Forum » Programiranje » osnovni program
osnovni program
torres8 ::
zdravo se opravičujem ker smetim forum a imam eno vprašanaje. Delal sem srednjo rač. šolo in imeli smo jezik delfi v katerm smo delali osnovne programe, kjer si dodajal gumbe za natisni, dropbox menu, itd itd.
Od takrat sem v drugi branži in se s tem ne ukvarjam nič več, me je pa nekdo vprašal za pomoč v mini prodajalni če mu naredim en u izi program, da lahko vnaša izdelke, doda poljubno ceno itd.
Zanima me ali je ta delphi se vedno akualen in če ne v katerem programu bi lahko naredil eno tako applikacijo, ki bi mu olajšala življenje, ker sedaj na roko use upisuje v excelu.
p.s. ni to da bom sedaj ne vem kaj high tech programiral ali da je rok do konca meseca
hvala za odgovore
Od takrat sem v drugi branži in se s tem ne ukvarjam nič več, me je pa nekdo vprašal za pomoč v mini prodajalni če mu naredim en u izi program, da lahko vnaša izdelke, doda poljubno ceno itd.
Zanima me ali je ta delphi se vedno akualen in če ne v katerem programu bi lahko naredil eno tako applikacijo, ki bi mu olajšala življenje, ker sedaj na roko use upisuje v excelu.
p.s. ni to da bom sedaj ne vem kaj high tech programiral ali da je rok do konca meseca
hvala za odgovore
- spremenil: torres8 ()
DamijanD ::
Delphi pomoje še vedno funkcionira, če si ga navajen bo tako najhitreje. Drugače bi pa za windowse (kar mislim, da je edina platforma za Delphi) mogoče priporočal C#/VB.NET z win.forms (maš community verzijo Visual studia 2019 od MS brezplačno na voljo)
elrado ::
Ne zaj... se s programiranjem za tako osnovo. Naklikaj vse skupaj v MS Accessu, ki ti omogoča izdelavo obrazcev na osnovi definirane tabele.
Če te zanima samo osnovna funkcionalnost je MS Access super, če želiš kaj več pa traja kar nekaj časa preden ga prerasteš. Če greš delat vse na novo res nima smisla.
Če te zanima samo osnovna funkcionalnost je MS Access super, če želiš kaj več pa traja kar nekaj časa preden ga prerasteš. Če greš delat vse na novo res nima smisla.
Ales ::
Za tako stvar se enostavno vzame nekaj že obstoječega, vse drugo je izumljanje tope vode. Programov za uporabo v trgovini je kolikor hočeš, tudi odprtokodnih in brezplačnih.
Za učenje programiranja pa se praviloma ne dela nekaj, kar nekdo dejansko rabi.
Čisto tako, iz izkušenj, tole: "...če mu naredim en u izi program, da lahko vnaša izdelke, doda poljubno ceno itd. ..." ni u izi program, pač pa začetek katastrofe.
Naročnik nima pojma kaj rabi in bo posledično dodajal in dodajal in dodajal, dokler ne bo nekomu počil film. Končal bo pa z programom, ki ga bo potrebno vzdrževati, spreminjati in nikoli ne bo končan. Po možnosti pa naj bi bil še zastonj.
Ko pa poči film, bo moral vse skupaj zavreči in na novo prenašati/vnašati podatke v nov program. Razen če misliš za tole biti odgovoren naslednjih ne vem koliko let.
Čisto prijateljski nasvet: ne dotikaj se tega "u izi" niti z 2m palico. Take stvari se dela po točni specifikaciji (vsa funkcionalnost določena, vsak gumb!) in s točno določeno ceno ter roki, pa s predvidenim vzdrževanjem in mesečnimi/urnimi postavkami. Ali pa se ne dela.
Za učenje programiranja pa se praviloma ne dela nekaj, kar nekdo dejansko rabi.
Čisto tako, iz izkušenj, tole: "...če mu naredim en u izi program, da lahko vnaša izdelke, doda poljubno ceno itd. ..." ni u izi program, pač pa začetek katastrofe.
Naročnik nima pojma kaj rabi in bo posledično dodajal in dodajal in dodajal, dokler ne bo nekomu počil film. Končal bo pa z programom, ki ga bo potrebno vzdrževati, spreminjati in nikoli ne bo končan. Po možnosti pa naj bi bil še zastonj.
Ko pa poči film, bo moral vse skupaj zavreči in na novo prenašati/vnašati podatke v nov program. Razen če misliš za tole biti odgovoren naslednjih ne vem koliko let.
Čisto prijateljski nasvet: ne dotikaj se tega "u izi" niti z 2m palico. Take stvari se dela po točni specifikaciji (vsa funkcionalnost določena, vsak gumb!) in s točno določeno ceno ter roki, pa s predvidenim vzdrževanjem in mesečnimi/urnimi postavkami. Ali pa se ne dela.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Programiranje za windowsOddelek: Programiranje | 8629 (6572) | Iluvatar |
» | SketchUp zastonj! (potem, ko je proizvajalca, @last software, kupil Google) (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 15502 (11829) | Company |
» | [C++] Uporabnost c++-a v današnjih časih (pa malo linuxa)Oddelek: Programiranje | 2812 (1995) | [SkA] |
» | Kolko stane preprost program? (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 4929 (3240) | klemen22 |
» | Sporočilo preko mreže,...?Oddelek: Programska oprema | 1210 (1035) | Gh0st |