zimonem ::

donvito je izjavil:

starfotr je izjavil:

https://www.loske-mesnine.si/mesnine-bo...

Če ni kake domače, potem vzamem iz Bohinja. Imajo dobre.

Vse to je na otip trdo kot kamen. Salama, kot tudi suha klobasa mora biti na otip mehka, če jo s prstom pritisneš.
Meni je najboljša suha klobasa tista, ki jo lahko grizem, brez, da bi se bal, da bom odlomil zob.

Trda , meha na koncu ista reč. Predvsem mora biti enakomerno sušena. To pa žre čas v sušilnici. Klobase so prevlcej bolj enostavne za sušit, ker so tanjše. Osebno imam raje bolj posušene. Ampak to je stvar okusa. Pa lažje se nareže manj suha.

nergac ::

Še vedno je niste spacali skupaj.

zcetrt ::

4.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

salame in mesni izdelki, hofer/lidl/eurospin vs mercator/špar/tuš (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7511171 (5135) c3p0
»

Nobel Kebab (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
30140248 (26694) Mare2
»

Uzivanje hrane v javnosti (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
517901 (6320) tikitoki
»

Lidl kvaliteta...? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19156591 (44040) darkolord
»

50. Letnica

Oddelek: Loža
141535 (1269) gendale

Več podobnih tem