» »

Kje kopirate v teh časih?

Kje kopirate v teh časih?

zobnik ::

Pošta ne kopira, DZS zaprto. Če nimaš doma tiskalnika....kje kopirate.

Ganon ::

V fotokopirnici?

Smrekar1 ::

zobnik je izjavil:

Printbox?

hojnikb ::

Kupiš tiskalnik in kopiraš.
https://www.mimovrste.com/multifunkcijs...
#brezpodpisa

se s časom barva zasuši

Baja ::

nabaviš laserja

Bobo95 ::

Anney ::

Na vsakem Petrolu lahko. ;)
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

eric_cartman ::

zobnik je izjavil:

Naj ti ne bo žal 50€ za laserski tiskalnik.. Pomojem sem naprintal že konkretno čez 5000 strani.. Pa mu nič ne fali.

;-) ::

Katerega laserskega za 50eur imaš ?

eric_cartman ::

;-) je izjavil:

Katerega laserskega za 50eur imaš ?

Dobro no.. Tomejto, tomato.. Od Xerox-a imam 3020 verzijo, ki me je pred parimi leti prišla 64 € .. Pa vseeno je to poceni.

IL_DIAVOLO ::

Kopiranje v digitalni dobi? Wut?

bozicek ::

Na sihtu
Darila letos samo za poredne

c3p0 ::

Ne kopiramo, to je tako 90's.

IL_DIAVOLO je izjavil:

Kopiranje v digitalni dobi? Wut?

Zahvali se ti tistim ki to kao zahtevajo, čeprav zaradi epidemije so spremenil...

DePalmo ::

Enkrat pač investiraš v lasersko multifunkcijsko napravo in si rešen vsega kopiranja, skeniranja in tiskanja. Laserski pa zato ker se ne zasušijo.

Vuli ::

tudi kartušni se ne zasušijo kar tko.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

Alec999 ::

Printbox

Ganon ::

DePalmo je izjavil:

Enkrat pač investiraš v lasersko multifunkcijsko napravo in si rešen vsega kopiranja, skeniranja in tiskanja. Laserski pa zato ker se ne zasušijo.

Če bi dnevno/tedensko kopiral, bi se splačalo. Zdaj mi je tudi 50 evrov preveč za tiskalnik, ki mi bo v napoto. Se zapeljem do fotokopirnice in rešim vse za tistih nekaj centov.

tony1 ::

DePalmo je izjavil:

To je to, sam priporočam najcenejšo brotherjevo.

bambam20 ::

Kakšna je pa cena za najceješi laserski tiskalnik?

In zakaj bi kupoval tiskalnik, če pa moraš itak na pošto nest....saj lahko obrazce hitro tudi tam izpolniš.
Da pošta iz USB ne kopira je pa tudi tak tak. Ene pošte tud tiskalnika nimajo oz. ga nimajo za stranke.

PacificBlue ::

Ganon je izjavil:

DePalmo je izjavil:

Če bi dnevno/tedensko kopiral, bi se splačalo. Zdaj mi je tudi 50 evrov preveč za tiskalnik, ki mi bo v napoto. Se zapeljem do fotokopirnice in rešim vse za tistih nekaj centov.

Kaj pa ce je nedelja in rabis ravno do ponedeljka? Primer.
Jaz sem si kupil xerox 3020 sam za take primere. Dobrih 60eur pa ga imam ze dve leti, printa super, pa se nek epsonov skaner imam.Skaner je tud must have. Nikoli ampak res nikoli si pa ne kupim vec ink jet printerja. To je pa res vstran vrzen denar.

PacificBlue je izjavil:

Ganon je izjavil:

DePalmo je izjavil:

Kaj pa ce je nedelja in rabis ravno do ponedeljka? Primer.
Jaz sem si kupil xerox 3020 sam za take primere. Dobrih 60eur pa ga imam ze dve leti, printa super, pa se nek epsonov skener imam.Skener je tud must have. Nikoli ampak res nikoli si pa ne kupim vec ink jet printerja. To je pa res vstran vrzen denar.
I’m out.
:3

Zgodovina sprememb…

DePalmo ::

Kakor komu ustreza. Če se nekdo hoče voziti zato da sprinta list ali dva, se pa naj. Sam nisem tak, imam raje tiskalnik pri roki. Pred leti šel v trgovino po kartuše za barvnega katere so se mi spet zasušile. Domov sem prinesel nov črnobeli laserski tiskalnik Samsung za 60 EUR. Je samo tiskalnik, natiskal že ogromno strani, vmes pa stoji tudi po pol leta.
Nato je punca rabila svoj tiskalnik ker se je še šolala in je hotela imeti enega v domu. Sem kupil rabljenega Xerox za 40 EUR, zna fotokopirat, skenirat in printat.

Rezervne kartuše so iz eBaya od zelo ugodne do ugodne, in ni slabih izkušenj, vse delajo.

Naslednji korak bo barvni laser, ampak trenutno še ni nujne potrebe, stari tiskalniki pa kar nočejo crknit da bi prej upravičil nakup.

IL_DIAVOLO ::

2x na leto rabiš tiskalnik, pa še takrat ti barve zmanjka ali se zasuši in greš raje v papirnico, ker se ti mudi.

No brainer, tudi če si doma na luni.

feryz ::

Kaj pa če je papirnica par mesecev hodu stran? Jej, jej.

shadeX ::

2x na leto rabiš tiskalnik, pa še takrat ti barve zmanjka ali se zasuši in greš raje v papirnico, ker se ti mudi.

Can't relate more. Kupil tiskalnik s skenerjem eno leto nazaj, natisil nekaj strani. Ga rabim čez par mescev, barva suha.

Jebeš domač tiskalnik.

hojnikb ::

laser. problem solved.
#brezpodpisa

shadeX ::

Ja vem, lesson learned :)

GupeM ::

zobnik je izjavil:

In zakaj bi kupoval tiskalnik, če pa moraš itak na pošto nest....saj lahko obrazce hitro tudi tam izpolniš.
Da pošta iz USB ne kopira je pa tudi tak tak. Ene pošte tud tiskalnika nimajo oz. ga nimajo za stranke.

Si že slišal za poštne nabiralnike? Pogosto so postavljeni tudi tam, kjer ni pošte. Izgledajo nekako tako:

kjer je prometa več, pa nekako tako:

Ravno včeraj sem en obrazec na ta način poslal. Spotoma, zvečer ko sem šel na sprehod.

hehe, pa če moraš poslat priporočen....razen če delaš brez tega

Ja, v tem primeru pa res moraš na pošto. Ampak pogosto se lahko zadeve pošilja nepriporočeno, pa vsi malo kompliciramo s tem.

Po drugi strani pa če imaš za poslat paket, ga lahko že nekaj časa pošlješ praktično od doma. Vse urediš prek spleta, tudi plačilo. Nato natisneš obrazec, nalepiš na paket in oddaš pošti. Mislim, da lahko celo v paketomat odložiš, vendar nisem prepričan. Tako imaš na pošti ravno dve sekundi dela in ponavadi lahko greš kar mimo vrste.

Gama ::

Kopirnice obratujejo, samo prej naročiš in prevzameš. *Vsaj te 2 ki sem jih jst klical prejšni teden*

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Gama ()

mojsterleo ::

Tudi pri nas doma imamo ta problem. Tiskalnik sem že nekaj let nazaj vrgel na odpad, ker se je zasušila kartuša in tiskalna glava zaradi neuporabe. Poleg tega ni hotel skenirati, ker ni bilo vložene delujoče kartuše (Canonovi nateguni... ;(().
Od takrat dalje smo kopirali v na pošti, v knjižnici ali kakšni kopirnici. Če sem prišel do službene pisarne, sem kopiral še tam. Korona je žal vse opcije v glavnem odnesla. V Lj je kakšen mesec nazaj še delovala kopirnica v centru pri centralni knjižnici. Vse ostale so "zaprte" in v glavnem tiskajo in vežejo za kakšne diplomske naloge ipd. - po naročilu.

starfotr ::

GupeM je izjavil:

zobnik je izjavil:

Si že slišal za poštne nabiralnike? Pogosto so postavljeni tudi tam, kjer ni pošte. Izgledajo nekako tako:

kjer je prometa več, pa nekako tako:

Ravno včeraj sem en obrazec na ta način poslal. Spotoma, zvečer ko sem šel na sprehod.

Lahko oddaš tudi na domu. Pismonoši daš v roke ali pa mu pustiš nekje zataknjeno zraven kaslca. Deluje v 100 % primerov.

Saj res, na to opcijo sem pa celo pozabil. Je možno pismonoši oddati tudi priporočeno, kaj veš? Pomoje ne.

nergac ::

Predlagal bi HP Laserja, ki dela, proizveden tam nekje leta 2000.

Ko zmanjkuje tonerja, ga malce pretresi.

Vmes nabavi original kartušo ali toner, ne vem kako se to pravilno reče.

Če hočeš kvalitetne fotokopije, nabavi samo mini hišni skenrček, ki se "hrani" preko usb. Recimo Canon.

To je optimalna in najcenejša rešitev za črno-bele fotokopije.

P.S. Za barvne fotokopije je štorija verjetno popolnoma drugačna.

P.P.S. Canon so tudi v redu stvari. Glede "driverjev" za tiskalnike pa ... Me je rešil nek francoz na spletu, po mukotrpnem iskanju za 64 bitno rešitev.

P.P.P.S. Večinoma sem zadnjih 10 let uporabljal najprej Ubuntu, potem Debian. Na Oknih nisem imel blema z driverji.

GupeM je izjavil:

Saj res, na to opcijo sem pa celo pozabil. Je možno pismonoši oddati tudi priporočeno, kaj veš? Pomoje ne.

Lahko. Daš mu denar in tisti mali pildek moraš imet doma. Tisti bel, na katerega na pošti napišeš gor naslovnika in ti nato gor nalimajo tracking.

Jaz sem jih na pošti vzel in jim imam doma.

tony1 ::

mojsterleo je izjavil:

Tudi pri nas doma imamo ta problem. Tiskalnik sem že nekaj let nazaj vrgel na odpad, ker se je zasušila kartuša in tiskalna glava zaradi neuporabe. Poleg tega ni hotel skenirati, ker ni bilo vložene delujoče kartuše (Canonovi nateguni... ;(().

Nateguni na kvadrat so. In veš zakaj? Ker sploh ni nujno, da se ink-jet kartuša posuši zaradi nerabe.

Na šihtu smo imeli slabih 20 let Canonov faks, ki je jedel HPjeve ink-jet kartuše (kupljen je bil nekje konec 90ih, in tako že printal na običen papir). V uporabi je bil skoraj 20 let (potem smo se PSTN linije znebili) in zadnjih 10 let je sprintal list ali dva na leto. Težav z zasušenimi kartušami ni bilo nikoli.

Prašičevci so, sto na uro.

bambam20 ::

Jaz ima doma ink-jeta od HP-aj, multifuncijskega, zelo malo v uporabi.. največ za fotokopiranje .. Zaenkrat se mi kartuše še niso zasušile. Je pa tako, da uporabljam originalne.

PETROL odgovarja:

Pozdravljeni,

zahvaljujemo se vam za vaše sporočilo. Obveščamo vas, da na vseh naših prodajnih mestih, ponujamo tudi storitev fotokopiranja.

Lep pozdrav

mojsterleo ::

zobnik je izjavil:

PETROL odgovarja:

Pozdravljeni,

zahvaljujemo se vam za vaše sporočilo. Obveščamo vas, da na vseh naših prodajnih mestih, ponujamo tudi storitev fotokopiranja.

Lep pozdrav

Nisem vedel. A to imajo avtomat al lahko direkt kopiraš na okencu?

starfotr je izjavil:

GupeM je izjavil:

Lahko. Daš mu denar in tisti mali pildek moraš imet doma. Tisti bel, na katerega na pošti napišeš gor naslovnika in ti nato gor nalimajo tracking.

Jaz sem jih na pošti vzel in jim imam doma.

https://www.posta.si/postni-obrazci

Imeti moraš tole: Potrdilo o oddaji pošiljke -Obr_P-2

https://www.posta.si/Documents/Spletni%...

Avenger ::

Heh, jaz sem pred nekaj mesci kupil ultra star mrežni A3 laser/fotokopirc, za nekih smešnih 50 al 70€, verjetno je nov stal čez jurja. Kokrkol, super hepi. Kopije dela tko kot v fotokopirnici, drugač kot če doma poskeniraš in printaš, nimam pojma zakaj razlika ampak je očitno. Tko da se splača pogledat tud kej rabljenega. Ampak dobre znamke, pa poglej prej kolk stanejo tonerji.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Ales ::

Problem pri teh rabljenih profi napravah zna biti resna kilometrina, ampak če je bolj simbolična cena se morda splača poskusit ali bo malo sreče. Pa malo bolj pregledat pred nakupom...

harvey ::

Ales je izjavil:

Problem pri teh rabljenih profi napravah zna biti resna kilometrina, ampak če je bolj simbolična cena se morda splača poskusit ali bo malo sreče. Pa malo bolj pregledat pred nakupom...

Pa potrošni material potem ni price/performance.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Invictus ::

Potrošni material zna biti pri teh, bolj profesionalnih napravah, na dolgi rok celo cenejši...

Najbolj se služi pri teh malih pizdecih, kot je npr. inkjet...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri tiskalnik (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Kaj kupiti
800162635 (657) scipascapa
»

Tiskalnik - faks (strani: 1 2 )

636517 (4671) Raindancer
»

kateri printer kupiti (strani: 1 2 )

6423045 (15319) Spock83
»

Multifunkcijska naprava (strani: 1 2 )