Forum » Programska oprema » Sporočilo preko mreže,...?
Sporočilo preko mreže,...?
-MiS- ::
Zanima me kako poslati sporočilo na drugi comp. (iz OS 2000 Server na win98) če je le ta v isti delovni skupini (brez domene) ?
Pri varianti z domeno pri NT-jih je takole ce se ne motim:
x:net send 'ime masine' ?text blabla'
Pri varianti z domeno pri NT-jih je takole ce se ne motim:
x:net send 'ime masine' ?text blabla'
- premaknil: Senitel ()
Borci ::
Tako "NET SEND IP_stevilka sporocilo"
Sporočilo lahko pošlješ tudi nekomu izven domene ali skupine.
Preverjeno na analogni modem, vendar moraš vedeti trenutni IP naslov.
Pošlješ pa lahko samo Win NT,2000,XP.
Se mi pa zdi, da se da tudi na win98 inštalirati en programček, ki potem zna ta sporočila prepoznati.
Sporočilo lahko pošlješ tudi nekomu izven domene ali skupine.
Preverjeno na analogni modem, vendar moraš vedeti trenutni IP naslov.
Pošlješ pa lahko samo Win NT,2000,XP.
Se mi pa zdi, da se da tudi na win98 inštalirati en programček, ki potem zna ta sporočila prepoznati.
-MiS- ::
Natancneje sm uporabu program WinMessenger (deluje v vseh Microsoft okoljih)
Za vse tiste ki bi ga preizkusili si ga lahko snamejo tule:
http://www.winmessenger.com/download.ht...
Za vse tiste ki bi ga preizkusili si ga lahko snamejo tule:
http://www.winmessenger.com/download.ht...
Gh0st ::
Winpupup je čist bedn, ker ga moraš met skoz prižganga če hočeš sprejemat mesiđe. mi uporabljamo Windows Chat. Pa ne un chat k ma ene strip-scena ikone, ampak ta res u izi program, dva okna, podobno kot IRC, le da ti ni treba sporočila portjevat z ENTER ampak pišeš "v živo", potem pa še avtomatsko se ti starta ko te kdo kliče.
Problem je edino v tem, da win2000 rabi NT chat, k je isti samo je prilagojen in ga win98 mašina ne more klicat (vsaj pri nas ne dela tko).
Kaj pa NetMeeting?
Problem je edino v tem, da win2000 rabi NT chat, k je isti samo je prilagojen in ga win98 mašina ne more klicat (vsaj pri nas ne dela tko).
Kaj pa NetMeeting?
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Messenger znotraj podjetjaOddelek: Programska oprema | 949 (875) | Ziga Dolhar |
» | progy za mrezoOddelek: Programska oprema | 898 (844) | hasek |
» | Kater program za pošiljanje sporočil po mrežiOddelek: Programska oprema | 971 (882) | Sims |
» | program za pogovarjat preko mreže?Oddelek: Programska oprema | 1523 (1291) | bosstjann |
» | ''mirc'' med 2 računalnikoma na linijiOddelek: Pomoč in nasveti | 967 (851) | |GrEgOr| |