» »

NBA

NBA

««
«
1 / 16
»»

kitajc ::

Gledam zadnje čase končnico lige NBA in mi vse skupaj ni ravno jasno. Vem, da je v ozadju marketing in najbolj pomembna stvar celotne zadeve - denar. Ampak kljub temu so nekatere stvari precej "čudne".

Kot prvo bi omenil sojenje. Že v lanskem finalu je bilo napak kopico, tako v škodo eni ekipi, kot tudi drugi. Lahko spregledamo tiste "ameriške korake", ki se redko piskajo, a vseeno se mi zdi, da jim sedaj dovolijo še več. Zelo je to vidno v prenosu žoge v protinapad, ko igralec žogo prime z obema rokama, naredi kar nekaj korakov in jo šele nato začne "tapkati".

Druga zadeva, ki se mi zdi nepoštena, pa je favoriziranje Curry-a in celotne zasedbe Golden Statea. Imajo celo kopico dobrih strelcev od daleč, vendar si pri postavljanju blokad in grobi igri pod košem lahko dovolijo preveč, več kot drugi. Ni mi jasno, kako lahko Draymond Green pokriva Dwighta Howarda res na grob način in kar ni in in prekrška. Ko Howard odigra malo bolj po moško, pa se kaj hitro piska. Pri tem pa seveda ne smem pozabiti kaj hitrih prekrškov nad Curryem. Nepravilne blokade ponavadi postavljata Green in Andrew Bogut.

Za moje pojme Cleveland proti taki igri nima prav veliko možnosti.

Jasno pa je, da NBA ne bo dopustila, da bi LeBron prehitel Jordana po številu prstanov, kot je bilo to v primeru Kobe Bryant.

Ne vem, zato pa sprašujem za še kakšno mnenje!?!?

bambam20 ::

kitajc je izjavil:


Za moje pojme Cleveland proti taki igri nima prav veliko možnosti.

Jasno pa je, da NBA ne bo dopustila, da bi LeBron prehitel Jordana po številu prstanov, kot je bilo to v primeru Kobe Bryant.


Ni vse v prstanih.

Cavsi nimajo možnosti niti proti Spursom.

kitajc ::

Ni vse u prstanih, je pa veliko. Veliko pa je tudi v nagradah za posameznike.

2014-15 MVP:
Curry - 23.8 PPG, 4.3 RPG, 7.7 APG, 2.0 STL, 0,2 BPG
LeBron - 25.3 PPG, 6.0 RPG, 7.4 APG, 1.6 STL, 0,7 BPG

Ja, tudi s Spursi bo težka...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kitajc ()

bambam20 ::

Nima veze, da je lebron atlet z 206 višine =) ... Lebron je za svojo skočnost zelo slab skakalec. Višje povprečje točk je imel tudi zato, ker je igral več minut kot Curry =).

Glede, da je Curry visok 191 cm in ima povprečno 4.3 skoka med tistimi skočnimi velikani je to lep dosežek =).

kitajc ::

203 cm.

Enako bi lahko rekel za asistence in ukradene žoge. LeBron vodi v treh od petih kategorij vključno z najpomembnejšo PPG.

MVP 2004-05:
Steve Nash - 15.5 PPG, 3.3 RPG, 11.5 APG, 1.0 STL, 0.1 BPG
LeBron - 27.2 PPG, 7.4 RPG, 7.2 APG, 0.2 STL, 0.7 BPG

MVP 2005-06:
Steve Nash - 18.8 PPG, 4.2 RPG, 10.5 APG, 0.8 STL, 0.2 BPG
Lebron - 31.4 PPG, 7.0 RPG, 6.6 APG, 1.6 STL, 0.8 BPG

..... itd.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kitajc ()

jonystar ::

Pri statistiki nemorš gledat samo povprečje pik, skokov, ukradenih žog, asistenc,... Morš gledat tud % metov in podobne zadeve. Zato je letos Curry brez problema MVP, ker take statistično gledano sezone ni imel še noben igralc v zgodovini + to, da so podrl rekord Bullsov po doseženih zmagah v eni sezoni. Se pa strinjam s kitajcam, da je sojoenje v P.M.

bambam20 ::

2015-2016

MVP Curry - 34.2 minut , 30.1 PPG, skupni met 50.4%, za 3 točke 45,4% prosti meti 90,8 % PER 31.5
Lebron - 35.6 minut , 25.3 PPG, skupni met 52% , za 3 točke 30,9% , prosti meti 73.1 % PER 27.5

Precej povprečen je tale naš Lebron proti Curryu.

kitajc ::

Ja, ok tole z MVP-jem niti ni tako pomembno.

Bolj me je zanimalo tisto okoli sojenja Golden State-u - postavljanje blokad, groba igra pod košem...

Ima pa spet GS precej lažjo pot, saj je ekipa Clippersov praktično razpadla. Tu je sicer še Portland, ki pa bi se verjeto odrezal slabše.

bambam20 ::

Jaz ne bi Portlanda podcenjeval. Lillard je že prevečkrat pokazal, da lahko gre v beast mode in je nazustavljiv.

Ima pa vsekakor GSW zdaj olajšano pot do finala konference.

kitajc ::

Res je. Ceprav se vedno mislim, da je Chris Paul konstantno boljsi.

Morda lahko danes/jutri Houston ukrade se eno tekmo GS? Tezka bo, a trojke jim letijo, ko vodijo. Ko so skupaj ali pa v zaostanku so precej drugacna ekipa.

bambam20 ::

kitajc je izjavil:



Morda lahko danes/jutri Houston ukrade se eno tekmo GS? Tezka bo, a trojke jim letijo, ko vodijo. Ko so skupaj ali pa v zaostanku so precej drugacna ekipa.


Dvomim. Po moje bo tole GSW danes doma zaključil. Skozi celotno sezono so doma izgubili le 2 tekmi :).

Kurzweil ::

Nimam ravno nekih simpatij do GSW, ampak mislim, da bo danes tekma odločena že v 3. četrtini tekme, tudi brez Currjy. Houston je indijanska ekipa, kjer Harden solira, dokler gre pač gre, kjer se vidno vidi, kako ekipa tega ne mara. Beverly ni nek play, Terry, kot njegova menjava je bolj SG, kot PG. Howard seveda ob nekem Motiejunasu ne more celo tekmo parirat proti visokim igralcem Golden Statea. Kdor pozna Beasleyja ve, da je on pravtako destruktor ekipe, Josha ni, Ariza ni v formi. Poleg lahko prištejemo podobno, kar se dela tudi Drummondu in Jordanu in sicer osebne napake na njemu in kakšnih 10 faljenih prostih metov. Ta ekipa Houstona nima ne repa na glave, še manj pa kemije. Tu pa tam imajo kakšen preblisk, kot rečeno ko se razletijo in jim gre mat, sicer pa ni to resen pretendent za še kakšno zmago, pa bi si zaradi drugih ekip želel, da bi se ta serija še malce zavlekla :)

Sicer pa danes zmaga še Miami, Portland. Sicer pa jaz danes ne bi kar tako odpisal Clipperse, kljub temu da ne bo Griffina in Paula, ekipa je neverjetno delovala, par tekem pred koncem rednega dela, ko sta prav tadva bila odsotna in so skoraj premagali Oklahomo.

Mimogrede, kdor sanja da je James MVP in najboljši igralec sezone, mi lahko povem samo to, da ima NAJSLABŠI procent meta v vsej ligi izven rakete. Vse ostalo je nabijanje v raketo in igranje na silo. Pa še grd basket igra, ampak OK dokler je efektivno in dokler sodniki to dopuščajo, me recimo da ne moti to toliko.

bambam20 ::

Ne vem, če bo Miami zmagal.

sheeshkar ::

kitajc je izjavil:

Jasno pa je, da NBA ne bo dopustila, da bi LeBron prehitel Jordana po številu prstanov, kot je bilo to v primeru Kobe Bryant.

???

S čim pa liga preprečuje LeBronu ali prej Kobeju, da prehitita Jordana po številu prstanov? "Dovolili" (v narekovajih, ker v resnici to ni bila stvar lige) so, da so se v Miamiju združili LeBron, Wade in Bosh, ki so takrat vsi trije spadali med TOP10 igralce v ligi (z LeBronom daleč pred vsemi). Poleg tega so nastopali v veliko manj konkurenčni vzhodni konferenci, kjer je bilo mesto v finalu s takšno ekipo praktično garantirano (Miami bi takrat do finala prišel tudi v primeru poškodbe enega izmed velike trojice). Kdo jim je kriv, da je LeBron proti Dallasu (z veterani in enim supperzvezdnikom na zadnjih nogah) pozabil igrati košarko? Kdo jim je kriv, da niso zmogli premagati dedkov iz San Antonia (in jih leto prej premagali samo po velikem čudežu Allena)? Ko je videl, da Wade in Bosh nista več tako dobra kot nekoč, je LeBron ponovno izbral najlažjo možno pot do prstana - ostal je v vzhodni konferenci, ki je bila tokrat še slabša in se ponovno združil z dvema superzvezdama. Prejšnjo sezono je v finalu sicer pokazal, da spada med najboljše igralce vseh časov, vendar GSW so povsem zasluženo (in brez sodniške pomoči) postali prvaki.

Kobe je 3 svoje prstane osvojil, ko je igral vlogo Pippna (torej pomočnika dejanski superzvezdi - Shaqu). Nato je zaradi svojega lastnega ega uničil fantastično ekipo - liga pri tem ni imela prav nič. Pa tudi, če bi Kobe osvojil 8 prstanov - Jordan bi še vedno povsem upravičeno veljal za boljšega igralca. Ko se debatira o najboljšem igralcu vseh časov, je število prstanov le eden izmed mnogih argumentov (Bill Russel jih ima 11, pa le redki trdijo, da je boljši od Jordana), pa še pri tem je potrebno pogledati, kdo je pri osvojitvi nekega prstana bil najboljši igralec tiste ekipe. Jordan je bil pri vseh 6ih naslovih tudi MVP finala (in to v vseh primerih povsem zasluženo), Kobe (enako kot LeBron) je bil MVP finala le pri dveh naslovih.

Kar se tiče GSW in sodnikov - morda si zaradi navijaštva pristranski in vidiš stvari, ki dejansko ne obstajajo. Jaz pri sojenju na tekmah GSW ne vidim prav nobene zarote ali pretirane pristranskosti (navijam pa za Bullse, ne za GSW). Glede korakov - ravno LeBron je eden izmed igralcev, ki se mu tukaj največ popušča. Prav tako pri marsikateri osebni napaki, ko zaigra pretiran kontakt (flopping) in neupravičeno dobi proste mete - sicer ne gre za neko zaroto, vendar če se že pogovarjamo o sojenju, je LeBron tukaj med najbolj sumljivimi igralci v ligi.

Zgodovina sprememb…

kitajc ::

Mislil sem na tisti prekinjeni trade med Lakersi, New Orleansom in še enim moštvom. Chris Paul bi takrat odšel v LA. Vse ekipe so bile že domenjene, pa je komisar lige trade prepovedal, ker naj ne bi bil pošten.

Ne vem, če bi bil Jordan tako suvereno najboljši, če bi imel Kobe 8 prstanov. Ravno za to gre. Sedaj ni dileme, v tem primeru pa bi bila.

GS bo danes najbrž zmagal z lahkoto, a bi bilo zanimivo gledati še kakšno tekmo več.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kitajc ()

bambam20 ::

kitajc je izjavil:



Ne vem, če bi bil Jordan tako suvereno najboljši, če bi imel Kobe 8 prstanov. Ravno za to gre. Sedaj ni dileme, v tem primeru pa bi bila.


Seveda bi bil, ker vpliv Jordana globalno na košarko je bil prelomen. Otroci so zaradi Jordana začeli dejansko igrati košarko. Ko se je Jordan leta 1993 in 1999 upokojil je bila praznina in padec zanimanja za košarko ogromen.

Prstani niso merilo za veličino pač pa vpliv, ki ga ima igralec globalno na košarko in kako je popularen splošno. Liga je bila v tistem obdobju v buli 1999 - 2007.. Šele trakrat se je začelo stanje izboljševati, ko se je lebron razvil.

Da ne omnim, da je lansko finale med Lebronom iN Curryem bilo najbolj gledano v zgodovini NBA final.

prejšnji rekord je držalo finale med Jordanom in Utah Jazzerji ( mislim, da zadnje finale 1998 ) ..

sheeshkar ::

kitajc je izjavil:

Mislil sem na tisti prekinjeni trade med Lakersi, New Orleansom in ĹĄe enim moĹĄtvom. Chris Paul bi takrat odĹĄel v LA. Vse ekipe so bile Ĺže domenjene, pa je komisar lige trade prepovedal, ker naj ne bi bil poĹĄten.

OK, tukaj je NBA naredila bedarijo, vendar ali resno misliš, da je bil razlog za to odločitev Jordan? :))

Če bi bilo to res, potem bi preprečili tudi Big Three v Miamiju. V bistvu še raje, ker LeBron je takrat bil veliko bolj nevaren za Jordanov prestol, kot Kobe leta 2011.

kitajc je izjavil:

Ne vem, Äe bi bil Jordan tako suvereno najboljĹĄi, Äe bi imel Kobe 8 prstanov. Ravno za to gre. Sedaj ni dileme, v tem primeru pa bi bila.

Ne bi bilo dileme, ker Kobe NI drugi najboljši igralec vseh časov. Morda ga lahko uvrstimo med TOP 10 igralcev, pa še tu ni nekega konsenza (OK, če bi imel 8 prstavov, bi bil definitivno med TOP 10, morda med TOP 5, vendar do Jordana bi ga še vedno ločili vsaj trije med LeBronom, Magicom, Birdom, Kareemom, Wiltom in Bill Russellom).

Če gremo v debato o The G.O.A.T. (the greatest of all time), je potrebno vedeti, da prstani so pomembni, vendar še zdaleč niso edini kriterij. Pomembni so tudi (ne nujno v tem vrstnem redu):
1. MVP naslovi (ter mesto na lestvici MVP glasovanja v letih, ko igralec ni bil MVP, morda pa tudi argumenti, da bi igralec v določeni sezoni moral biti MVP, ampak so ga "oropali" - to mora sicer biti dobro argumentirano, Kobe je po mojem mnenju bil "oropan" 1x, Jordan pa vsaj 2x)
2. MVP finala (tukaj se pokaže, da je igralec pri osvojitvi prstana dejansko bil najboljši igralec svoje ekipe, kar pri debati o The G.O.A.T. je pomembno - nažalost v 60ih te lovorike še niso delili, zato je Russell tukaj malce prikrajšan, vendar je po drugi strani pri vsakem naslovu igral z vsaj tremi All-Star in bodoči HoF igralci, kar mu je močno pomagalo pri številu prstanov)
3. delno je pomembna tudi statistika, predvsem "advanced stats", vendar jo je potrebno znati interpretirati in ne primerjati 190cm/80kg PGjev z 205cm/110kg SF ali kaj podobno neumnega kot so nekateri počeli prej (potrebno jo je jemati z rezervo ter prilagoditi na položaj igralca ter obdobje v katerem je igral - primer je neverjetna statistika Wilta Chamberlaina, ko so za centre veljala povsem drugačna pravila, poleg tega pa so takrat najboljši igralci igrali povprečno od 8-10 minut več na tekmo)
4. pomembni so tudi soigralci s katerimi je igralec sodeloval pri osvajanju prstanov, ter kvaliteta nasprotnikov v njegovem obdobju (to je sicer zelo subjektivna kategorija, vendar se z dobrimi argumenti lahko tudi tukaj debatira)
5. ali je bil igralec dominanten tako v napadu, kot v obrambi in koliko boljši je bil v obeh prvinah od ostalih igralcev svoje generacije - to se vsaj meni zdi izredno pomemben ter pogosto podcenjen kriterij, ker pri košarki bo dobra obramba na dolgi rok vedno premagala dober napad
6. ali je igralec igral bolje v rednem delu ali v playoffih, oziroma ali je v najpomembnejših trenutkih zasijal ali zmrznil
7. edinstveni individualni dosežki - to se mi osebno zdi manj pomembna kategorija, vendar jo moramo upoštevati, ker so tudi takšni dosežki (Wiltovih 100 točk, Kobejevih 81 točk, Jordanov playoff rekord 63 točk proti Birdovim Celticsom v Boston Gardenu, Oscar Robertsonova triple double sezona, Kareemovih all-time točkah itd.) del njihovih legendarnih statusov
8. morda obstaja še kakšen in se ga trenutno ne spomnim, lahko pa me kdo dopolni...

Marketinški uspeh in podobne stvari NISO pomembne pri debati o The G.O.A.T. in se v bistvu omenjajo samo zaradi Jordana in njegovega statusa v medijih, kar nekateri uporabljajo kot argument proti njemu, češ, da velja za najboljšega samo zaradi svoje prepoznavnosti. To je čista neumnost, ki jo ponavadi širijo razni hipsterji, kateri v resnici nimajo pojma o košarki (to ne pomeni, da vsak, ki nasprotuje Jordanovemu statusu najboljšega vseh časov, velja za hipsterja, vendar mora svoje argumente podkrepiti s čim drugim kot "Jordanova prepoznavnost in marketing je razlog za njegov status")

Kurzweil ::

Miami je z obupno zadnjo četrtino izgubil verjetno tudi možnosti za napredovanje. Največje razočaranje, pa hočete ali nočete prav Goran Dragić. Da pa niso zdržali celo tekmo pa je seveda krivo dejstvo, da je Miami igral z 9 igralci. Dragić je bil edini pravi PG, no pa še on je malce bolj SG od klasičnega PGja, Whiteside edini pravi center in McRoberts pa edini pravi PF, pa še to iz klopi. Po mojem ima Miami res malo možnosti, da se tule izvleče.

Letos Conley postane free agent, me zanima kakšne vsote bodo ponujali zanj. Glede na to, da je zrastel sallary cap in da je Dragić dobil takšno vsoto, potem predvidevam, da bo Conley, ki bo v podobnem položaju, kot takrat Dragić, torej eden redkih solidnih playev v tem prestopnem roku dobil toliko kot Aldridge ali Davis :))

Sicer pa ostalo pričakovano, Houston je preveč indijanska ekipa, in jasno je bilo, da bo tale tekma odločena tam nekje 20 min igralnega časa pred koncem tekme.

Portland pa pričakovano zmagal, ampak pravtako kot sem rekel, neglede da ni bilo Paula in Griffina, ni šlo ravno za sprehod Portlanda.

bambam20 ::

sheeshkar je izjavil:

kitajc je izjavil:

Mislil sem na tisti prekinjeni trade med Lakersi, New Orleansom in ĹĄe enim moĹĄtvom. Chris Paul bi takrat odĹĄel v LA. Vse ekipe so bile Ĺže domenjene, pa je komisar lige trade prepovedal, ker naj ne bi bil poĹĄten.

OK, tukaj je NBA naredila bedarijo, vendar ali resno misliš, da je bil razlog za to odločitev Jordan? :))

Če bi bilo to res, potem bi preprečili tudi Big Three v Miamiju. V bistvu še raje, ker LeBron je takrat bil veliko bolj nevaren za Jordanov prestol, kot Kobe leta 2011.

Ne bi bilo dileme, ker Kobe NI drugi najboljši igralec vseh časov. Morda ga lahko uvrstimo med TOP 10 igralcev, pa še tu ni nekega konsenza (OK, če bi imel 8 prstavov, bi bil definitivno med TOP 10, morda med TOP 5, vendar do Jordana bi ga še vedno ločili vsaj trije med LeBronom, Magicom, Birdom, Kareemom, Wiltom in Bill Russellom).



Kaj dela Leflop pred Kobejem? Kaj to pišeš bedarije ? Igralec s pomanjklivim košarkaškim znanjem in tehniko nima kaj iskat pred KObejem. Lol.

Prestop Paula v lakerse je preprečil sam David Stern, saj je v tistem času NBA liga bila lastnik ekipe New Orleans in so lahko to ustavili. Stern je že dober mislil, da ni dopustil tega grupiranja treh zvezdnikov, ker nobeneme ne koristijo.

Kobe je skozi kariero igral ob enem all- star franšiznim igralcu ( najprej Shaq, kasneje Gasol) ,

lebron ima od 2010 ves čas ob se bi 2 ( Wade, Bosh in sedaj Love, Irving)

Curry ob se bi nima niti enega frašiznega igralca.

Kurzweil je izjavil:

Dragić je bil edini pravi PG,

Letos Conley postane free agent, me zanima kakšne vsote bodo ponujali zanj.



Dragić se bo moral prenehat skrivat in prevzet odgovornost kot se za 87 miliojono težkega igraca tudi spodobi. Mu podajo žogo, je povsme sam in raje poda naprej. tako to ne bo šlo. Če si sam vržeš.


Glede, da je Conley imel precej težko poškodbo je vprašanje koliko bo iztržil. Ni pa to igralec za 17-18 milijonov kot ti želiš tukaj napisat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bambam20 ()

Kurzweil ::

Drugače, se glede Conley norca delam, no dejansko se poleg še z Dragića... point je pa bil v tem, da je hočem povedat, da je Dragić za ta denar, kot vsi vemo 5x preplačan. O čem ti to? 17-18 miljonov na sezono? Oba skupaj nista za enega res poštenega playa. Dragiću se vidi, da je posran, malce bi bil PG, malce SG, a ni nič od tega 100%, v NBAju imajo lep termin, ki mu pravijo basketball IQ, tudi na tej točki je Dragić bolj švoh.

Drugače pa ko smo že ravno pri free agentih. Tudi v tem prestopnem roku je od playev bolj kot ne samo šrot ali pa zelo limitirani igralci v določenih elementih igre, ki bi jo naj obvladali, prosti bodo naprimer Michael Conley, Deron Williams, Rajan Rondo, Mario Chalmers... tako da bo za playe spet šla cena v nebo.

Glede prestopnega roka pa še to, če se še malce navežem na Miami, tako Whiteside, Johnson, Deng, kot Wade bodo postali prosti, verjetno gre kdo od njih v penzijo, bi se pa jaz rešil kar vseh in šal malce v gradnjo nove, perspektivne in mlajše ekipe.

Jasno je, da bodo Lakersi verjetjo v tem prestopnem spet največ merili kurza izmed vseh klubov, če bo iz Oklahome odšel Durant bo to verjetno najvišji prestop v zgodovini lige NBA (vemo kakšni prestopi so bili lani, da je zrastel sallary cap in nekateri bodo dali res veliko, kot recimo Lakersi in podobni, da si postavijo franšizo na novo, tako bo cena samo rastla).

Tudi za prvega skakalca lige in najslabšega izvajalca prostih metov Drummonda bo ogromno zanimanje, če se slučajno DeRozan odloči, da zapusti Toronto (ima player option klavzulo) bo tudi za njega velik interes.

Kakor koli, če se vrnemo na Dragića, brez problema naštejem vsaj 15-20 boljših playev od njega. Zanimivo, ko sem prebiral plače PGjev, je Curry izmed playev šele na 13. mestu.

sheeshkar ::

bambam20 je izjavil:

Kaj dela Leflop pred Kobejem? Kaj to pišeš bedarije ? Igralec s pomanjklivim košarkaškim znanjem in tehniko nima kaj iskat pred KObejem. Lol.

Tudi če LeBron danes zaključi kariero, bo veljal za boljšega igralca od Kobeja. LeBronov košarkarski IQ je mnogo višji od Kobejevega, zaradi svojega pregleda nad igro ter podajalskih sposobnosti je sposoben igrati tudi playmakerja, je tudi boljši obrambni igralec.

Kobe je imel nižji košarkarski IQ, kar se je kazalo predvsem v izbiri njegovih metov, ko se je prepogosto zaradi lastnih odločitev (predvsem, ko je soliral) znašel v situacijah, kjer je moral metati iz izjemno težkih položajev (ki jih je zaradi nadpovprečnega talenta pogosto tudi zadel, vendar je po drugi strani pogosto tudi škodil ekipi in soigralcem). Kobe je zaradi svoje sebičnosti bil nezmožen igrati kot playmaker ekipe, poleg tega pa niti ni imel nadpovprečnega pregleda nad igro, kot ga ima LeBron. Kobe je bil zelo dober obrambni igralec, vendar slabši od LeBrona, ki je med drugim sposoben kvalitetno braniti vseh 5 položajev. Kobe je zaradi lastnega ega iz Lakersov izgnal najbolj dominantnega centra zadnjih 30 let, samo zato, da je lahko postal prvi zvezdnik ekipe - dokler bi tam bil Shaq, bi Kobe vedno bil v njegovi senci.

Kobe je sicer osvojil več prstanov od LeBrona, vendar v debatah o najboljših igralcih vseh časov štejeta le 2, saj je pri treh bil najboljši igralec Shaq. LeBron ima 4 MVP naslove in je zadnjih 10 sezon vedno med TOP3 v MVP glasovanju, Kobe ima le en MVP naslov, enkrat je bil za LeBronom in večino kariere se je gibal med 3-5 mestom v MVP glasovanju. Oba imata 2 Finals MVP naslova. Kobe skozi celotno kariero ni bil boljši niti od Tima Duncana.

Kobe je v debatah o najboljših igralcih vseh časov zelo precenjen.

bambam20 je izjavil:

Curry ob se bi nima niti enega frašiznega igralca.

Kdo pa sedaj piše neumnosti? Kaj pa trenutno najboljši SG Thompson? Kaj pa eden najbolj vsestranskih in eden najboljših obrambnih igralcev Draymond Green? Thompson in Green sta v tem trenutku boljša igralca kot Irving in Love, katere šteješ LeBronu. GSW pa imajo poleg tega na klopi še MVP prejšnjega finala Iguodalo, ki bi v kakšni slabši ekipi morda še vedno bil sposoben All-Star statistike in morebitnega izbora na All-Star tekmo, da ne pozabimo Harrison Barnesa, ki je pa All-Star potencial in bi v ekipi, kjer ne bi bil četrta opcija tudi lahko dosegal mnogo višji individualni nivo. GSW imajo fantastično ekipo, ki bi na vzhodu (če bi igrali namesto Clevelanda) tudi brez Curryja z lahkoto prišla v NBA finale. Če ne bi bilo Spursov, bi si to upal reči tudi za zahod.

Sedaj mi pa prosim povej, zakaj se motim in upam, da bo tvoj odgovor bolj kvaliteten od skrajno otročje reakcije na moj prejšnji zapis. Pričakujem kakšne argumente in ne fanboyevskih reakcij.

Kurzweil ::

Ups, sem prej gledal plače za 2014/15, evo takole je prav za 2016:

Dragić je 5. najbolj plačan play v ligi in 36. v ligi NBA izmed vseh igralec z $14,783,000 na sezono

Recimo nekaj igralcev, ki so slabše plačani od Dragića:



Torej, da jih naštejem samo nekaj (neglede na pozicijo)... Stephen Curry, John Wall, DeMarcus Cousins, Draymond Green, Reggie Jackson, Eric Bloedsoe, Brandon Knight, Tony Parker, Al Jefferson, Joakim Noah,... ko tole vidiš...

sheeshkar ::

Kurzweil je izjavil:

Kakor koli, če se vrnemo na Dragića, brez problema naštejem vsaj 15-20 boljših playev od njega. Zanimivo, ko sem prebiral plače PGjev, je Curry izmed playev šele na 13. mestu.

Neumnost. Dragić je v Miamiju žrtev Wadea in Bosha, ki sta prestara za hitro igro v kateri je Dragić eden izmed najboljših playev na planetu in prevplivna, da bi ekipa menjala stil igre (tudi Spoelstra je daleč od neke hude kvalitete, še manj pa avtoritete, ki bi bila sposobna preglasiti Wadea in Bosha), poleg tega pa Wade v zadnjih četrtinah na lastno pest prevzame žogo in Dragić je nažalost premajhna riba, da bi imel pri tem kaj besede (Wade je v Miamiju bog).

Ja, Dragić ni tako kvaliteten, da bi v počasnejšem ritmu pokazal kakšne druge kvalitete in se uspešno prilagodil na razmere - vendar to velja za veliko večino igralcev v NBAju. Poglejmo samo primer Ronda - nekoč med TOP5 playev v ligi, potem katastrofalen padec in sedaj, ko se dobro počuti v sistemu, ponovno vzpon in hvalnice. Daj Dragića v Golden State (če Curry ne obstaja) ali podobno ekipo s hitrim tempom in imamo ponovno pogovore o igranju na All-Star tekmi. Pri pogovorih o kvaliteti igralcev se nekateri preveč zanašate na golo statistiko.

Plače igralcev pa v NBAju zelo redko odražajo njihovo resnično vrednost in so vezane na zelo veliko dejavnikov ter omejitev. Dragić si je zaradi svoje starosti, vrhunskih predstav v ključnem obdobju ter pomanjkanju kvalitetnih playev med prostimi igralci uspel izboriti tako visoko plačo (ne pozabimo, da so mu podobno plačilo ponujale vsaj 3 ekipe, torej ne gre za neko noro odločitev Miamija). Niso mu pa te plače ponudili, ker bi menili, da je peti najboljši play v ligi.

Kurzweil ::

Sicer se strinjam, da sta Wade in Bosh ne samo štoperja igre, ampak tudi prevelika odžiralca sallary capa, glede na to, kaj dasta od sebe. Oba sta seveda stara, a bolj kot Wade, se stvar opazi, ko je igral Bosh, takrat je bil Miami v največjem nizu porazov, takoj kot je izginil iz ekipe, se je ekipa spet pobrala, predvsem pa moti njegova igra, ki bazira na tem, da kjer dobi žogo iz tam meče, ko pa ga rabiš pod košem pa ga ni. Sicer je Spoelstra super analitik, ampak tako kot si rekel, nič od avtoritete in povprečen trener.

Je pa treba vedet, da ni vsa krivda na Wadeu in Boshu, Miami ima nasplošno eno starejših v ligi in prav zato sem že prej omenil, da bodo morali iti v pomladitev in začeti graditi nov skelet franšize za naslednjih 10 let, ker edini, ki je mlad in kaže vsaj ščepec potenciala je samo Winslow.

Sicer pa Dragić ni nič majhna riba in Wade ni noben bog, še sami igralci so dejali, da naj meče več, pa si ne upa. Se takoj po njegovi igri vidi, tip nima samozavesti, nima jajc in nasplošno če ga boš pozorno gledal, da žogo čim prej od sebe iz panike, je tudi eden od igralcev v ligi, ki je kasiral največ blokad, kar je njegov problem že od časov, ko smo ga gledali v Sloveniji in to še pred Olimpijo. Namreč basketball IQ od Dragića je res nizek, oz. tip se brezglavo zaletava in nabija v raketo. V kolikor ekipa igra cono 2-3 in da se še slučajno kdo na njega fokusira, tip izpade smešno, pa bi si želel, da je drugače. Tip je samo soliden atlet (pa vseeno nič posebnega, dejansko je za njega cel dogodek če zabije, medtem ko igralci njegove višine v NBAju na alley-upe zabijajo), torej če sem še bolj konkreten, tip ima samo šprint. Njegova obramba je slaba, njegov med povprečen, njegov pregled nad igro pravtako, tipu rata samo, če se dovoli indijanska run and gun igra, ki pa jo je v playoffu precej manj, oz. se igra precej bolj resna obramba skoraj od vsake ekipe.

Še vedno je Dragič nekje 20. play v ligi NBA. Če se igra v ligi NBA prilagodi kateremu koli od večine igralcev v ligi in če dobiš priložnost za 30+ min na tekmo in lahko 15x vržeš na koš, na tak način bi se izkazalo tudi 1000 drugih igralcev in ne samo Dragić. Ko pa prideš do ekip, ki so ožji pretendenti za naslov, za ta nivo pa Dragić ni, kar je pokazal, tako v klubih prej, tako v reprezentanci, kot v NBA. Lahko je imet statistiko v Phoenixu, ko jetreba prevzeti odgovornost in narediti kakšen presežek, pa smo že tako pri njemu videli 100x in prav to se tudi dogaja v tej seriji v playoffu, kar se tega tiče, sta veliko bolj pametna, zrela in predvsem imata precej več jajc tako Udrih, kot Vujačić.

Nihče ni rekel, da plače igralcev odražajo njihovo resnično vrednost. O tem zakaj je imel takšno ceno je vsem jasno in sem pravtako že pred tabo napisal. Govorim o tem kaj se je od njega pričakovalo in kaj kaže, torej govorim o pričakovanjih in konec koncu njegovi realni kvaliteti. Glede na to, da je polovico Slovenca, bi si zelo želel da je drugače, če drugega ne se lahko vsaj tolažimo da imamo trenutno enega boljših EU playev čez lužo.

To kakšno je dal ponudbo Miami, pa sploh nisem omenil, tako da ne vem od kot to vlečeš, če pa si že ravno omenil pa ja. Riley je znan po tem, da vse dobi, neglede na ceno in tudi tokrat je bilo tako, že lep čas se šušlja, da se bo napel do konca za Duranta, če ne podaljša s Oklahomo, bomo videli. Kdorkoli bi ga vzel, bi ga preplačal, vsekakor pa je bil edini soliden play takrat in dolgoročno vseeno boljši od Chalmersa in podobnih.

Na kratko, tip je predvidljiv, zaletav, ima nizek basketball IQ in predvsem nima jajc.

Če je Miami pameten se znebi vseh, ki jim poteče pogodba, Wade naj gre v penzijo, Bosh pa nekam drugam, bilo kam... Če že koga obdržijo naj bo to Whiteside, čeprav tut slednji podobno preveč niha in je še bolj tup osebek, kdor gleda njega, ve o čem govorim.

sheeshkar ::

Kurzweil je izjavil:

Sicer pa Dragić ni nič majhna riba in Wade ni noben bog, še sami igralci so dejali, da naj meče več, pa si ne upa. Se takoj po njegovi igri vidi, tip nima samozavesti, nima jajc in nasplošno če ga boš pozorno gledal, da žogo čim prej od sebe iz panike, je tudi eden od igralcev v ligi, ki je kasiral največ blokad, kar je njegov problem že od časov, ko smo ga gledali v Sloveniji in to še pred Olimpijo. Namreč basketball IQ od Dragića je res nizek, oz. tip se brezglavo zaletava in nabija v raketo. V kolikor ekipa igra cono 2-3 in da se še slučajno kdo na njega fokusira, tip izpade smešno, pa bi si želel, da je drugače. Tip je samo soliden atlet (pa vseeno nič posebnega, dejansko je za njega cel dogodek če zabije, medtem ko igralci njegove višine v NBAju na alley-upe zabijajo), torej če sem še bolj konkreten, tip ima samo šprint. Njegova obramba je slaba, njegov med povprečen, njegov pregled nad igro pravtako, tipu rata samo, če se dovoli indijanska run and gun igra, ki pa jo je v playoffu precej manj, oz. se igra precej bolj resna obramba skoraj od vsake ekipe.

Dragić je proti Wadeu majhna riba in očitno res podcenjuješ zakulisne politike v NBA klubih, kjer imajo superzvezde ogromno moč (še posebej takšne, ki so celotno kariero v enem klubu in bili ključni igralci pri osvajanju naslovov - redka izjema so Spursi, vendar tam kraljuje eden najboljših trenerjev vseh časov). Če temu dodamo še šibkega trenerja, dobimo situacije, ko Wade celotno zadnjo četrtino carini žogo in se požvižga na izdelane akcije, ki so jih po možnosti precej uspešno izvajali v prvih treh četrtinah ali pa zahteve po številu izdelanih akcij na tekmo, ne glede na formo ali dejanske sposobnosti (Bosh in Wade - o teh zadevah se je pritoževal tudi Whiteside). Dragić je v Miamiju praktično novinec, ni marketinško zanimiv igralec, niti nima dovolj kvalitete, da bi pri teh zadevah imel kakršnokoli besedo.

Glede basketball IQja sploh ni res. Dragić v NBAju velja za playa z relativno visokim IQjem (moramo se zavedati, da v trenutni dobi prevladujejo playi, ki so najprej strelci in nato šele razigravajo ekipo, torej je trenutno velik manjko na področju basketball IQja med playi in Dragić v tem segmentu spada vsaj v zgornjo polovico starter playev). Ne pravim, da je ravno Magic ali Stockton, vendar v trenutni eri definitivno nima nizkega IQja. Glede cone - za razbijanje cone potrebuješ hitro kroženje žoge ter dobre strelce za 3, česar pa Miami nima, krivda pa definitivno ni samo na Dragiću (delno seveda, saj je del te ekipe in ne pravim, da je pri razbijanju conske obrambe neka kvaliteta, vendar izpostavljati enega igralca je malce smešno).

Njegova obramba ni slaba, je povsem solidna, še posebej za nekoga, ki je fizično pogosto slabši od nasprotnikov. Definitivno ga nihče ne izpostavlja zaradi slabe obrambe, ne bo pa sicer nikoli osvojil kakšnega priznanja na tem področju.

Met pa je trenutno slabši predvsem zaradi počasnega sistema igre. Dragič ima seveda določene omejitve in te se pokažejo v bolj počasnih sistemih. Daj ga v ekipo s hitrim tempom (pa to ne pomeni samo run&gun igra, temveč naprimer Spurs sistem z veliko kroženja žoge ter rotacije) in avtomatično se popravi procent meta, saj je v hitri ekipi med najbolj učinkovitimi igralci lige v prodorih (v Phoenixu je imel boljši odstotek v prodorih kot Harden in LeBron). Tudi met za 3 bi ob hitrejšem gibanju žoge bil boljši, saj Dragić ne zna samostojno izdelati kvalitetnega meta iz razdalje (pri čemer pa so konsistentni le res najboljši igralci). Strinjam pa se, da je trenutno del problema tudi samozavest.

Kurzweil je izjavil:

Še vedno je Dragič nekje 20. play v ligi NBA. Če se igra v ligi NBA prilagodi kateremu koli od večine igralcev v ligi in če dobiš priložnost za 30+ min na tekmo in lahko 15x vržeš na koš, na tak način bi se izkazalo tudi 1000 drugih igralcev in ne samo Dragić. Ko pa prideš do ekip, ki so ožji pretendenti za naslov, za ta nivo pa Dragić ni, kar je pokazal, tako v klubih prej, tako v reprezentanci, kot v NBA. Lahko je imet statistiko v Phoenixu, ko jetreba prevzeti odgovornost in narediti kakšen presežek, pa smo že tako pri njemu videli 100x in prav to se tudi dogaja v tej seriji v playoffu, kar se tega tiče, sta veliko bolj pametna, zrela in predvsem imata precej več jajc tako Udrih, kot Vujačić.

Ah, daj no daj, na podlagi česa pa ti sploh ocenjuješ "pamet, zrelost in jajca"? Glede na tale komentar bi rekel, da zelo subjektivno in povlečeno iz riti.

Lahko je imeti dobro statistiko, definitivno pa ni lahko postati Most Improved Player of the Year, dosegati 20 točk na tekmo ob 50% metu za 2 ter 40% metu za 3, hkrati biti med najbolj učinkovitimi igralci v prodorih in postati najbolj iskan igralec prestopnega roka - to lahko uspe 1000 drugim igralcem, ane? Kako točno pa je v reprezentanci pokazal, da nima jajc? Oprosti, ampak to je čista neumnost. Morda ste nekateri imeli previsoka pričakovanja in od njega pričakovali preveč, vendar od vseh nosilcev igre zadnjih 20ih let, je ravno Dragić najbolj konsistenten ter se v najpomembnejših trenutkih ne skriva. Žal pa ni Jordan ali Petrović, da bi v pomembnih trenutkih zadeval vse kar vrže in bil brez napak. Če pa to pomeni, da nima jajc, potem pa res nevem, kaj imajo v hlačah Lakovič, Nachbar, Smodiš, Nesterović itd. (da ne govorimo o Udrihu in Vujačiću, ki nimata niti dovolj jajc, da bi prišla v reprezentanco), ki so uspeli izgubljati proti takšnim velikanom evropske in svetovne košarke, kot so Izrael, Latvija, Kitajska in izgubljati praktično dobljene tekme, kot je bila Grčija 2007 itd.

Kurzweil je izjavil:

Na kratko, tip je predvidljiv, zaletav, ima nizek basketball IQ in predvsem nima jajc.

Mogoče, še vedno pa ga podcenjuješ, ali pa precenjuješ tiste, za katere meniš, da so boljši od njega. Pri debati o kvaliteti nekega igralca je potrebno upoštevati različne faktorje, statistika in trenutna forma definitivno ni dovolj. Poglej Ronda, nekdaj TOP5 play v ligi, nato se je izgubil v sistemu Dallasa in pri vseh strokovnjakih je Dragić veljal za boljšega, danes ga zagotovo postavljaš pred Dragića. Kako dober igralec je dejansko potem Rondo? To niso lahke debate in oznake "nima jajc" kažejo predvsem na pomanjkanje argumentov.

Kurzweil ::

Če bi odgovarjal na vse, bi res bil predolg roman. Bom kar se da na kratko. Ma kakšne zakulisne igre... te se lahko gre igralec, dokler je na nivoju, ne pa sedaj ko vleče še zadnje plače, predvsem pa je slednjo celo znižal, da je bilo dovolj za Dragića. Wade je tako igral od prve resne sezone dalje... glede tega, da sta blokada v igri Bosh in Wade, ne rabim tujih mnenj (pa sem jih tudi jaz slišal), ampak preprosto vsak, ki gleda Miami vidi to in še enkrat, nista kriva samo ta dva, večina ekipe je blizu penzije.

Gledam Dragića od Ilirije in predvsem od Slovana dalje in on NIKDAR ni veljal za pametnega igralca. V NBAju pa je tako, da ali so igralci pametnejši od njega, ali pa fizično 2x močnejši. In če bi pozorno bral, glede razbijanja cone govorim konkratno o njem in ja točno to kar ti ne razumeš sem povedal. Namreč, namesto da bi tip naredil kaj, ali razigraval ali metal, se tip v cono ZABIJE, kot bik v rdečo barvo, na trenutke izgleda, kot da je tumast, kar seveda tudi je, zato pa izmed vseh branilcev tudi pokasira skoraj največ blokad oz. ko se mu zapre prodor se tip milo rečeno pokaka, če zreši še 2x iz distance pa popolnoma zmrzne. Njegova organizacija igre pa sem poveda, je obupna. Tip takoj ko pride čez sredino poda, ko dobi naslednjič žogo, se je spet znebi v sekundi, kot da je vroč krompir in od tega seveda ni asistens, ker ne pripravi skoraj nobenega odprtega meta soigalcem, kar pa je seveda primarno naloga PGja in ne vem kdo drug bo potem organiziral, seveda nato vsak pač vrže. Torej PG ni, SG pa tudi ne, če ima met sila povprečen.

Sicer pa je jasno že od Dragićevega otroštva, da ima pubec rad hitro igro in da se v njej najbolje znajde in jaz bi ploščo malce obrnil in za razliko od tebe rekel, ne da ni ekipa njemu prilagojena, on se ne zna prilagoditi sistemi oz. je preveč average igralec, da bi se celotno ekipo podrejalo njemi, ko pa se mora podredit on in kaj narediti pa seveda povsem zmrzne. Nekaj je igrati za nek Phoenix neobremenjeno, drugo pa, ko so pričakovanja malce višja in se igra playoff.

Vsekakor pa je neumno tole kar si na koncu napisal, to da sem napisal, da nima jajc ni nobeno pomanjkanje argumentov, ampak sem lepo povedal zakaj gre. Tip ko je treba prevzemat odgovornist GA NI, če najdeš iz njegove kariere 3 pomembne tekme, kjer je on odločil tekmo, si res fenomen. Tipu se vidi že tekmo nepomemnih tekem kako daje žogo od sebe v prvi priložnosti, ki jo ima, ko ima odprte mete ne upa vržt, še ko se kakšen igralec postavi nad njega, tip pogleda v tla in naredi bogi otroški obraz, Goran na vseh segmentih zmrzne - VEDNO. Še enkrat samkrat nisem pri njemu videl, da je dvignil roko oz. dal signal, da se javi za met, ko se tekma lomi, še manj pa da bi tip imel jajca, da bi metal v zadnjič sekundah, po možnosti čez roke. Sem večkrat videl, da se je napad iztekel z žogo pri njemu v roki, če pa že, pa se je zabil in izpadel smešno. Ali če uporabim termin iz NBA, Dragić ni od clutch playerja niti "c". Tu se seveda vidijo še enkrat več jajca in samozavest.

Velikokrat tudi opažam, da mu Whiteside nazorno kaže, da mu naj poda na alley-up, saj Hassan zabije praktično vse, kar se poda blizu obroča, ampak odkar gledam Miami sem to videl mogoče 2x. Njegova inteligenca se vidi tudi v tem, ko gledam kako "postavlja" blok, igre pick and roll ali pick and pop, oz. to dejansko ne igra.

Sicer pa tisto sezono, ki si jo povdaril pri Phoenixu, ko je imel takšne procente, tista je bila resnično izjemna za njega, takšne ni imel prej in je ne bo imel nikdar več. Ampak še enkrat ti povdarjam, nekaj je igrati za ekipo, ki ima plane in pritiske po visokih mestih, drugo pa za nekega outsiderja, za katerega lahko igraš precej bolj mirno in spoščeno. Sicer pa mimogrede ti % tudi niso nek science fiction.

Sicer pa že ko gledaš Dragića, ko govori in kako se obnaša. Tip je ovčka med volkovi. Sicer se zna obnašat in je super dečko oz. se nekateri drugi igralci obnašajo kot, da bi bili dejansko retardirani, ampak imajo pa za razliko od njega jajca, samozavest in karakter, ki ga mora imet vsak vrhunski športnik. Ko pa vidiš Dragića pa ti je takoj jasno, da je super dečko, teamski igralec, se lahko podredi... tudi sicer ko govori, ne deluje ravno nek težek intelektualec, če sem iskren.

Ko že ravno omenjaš Lakoviča in podobne, to kar so naredili oni, Dragić ne bo nikdar, recimo



Ko pa Dragića prime v roko kakšen atletski PG, pa pogosto komaj spravi žogo čez polovico. Jaz ne vem, zakaj moram sploh vse to razlagat? Gledaš ti kaj sploh NBA? Gledaš ti Dragića? A resnično ne vidiš, kako pokakano igra? Če je že pol ekipa v izjavah povedalo, da naj že KONČNO več meče in gre takoj v met in prodor, a on še vedno nima jajc...

bambam20 ::

sheeshkar je izjavil:


Tudi če LeBron danes zaključi kariero, bo veljal za boljšega igralca od Kobeja.


bambam20 je izjavil:

Curry ob se bi nima niti enega frašiznega igralca.

Kdo pa sedaj piše neumnosti? Kaj pa trenutno najboljši SG Thompson? Kaj pa eden najbolj vsestranskih in eden najboljših obrambnih igralcev Draymond Green? Thompson in Green sta v tem trenutku boljša igralca kot Irving in Love, katere šteješ LeBronu.


To, da bo Lebron po zaključku kariere boljši pišete samo Leflop loverčki, ki se na košarko ne spoznate prav dovolj in jo spreljate kakšnih 10 let.

Očitno ti ni jasno kaj je Franšizni igralec. Maš Googla pa si preber.

To je spet na tvojem zelniku zrastlo, da je Thompson najboljši na poziciji SG-ja.

Dejstvo je, da ima Lebron ob se bi dva franšizna igralca, Curry pa nobenega.

sheeshkar ::

Kurzweil je izjavil:

...

Ok, jasno je, da ti gre Dragič očitno na živce in čutiš potrebo po pretiravanju. Malo zadihaj in preberi kaj pišeš o njemu. Če bi vse to držalo, kako je potem možno, da bi nek Pat Riley (TOP5 trener vseh časov, ki nekaj ve tudi o playih - Magic) vložil toliko denarja v zabitega, neatletskega neplaya s slabim šutom in slabo obrambo? Res, da je bila ponudba PG na trgu takrat slaba, vendar iz tako slabega igralca narediti enega najbolje plačanih igralcev, namesto počakati nekaj mesecev in izvesti kakšen boljši trade? Oprosti, ampak to niso Knicksi pred Jacksonom, to je Pat Riley, ki je že večkrat dokazal, da zna narediti dober trade.

Vsak igralec ima določene slabosti in seveda se strinjam, da Dragić ni superstar kvaliteta, torej ima več slabosti kot tisti res najboljši playi. Problem je v tem, da za "dokazovanje" svojega mnenja krepko pretiravaš in ga slikaš v nekaj, kar je vsakemu, ki ga redno spremlja, jasno, da trenutna forma ni odraz njegove dejanske kvalitete. Problem je tudi v tem, da pred njega postavljaš okoli 20 PGjev, za katere pa še vedno nisi napisal kateri so? Morda je problem v tem, da bom lahko za vsaj polovico teh igralcev pretiraval podobno kot ti in jih označeval za idiotske, nešuterje s slabo obrambo, ki so sposobni igrati samo v točno določenem sistemu? Ker to se ob pretiravanju lahko zapiše za večino playev v ligi, ki ne spadajo v elito. Konec koncev, daj Westbrooka v Spurse in v kolikor se ne bo podredil Popovichemu sistemu, bo izgledal kot največji debil na igrišču. Pod Popovichevim sistemov pa niti slučajno ne bi smel igrati svoje igre in njegova učinkovistost (ne pa tudi kvaliteta) bi se drastično zmanjšala. Redki igralci (še posebej pa to velja za playe in centre) so sposobni enako kvalitetno igrati v vseh sistemih. Dragić nažalost ni tak igralec, vendar to še zdaleč ne pomeni, da je tako slab, kot ga prikazuješ in da je pred njim po kvaliteti 20 ali več playev. Večina ljudi bi Ronda pred dvema letoma postavila daleč za Dragića, pa to ne pomeni, da je kar čez noč postal nekvaliteten igralec, temveč, da je igral v sistemu, ki mu ni odgovarjal.

Veliko govoriš o karakterju in jajcih. Ti morda Kawhi Leonard v intervjujih deluje kot nek supersamozavesten in inteligenten tip? Če bi ga sodil po intervjujih, bi rekel, da ne zna šteti do 5 in da bo ravnokar zajokal. Ampak, kaj je to sploh pomembno? Ja, trenutno Dragić na igrišču ni najbolj samozavesten, vendar ravno to se zgodi večini igralcev, ki igrajo v ekipah ali sistemih, kjer ne morejo pokazati svojih kvalitet. Če bi dejansko spremljal (predvsem pa razumel) košarko, bi se lahko spomnil na nešteto primerov, ko je nek igralec takoj po menjavi trenerja ali ekipe čudežno zacvetel in vse takratne slabosti so izginile. Če se pogovarjamo o kvaliteti nekega igralca, nikoli ne smemo soditi samo po zadnji sezoni, temveč upoštevati vse faktorje.

Imam občutek, da vsakič, ko gledaš Dragića, iščeš samo napake in slabosti ter jih sedaj s pretiravanjem izpostavljaš v debati. Če bi z enakimi kriteriji spremljal tudi tistih 20 playev, za katere praviš, da so zagotovo boljši (sicer nevem kateri so, ker raje pljuvaš po Dragiću, kot da bi podal edini odgovor, ki bi vsaj skušal podkrepiti tvoje izjave), bi o večini lahko zapisal zelo podobne stvari in morda bi šele potem bil sposoben neke prave analize. Tukaj pa deluješ kot nekdo, ki mu gre v nos uspeh (ter predvsem plača, ker jo konstatno izpostavljaš) nekega sodržavljana, verjetno tudi to, da ga večina ljudi visoko (morda nekateri previsoko) ceni in sedaj skušaš izstopati kot nek kvazistrokovnjak in nas "nepoučene" prepričati, da je Dragić v resnici slab igralec.

Tukaj je neko rangiranje playev pred začetkom zadnje sezone - http://www.sportsonearth.com/article/14... (tudi sam sicer menim, da je Dragić previsoko, tudi glede na prejšnja leta, vendar dajem kot primer, kako zelo ga cenijo tisti, ki ob omembi njegovega imena nimajo neracionalnih ter vedno bolj čustvenih reakcij)

The Heat will reshuffle its ecosystem to suit Dragic's game. That's the sign of a special player.

Nažalost se to ni zgodilo (glej zakulisno politiko Wadea in Bosha, katero rad ignoriraš) in Dragić tudi nažalost ni bil sposoben prilagoditi svoje igre, kar bo zagotovo škodilo njegovemu ugledu ter prihodnje leto bi na podobni lestvici gotovo padel nižje. Vendar, če se pogovarjamo o kvaliteti, je potrebno v ozir vzeti veliko več, kot slabo sezono v slabi ekipi s slabim sistemom igre.

Še en kratek članek, ki omeni nekaj zanimivih dejstev - http://heatzone.blog.palmbeachpost.com/...

Perhaps no lineup surrounds him with an ideal set of weapons like when he’s out there with buddy Luol Deng, rookies Josh Richardson and Justise Winslow and Hassan Whiteside. He and Whiteside didn’t always mesh, but Whiteside has superb speed and athleticism for a big man and their chemistry has improved substantially since the All-Star break.

Anyway, that was the third-most played group the Heat had this year at 190 minutes. Among lineups that played at least 100 minutes, it was third at plus-6.6 points per 100 possessions.

Oddly, that group hasn’t played one minute together in the first-round series against Charlotte.


Ekipa čudežno igra veliko bolje, ko v igri ni Wadea in Bosha. Le zakaj potem tega ne uporabijo v playoffu? Morda zaradi vpliva teh dveh igralcev in brezhrbteničnega Spoelstre? Ne mi reči, da trenerski štab ter analitiki Miamija nimajo teh podatkov, ker v NBAju so statistiko pripeljali do absurda in prav vsaka ekipa jo pozna veliko bolje, kot nekaj forumskih kekcev, kot sva ti in jaz.

bambam20 je izjavil:

To, da bo Lebron po zaključku kariere boljši pišete samo Leflop loverčki, ki se na košarko ne spoznate prav dovolj in jo spreljate kakšnih 10 let.

Kobeja imam jaz rajši kot LeBrona, ki mi gre vedno bolj na jetra, Kobe pa mi z izjemo nekaterih lastnosti, nikoli ni šel na živce. Še vedno pa LeBron je in bo veljal za boljšega igralca.

Tebi pa naj mami zamenja plenice, ker si očitno premlad za normalno debato in serješ po forumu. No, evo, pa sem se spustil na tvoj nivo. Hvala!

Zgodovina sprememb…

Ciklamen ::

Drugače ko vsi gledate pogodbe raznih Curryjev in ostalih playev v ligi - Dragič je podpisal lani z namenom da se drugo leto salary cap poveča. Vsi ostali playi so na "starih" pogodbah in po letošnji sezoni bodo njihove plače krepko večje od Dragičeve :)
- End of the Post ->

Kurzweil ::

@sheeskar,

Prav nič ne pretiravam, to se samo tebi zdi, ker ga boš za vsako ceno branil. Jaz pa pišem malce bolj objektivno. Namreč vsa moja kritika izvira iz želje, da bi Dragiću šlo dobro v ligi NBA, ampak me je milo rečeno razočaral. Sem napisal vse razloge, ti pa mi napiši, namesto da nakladaš, kdaj je Dragić rešil kakšno res pomembno tekmo, ali pokazal pogum in samozavest? Sem ti lepo vse napisal, pa tega niti omenil nisi, ker te tu zmanjka.

Pat Riley, je dokazal že veliko da, če pa bi ti malce odprl oči pa bi videel, da je tip iz franšize naredil veteransko ekipo in isti kretenizem, kot Cleveland, preden se je odločil, da gre v "champion mode" in pokupi vse kar je pametnega v ligi NBA, tudi za ceno da odžene vse kar je leta preko tradov, menjav in slabih rezultatov dobil preko drafta. Podobno velja tako za Cleveland, kot za Miami. Če to zanikaš nimaš pojma. Sicer pa kako genialno je sestavljena trenutna ekipa, pa boš moral razumet sam. nekako idealno je da imaš v rosterji na vsaki pozicji vsaj po 2 igralca in potem še kakšnega PG/SG combo igralca, SF/PF combo igralca in še enega PF/C combo igralca, no pa poglej ekipo in rotacijo Miami sedaj, pa naprej pametuj, kako mojster je. Pravtako ni problema, če ti nek Sprite krije presežen sallary cap oz. ti plačuje luxury tax, s polno ritjo je lahko srati pravijo in prav to je počel Pat Riley. Boš to zanikal? Tu kaj ni jasno?

In pa spet si po svoje napisal, nisem napisal 20, ampak od 15-20 playev in evo ti jih nekaj:

Stephen Curry
John Wall
Kyle Lowry
Mike Conley
Derrick Rose
Eric Bloedsoe
Jeff Teague
Reggie Jackson
Russell Westbrook
Chris Paul
Kyrie Irving
Kemba Walker
Rajon Rondo
Isaiah Thomas
Damian Lillard

Dragića pa bi dal ravno nekje ob bok postaranem Tony Parkerju, igralcu, ki ima kljub manjši minutaži zelo podobno statistiko Dragiću in sicer Dennisu Schroderu, ki pa je tudi sicer z IQjem na ravni Dragića, s tem da ima precej več samozavesti in širine v igri. Dejansko lahko mirno dam tu poleg C.J. McColluma, ki je bil podobno kot Dragić pred leti, letos igralec, ki je največ napredoval, isto je PG/SG combo, kot Dragić, s tem da je njegova statistika, vključno s podajami ista ali (toćkovno) neprimerljivo boljša, torej je SG a lahko igra (tudi če ga gledaš v igri) playa ravno toliko kot Dragić, s tem da zaradi dobrega in širokega izbora meta, nase povleče igralca in potem poda samemu igralcu, kar za Dragića še enkrat več ne velja. Potem imamo tu še enega podobnega igralca, ki je PG/SG combo in sicer Avery Bradleyja, Tudi Jeremy Lin ima podobno statistiko. Potem je tu še Deron Williams. Pa sem še gotovo koga pozabil.

Leonard deluje precej bolj moški, samozavesten in pokončen od Dragića. Še enkrat več si se proslavil, da primerjaš Dragića in Leonarda. Leonard je dejansko atletsko in fizično svetlobna leta pred Dragićem, prevsem pa ima praktično vse elemente igra bolje od Dragića in igra SF/PF ja. Da ne omenim, da Dragić komaj zabije enkrat v sezoni in se veseli, kot da bi bil malce.... Leonard pa ima za razliko od njega sposobnosti in predrznost, da "zabije posterja" če kogar hočeš in si dejansko to zaletavanje lahko privošči (da, je še bolj tup od Dragića). Leonard je hitrejši, bolj skočen, ima boljši met, igra zverinsko obrambo in si dejansko sam izbori žoge za kontre v veliko preimerih. Edino podaja ne ravno, kar sicer ni njegova naloga. In ja ima neprimerljivo več jajc, samozavesti in pravi karakter za zmagovanje. Se recimo spomniš njegovih iger pri zadnjem naslovi prvaka? Tip je prevzel vso odgovornost in v obrambi uničil, vsi dobro vemo koga.

Ker gledam Dragića še iz časa Slovana in Ilirije vem kakšne so njegove zmožnosti. Lepo sem ti napisal, ko ga prime nek atlet, in ko se zapre njegov prodor, Dragić izpade patetično, pa neglede na to ali se ekipa prilagodi njegovi igri ali ne.

Vidim, da zelo rad mečeš ven tisto eno sezono pri Phoenixu, ki je bila ena in edina, tega nikdar prej ni dosegel in nikdar več ne bo, pa če se cela liga prilagodi njemu. Tebi pa se vidi, da za vsako ceno nabijaš svoje, da dejansko res nimaš prav veliko pojma o basketu, predvsem pa ga nikdar nisi igral, da bi res razumel, kaj je to igratu za neke kikiriki Phoenix in kaj za klub, ki ima cilje in pritiske, kjer takšni malinovci pogorijo ponavadi. Pa me sploh ne zanima, kako si ti to interpretiraš. Poglej njegov obraz in izgubljeno igro, ko se pomembne tekme lomijo, PROSIM pokaži mi kakšno tekmo, kjer je Dragić bil odločilen faktor in to takšno, ki je zares nekaj štela. To pa si seveda ignoriral, kar pač to ne obstaja. In kaj misliš da je razlog ? :))

Ti preveč teoretiziraš in prebiraš neke obskurne članke, ki jih je na netu miljon in prav toliko različic teh lestvic.

In pojma nimam zakaj še vedno ven mečeš tega Bosha in Wadea?! s tem se strinjava midva in vsak, ki mi je vsaj malce jasno kaj se dogaja. Še enkrat pa bom napisal, da nista kriva pa samo ona dva (pa sta res veliko), sta pa izpostavljena, ker sta zelo plačana, isto kot Dragić in nihče od njih ni na nivoju, ki bi ga Miami rad in ga pričakuje. Sicer pa ne vem zakaj bi se morala Bosh in Wade prilagajat Dragiću, ki je eden zadnjih prišlekov. Dragić bi se moral prilagodit njima in tu se vidi, da se ne more in ne zna, ker je njegova igra eno dimenzionalna, torej če se igra idealno in točno to kar bi on igral, še gre, drugače pač ne gre. Ne rečem, da je slab, je pa zaradi tega povprečen in med 15-20. mestom izmed vseh PGjev in PG/SG combo igralci v ligi, pa sem gotovo koga zgrešil. Sicer pa Dragić je dobro vedel, kam gre, pa so verjetno na prvem mestu prevagale številke oz. ponudba. Glede na njegovo boježljivost tudi dvomim, da sploh komu kaj omeni, verjetno je tudi na treningih tiho in pohleven, če bi si resnično želel, bi se dalo kakšno akcijo uigrat. Sicer pa ne moreš igrati "Dragićeve igre", ker slednja potrebuje veliko rotacije, da lahko drži tempo, Miami pa je prejšnjo tekmo recimo igral z 9 igralci, ker je tvoj tako opevani Riley tako dobro sestavil ekipo, tudi če bi bili vsi zdravi, so to sami veterani. Torej po eni strani hvališ Rileyja, po drugi strani pa se verjetno še sam ne zavedaš, da ga kritiziraš, ker ekipa ne sede Dragiću. Pa sem o vsem tem že prej dovolj napisal.

Sem ti pa lepo napisal, da tip svoje igre tudi ne more razvijat, pa četudi se mu prilagodiš. Ko ga prime nekdo atletsko sposoben Dragić prdne, ker je seveda to njegova edina vrlina, poleg prodora, ki pa sem pravtako prej opisal, da ga na more razvit, če se fokusiraš nanj in izpade smešno, no že pri prenosu žoge so težave. Kot rečeno tip poda iz prve ko pride prek polovice. Ni sposoben 2x na tekmo izpeljat kakšen pošten screen play, podat za alley-up... ostalo pa sem tako že prej omenil, tudi klasičnega pick and rolla in pick and popa fant ne razume, drugega razloga jaz ne vidim zakaj ne igra tako.

Pa bo to dovolj, sedaj pričakujem, da boš za vsako ceno in na vsak način iskal svoje načine in razloge, da mi negiraš in kontriraš. Mislim, pa da je tole najboljši napovednik za današnjo tekmo met Charlottom in Miamijem, kjer bo imela ekipa Charlotta že 1. zaključno žogico za napredovanje - točno to je tekma, ko se bo šlo za biti ali ne biti in tu bomo spet videli, koliko ima jajc Goran Dragić, kar sem ti že 5x argumentiral, samo ti mi še nisi pokazal kakšnega dokaza, ki bi kazal, da jih tip dejansko ima in da je odločil kakšno res pomembno tekmo, no že to bi bilo dovolj da se tip ne bi skrival za igralci, ko pridejo težki trenutki, no če pa že tu pa tam pride v teh trenutkih do žoge, pa se brezglavo zaleti, ne gre vse na silo in z glavo skozi zid. Isto velja za tvoje kvazi poznavanje košarke. Današnja tekma bo najboljši odgovor, dejansko bo to tudi za Dragiča ena najbolj pomembnih tekem v karieri.

sheeshkar ::

Kurzweil je izjavil:

Prav nič ne pretiravam, to se samo tebi zdi, ker ga boš za vsako ceno branil. Jaz pa pišem malce bolj objektivno.

:))

Mislim, da potrebuješ slovar, ker očitno ne razumeš besede objektivno (niti pretiravanje):

Kurzweil je izjavil:

Oba skupaj nista za enega res poštenega playa. Dragiću se vidi, da je posran

Se takoj po njegovi igri vidi, tip nima samozavesti, nima jajc

Namreč basketball IQ od Dragića je res nizek, oz. tip se brezglavo zaletava in nabija v raketo. V kolikor ekipa igra cono 2-3 in da se še slučajno kdo na njega fokusira, tip izpade smešno ...

tip ima samo šprint...

veliko bolj pametna, zrela in predvsem imata precej več jajc tako Udrih, kot Vujačić.

Na kratko, tip je predvidljiv, zaletav, ima nizek basketball IQ in predvsem nima jajc.

na trenutke izgleda, kot da je tumast, kar seveda tudi je, ... ko se mu zapre prodor se tip milo rečeno pokaka,

še ko se kakšen igralec postavi nad njega, tip pogleda v tla in naredi bogi otroški obraz, Goran na vseh segmentih zmrzne - VEDNO.

Sicer pa že ko gledaš Dragića, ko govori in kako se obnaša. Tip je ovčka med volkovi...

Ko pa Dragića prime v roko kakšen atletski PG, pa pogosto komaj spravi žogo čez polovico. Jaz ne vem, zakaj moram sploh vse to razlagat? Gledaš ti kaj sploh NBA? Gledaš ti Dragića? A resnično ne vidiš, kako pokakano igra?

Uf, objektivnost kar skače iz ekrana! :))

Kurzweil je izjavil:

Sem napisal vse razloge, ti pa mi napiši, namesto da nakladaš, kdaj je Dragić rešil kakšno res pomembno tekmo, ali pokazal pogum in samozavest? Sem ti lepo vse napisal, pa tega niti omenil nisi, ker te tu zmanjka.

Jaz nikjer nisem trdil, da je Dragić nek hud clutch igralec. Vendar to še ne pomeni, da v ključnih momentih zmrzne ali se "pokaka", glede na to, da so ti bolj ljubi takšni izrazi, ki jih ponavadi uporabljajo razvajeni najstniki, ko jim zmanjka argumentov. Ti si tisti, ki je podal trditev, da VEDNO zmrzne, torej moraš za svoje trditve priskrbeti kakšne dokaze, po možnosti kakšen scout report ali kaj podobnega in ne samo opažanja zafrustriranega internetnega bojevnika.

Če pa že dajemo en samcat primer, ki naj bi dokazal naše argumente, kot si to storil z Lakovičem, pa verjetno to lahko storim tudi jaz:


Kurzweil je izjavil:

Pat Riley, je dokazal že veliko da, če pa bi ti malce odprl oči pa bi videel, da je tip iz franšize naredil veteransko ekipo in isti kretenizem, kot Cleveland, preden se je odločil, da gre v "champion mode" in pokupi vse kar je pametnega v ligi NBA, tudi za ceno da odžene vse kar je leta preko tradov, menjav in slabih rezultatov dobil preko drafta. Podobno velja tako za Cleveland, kot za Miami. Če to zanikaš nimaš pojma. Sicer pa kako genialno je sestavljena trenutna ekipa, pa boš moral razumet sam. nekako idealno je da imaš v rosterji na vsaki pozicji vsaj po 2 igralca in potem še kakšnega PG/SG combo igralca, SF/PF combo igralca in še enega PF/C combo igralca, no pa poglej ekipo in rotacijo Miami sedaj, pa naprej pametuj, kako mojster je. Pravtako ni problema, če ti nek Sprite krije presežen sallary cap oz. ti plačuje luxury tax, s polno ritjo je lahko srati pravijo in prav to je počel Pat Riley. Boš to zanikal? Tu kaj ni jasno?

Jasno je postalo samo to, da si funkcionalno nepismen ali pa sploh ne prebereš mojih prispevkov. Nikjer nisem dejal, da je Riley naredil v Miamiju odlično ekipo, v bistvu je vsakemu, ki zna brati jasno, kaj si menim o njegovi trenutni ekipi. Dejal sem, da je v preteklosti že dokazal, da ima nos za dobre igralce, da je eden najboljših trenerjev vseh časov in torej ve, kako izgleda dober play in da za Dragića ne bi reskiral toliko denarja, če bi menil, da gre za "pokakanega neumnega igralca, ki ne zna niti žoge spravit čez polovico ter nima obrambe niti šuta". Pogovarjamo se o kvaliteti Dragića, to kvaliteto je prepoznala ena največjih trenerskih legend v zgodovini košarke in investirala precejšen denar, ker je bila pripravljena tvegati, da ga pripelje v svojo sredino, čeprav v tistem trenutku to še zdaleč ni bilo nujno potrebno. Povsem lahko se zgodi, da se bo to na koncu izkazalo za napačno potezo tako Rileya, kot Dragića, vendar to še zdaleč ne pomeni, da je Dragić "pokakan idiot, ki zna komaj prečkati polovico, ter se samo zaletava pod koš". Ali ti res ni jasno, kakšno pretiravanje so tvoje "objektivne (:))) analize"?

Kurzweil je izjavil:

In pa spet si po svoje napisal, nisem napisal 20, ampak od 15-20 playev in evo ti jih nekaj:

Stephen Curry
John Wall
Kyle Lowry
Mike Conley
Derrick Rose
Eric Bloedsoe
Jeff Teague
Reggie Jackson
Russell Westbrook
Chris Paul
Kyrie Irving
Kemba Walker
Rajon Rondo
Isaiah Thomas
Damian Lillard

Dragića pa bi dal ravno nekje ob bok postaranem Tony Parkerju, igralcu, ki ima kljub manjši minutaži zelo podobno statistiko Dragiću in sicer Dennisu Schroderu, ki pa je tudi sicer z IQjem na ravni Dragića, s tem da ima precej več samozavesti in širine v igri. Dejansko lahko mirno dam tu poleg C.J. McColluma, ki je bil podobno kot Dragić pred leti, letos igralec, ki je največ napredoval, isto je PG/SG combo, kot Dragić, s tem da je njegova statistika, vključno s podajami ista ali (toćkovno) neprimerljivo boljša, torej je SG a lahko igra (tudi če ga gledaš v igri) playa ravno toliko kot Dragić, s tem da zaradi dobrega in širokega izbora meta, nase povleče igralca in potem poda samemu igralcu, kar za Dragića še enkrat več ne velja. Potem imamo tu še enega podobnega igralca, ki je PG/SG combo in sicer Avery Bradleyja, Tudi Jeremy Lin ima podobno statistiko. Potem je tu še Deron Williams. Pa sem še gotovo koga pozabil.

Seveda, kar vsi od teh igralcev so z lahkoto boljši, ane? Vsi so clutch, vsi imajo višji basketball IQ, vsi so boljši v obrambi, vsi imajo več karizme, vsi znajo razbijati consko obrambo, vsi imajo boljši šut itd., ane? Boš za te trditve podal kakšne konkretne analize, ali ti moramo kar verjeti na besedo?

Kurzweil je izjavil:

Leonard deluje precej bolj moški, samozavesten in pokončen od Dragića. Še enkrat več si se proslavil, da primerjaš Dragića in Leonarda. Leonard je dejansko atletsko in fizično svetlobna leta pred Dragićem, prevsem pa ima praktično vse elemente igra bolje od Dragića in igra SF/PF ja. Da ne omenim, da Dragić komaj zabije enkrat v sezoni in se veseli, kot da bi bil malce.... Leonard pa ima za razliko od njega sposobnosti in predrznost, da "zabije posterja" če kogar hočeš in si dejansko to zaletavanje lahko privošči (da, je še bolj tup od Dragića). Leonard je hitrejši, bolj skočen, ima boljši met, igra zverinsko obrambo in si dejansko sam izbori žoge za kontre v veliko preimerih. Edino podaja ne ravno, kar sicer ni njegova naloga. In ja ima neprimerljivo več jajc, samozavesti in pravi karakter za zmagovanje. Se recimo spomniš njegovih iger pri zadnjem naslovi prvaka? Tip je prevzel vso odgovornost in v obrambi uničil, vsi dobro vemo koga.

Še enkrat več si samo dokazal, da ne znaš brati. Nikjer nisem primerjal Dragića in Leonarda na igrišču, kjer je Leonard brez kančka dvoma mnogo boljši igralec v skoraj vseh pogledih. Komentiral sem samo tvoje idiotske trditve, kjer si ocenjeval osebnost Dragića na podlagi nastopov v medijih, kjer pa Leonard pogosto deluje izjemno zadržano (s čimer jaz nimam niti najmanjšega problema, želel sem samo pokazati idiotizem tvojega sklepanja). Ravno takšno izpostavljanje ter odkrito norčevanje iz nekih povsem subjektivnih karakteristik pri Dragiću je tisto, kar te izdaja kot povsem neobjektivnega sogovornika. Koga, razen tistih, ki čutijo potrebo po zaničevanju, sploh briga, kakšen vtis človek daje med intervjuji in to uporabi kot "argument", da je nek igralec zaradi tega slabši, kot si to predstavljamo drugi?

Kurzweil je izjavil:

Tebi pa se vidi, da za vsako ceno nabijaš svoje, da dejansko res nimaš prav veliko pojma o basketu, predvsem pa ga nikdar nisi igral, da bi res razumel, kaj je to igratu za neke kikiriki Phoenix in kaj za klub, ki ima cilje in pritiske, kjer takšni malinovci pogorijo ponavadi.

Oprosti, ampak ali se midva poznava? Kako veš, da nisem nikoli igral basketa? In ti seveda veš kako je igrati na vrhunskem nivoju? Jaz pri tebi vidim samo neka subjektivna opažanja (in skrajno otročja pretiravanja), za katera potem misliš, da veljajo kot nek dokaz. Daješ veliko trditev, ki so samo nepodprta mnenja in ocenjuješ znanje sogovornikov, katerih sploh ne poznaš.

Kurzweil je izjavil:

Ti preveč teoretiziraš in prebiraš neke obskurne članke, ki jih je na netu miljon in prav toliko različic teh lestvic.

Ok, bom naslednjič tebe poklical, da mi poveš, kako moram misliti. Kako si drznem brati analize, ki trdijo drugače kot nek aroganten internetni bojevnik!

Kurzweil je izjavil:

Sem ti pa lepo napisal, da tip svoje igre tudi ne more razvijat, pa četudi se mu prilagodiš. Ko ga prime nekdo atletsko sposoben Dragić prdne, ker je seveda to njegova edina vrlina, poleg prodora, ki pa sem pravtako prej opisal, da ga na more razvit, če se fokusiraš nanj in izpade smešno, no že pri prenosu žoge so težave. Kot rečeno tip poda iz prve ko pride prek polovice. Ni sposoben 2x na tekmo izpeljat kakšen pošten screen play, podat za alley-up... ostalo pa sem tako že prej omenil, tudi klasičnega pick and rolla in pick and popa fant ne razume, drugega razloga jaz ne vidim zakaj ne igra tako.

A ti resno ni jasno, da so takšne izjave zelo daleč od neke konkretne objektivne analize? Dal si neko trditev, jaz sem te izzval, da jo podkrepiš in sedaj si povsem zaplaval, Dragića pa opisuješ kot neko neumno opico, ki zna samo hitro teči. Malo si preberi, kaj si v svojih komentarjiv pisal - Dragić torej po tvojem mnenju ne zna normalno prečkati sredino, ne zna razigravati soigralcev, ne zna igrati obrambe, je zaletav in pod obročem dobiva banane, nima šuta, nima samozavesti, v ključnih momentih zmrzne, ne zna igrati pick and rolla, ne zna igrati pick and popa, ne zna podati za alley-up, je fizično šibak, itd. A hkrati po tvoje vseeno spada nekje tik za TOP20 playi na svetu? Pat Riley mu je kljub vsemu temu dal eno najboljših pogodb v NBAju? Tak nesposobnež je dobil nagrado za najbolj izboljšanega igralca (BTW, kako nesposoben je potem bil šele preden se je izboljšal)? Resnično ne razumeš nelogičnosti tvojih izjav? Očitno si nesposoben normalne debate, zato bolje, da zaključiva.

sheeshkar ::

Za tiste, ki vas dejansko zanimajo kvalitete Dragića in želite prebrati kaj resnično objektivnega:

Tukaj je en članek iz leta 2012, ko se je pričel njegov vzpon iz rezerve v prvo izbiro - http://www.brightsideofthesun.com/2012/...

Tukaj pa en članek iz leta 2014, ko je bil na robu All-Star statusa - http://www.nba.com/suns/news/how-goran-...

Čisto na kratko, Dragić je že od nekdaj agresiven igralec, odličen v protinapadih, hitri tranziciji ter prodorih. Že od nekdaj je dober v podajanju, pick and rollu in v obrambi, kar pa je vsako sezono še malce izboljšal do današnjega vsaj nadpovprečnega nivoja (verjetno pa dosti boljši v teh prvinah ne bo več postal). Zelo pa je izboljšal met iz polrazdalje ter razdalje. Velja za branilca, ki je vsaj soliden v vseh prvinah igre, nima očitnih slabosti in igra veliko bolje, ko se v ekipi ali sistemu dobro počuti (to za playe, ki ne spadajo med superzvezde ni prav nič nenavadnega, konec koncev jih ravno to ločuje od superzvezd). To ne pomeni, da je popoln ali da spada med absolutno elito, niti ne pomeni, da letos igra neko fantastično košarko (ker letos je definitivno razočaral, vendar tudi tu ne tako zelo, kot bi nas nekateri radi prepričali, oziroma je faktorjev za slabe predstave Dragića in Miamija veliko več in so veliko bolj kompleksne kot njegova resnična kvaliteta). Pomeni pa, da nekateri nimajo pojma kaj je to objektivna analiza in v debatah o kvaliteti Dragića močno pretiravajo. Pomeni tudi, da se kvalitete nekega igralca ne da ocenjevati le na podlagi slabše sezone (glej tudi najbolj aktualen primer Rajon Ronda) ali pa samo na podlagi domnevnih slabosti tega igralca.

Kurzweil ::

Jaz ti več kot razložit ne morem. Škoda časa, ampak če bi iskreno napisal, koliko imaš ti pojma o basketu in kakšne nebuloze pišeš, bi bil žaljiv. Ti si prvi v vsej zgodovini slo-techa s katerim ne morem imeti normalne debate - PRVI. Glede na to, da se tule nihče ne strinja s tabo in da že ratuješ žaljiv, si pokazal tvoj nivo in zrelost. Poleg vsega kontriraš praktično skoraj vsemu, kar je kdor koli tu napisal, kar jasno priča o tem, da imaše resne težave. S sodelavci smo pred koncev službe v čakanju na konec delovnega tedna brali tole tvoje nesmiselno pisanje in lahko ti zagotovim, da smo se prav vsi smejali, tem kozlarijam, ki jih ti pišeš. S tabo ne bom več sploh debatiral, ker ti milo rečeno ni jasno nič in nabijaš svoj prav, pa če je treba kontriraš vsemu, samo da imaš prav - nivo "MOJ PESKOVNIK". Samo to bom še enkrat ponovil, bodo danes videli Dragića, kaj bo naredil na odločilni tekmi.

Z zadnjim postom, pa resnično odkrivaš toplo vodo. Koga zanima basket, mu je to jasno že leta, ti pa vidim da prebiraš to zadnjih nekaj dni in se ti zdi, da dejansko nekaj veš.

sheeshkar ::

Kurzweil je izjavil:

Jaz ti več kot razložit ne morem.

Hja, lahko bi svoje izjave podkrepil s kakšnim virom. Tako pa od mene zahtevaš, da ti verjamem na besedo, ker si se samooklical za poznavalca, mene pa označuješ za bebca, ki nima pojma o košarki in je nikoli ni igral, čeprav se sploh ne poznava. Le kdo je tu otročji?

Kurzweil je izjavil:

S sodelavci smo pred koncev službe v čakanju na konec delovnega tedna brali tole tvoje nesmiselno pisanje in lahko ti zagotovim, da smo se prav vsi smejali, tem kozlarijam, ki jih ti pišeš.

Morda so pomotoma brali tvoje prispevke? Sicer pa, jaz sem tvoje pisanje pokazal mojemu košarkarskemu trenerju in soigralcem, tako smo se smejali, da nam niti trebušnjakov ni bilo potrebno delati na koncu treninga.

Kurzweil je izjavil:

Samo to bom še enkrat ponovil, bodo danes videli Dragića, kaj bo naredil na odločilni tekmi.

Ja, ker ena tekma nam bo o njegovi kvaliteti povedala vse. Kdo je sedaj kreten, ki nima pojma o košarki?

Kurzweil je izjavil:

Z zadnjim postom, pa resnično odkrivaš toplo vodo. Koga zanima basket, mu je to jasno že leta, ti pa vidim da prebiraš to zadnjih nekaj dni in se ti zdi, da dejansko nekaj veš.

Očitno tebi, ker si ti tisti, ki že cel čas trdi, da Dragić med drugim ne zna podajati, ne zna igrati pick and rolla, ne zna igrati obrambe, nima šuta, se zaletava in da je njegova edina kvaliteta hitrost. Si kdaj prebral kozlarije, ki jih pišeš v tej temi? Preberi si jih in jih nato primerjaj z analizami, ki sem jih prilepil - ali si pretiraval, kar ti že cel čas skušam dopovedati, ali pa v resnici nimaš pojma o košarki in ravno tebi te stvari niso "jasne že leta". Mi lahko razložiš, kako gredo skupaj tvoje "analize" s temi analizami, ki sem jih prilepil jaz?

kitajc ::

Vidim, da sta se zelo razpisala o Dragiču. Res me zanima, kako bi se Goran trenutno znašel v Evroligi. V Evropi je nazadnje igral v Španiji, kjer ni bil prav dober, potem je odšel v NBA, kjer so ga proglasili za najslabšega branilca lige, kasneje pa je zelo napredoval. Ali bi on trenutno lahko igral prvega organizatorja igre največjih evropskih klubov (Real, Barcelona, CSKA, Olympiacos...)? Ne mislim v smislu, da bi prišel v CSKA in bi odšel Teodošič na klop. Bolj me zanima, če bi lahko igral na takem nivoju v prvi peterki in bil dodana vrednost, ne pa šibka točka? Npr. pri Panathinaikosu Diamantidis počasi zaklučuje kariero - bi lahko prišel Goran in ga nadomestil?

Durant resno namerava oditi iz Oklahome, če ne pridejo v finale, ali bi si le rad izpogajal boljšo plačo oz. boljše soigralce?

sheeshkar ::

kitajc je izjavil:

Vidim, da sta se zelo razpisala o Dragiču. Res me zanima, kako bi se Goran trenutno znašel v Evroligi. V Evropi je nazadnje igral v Španiji, kjer ni bil prav dober, potem je odšel v NBA, kjer so ga proglasili za najslabšega branilca lige, kasneje pa je zelo napredoval. Ali bi on trenutno lahko igral prvega organizatorja igre največjih evropskih klubov (Real, Barcelona, CSKA, Olympiacos...)? Ne mislim v smislu, da bi prišel v CSKA in bi odšel Teodošič na klop. Bolj me zanima, če bi lahko igral na takem nivoju v prvi peterki in bil dodana vrednost, ne pa šibka točka? Npr. pri Panathinaikosu Diamantidis počasi zaklučuje kariero - bi lahko prišel Goran in ga nadomestil?

Bil bi med najboljšimi igralci Evrolige. Če bi igral pod Obradovićem, bi bil MVP.

bambam20 ::

sheeshkar je izjavil:

Še vedno pa LeBron je in bo veljal za boljšega igralca.


Trololo. NBA košarko verjetno spremljaš mogoče 6-7 let. Verjetno še manj. Pameten pa tako, kot, da jo spremljaš najmanj 30 let. Tvojih romanov ne mislim brat, ker se vidi, da na košarko gledaš subjektivno in rad trolaš.

bambam20 ::

kitajc je izjavil:


Durant resno namerava oditi iz Oklahome, če ne pridejo v finale, ali bi si le rad izpogajal boljšo plačo oz. boljše soigralce?



kdo bi vedel. Nisem popolnoma prepričan koliko je Durant v resnici inteligenten tip. Lahko, da bo ostal v OKC-ju, kar pomeni, da prstana ne bo videl. največja verjetnost, da zapusti OKC in gre drugam. Samo kam. Če misli ostata na zahodu prstana ne bo videl.

Torej mu ostane zgolj VZHOD, kjer pa spet kakšne hude izbiri nima. Mogoče Raptorsi ampak dvomim, da bo šel v KAnado lol... Boston je pokazal, da jim manjka še kaj drugega kot Durant.. Trop modelov, ki imajo lesene rokice,, Miami je trop ostarelih veteranov, ki igrajo izjemno počasi...

sheeshkar ::

bambam20 je izjavil:

Trololo. NBA košarko verjetno spremljaš mogoče 6-7 let. Verjetno še manj. Pameten pa tako, kot, da jo spremljaš najmanj 30 let. Tvojih romanov ne mislim brat, ker se vidi, da na košarko gledaš subjektivno in rad trolaš.

Ne razumem, zakaj se nekateri v debatah toliko ukvarjajo z diskreditacijami sogovornikov, ki jih v resnici sploh ne poznajo, namesto, da bi zagovarjali svoje trditve (po možnosti s kakšnim virom, ker virov v tej temi zelo primanjkuje in beremo samo skrajno subjektivne poglede, potegnjene iz riti).

Pa poglejmo nekaj statistike, ki minimizira vpliv igralnega položaja ter ere, v kateri je igral (ne pravim, da lahko samo na podlagi teh podatkov ocenimo kateri igralec je boljši, še posebej, če sta v teh primerjavah zelo izenačena, vendar ti podatki nam dajo zelo dobro podlago za nadaljno debato):

1. PER (Player efficiency rating):
Kobe - 22.9
LeBron - 27.7

2. TS% (True shooting percentage):
Kobe - .550
LeBron - .581

3. WS/48 (Win shares per 48 minutes)
Kobe - .170
LeBron - .240

4. BPM (Box Plus/Minus)
Kobe - 3.9
LeBron - 9.2

5. VORP (Value over replacement player)
Kobe - 72.1
LeBron - 108.6

LeBron je poleg višjega povprečnega mesta na lestvici MVP glasovanj o čemer sem že pisal, veliko boljši tudi na podlagi različnih naprednih statistik, ki upoštevajo ogromno različnih podatkov in so večinoma relativno dobro prilagojeni za negiranje vplivov različnih položajev ter ere v kateri je igralec nastopal (še posebej, če pogledamo več različnih verzij naprednih statistik, zato sem jih tukaj izpostavil 5, ki se najpogosteje uporabljajo v kvalitetnih debatah o najboljših igralcih vseh časov - te statistike se uporabljajo ravno zaradi težavnosti primerjanja igralcev iz različnih obdobij, zato so neštetokrat boljše, kot če samo primerjamo povprečje točk na tekmo in ostale statistike, ki so izven primernega konteksta lahko povsem nepomembne). Zavedati se je potrebno, da bodo LeBronove številke do konca kariere najverjetneje malce upadle, vendar če upoštevamo, da je LeBronovih 10 najboljših sezon boljših od Kobejevih 10ih najboljših sezon in LeBronove "nadnaravne" atletske sposobnosti, lahko povsem realistično sklepamo, da bo tudi po koncu kariere LeBron statistično prekašal Kobeja na praktično vseh področjih.

V linkih so razložene metodologije ter pozitivni in negativni aspekti, ki jih moramo upoštevati pri uporabi teh številk. Sedaj mi pa naj prosim nekdo razloži, zakaj je Kobe boljši od LeBrona, ker me resnično zanima (in še enkrat ponavljam, Kobe je meni osebno bil bolj všeč in sem ga gledal raje kot LeBrona - že v rookie sezoni je kljub veliki nezrelosti pokazal nekaj fantastičnih potez in talenta zaradi katerih sem potem vedno rad pogledal tekme Lakersov, vendar nažalost ni boljši od njega).

Zgodovina sprememb…

kitajc ::

Halftime report:

STARTERS MIN FG 3PT FT OREB DREB REB AST STL BLK TO PF +/- PTS
G. Dragic PG 20 7-12 2-4 1-2 0 6 6 2 0 0 1 0 +12 17

;) taglavn...

bambam20 ::

sheeshkar je izjavil:

vendar nažalost ni boljši od njega).



Seveda je. Lebron je choker in v odločilnih trenutkih žogo podaja od sebe kot vroč krompir. Če bi lebron igral v zahodni konferenci ne bi nikoli videl finala in sploh kakšnega prstana.

A, ja.

Kobe 5-2

Leflop 2-4 , letos bo 5 izgubljeno finale. Tip obvlada.

sheeshkar ::

bambam20 je izjavil:

sheeshkar je izjavil:

vendar nažalost ni boljši od njega).



Seveda je. Lebron je choker in v odločilnih trenutkih žogo podaja od sebe kot vroč krompir. Če bi lebron igral v zahodni konferenci ne bi nikoli videl finala in sploh kakšnega prstana.

A, ja.

Kobe 5-2

Leflop 2-4 , letos bo 5 izgubljeno finale. Tip obvlada.

Po tej fantastični logiki sledi naslednji zaključek:

Robert Horry 7-0
Kobe Bryant 5-2

Robert Horry je boljši od Kobe Bryanta.

Ker pa predvidevam, da imaš premajhen IQ, da bi dojel, kaj želim povedati - v primerjavah dveh igralcev (še posebej v ekipnih športih) samo število prstanov še zdaleč ni dovolj velik argument, da bi samo na podlagi tega lahko sklepali, da je nek igralec boljši. To še posebej velja v primeru Kobe-LeBron, kjer je Kobe 3 prstane in 4 finala videl kot pomočnik dejanski prvi zvezdi in enemu izmed najbolj dominantnih igralcev vseh časov (ki je BTW tudi boljši igralec od Kobeja), Shaquille O'Nealu.

Kar se tiče otročjih oznak kot so choker in LeFlop - to so le miti, ki jih širijo tisti, ki nimajo pojma o košarki. V resnici je LeBron dokazano boljši clutch igralec od Kobeja in eden najboljših clutch igralcev vseh časov - http://www.complex.com/sports/2015/05/l...

Kaj še imaš? Jaz se bom kar ponovil - Kobe je bil izreden igralec (tudi v medijih je deloval zelo skulirano in nimam prav nobenega razloga, da bi ga "sovražil", dejansko mi LeBron gre bolj na živce) in morda spada med TOP10 vseh časov, vendar v debatah o najboljših igralcih vseh časov je s strani njegovih fanboyev izredno precenjen.

bambam20 ::

Kobe ni bil zvezda. Daj, troll mali. Kobe ime od vseh igralce največ buzzer beaterjev. Drugi je Jordan. če ločiš med buzzer beaterjem in metom, ko je na uri še 24 sekund do konca.

sheeshkar ::

bambam20 je izjavil:

Kobe ni bil zvezda. Daj, troll mali. Kobe ime od vseh igralce največ buzzer beaterjev. Drugi je Jordan. če ločiš med buzzer beaterjem in metom, ko je na uri še 24 sekund do konca.

Uf, toliko argumentov in virov, da bom potreboval nekaj časa, da vse preberem. ;((

perci ::

A jst prav vidim, da je Miami zmagal? In da je Dragic bil clovek odlocitve?

fantasycamp ::

Goran Dragić mož odločitve, hejterji se lahko pojejo!

perci ::

Pa se kr alleyoop mu je ratal podat whitesidu. To, cesar ne zna, baje.

Ciklamen ::

perci, po allstar breaku sta ujela kemijo med sabo in od takrat gre vsako tekmo vsaj ena žoga pod strop za Whiteside-a od Dragiča :)
- End of the Post ->

Kurzweil ::

Na tisti 6. tekmi o kateri sem govoril je bil Dragić dejansko precej slab, saj je imel obupen met in samo 2 podaji, najhujša pa je bila njegova obramba, preko katere je dal Kemba Walker 37 točk in vsaj pol tekme je Walkerja pokrival kakšen drug igralec, ker Goran ni bil zmožen. Če takrat ne bi Deng in Wade igrala odlično, bi bil prav Dragić glavi krivec za izpad iz playoffa.

Danes pa z veseljem priznam in je več kot jasno, da je Dragić imel odlično tekmo, predvsem pa sem vesel, da je dal največ h zmagi Miamija, absolutno pa ni bil mož odločitve, že pogled na statistiko pove, da je celotna ekipa igrala odlično. Na hitro:

- Charlote je metal iz igre 32% , Miami 48%) brez trojk,
- skok pa je dobil Miami 58-proti 36,
- asistence 24-14 (Johnson in Deng po 4 asistence isto kot Dragić),
- blokade 8-1

Kar se rakete tiče je Whiteside naredil red, kjer se je z obupnim metom blamiral Kaminsky (3/15), kot pa je bilo vidno in kar je povedal tudi komentator in konec tekme izjavil Walker, pa mu še njemu ni jasno, kako je lahko po tako dobri sezoni zanj tako slabo odigral in da je preveč energije izgubil na 6. tekmi, njemu so žoge letele v out, grešil je odprte zicerje, polaganja, mete iz razdalje, njegov met je bil pratako obupen 3/16.

Ravno zdejle poslušam oz. gledam live posnetek iz koncerence Miamija na facebooku in glavni govor ima Dragić. Lepo je samo povedal, da so že pred tekmo vedeli, da se bodo v prvi vrsti obesili na Denga, ki je zadnje tekme igral res odlično in pa seveda na Johnsona in Wade-a, ki je bil pravtako dober zadnjo tekmo, zaradi tega je imel ogromno prostora, kar pa je seveda več kot odlično izkoristil.

Še sami komentatorji med tekmo in nato Doris Bourke, ga je vprašala, od kot mu naenkrat takšna samozavest in rutina, pa je izjavil še venkrat isto, kar je povedal po tekmi. Da je bilo preprosto polno prostora, enkrat je na trojki denimo stal 10 sekund popolnoma sam.

Vsekakor pa je imel par res odličnih potez, predvsem tisti rolling, alley-up Whiteside, zabijanje (2. v sezoni) in še kaj. Je pa imel še cel kup podaj, ki pa seveda niso štele, ker so potem soigralci grešili precej odprtih metov. V glavnem počel je danes dejansko vse tisto, kar sem dejal da ne počne oz. da ne počne dovolj, od zabijanja, do alley upa. Upam, da mu bo to sedaj dalo samozavesti za nadeljevanje playoffa.

Sicer pa je verjetno tole s haterjem letelo na mene? Resnično ne vem kje je razlog, da bi ga sovražil? Če sploh koga zares sovražim, so to igralci tipa Rudy Fernandez in podobni, zakaj za boga pa bi sovražil Gorana pa ne vem. Vesel sem zanj, da je danes odigral odlično, zaradi česar pa prav nič ne spreminjam svojega mnenja, ki sem ga podal prej.

Za konec pa samo še tole, kje ste bili prej s komentarji, da je Goran clutch in da jaz nimam prav? Sedaj pa vsi pametni in največji strokovnjaki, to gre pa ponavadi za iste ljudi, ki bi pametovali sheeshkarju, če bi Dragić povsem zamočil tekmo. Najbolj me preseneča nivo komunikacije moderatorja percija, kje si bil prej in zakaj takšen ton od nekoga, ki bi moral ravno biti zgleda glede tega?

Evo, če smo pogledali Miami - Charlotte in prej Golden State - Portland, bomo pa sedaj še 7. tekmo med Raptorsi in Indiano, kjer seveda dobimo nasportnika Miamija v konferenčnem polfinalu, nekako dajem več možnosti domačem Torontu, bo pa vsekakor zelo zanimivo.

Še enkrat, zelo sem vesel Dragiće dobre igre in napredovanja in še enkrat, mnenja o njem drastično vseeno nisem spremenil.

fantasycamp ::

So pa na miami forumu resnično nesrami, takoj so naredili serijo postov kako bi blo lepo Gorana trejdat, namesto da zmislijo načrt kako se rešiti Boscha ki jim dela nč drugega kot problem glede njegove neuporabe, škoda da se mu je to zgodilo, samo Goran rabi kvečjem podporo in večji pritisk na trenerja da mu dajo več žog v napadu ne pa da je samo tam da wada dela lepega.

Namesto tega hočejo upravi dopovedat kako lepo bi bilo ga zapakirat v paket skupaj z Mcrobertsom in company..

Goran je pokazal da lahko v kritičnih trenutkih igra trezno in tehtno, ne porabi preveč in naredi dovolj.

Playa imajo super sposobnega, Wade ni več to kar je bil,samo se tega ne zavedajo, morali bi ga tradeat skup z Boschom in lovit Duranta.

Ostalo funkcionira super, samo emocije Miami držijo nazaj, nočejo narest kar morajo!
««
«
1 / 16
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cleveland Cavaliers

Oddelek: Šport
133614 (3101) johan05
»

NBA 2016/2017

Oddelek: Šport
175857 (5052) johan05
»

Kako dober je res G. Dragić? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
8641082 (37035) bambam20

Več podobnih tem