Forum » Pomoč in nasveti » slabo zapecen CD
slabo zapecen CD
jeb ::
imam en cd, za katerega mi je pekac ob pisanju sicer javil, da je zapecen OK, ampak potem se je pa izkazalo, da je sel v k....
Zapecen je bil tako, da dodatno pisanje nanj ni vec mozno, torej closed session, al kaj ze...
Ko dam ta cd v cdrom, mi v win explorerju sicer pokaze, da je cd v enoti, ko kliknem na katerega od folderjev, mi celo pokaze vsebino. Ampak ko kliknem na kaksnega od fajlov (pa tudi ce ga samo oznacim, da bi ga kopiral), pa vse skupaj frizne. (vcasih kar cela masina). Probal sem tudi na razlicnih cdromih. Skratka, zadeva je slabo zapecena. Ceprav mi je uspelo ene par fajlov kasneje vseeno skopirat na disk, do vecine fajlov pa nisem uspel pridet.
Zanima pa me: ali obstaja kaksno orodje, da do teh podatkov (ali pa vsaj nekaterih filetkov) vseeno pridem? Ker so zame zelo pomembni, disk sem pa po pecenju backupa formatiral, nisem pa takrat preveril, ce je cd zares zapecen OK.
Ali pa so ti podatki forever lost?
Zapecen je bil tako, da dodatno pisanje nanj ni vec mozno, torej closed session, al kaj ze...
Ko dam ta cd v cdrom, mi v win explorerju sicer pokaze, da je cd v enoti, ko kliknem na katerega od folderjev, mi celo pokaze vsebino. Ampak ko kliknem na kaksnega od fajlov (pa tudi ce ga samo oznacim, da bi ga kopiral), pa vse skupaj frizne. (vcasih kar cela masina). Probal sem tudi na razlicnih cdromih. Skratka, zadeva je slabo zapecena. Ceprav mi je uspelo ene par fajlov kasneje vseeno skopirat na disk, do vecine fajlov pa nisem uspel pridet.
Zanima pa me: ali obstaja kaksno orodje, da do teh podatkov (ali pa vsaj nekaterih filetkov) vseeno pridem? Ker so zame zelo pomembni, disk sem pa po pecenju backupa formatiral, nisem pa takrat preveril, ce je cd zares zapecen OK.
Ali pa so ti podatki forever lost?
Koci ::
po mojem ti ga je zapekel samo na pol, ker računalnik ni bil sposoben tako hitro pošiljat podatkov pekaču. Ta je prekinil pisanje, nato pa ni več znal najti mesta, kjer nadaljevati. So se zgodi zlasti pri pekačih z manj kot 2 MB pomnilnika oziroma pri tistih, ki nimajo tiste, kakosejižereče, funkcije.
ChiefThunder ::
... nimajo "BurnProofa". Pomoje se je to zgodilo zarad buffer underruna; nezadostne količine podatkov v predpomnilniku, kar zjebe cd (zakaj, ti je Koci povedu). Ko pečeš cd- je je najbolje pustit računalnik na miru.
ne zanima me, ZAKAJ je slabo zapecen.
Kot sem rekel, zanima me, ce obstaja kakrsenkoli nacin, da se do teh podatkov pride.
Ker, kot sem tudi omenil, vsebino cd-ja mi explorer pokaze, lahko celo odpiram folderje, stvar pa frizne, ko skusam pognat ali celo samo oznacit kaksen fajl, da bi ga skopiral. Ene par fajlov sem tako resil, vecine pa ne.
Kot sem rekel, zanima me, ce obstaja kakrsenkoli nacin, da se do teh podatkov pride.
Ker, kot sem tudi omenil, vsebino cd-ja mi explorer pokaze, lahko celo odpiram folderje, stvar pa frizne, ko skusam pognat ali celo samo oznacit kaksen fajl, da bi ga skopiral. Ene par fajlov sem tako resil, vecine pa ne.
OZZY ::
ChiefTunder: On je reku, da mu je računalnik reku, da je cd zapečen OK. Če bi mu javu bufferunderrun tega sporočila ne bi dubu. Problem je verjetno kej drugje. Jest sem imel neki podoben primer. Isto sem zapekel cd in je rekl, da je vse ok. Samo potem nisem mogel kopirat stvari. Fajle in direktorije -vse to je pokazalo, ko pa sem hotel kopirat ni mogel. Potem sem ugotovil, da sem pekel v neki čudni kombinaciji- Nekak iso mode2 pa še neki mislim da je blo naštiman na format2/xa. Peku sem z nerotom. Zdej ne vem, če je to bilo ampak predvidevam da je bilo to kaj povezano. Lahko pa tudi ne.
asPeteR ::
Ti od katerega proizvajalca uporabljaš CD-je; vsaj od katerega proizvajalca je bil slabo zašpečen CD, če je kakšen no name CD je jasno zakaj tako,...
Mogoče je problem ta; da si pekel ta cd 12x imel je pa nazivne 8x, načeloma problemov ne bi smelo biti a vendar, spet je v igri to; če uporabljaš slabe CD-je za peko,...
Mogoče je problem ta; da si pekel ta cd 12x imel je pa nazivne 8x, načeloma problemov ne bi smelo biti a vendar, spet je v igri to; če uporabljaš slabe CD-je za peko,...
please, se enkrat: v tem trenutku mi sploh ni pomembno, ZAKAJ je slabo zapecen.
OK, ce ze hocte: cd je od TDK, pecen je bil na 4x hitrosti, z Nerotom 5.0.
Ampak to sploh nima veze.
Mene samo zanima, ali obstajajo orodja oz. nacini, da se do teh podatkov pride.
Naprimer, kot obstajajo nacini, da se dolocene podatke resuje iz sesutih diskov.
OK, ce ze hocte: cd je od TDK, pecen je bil na 4x hitrosti, z Nerotom 5.0.
Ampak to sploh nima veze.
Mene samo zanima, ali obstajajo orodja oz. nacini, da se do teh podatkov pride.
Naprimer, kot obstajajo nacini, da se dolocene podatke resuje iz sesutih diskov.
asPeteR ::
Jap sori, mal me je zanesl,...
Jaz take probleme rešujem z CloneCD-jem namreč on prebere VSE kar CD vsebuje + to da ima svoj dokaj dober popravljalnik napak. Prebaj z njim!
Zadnja verzija je CloneCD 2.8.4.3
Jaz take probleme rešujem z CloneCD-jem namreč on prebere VSE kar CD vsebuje + to da ima svoj dokaj dober popravljalnik napak. Prebaj z njim!
Zadnja verzija je CloneCD 2.8.4.3
ABX ::
CD je zapečen do ene določene točke. Ti vidiš vse faile na cd-ju ker ta informacija je zapečena na cd od samega začetka. Ponavadi se file snemajo na cd po abecednem redu directorijev. Tako da pač nekateri file-i na začetku delajo od določenega file-a navzdol pa ne bere več. Do teh podatkov ne boš prišu ker niso nikdar obstajali na cd-ju. Zakaj je pa do tega prišlo pa so ti razlagali zgornji kekci.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
Dami: si zapekel cd na isti način (oz. nisi) kot Jeb. To da ti je javlo da ni 32bit je zarai tega ker winsi niso razumeli zakaj se gre in so javli prvo napako ki so meli na lestvici.
Če kreiraš prazen file in ga preimenuješ v nekaj.exe bo javlo isto napako.
Če kreiraš prazen file in ga preimenuješ v nekaj.exe bo javlo isto napako.
tnx za odgovore, bi pa vseeno se nekaj dodal:
ABX,pravis,da doloceni fajli enostavno niso bili zapeceni, v kar vseeno dvomim (vsaj glede logike snemanja po abecednem redu). Namrec, nekaj fajlov sem resil, in bili so iz razlicnih koncev cd-ja. Tega, na kaksen nacin oz. vrstni red so fajli posneti, sicer ne vem in verjetno imas prav, ampak v tem primeru so fajli zares bili vsi narejeni. Ampak ocitno z napakami. Poleg tega, ce se ne motim, se TOC izdela na koncu pecenja?
Pri pecenju prav tako ni prislo do buffer underrunn-a. Ocitno mi ga le malo serje pekac. Enkrat mi je enako "korektno" zapekel cd, vsi fajli so bili celo uporabni, ampak preden ga je katerikoli cdrom prebral, je pa trajalo nekaj minut! Delali so pa vsi.
IsoBuster bom sprobal, s CloneCD-jem pa ne vem ravno, ker na seznamu naprav,ki naj bi bile zdruzljive z njim, mojega pekaca ni.
tnx se enkrat...
ABX,pravis,da doloceni fajli enostavno niso bili zapeceni, v kar vseeno dvomim (vsaj glede logike snemanja po abecednem redu). Namrec, nekaj fajlov sem resil, in bili so iz razlicnih koncev cd-ja. Tega, na kaksen nacin oz. vrstni red so fajli posneti, sicer ne vem in verjetno imas prav, ampak v tem primeru so fajli zares bili vsi narejeni. Ampak ocitno z napakami. Poleg tega, ce se ne motim, se TOC izdela na koncu pecenja?
Pri pecenju prav tako ni prislo do buffer underrunn-a. Ocitno mi ga le malo serje pekac. Enkrat mi je enako "korektno" zapekel cd, vsi fajli so bili celo uporabni, ampak preden ga je katerikoli cdrom prebral, je pa trajalo nekaj minut! Delali so pa vsi.
IsoBuster bom sprobal, s CloneCD-jem pa ne vem ravno, ker na seznamu naprav,ki naj bi bile zdruzljive z njim, mojega pekaca ni.
tnx se enkrat...
matevzm ::
Jaz sem nekoc neasel en CDR Diagnostics, ki prebere s CDja kar se pac da, po sektorjih, kakor mu pac gre. Poglej na CDRSOFT.
jeb: konkretno kakšen je tvoj primer ne vem, ker nimam ta cd v roki.
Probaj pa kopirat file po abecedni redi directorijev, če se bo stvar zalomla od določenega file-a naprej potem je cd posnet do določene točke.
Če pride buffer underruna določeni programi vseeno zaklučijo cd na uni točki oz. lahko to storiš sam pozneje.Če ne drugo je cd uporaben vsaj delno.
TOC je že narejen na koncu, ampak imena filov pa cd dobi na samem začetku.
Probaj pa kopirat file po abecedni redi directorijev, če se bo stvar zalomla od določenega file-a naprej potem je cd posnet do določene točke.
Če pride buffer underruna določeni programi vseeno zaklučijo cd na uni točki oz. lahko to storiš sam pozneje.Če ne drugo je cd uporaben vsaj delno.
TOC je že narejen na koncu, ampak imena filov pa cd dobi na samem začetku.
Paramedic ::
Mogoče ni glih primerno (pravzaprav sploh ni), ampak me zanima, kateri CD-RW je najcenejši in ima Burn-Proof (eno od teh reinkarnacij)?
End transmission.
Han ::
Poceni je Lite-On (pod 40k), a se ga po moje ne splača vzet, ker je razmerje cena/kvaliteta precej bolj v prid ceni. Odkar je na trgu Teac 16x (dobrih 61k), je padla cena 12x modelu na 44k! Vsi seveda poznajo Burn-Proof.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kopiranje zaščitenih CD-jevOddelek: Pomoč in nasveti | 9296 (7502) | charly5650 |
» | NAJ SOFT za SNEMATOddelek: Programska oprema | 1493 (1152) | BaRtMaN |
» | mpeg2 codecOddelek: Zvok in slika | 2544 (2127) | Sandi79 |
» | Neenakomeren pretok podatkov v CloneCDju :(Oddelek: Pomoč in nasveti | 1729 (1363) | AnWar |
» | S kom pecete audio cd-je?Oddelek: Programska oprema | 2219 (1816) | celica |