» »

NBA sezona 2020-2021

NBA sezona 2020-2021

Temo vidijo: vsi
««
65 / 81
»»

Smurf ::

Glede kondicije in Lukata, verjamem da jo lahko se izboljsa, ampak ne dramaticno. Vsak igralec bo po 40 minutah igre zmatran in se bo to poznalo (tudi Kawhiju se na parih tekmah). Vec rezerve vidim v tem kar je tudi bilo omenjeno, da se najde se enega pgja, ki vlece zogo skozi igrisce, kjer lahko potem Doncic spara z energijo.

Goody ::

Ja, meni je res naravnost smešno ko uletijo troli s tezo kako je problem Lukin "hardenovski" način igranja. Pri prvih dveh tekmah, ko je ekipi met šel dobro tudi Luka ni igral Harden Houston style. V naslednjih mu pa drugega več sploh ni preostalo. Ne moreš zmagat, če ima ekipa brez Luke in DFS met za tri 1/18...Pa tudi to se strinjam, da pri Luki ni problem kondicija/slaba pripravljenost/premalo mišic/preveč kil kot pišejo nekateri. Prvič ima tako konstitucijo, da nikoli ne more imeti postave tipa Kawhi, drugič pa ja, tudi Kawhi bi padel v igri, če bi se tako trošil skozi tekmo, pa kondicija gor ali dol. Kot meni Smurf je tudi po moje izboljšanje v 4/4 skozi boljšo kondicijo sicer možno, vendar res ne veliko. Drugega pleja rabijo. Ne Brunson ne JRich to nista.

Smurf ::

Mimogrede za zanimivost, na nba redditu je debata o RCju kot trenerju: https://www.reddit.com/r/nba/comments/n...

toliko za perspektivno kaksno mnenje imajo o njem ameriski navijaci (tl;dr; precej visoko).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smurf ()

sheeshkar ::

Smurf je izjavil:

Glede kondicije in Lukata, verjamem da jo lahko se izboljsa, ampak ne dramaticno.

Mislim, da ga je letos teplo to, da ni imel prave predsezone in da je poleg tega med poletjem očitno preveč roštiljal na piknikih in na začetku imel še nekaj dodatnih kg preveč. Se pa strinjam, da se ob takšnih naporih utrudijo tudi največji "stroji" v NBA in mora zato nujno dobiti sekundarnega playa v prvo peterko (po možnosti pa še kakšnega dodatnega na klop, da ne pride do razpada sistema, ko počiva).

Goody ::

Navijači kot navijači, na mavsmoneyball pa nad RC večinsko niso ravno navdušeni. No Nelson (oziroma Cuban, eni pravijo da je Nelson samo maskota, da je GM Cuban) je sicer še bolj na udaru.

Samael ::

Smurf je izjavil:

Mimogrede za zanimivost, na nba redditu je debata o RCju kot trenerju: https://www.reddit.com/r/nba/comments/n...

toliko za perspektivno kaksno mnenje imajo o njem ameriski navijaci (tl;dr; precej visoko).


Včeraj je bila tudi na realgm-ju Ranking Rick Carlisle debata, kjer ga pogosto smatrajo za all time top5 trenerja lige, in pa pazi, celo opazijo, v katerih aspektih je kljub inferiornem rosterju nadigral Tyronna Lua - nekaj, kar našim forumskim kritikom trenerja običajno uide.

Nekaj utrinkov:

Very rare kind of coach that gives his teams a big advantage in the playoffs. His adjustments come quick and are often unpredictable. He's currently playing chess to Lue's checkers, and it's one of the biggest reasons the Mavs are a coin flip away from beating a much stronger roster.

Some Carlisle highlights
- Taking the 2014 Spurs to 7 games (something neither the Heatles or Thunder could manage that year). He did that with Monta Ellis as the leading scorer, Jose Calderon as the other starting guard, Sam Dalembert as his starting center, and Dirk and Vince in their late 30s. It was maybe the best coached series I have ever watched.
- Made the 2016 playoffs on the backs of Wes Matthews (Achilles rupture recovery year), Raymond Felton, JJ Barea and 37 year old Dirk. They even managed to steal a game from that Thunder team with peak Durant.
- Finished .500 with this roster.
- 2011 title. Beat 3 different teams that were favored to beat Dallas. It's very rare to beat favored teams in the NBA playoffs. Dallas swept a 57 win Kobe/Pau Laker team, was too much to handle for 55 win Durant/Westbrook/Harden team. and a 58 win super team in Miami. Insane.
- Great job coaching the early 2000s Pistons. Missed out on getting to coach Sheed and possibly winning a championship.
- Great job coaching the Pacers immediately after. Malice at the Palace ruined this Carlisle coached contender.
- Almost always creates one of the best bench lineups in the league, using random parts of the scrap heap.

I don't know how to rank Carlisle, or any coach, all-time. Too many old coaches that I don't have a strong enough handle on. But I know that, in this era, he has a very real argument for best coach. Obviously Pop is the consensus guy, (and I'd probably still go Pop), but I think Carlisle has done such impressive coaching in a wider variety of situations.


What are the notable moves that he's making in this clippers series?

- Changing up how he guards Kawhi. This Mavs team isn't well equipped to guard Kawhi and Carlisle knows it, so he tries to mix things up and overplay different parts of Kawhi's game. He noticed Kawhi was making a concerted effort to attack the basket to score or generate kickouts. So the Mavs in game 5 overplayed his drives somewhat comically and brought help specifically to block Kawhi's preferred passing lanes. Kawhi would see the defense bringing too much help, get ready to pass, and find that was more so the thing they were most ready to defend. In game 6 Kawhi figured this out and was ready to counter with quick midrange pull-ups. Kawhi is overwhelming but he's not the quickest adjuster or read maker and you can tell Dallas has spent time in the film room figuring this out.
- The big lineup. The 2-3 zone was a weird, considering how many shooters the Clippers have. It did stymie Kawhi drives like I mention above. In the next game though, they were less predictable on defense and actually won those Boban minutes. I think most coaches would have given up on that look after how the Clippers tore apart that lineup the game before. I think going super big does rattle the Clippers and gives a potential edge to the Mavs.
- Dictating matchups. The Mavs have been very disciplined all series with which players to attack. All their offensive action is designed to get Luka attacking the juiciest option. Get Zubac involved in pick & roll if he's on the floor every play, immediately post up Reggie Jackson or Rondo if they end up guarding Luka. Get Kawhi off him and drag him to the corner. Make Morris guard the perimeter etc. etc. Again you can almost picture the film room sessions where the Mavs went over these actions a million times. They hunt them and rarely settle for anything else on offense.
- I think Carlisle notices all the adjustments Lue ISN'T making. Oh you're still going to use Zubac in drop coverage when we screen for Luka? Ok let's attack that 5 times in a row then! Oh you want to run pick & roll with Kawhi no matter what? We'll keep this 2-3 zone if you aren't going to break it with passing.

The Clippers are the better team, I just see them winning all these little battles to stay in the game and make up that difference.


Well he made a great plan at the start with just focusing on Luka getting switched on by Zubac and crushing the Clippers that way. After they won 2 games he didn't adjust well for 2, but then had a stroke of genius with starting Boban, who barely played in the series. The Mavs won. The Clippers it seems made an adjustment to that, and now the ball is back in the court of Carlisle to figure out something new.

The Mavs have a far worse roster than the Clippers. If they manage to win, a lot of it is on Rick
Samael != Samuel

Goody ::

Vse lepo in prav, vendar sam govorim o tem, da je na istem vstrajal tako šesto kot sedmo tekmo, pa je bilo predvsem sedmo evidentno da zaradi dobrega meta za 3 LAC Boban varianta ne bo šla skozi. Pa po moje tudi premalo je probal tako 6. kot 7. s Powellom in WCS, čeprav je predvsem peto Powell odigral zelo dobro.

Smurf ::

Goody je izjavil:

Navijači kot navijači, na mavsmoneyball pa nad RC večinsko niso ravno navdušeni. No Nelson (oziroma Cuban, eni pravijo da je Nelson samo maskota, da je GM Cuban) je sicer še bolj na udaru.

Mislim to niso Mavericks navijaci, ampak nba gledalci.

Goody ::

Čak, a na redditu so navijači na MavsMoneyball pa nba gledalci?

Smurf ::

Goody je izjavil:

Čak, a na redditu so navijači na MavsMoneyball pa nba gledalci?

Na redditu je definitivno manj % mavs navijacev kot na MavsMoneyballu, ja.

Pa kot ze receno znotraj Mavsovih navijacev, opazam da so ravno slovenci najbolj kriticni. Najbolj sumim, da zato ker spremljamo Mavericke sele zadnje 3 leta in ne vedo kaj vse je RC dosegel, kar lepo povzame Samaelov post. Tista serija s spursi 2014 je bila res za ucbenike.

Goody ::

Ne razumi me narobe, sam tudi nisem v kampu za zamenjavo RC. Kolikor mi je bila briljantna trenersko prva tekma v kateri je v prvo peterko dal Bobana, je naslednji dve ostal pri istem. Po moje bi predvsem sedmo moral poiskusiti kaj drugega.

todman74 ::

bambam20 je izjavil:

Clipersi morda niso najbolj simpatični, ampak je pri njih žoga dejansko krožila, medtem ko je dončić po cele napade držal v rokah. Če ne misli biti play v pravem pomenu, ker to kar on počne ni organiziranje igre, pač pa skrb za lastno statistiko. Podajanje na trojko ni prava asistenca. Prava asisteca je podaja soigralcu za lahek 100%zicer.


Komu pa naj Luka poda za zicer, oziroma pravo asistenco? Klebru, WCSu, Porzingisu? Razen Powela in Bobija, se pri Dallasu vsi bojijo obroča kot hudič križa. Slednja dva pa sta v tem trenutku igralsko zelo omejena, da bi naredila kakšno konkretno razliko...

Sicer pa je po mojem mnenju dallas to serijo izgubil zaradi obrambe in rezervne klopi. Če nasprotnika v playoffu ne zadržiš niti na eni tekmi pod 50% metom, potem ne moreš računat, da boš kam daleč prilezel. Rezervisti, načelu z Brunsonom in Richardsonom, pa so tako in tako celo serijo igrali katastrofalno.

Samael ::

Pri takšnih rečeh je po mojem najbolje, da človek naredi korak nazaj in premisli, predno se recimo prepusti občutkom v momentu kakšnega poraza. Marsikakšna poteza, ki se nam v danem momentu ne zdi najboljša je pogosto na vse okoliščine (s kakšnim rosterjem razpolaga, itd...) edina logična. Vendar je to težko razumeti.

Goody je izjavil:

Ne razumi me narobe, sam tudi nisem v kampu za zamenjavo RC. Kolikor mi je bila briljantna trenersko prva tekma v kateri je v prvo peterko dal Bobana, je naslednji dve ostal pri istem. Po moje bi predvsem sedmo moral poiskusiti kaj drugega.

Saj je poskusil kaj drugega. Recimo Burka. Če bi Burke zadel ene tri trojke, bi ga vsi častili, kako je potegnil Jokerja iz rokava. In če z Burkom sploh ne bi poskušal, bi ga vsi pljuvali, ker ga je pustil sedeti. "ker bi bilo z Burkom gotovo nekaj drugače, boljše" Kot zdaj počnemo recimo, ker ni dal igrati Greena. Ja sveta mati božja, kaj bi pa naredil Green kot relativno neizkušen novinec v playoffu? Ampak po naše bi ga moral dati igrati. "ker bi bilo z Greenom gotovo nekaj drugače, boljše"

To v bistvu počnemo vse sezone. Se pizdimo kako je nesposoben, ker ima na klopi nekoga ki bi "ziher" bolje igral kot tile na igrišču. In ko da po nekaj tekmah tega dejansko igrati nam ni žal da smo vžgali TV ampak da smo sploh vstali sredi noči gledati tole katastrofo ...
On pač razpolaga s podatki, ve, vidi več. Nam delujeta pa fantazija in pa velike želje. Pri nas v Sloveniji je vsakdo vrhunski trener, ki pred ekranom ve več kot tisti, ki se s tem dejansko ukvarjajo.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

Goody ::

No, za Burka sem zgoraj napisal, da razumem zakaj ga je dal noter - nujno so rabili scorerja. THJ, LD se je ustavilo, JB pa je bil razen prve tekme celo serijo v k..., enako JRich. Drugega kot Burka pa več nima, ta je v bubblu lani pokazal da lahko. Bega me vstrajanje na Bobanu.

Samael ::

Precej ok članek na trenutno "situacijo" Dallasa: https://www.mavsmoneyball.com/2021/6/7/...
Samael != Samuel

IL_DIAVOLO ::

To sem že jaz na začetku sezone vedel, kaj bo s to revscino od fransize. Donke in trice na dober dan drvarjev. To je to od dallasa, prvi krog playoffa, skrbijo me precej tesni porazi ki znajo dat lažen občutek, da so na pravi poti. Niso, daleč od tega, samo Luka je tako neverjetno dominanten, ampak vedno se bo ustavilo tukaj, ker sam pač ne moreš nič, še Jordan ni mogel. Nekje bo treba ustvarit manevrski prostor, s kurcom pač ne moreš tradeat. Porzingisa pod nujno dat na trg in začet gradit ekipo, kot se zagre. To kar zdaj počnejo, je neko flikanje rosterja, kot da je porzingis sposoben odigrat vsako tekmo 40 minut. Ne more in tako dragega igralca, ki bo igral 20 minut na tekmo, si dallas ne more privoščiti.

Prihodnost dallasa ni rožnata.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Goody ::

Še en zanimiv podatek za vse, ki mislijo da je LD problem pri Dallasu:

Luka Doncic played 284 minutes in the series. The Mavericks won those minutes by seven points. The Mavericks played 52 minutes without him in the series. They were outscored by 43 points in those minutes.

Celoten članek: https://www.cbssports.com/nba/news/how-...

Mato989 ::

Goody je izjavil:

Še en zanimiv podatek za vse, ki mislijo da je LD problem pri Dallasu:

Luka Doncic played 284 minutes in the series. The Mavericks won those minutes by seven points. The Mavericks played 52 minutes without him in the series. They were outscored by 43 points in those minutes.

Celoten članek: https://www.cbssports.com/nba/news/how-...


Ali pa če to pomeni da zato ker Luka celo sezono oz. 2 carini toliko žogo da drugi niti ne morjo napredovat in je pol v PO to pač amplificirano?

Tega pa noben ne upa niti malo pomislit... kako je lahko KP dajal 35 pik v Kingsih zdaj pa ne zmore 15? Je vse kriv KP, morda, ampak ne verjamem...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

judoka ::

Itak, Doncic je kriv da je KP (slab) bek v telesu centra. Mislm troli ti model, sam vsaj mal se potrud.
+KP ni igral v kingsih.

Goody ::

Ja LD je kriv da KP meče trojke 30%, da ne zadane iz 2 metrov ko ga krije 30cm nižji igralec in da seka v raketo enkrat na tri kvatre. Hvala Mato da si mi odpru oči.

Ben Dover ::

Kristalis Porzilanis pač, strah ga je, da se ne bo udaril bogi.. V strip clubih pa cel pogumen proti pol metra manjšim. Pravi dec!

Pri Luki se opazi čar in ljubezen do igre, za KP-ja je to just another day at the office, anemičen egocentrik imo.

Zgodovina sprememb…

Mato989 ::

judoka je izjavil:

Itak, Doncic je kriv da je KP (slab) bek v telesu centra. Mislm troli ti model, sam vsaj mal se potrud.
+KP ni igral v kingsih.


Knicksih sorry,
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

GupeM ::

Če na treningu kdaj pokriva Luko, bi lahko vsaj obrambo igral bolje. Ali je Luka predober za Porzingisa in ker ga vedno preigra, zdaj misli, da nikogar ni mogoče zaustaviti in niti ne poskuša?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: GupeM ()

Ben Dover ::



Spomnimo..

Kam je odšla ta energija? :D

Zgodovina sprememb…

el_bahattee ::

todman74 je izjavil:

Sicer pa je po mojem mnenju dallas to serijo izgubil zaradi obrambe in rezervne klopi. Če nasprotnika v playoffu ne zadržiš niti na eni tekmi pod 50% metom, potem ne moreš računat, da boš kam daleč prilezel.

Bo kar držalo, obramba je bila slaba. Prejeti 120+ pik na odločilni tekmi je recept za neuspeh, to je jasno.
LD se je trudil in igral solidno, ni pa brez krivde, oz. ima tudi on precej zadev, ki jih lahko izboljša. Predvsem mislim na % prostih metov, statistično slabe zadnje četrtine in neprepričljiva igra v obrambi. Je pa treba priznati, da so Clippersi tu vseeno bili velik favorit in da so zasluženo napredovali, Dallas pa je prikazal večji odpor, kot je večina pričakovala. Trener se mi tu ne zdi problem, izsilil je 7 tekem s to ekipo, kar je zanj uspeh.
Come to my center, you enter the winter.

Ganon ::

Še tri leta in več kot sto neizplačanih milijonov ima pred sabo Porzingis. Če bi bil jaz Cuban, bi od sramote prodal franšizo. Eden najbolj neumnih nakupov kadarkoli.

IL_DIAVOLO ::

Tudi Cuban misli da je to uspeh :D
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Nedasemiveč ::

Ganon je izjavil:

Še tri leta in več kot sto neizplačanih milijonov ima pred sabo Porzingis. Če bi bil jaz Cuban, bi od sramote prodal franšizo. Eden najbolj neumnih nakupov kadarkoli.


Cuban ne more videti v prihodnost, da bi lahko rekel "no KP je zaključil s poškodbami in zagotovo se bo vrnil v formo, ki jo je imel v NYK".

Trade je bil čisto soliden. Dallas je za Porzingisa in Hardawaya (ki ga mnogi pozabijo v tem tradu) dal DSJ-a (ki trenutno ni sposoben igrati niti Evrolige ali Eurocupa, kaj šele NBA) in pa starejša igralca Jordana ter Matthewsa. Letošnji pick bo pa tudi late 1st. round. Lahko bi mu potem poleti ponudii tri letno pogodbo, ki pa bi jo KP gladko zavrnil, saj bi mu zagotovo kakšen desperate team ponudil MAX.

Zgodovina sprememb…

Badwolff ::

zanimivo

1. Russell Westbrook 46.98 2017 - Lost in First Round
2. Luka Dončić 40.43 2021 - Lost In First Round
3. Tony Parker 39.13 2009 - Lost In First Round
4. Russell Westbrook 38.99 2018 - Lost In First Round
5. Karl Malone* 38.45 2001 - Lost In First Round
6. Michael Jordan* 38.03 1993 - NBA Champion
7. Carmelo Anthony 37.99 2013 - Lost in 2nd Round
8. LeBron James 37.59 2015 - Lost in NBA Finals (Usage Skyrockets with both Kyrie and Love injured)
9. Donovan Mitchell 37.49 2020 - Lost in First Round
10. Luka Dončić 37.46 202- Lost in First Round

Scer to bolj pomeni, da rabiš met dobro ekipo in potem nimaš tako high usaga.

Smurf ::

Luka Doncic smiles widely when asked if he plans to sign a supermax extension this summer: “I think you know the answer.”

belo mleko ::

Menjava JJ in Iwunduja za Mellija ki ne igra in Redicka, ki ne igra in noče biti v Dallasu (+ pick) je IMO še bolj brezvezna. Najbolj nora je pa menjava Setha za JR. Pri Dallasu je vsaj 1/3 cap space za brezveze porabljena. Front office bo imel letos veliko dela. Vedelo se je da to ni ekipa za prstan. Je pa škoda ker gre za zapravljeno leto, ekipa je slabša od lanske. Namesto da bi naredili korak naprej, so naredili korak nazaj. Edino plus razliko so letos naredili Luka, Dodo, THJ in pogojno JB.
https://il9.picdn.net/shutterstock/videos/6059618/thumb/8.jpg

endelin ::

Smurf je izjavil:

Luka Doncic smiles widely when asked if he plans to sign a supermax extension this summer: “I think you know the answer.”

:D

Vajenc ::

Zadnja dva dni se bere: Dončić je predober za Dallas, RC in 3/4 ekipe je treba zamenjat, Dončić je soler in s takšno igro ne bo nikoli osvojil prstana, niso napredovali od lanskega leta oz. so zaradi neuspešnih menjav celo slabši... Deluje kot nek čustven izliv navijačev in gašenje z oljem s strani novinarjev. Me zanima kaj bi se pisalo, če bi zmagali 7. tekmo.

Zmagali so 3 od 4ih tekem v LA! Igrali so bolje od lanskega leta, eni in drugi! Dončić izstopa, kar je dobro za franšizo in celo ligo NBA! Gre za šov in Luka ga je letos ponudil več kot kadarkoli prej!
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Kurzweil ::

Bi si človek mislil, da bo MIL bolj konkurenčen BKNju... pa slednji igra brez Hardna... PHO melje dalje... tako kot sem napisal proti LAL, bom tudi proti DEN... bi si upal trdit, da bo PHO tudi iz te serije izšel kot zmagovalec.... DEN brez Murraya preprosto ne more... zdej če se lahko tolažimo, da je DAL izgubil in bo Luka lahko igral v kvalifikacijah za OI... pa upam, da izpade še DEN, da bo lahko igral tudi Čančar... bi sicer gladko privoščil tudi DEN, da igra dobro oz. napreduje, ampak, če je moral izpast DAL, pa naj še DEN :D

Zdej pa lahko v miru navijam za UTA, ki je moj beloved klub že iz časa plenic...

Zvezdica27 ::

gledal sem Phoenix - Denver.

Do srede 3q super tekma, vsega je bilo, tudi trica fest, run-n-gun, oreng obrambe... pol je pa CP3 dal, ne vem, 10 pik zapored in še Booker, Porter je malo zasoliral, JOkić zmatran, Campazzo par neumnosti (prvi polčas isjajen) in to je to. Phoenix res zgleda hud v napadu, v obrambi pa so mal bl švoh (Denver je kar falil vse). Če kdo hoče gledal dobro tekmo, naj si polgeda prvi polčas.

zz

Zgodovina sprememb…

eric_cartman ::

Vajenc je izjavil:

Zadnja dva dni se bere: Dončić je predober za Dallas, RC in 3/4 ekipe je treba zamenjat, Dončić je soler in s takšno igro ne bo nikoli osvojil prstana, niso napredovali od lanskega leta oz. so zaradi neuspešnih menjav celo slabši... Deluje kot nek čustven izliv navijačev in gašenje z oljem s strani novinarjev. Me zanima kaj bi se pisalo, če bi zmagali 7. tekmo.

Zmagali so 3 od 4ih tekem v LA! Igrali so bolje od lanskega leta, eni in drugi! Dončić izstopa, kar je dobro za franšizo in celo ligo NBA! Gre za šov in Luka ga je letos ponudil več kot kadarkoli prej!


No.. Definitivno so igrali prek svojih zmožnosti. Predvsem Luka je igral prek svojih zmožnosti. Lepo je presenetil še DFS in Brunson ter THJ med rednim delom sezone.

Ostalo pa bolj kot ne razočaranje. Niso ravno boljši kot prejšnje leto. Le malo daljšo klop so imeli v tem letu, ker so bili bolj zdravi kot lansko leto.

Sicer pa smo vsi pričakovali, da bodo naredili več.. In čeprav nismo imeli zaupanja v KP-jevo zdravje pa ni noben pričakoval, da bo tako padla njegova igra kot je. Nikoli nisem bil prepričan, če bo lahko zaradi poškodb res druga violina za Dončiča.. Pa vseeno sem mislil, da bo povprečen do nadpovprečen igralec. To kar je bilo pa v zadnjih 3 mesecih pa.. RC ga ni znal pokoristiti, KPjeve frustracije so očitno naredile še dodatno škodo.. In kar naenkrat supermax playerja koristijo za stanje na trojki oz. spacing..

Overall.. Vsi smo pričakovali to, da bodo pri Dallasu malo bolj odprli tošl.. Za THJ-ja grejo lahko to leto over cap.. Prav tako bodo morali budget povišat za DFS-ja.. In pričakujem, da bodo konkretno zapravljali.. Tako bi si želeli vsi..

Razočaranje je zgolj zato, ker je Luka noro dober tukaj in zdaj.. In bi lahko prišli mnogo dlje, če Donnie ne bi rekel "We love our boys in blue" in konkretno razmislil kdo lahko pomaga Luki. Tako pa so delali neke majhne nepomembne premike. Celo škodljive v nekaterih primerih.. Sploh JRich in Seth ter Melli in Reddick, ki ga sploh ni..

Iskreno... To leto so si Clippersi zaslužili napredovati. Bila je dobra serija tekem. Odlično so odigrali in na zadnji tekmi so pokazali zakaj so trenutno no. 1 ekipa v metanju trojk.

Anyhow.. Navijam za Sunse in za Buckse.. :) Pa da vidimo kdo bo v finalu.

Zgodovina sprememb…

bambam20 ::

Buckse gredo na počitnice po hitrem postopku.

judoka ::

Zgleda tako. Ne bi si mislil da bodo tako ranljivi. Mogoce bo Giannisu se zal da ni podpisal z Dallasom.

eric_cartman ::

bambam20 je izjavil:

Buckse gredo na počitnice po hitrem postopku.


Mi sploh ni jasno, kako da so tako nekonkurenčni Netsom in to brez Hardna..


Sicer pa .. O RC-ju in Nelsonu samo še to..Če je blo prav razumeti RC-ja na press conferencu, potem prideta z Donnijem v Slovenijo na priprave za OI. Mogoče jim moremo zagrozit, da naj začnejo zapravljat za konkretno pomoč Luki :D

Goody ::

Donnie:

Donnie Nelson on Luka-KP chemistry and future: "Here's a guy [Luka] that thinks that he can win every possession of every game. His numbers are unique. I think part of his maturity is again knowing how to balance all those kill shots with involving teammates at the right time."
Donnie Nelson, continued: "That's just part of the maturity process. I think as we move forward you'll see more of an inclusive effort overall on those fronts. I do know that their supposed rift, tiff, whatever you want to call it, is way overblown. Both those guys want to win."

Lahko kar pozabiš da bodo kaj pametnega kupovali, tip še vedno misli, da so okoli Luke zadosti dobri.

eric_cartman ::

Goody je izjavil:

Donnie:

Donnie Nelson on Luka-KP chemistry and future: "Here's a guy [Luka] that thinks that he can win every possession of every game. His numbers are unique. I think part of his maturity is again knowing how to balance all those kill shots with involving teammates at the right time."
Donnie Nelson, continued: "That's just part of the maturity process. I think as we move forward you'll see more of an inclusive effort overall on those fronts. I do know that their supposed rift, tiff, whatever you want to call it, is way overblown. Both those guys want to win."

Lahko kar pozabiš da bodo kaj pametnega kupovali, tip še vedno misli, da so okoli Luke zadosti dobri.


No saj.. Nesporno bi bil KP dober kandidat za pomoč Luki, če bi ostal to, kar je bil lansko leto..
Po eni strani bi raje videl, da KP-ja zadržijo do trade marketa med sezono.. In mu mogoče lahko malo bolj povečajo trade value, ki je zdaj skoraj na nuli. Pa potem morda kaj dobrega iztržijo. Ker zdaj bodo za njega dobili igralca tipa Kleber in mogoče še kakšna poškodovana razvalina, ki je ne more noben team premaknit zaradi usklajevanja pogodb.

Stalno zagovarjam, da rabijo neko gorilo, ki se bo obesila na koš in ki je ne more noben ustavit v prodoru. Seveda si more ta gorila tut sama znat kreirat igro in kreirat tudi za druge. Ker glavno je, da Lukata razbremenijo.

Ampak pri njih žoga sploh ne potuje.. To me moti pri Dallasu.. Ker imajo offball movement in potem tudi ball movement čisto prepočasen. Če to primerjaš recimo s Clippersi, so jim naredili ene par takih akcij, da pri Mavsih sploh niso več vedeli kje je žoga.. In to tko v roku parih sekund je žoga potovala čez 4 playerje in do nepokritega playerja.

Vajenc ::

eric_cartman je izjavil:

Ampak pri njih žoga sploh ne potuje.. To me moti pri Dallasu.. Ker imajo offball movement in potem tudi ball movement čisto prepočasen. Če to primerjaš recimo s Clippersi, so jim naredili ene par takih akcij, da pri Mavsih sploh niso več vedeli kje je žoga.. In to tko v roku parih sekund je žoga potovala čez 4 playerje in do nepokritega playerja.

Hitre podaje postavljenih igralcev na meji trojke so posledica conske obrambe. Počasna organizacija igre pa je trenutno prisotna pri obeh omenjenih ekipah, sploh, če sta pri žogi Luka in PG.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Zvezdica27 ::

bo držalo. Phoenix je v vseh teh elementih ful hitrejši (sploh pa v prodorih in kontrah), pa tud Denver (sploh če Jokić dela svoje one touch in no-look passe).

Moram gledat naslednjo Bucks vs Nets, kaj se tam dogaja. Harden bi lahko G3 že igral.

Ko gledam stats, je pri Netsih pike dal vsak košarkar razen enega... zdaj pa to primerjaj z Dallas. To je to. Eden ne more, pač ne gre, pol pa tud če jih futraš z žogami ni nič. Ali pa če se siliš in soliraš (kar tud GM omenja) spet ne bo nič.

zz

bambam20 ::

eric_cartman je izjavil:

bambam20 je izjavil:

Buckse gredo na počitnice po hitrem postopku.


Mi sploh ni jasno, kako da so tako nekonkurenčni Netsom in to brez Hardna..


Meni tudi ne. Popolnoma razbiti in izgubljeni.

Kodrnusa ::

Bucksi bojo skadil ker je isto kot pri dallasu. Ustavis Gianisa in spušijo.

Smurf ::

JJ+Iwundu za Mellija/Redicka pomoje nima nobenega vpliva, v vsakem primeru so to igralci, ki bodo greli klop.

Seth vs JR je bila napaka, ampak tole je bilo tezko predvideti glede na njuno prejsno formo.

Smurf ::

Goody je izjavil:

Donnie:

Donnie Nelson on Luka-KP chemistry and future: "Here's a guy [Luka] that thinks that he can win every possession of every game. His numbers are unique. I think part of his maturity is again knowing how to balance all those kill shots with involving teammates at the right time."
Donnie Nelson, continued: "That's just part of the maturity process. I think as we move forward you'll see more of an inclusive effort overall on those fronts. I do know that their supposed rift, tiff, whatever you want to call it, is way overblown. Both those guys want to win."

Lahko kar pozabiš da bodo kaj pametnega kupovali, tip še vedno misli, da so okoli Luke zadosti dobri.

Sej to je realnost. Najvec kar lahko Mavericki v tem trenutku naredijo je, da poskusijo nekako bolje umestiti KPja v svojo igro. Po dolgem casu ni poskodovan na koncu sezone, naj izkoristijo. Ce mislite, da se sedaj Mavericki lahko samo odlocijo, da bi dobili all-stara, ga poklicejo in je to to, well redko gre tako...

Samael ::

Tudi JRich trejd ni izgledal tako napačen oz. obratno, zdelo se je da je Dallas končno naslovil enega večjih problemov prejšne sezone, dobil solidnega obrambnega igralca, ki je sposoben kaj tudi zadeti in za to izgubil zgolj nekaj strelske moči.
Le kako bi lahko vedeli, da bo ta igralec tako regresiral, padel ... Mislim, da je za njim najslabša sezona v karieri.
Samael != Samuel

sheeshkar ::

Samael je izjavil:

Tudi JRich trejd ni izgledal tako napačen oz. obratno, zdelo se je da je Dallas končno naslovil enega večjih problemov prejšne sezone, dobil solidnega obrambnega igralca, ki je sposoben kaj tudi zadeti in za to izgubil zgolj nekaj strelske moči.
Le kako bi lahko vedeli, da bo ta igralec tako regresiral, padel ... Mislim, da je za njim najslabša sezona v karieri.

Še več, mišljeno je bilo, da bi ga hkrati razvijali tudi v nekoga, ki bi lahko delno razbremenil Luko pri organizaciji vsaj za kakšen napad (torej točno to, kar ekipi najbolj manjka in kar je razlog, da Luko nekateri, ki ne razumejo košarke, kritizirajo kot "solerja"). Tako pa ni dal niti želene dodane vrednosti v obrambi, njegov met ni bil samo za razred slabši od Curryjevega, temveč povsem katastrofalen in na koncu je domnevna tretja opcija ekipe igrala po 5 minut na tekmo v playoffu. Velika večina analitikov je ob tradeu dejala, da sta obe ekipi dobili tisto, kar potrebujeta in nihče ni pričakoval tako katastrofalne sezone Richardsona. V kolikor ne bo tradean, resnično upam, da med poletjem pošlihta glavo in se vrne na svojo staro raven, ker v tem primeru je Dallas že avtomatično vsaj malo boljši kot trenutno.

Donnie Nelson, ki bi moral sedaj res biti na vročem stolčku z zadnjo priložnostjo, da kaj sestavi, mora do naslednje sezone nujno pripeljati enega sekundarnega playa/ball handlerja za prvo peterko (ki bi hkrati seveda imel tudi še kakšne druge kvalitete in bil legitimna druga opcija ekipe - od vseh, ki naj bi vsaj morda bili na voljo, bi Bradley Beal bil skoraj sanjska okrepitev, čeprav bi verjetno moral zahtevati trade in nato Wizardsi sprejeti paket, kjer je tudi Porzingis, torej malo verjetno). Po možnosti pa tudi še enega playa za drugo ekipo (lahko tudi kakšno krilo v stilu Inglesa ali kaj podobnega - mimogrede, Ingles bi bil zelo dobra okrepitev za to ekipo, vendar malo verjetno, da bi ga Utah spustil od rok). To je absolutna prioriteta, da se sploh lahko pričnemo pogovarjati o tem, kako bi Luka moral več igrati brez žoge ipd.

IL_DIAVOLO ::

Donke, zasluženo do max pogodbe kot faking rookie! Goat confirmed.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
««
65 / 81
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Evropsko prvenstvo v košarki 2017 (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Šport
914154784 (33463) bambam20
»

NBA (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Šport
759195665 (92974) Samael

Več podobnih tem