» »

NBA sezona 2020-2021

NBA sezona 2020-2021

Temo vidijo: vsi
««
32 / 81
»»

Smurf ::

RoccoC je izjavil:

Si lahko privoščijo še enega z max? Pa jim pol še ostane karkoli za ostalo ekipo? Porzi je IMO za vsaj polovico preplačan, glede na igre, ki jih pa letos kaže (predvsem v obrambi), pa še za več.

Ce si lahko privoscijo 1 igralca z max, pomeni, da imajo vecjo rezervo kot vecina ekip (v bistvu imajo neoptimalno veliko rezerv). Ne strinjam se niti, da je Porzingis preplacan, njegova pogodba je nekje povprecna glede ugodnosti.

eric_cartman je izjavil:

Smurf je izjavil:

V citiranem avtor nikjer ne omenja, da so Mavericki dovolj dobri, da osvojijo prstan.

Tudi jaz ne, da je Luka slab igralec in da ga kritiziram.. Pa se vseeno piše o tem v citiranem odgovoru.. ;)

Ne vem kaj je sedaj sploh tvoja rdeca nit.

Trdil si:
Eni se stalno trudite dopovedati, da so Mavsi takšni kot so več kot zadosti dobri za to, da kaj osvojijo

Sedaj umikas to izjavo?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Smurf ()

RoccoC ::

Smurf je izjavil:

RoccoC je izjavil:

Si lahko privoščijo še enega z max? Pa jim pol še ostane karkoli za ostalo ekipo? Porzi je IMO za vsaj polovico preplačan, glede na igre, ki jih pa letos kaže (predvsem v obrambi), pa še za več.

Ce si lahko privoscijo 1 igralca z max, pomeni, da imajo vecjo rezervo kot vecina ekip (v bistvu imajo neoptimalno veliko rezerv). Ne strinjam se niti, da je Porzingis preplacan, njegova pogodba je nekje povprecna glede ugodnosti.

Jebiga pol, let's agree to disagree. Mi pa ni jasno, kdo je lahko zadovoljen s Porzigisom, če ga plačuješ z max

judoka ::

Čemu tak napad

Kaksen napad model? Releč si:
ni se stalno trudite dopovedati, da so Mavsi takšni kot so več kot zadosti dobri za to, da kaj osvojijo

Sam zanima me kdo je to rekel. Simpl vprasanje ni napad, take it easy.

eric_cartman ::

Eni se stalno trudite dopovedati, da so Mavsi takšni kot so več kot zadosti dobri za to, da kaj osvojijo

Sedaj umikas to izjavo?

Ne.. Ampak takoj ko to omenim, da Mavsi v trenutni poziciji niti približno niso zadosti dobri sledi napad parih piscev tule.. Tako da.. ;)

Je vsaj 50 % preplačan.. Zakaj? Ker je v celotni karieri pri Mavsih zaigral na zgolj 50 % tekem.

belo mleko ::

Je preplacan, ampak kot vidimo ni prave alternative na trgu. Vsi boljsi centri so izven dosega tako da bo Dallas moral ziveti s KPjem. Smo videli v zadnji offseason, da niso uspeli pripeljati niti Gasola.
https://il9.picdn.net/shutterstock/videos/6059618/thumb/8.jpg

Kurzweil ::

Je pa mimogrede čez točno 1 mesec, torej 25. marca trade deadline...

Ravno prej sem študiral, kako je s tem, da bi recimo NBA moštvo podpisalo kakšnega mladega igralca direktno, ko je slednji star naprimer 20 let... pa dajmo za primer Filipa Petruševa, ki sem prepričan, da bo nekega dne imel vsaj solidno NBA kariero, če bo vse po sreči... od poškodb naprej... da bi ga naprimer DAL kar direktno pobral iz Mege... Miškotu pa bi pač dali tista 2 miljona, kolikor bi recimo tak igralec dobil odškodnine ob morebitnem odhodu v NBA preko drafta.

Sem že pozabil kako gre... ampak nekak slutim, da bi znal bit kakšen limit, da mlajših od N let ne moreš direktno podpisovat v NBA...

Badwolff ::

Ne gre, draft.
Teb res osnove niso jasne.

eric_cartman je izjavil:

Je vsaj 50 % preplačan.. Zakaj? Ker je v celotni karieri pri Mavsih zaigral na zgolj 50 % tekem.

Amm... upam, da ni potrebno posebej razlagati, da taka matematika ne pije vode.

Sicer pa...

Collins za 28 mio ja/ne? Ce bi ga dejansko lahko dobili sem za, ampak sem 95%, da bo ostal v ATL.

hunter01 ::

Kurzweil je izjavil:

Je pa mimogrede čez točno 1 mesec, torej 25. marca trade deadline...

Ravno prej sem študiral, kako je s tem, da bi recimo NBA moštvo podpisalo kakšnega mladega igralca direktno, ko je slednji star naprimer 20 let... pa dajmo za primer Filipa Petruševa, ki sem prepričan, da bo nekega dne imel vsaj solidno NBA kariero, če bo vse po sreči... od poškodb naprej... da bi ga naprimer DAL kar direktno pobral iz Mege... Miškotu pa bi pač dali tista 2 miljona, kolikor bi recimo tak igralec dobil odškodnine ob morebitnem odhodu v NBA preko drafta.

Sem že pozabil kako gre... ampak nekak slutim, da bi znal bit kakšen limit, da mlajših od N let ne moreš direktno podpisovat v NBA...

Badwolff je izjavil:

Ne gre, draft.

International players, once they hit 22, they are automatically able to be drafted whether they declare or not.
Eden of virov

Badwolff je izjavil:

Ne gre, draft.

No no, ne bit preveč pameten... sem lepo napisal, da kolikor se spomnim, je verjetno limit starost... nisem pa se spomnil podrobnosti... je pa žalostno, da ti tvoj brain worm sugestira, da takoj začneš pametovat, namesto, da bi lepo napisal komentar, po možnosti konstruktivno (kot je to recimo lepo naredil @hunter1), da bi stvar razložil, nisi sposoben normalne komunikacije? Sicer pa roko na srce, se resnično ne spomnim, kdaj bi ti napisal kakšen umotvor, ki bi dejansko imel neko vsebinsko ali intelektualno vrednost... verjetno imaš slab dan, za kar nisem kriv jaz ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kurzweil ()

Zimonem ::

Smurf je izjavil:

Sicer pa...

Collins za 28 mio ja/ne? Ce bi ga dejansko lahko dobili sem za, ampak sem 95%, da bo ostal v ATL.

Atlanta je mejčken na tesnem z cap spaceom. Ker morajo podpisati naslednje leto Younga pogodbe so pa kar popolnili. Jim gre kej bistvenega ven drugo leto?

@Zimonem, v Atlanti so vsi na dolgoročnih pogodbah... prvi, ki je omembe vreden, da mu poteče konec sezone je za 12mio$ Tony Snell. Naslednji, ki mu poteče, pa je Collins, ki pa ima 4mio$, ampak vemo... do konca sezone seveda...

Zabavno je, ko vidiš, da ima Clint Capela katerega strašen fan ravno nisem, nižjo plačo, kot James Johnson pri Dallasu. Najvišjo plačo pri ATL ima Danilo Gallinari ($19,500,000 - $20,475,000 - $21,450,000)...

Izgleda pa grozljivo, ko pogledaš plačo Porzingisa: $29,467,800 - $31,650,600 - $33,833,400 - $36,016,200

Na kratko, Atlanta nima kaj veliko za telovadit kar se salary capa tiče... Collinsu pa bodo seveda tudi vsi ponujali visoke pogodbe...

Ko smo že ravno pri tem... DAL drugo leto potečejo pogodbe Johnsonu, Hardawayu in Marjanoviču... recimo za primerjavo Johnson + Hardaway sta skupaj dražja od max pogodbe Porzingisa... zdej če vemo, da ima DAL še nekaj lufta, kar se salary capa tiče... če seveda gresta Hardaway in Johnson se da kar telovadit... to so v praksi trije mid-top tier igralci med 15-20mio$... ali pa en superstar and mid in en mid-low (beri +-10mio$).

Zimonem ::

Pa mislim da je tudi tray burke druge leto frei. A je RFA?

Sicer dobrih free agentov je drugo leto kar nekaj. Thj se prav solidno obnese, je pa vse vprašanje cen.

Trey Burke

2020/21 $3,000,000
2021/22 $3,150,000
2022/23 $3,300,000 (player option)

...

Pa še injury report za danes, ki pa ne pove praktično nič...

Dallas at Philadelphia:
DAL - Kristaps Porzingis (back) doubtful.
DAL - Maxi Kleber (ankle) probable.
PHI - Seth Curry (ankle) probable.

Sem pa 99%, da danes Porzingis ne bo igral... tip mi gre počasi pa že res prav na živce... gladko ga boli... ena stvar je njegov odnos do igre, ekipe,... da ga boli hrbet po 7-8 dneh počitka + danes, če ne bo igral, bo že 3. tekma, torej skoraj 2 tedna... zdi se, da se odloča malce pred tekmo... meni to zelo smrdi...

Če je seveda temu tako, potem možakar konkretno zbija svojo ceno, če takole v obdobju, ko se potencialno za njega oz. njegov trade pogajajo... tip dela, da že 2 tedna umira od bolečin v hrbtu... če seveda ne strelam mimo... naj bo vsaj toliko fer, kot je bil Drummond in reče... I will sit out until I am traded in serbus... ampak ne, on se gre neke neumne igre... kot rečeno, lahko da se mi to zgolj zdi in je ocena povsem subjektivna.... jasno pa je, da se tipu jebe za ekipo, to pa mislim, da se kaže na vseh koncih in krajih... pa dodamo še njegov karakter... upam, da imajo v vodstvu magic wand in da najdejo neko strašno opcijo, ki se nam trenutno niti ne zdi realna :D ... ja vem...

...

Kar pa se današnje tekme tiče, pa kakor koli obračam stvari ne vidim poti kako bi DAL zmagal... Embiid po pošolal visoko linijo DAL... za kakšno minuto bo premetaval igralce DAL v raketi Howard... pa tudi če ga ustavijo v raketi, se bo tip potegnil na trojko, kejr pa ga nek Marjanovič in Cauley-Stein ne bosta mogla nikakor pokrit... Tobias Harris bo na položaju 3 strašil, kjer pogojno še gre... najbolj pa se bojim, da bo Ben Simmons kot običajno, močno prijel Luko in bo slednji precej znerviran... potem pa ko že misliš, da si vse naredil, se ti na hitro lahko zgodi serija trojk Setha. Upam, da ga konkretno sekam mimo, ampak se mi žal zdi, da ima DAL danes minimalne možnosti... pa ne toliko zaradi dejstva, ker je najlažje to napisat, ker je PHI prva na vzhodu, ampak ker je dejansko v igri, rotaciji in sistemu PHI ekipa, ki zna nevtralizirat vse kar je dobrega pri DAL... s tem, da ima več kvalitetnih igralcev...

Luka bo danes proti Simmonsu dihal na škrge! Upam pa, da bo imel enega svojih nadpovprečnih dni in naredi nek presežek, brez katerega nima DAL danes niti najmanjše možnosti. Bojim se še posebej znerviranega Dončića!

Kurzweil je izjavil:

Sem pa 99%, da danes Porzingis ne bo igral... tip mi gre počasi pa že res prav na živce... gladko ga boli... ena stvar je njegov odnos do igre, ekipe,... da ga boli hrbet po 7-8 dneh počitka + danes, če ne bo igral, bo že 3. tekma, torej skoraj 2 tedna... zdi se, da se odloča malce pred tekmo... meni to zelo smrdi...

Na podlagi cesa sklepas, da bi lahko igral pa noce? Jaz nisem zasledil nicesar takega.

Mato989 ::

Kako je bilo s Clutch Dončičem danes?

A ga je Simmons pošolal? Moram pogledat extended highlightse.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

bambam20 ::

Mato989 je izjavil:

Kako je bilo s Clutch Dončičem danes?

A ga je Simmons pošolal? Moram pogledat extended highlightse.

Povsem. Na obeh straneh parketa mu je očital lekcijo.

Dallas je na splošno zelo ubogi,ko se izgubljajo v obrambi. Na trenutke sploh ne vedo kdo mora koga kriti in kdaj morajo prevzemat.

Žal se je zgodilo točno to, česar sem se bal... pričakovano...

Eh, nic hudega proti Philadelphiji zmaga ni bila ravno pricakovana, bi bilo super, ce bi jim vseen uspelo, ni pa tragicno.

Smurf je izjavil:

eric_cartman je izjavil:

Amm... upam, da ni potrebno posebej razlagati, da taka matematika ne pije vode.

Ta matematika samo v tem primeru pije vodo.. Ker so vedeli kako riskantna je ta poteza s KP-jem..

Sicer pa lansko leto so zmagovali tudi proti boljšim ekipam.. Pravzaprav se je izkazalo ravno obratno - da so boljše igrali proti boljšim ekipam in slabše proti slabšim ekipam..

Pa če malo drugače vprašam.. Proti komu je pa zmaga pričakovana?

No.. Pa vsaj Seth jim je nasul 15 pik.. :) Milo za žajfo al kako že.. :)

Zgodovina sprememb…

@Smurf, to sem predvideval, povsem subjektivno mnenje... pač prevečkrat videno, ko se nek igralec znajde v položaju, ko dobi občutek, da klub za njegovih hrbtom spletkari trade, ko dodaš še njegov karakter, možnost niti ni zanemarljiva... sem pa zato večkrat preventivno napisal, da je to zgolj moje subjektivno mnenje... gostilniško, če hočeš ;) Komentator včerajšnje tekme na Arena Sport je forwardiral mnenje komentatorskega kolega Luke Štucina, da je Porzingis že odigral zadnjo tekmo za DAL, bi rekel, da za to niti ni tako malo možnosti.

Sicer pa je objektivno tale zmaga Philadelphie povsem pričakovana glede na vse okoliščine, jaz okoli tega ne bi delal drame in sem že pred tekmo napisal, tako kot je vsakemu vsaj malce resnemu gledalcu lige NBA že tako jasno, da je Ben Simmons verjetno največji strup za Luko Dončiča v ligi NBA (ščepec temu pripomore verjetno tudi tisto prvo leto, ko je bil Luka izbran v All-star ekipo, Simmons pa ne), pa še za številne druge! Philadelphia ima to, kar si DAL želi, torej 3-4 proper igralce in nekaj solidnih role playerjev...

Na kratko kolikor gre... Simmons je strup za Luko, ki je praktično red edina prava dodana vrednost DAL... Embiid v posmeh spravi celotno visoko linijo DAL... Tobias Harris ima odlično sezono, in že tako je seveda dober igralec,... potem pa je tu še cel kup drugih... Howard opravlja dirty job, no včeraj se je že razigral, ker je visoka linija DAL tako slaba, Setha poznamo, Danny Green je sicer šutersko precej slabši kot nekoč, vseeno pa doda svoje, tudi v obrambi,.. enega Shaka Miltona nihče niti omenil ni, pa je več kot soliden igralec... ko preletiš roster, igro, situacijo s korono, situacijo s Porzingisom in dejastvom, da je PHI seveda vodilno moštvo in kot takšno precej bolj samozavestno, kot nek "ranjen" DAL..

Je pa žalostno, kako nekateri prav privoščljivo čakajo slabe tekme Luke Dončiča... vsakdo kdaj zataji, sploh če te v obrambi drži Ben Simmons, brez dvoma eden od top obrambnih igralcev v ligi NBA!

Imam občutek, da bo proti BKN precej lažje, sploh če ne bo igral Durant...

Se strinjam, Philadelphija je v tem trenutno ena izmed najbolj ugodnih ekip za Mavericke tako, da nic skoda. O tistih, ki privoscijo Lukatu neuspeh, pac imajo neke svoje komplekse, who cares.

Sem pa tudi jaz preprican da je BKN bolj ugoden nasprotnik in imajo Mavericki kar nekaj sans, da dobijo tekmo.

sheeshkar ::

Kurzweil je izjavil:

(ščepec temu pripomore verjetno tudi tisto prvo leto, ko je bil Luka izbran v All-star ekipo, Simmons pa ne)

A ni bilo to v povezavi z Gogijem?

Drugače pa ja, Simmons je trenutno med glavnimi kandidati za obrambnega igralca leta (favorit in verjetni dobitnik je seveda Gobert) in vedno povzroča težave Dončiću zaradi kombinacije višine in hitrosti.

Privoščljiv ton nekaterih ob slabši igri Dončića pa veliko pove o motivacijah nekaterih v tej temi (povsem nekaj drugega so pa seveda upravičene ter argumentirane kritike). Mislim, da si določeni napačno predstavljajo, da "kontriranje" nekemu splošnemu konsenzu, avtomatično pomeni neko večjo nepristranskost ali celo "strokovnost". Ne zavedajo pa se, da je v resnici veliko lažje biti negativno kritičen, kot dejansko poiskati ustrezno ravnovesje med negativnimi ter pozitivnimi lastnosti, ki je potrebno za čim bolj objektivno oceno ali rangiranje igralca.

Nekateri so pa samo idioti, ki uživajo v trolanju.

@Smurf, to sem predvideval, povsem subjektivno mnenje... pač prevečkrat videno, ko se nek igralec znajde v položaju, ko dobi občutek, da klub za njegovih hrbtom spletkari trade, ko dodaš še njegov karakter, možnost niti ni zanemarljiva... sem pa zato večkrat preventivno napisal, da je to zgolj moje subjektivno mnenje... gostilniško, če hočeš ;) Komentator včerajšnje tekme na Arena Sport je forwardiral mnenje komentatorskega kolega Luke Štucina, da je Porzingis že odigral zadnjo tekmo za DAL, bi rekel, da za to niti ni tako malo možnosti.

Tole je sicer mogoča zadeva.. Ampak verjamem pa tudi Jimmiju Crowtherju (https://twitter.com/All_Things_Mavs/sta..., ki na twitterju pravi:
Porzingis just walked out of the locker room and you could see a back brace under his shirt

Kar verjetno res pomeni poškodbo.. Saj pravim.. In that case pa.. Njegova vrednost še vedno pada in ni še na dnu.. Če je res, da je poškodovan, predstavlja dead weight v Dallasu in ni šanse, da ga tradeajo komurkoli/kadarkoli tudi če bi želeli - niti to niti naslednjo oz. zadnjo sezono. Sploh če imaš v mislih to, da trenutno igra na cca 75% njegove zmogljivosti, kar se vidi v mnogo slabši obrambi. Mogoče pa ker Cuban pravi, da ne bo več ponovil te napake, ki jo je pri Dirku in Nashu, da bi jo tukaj dejansko moral..

Dejansko sem si želel, da bi duo KP in Doncic uspel.. Ampak.. Tukaj čas ne igra več nobene veze. KP je iz stekla.. In ne predstavljam si ga zdravega čez celo sezono.. Zdaj je igral dober mesec in je že spet na klopi več kot 10 dni.

Ampak spet.. To kar vidva pravita, da sta pričakovala tak rezultat.. Lansko leto so ravno proti boljšim ekipam delali čudeže.. Ne samo v playoffih ampak tudi že prej v redni sezoni.. Zdaj pa je nekako pričakovano, da izgubijo proti ekipi višje na lestvici. Kje se je zalomilo pa nimam pojma..

@sheeshkar, res je... nekak mi je uspelo zamešat... Goran je bila ja... kar se Simmonsa tiče pa tako kot si napisal... tako da sploh ne presenača in verjetno tudi ni zadnjič, da je imel Luka težave z njim, kot rečeno, jih ima še marsikdo drug! Kar se kritik tiče... objektivna kritika je nekaj, kar je prav in edina stvar, ki te dejansko naredi boljšega, če seveda ob tistih nergačih, ki samo kritizirajo, hvalijo pa težko, nisi potem tudi takšen, da ne sprejmeš objektivne kritike. Vsakega igralca znam pohvalit, če je dober in ga organsko ne prebavljam in nasprotno, tudi za Luko sem že oz. še bom marsikaj napisal, ampak ko se overall potegne črta, je slednji seveda superstar, pa če bo to koga razžrlo, ko bo to prebral.

Pri Porzingisu sem včeraj zasledil en komentar... sej dejansko, če ne hlini poškodbe... je mogoče stvar še toliko slabša, če je res tako poškodovan že praktično 2 tedna... samo to še manjka, da si nagrmadi na pleča 3-4 različne možne težave s poškodbami. Cena pa mu iz dneva v dan na tak način samo še bolj pada...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kurzweil ()

Zvezdica27 ::

lej, hrbet je jeba, sploh pri basketu. Zdaj ali gre za trade ali za hrbet - oboje je slabo, ker danes Dallas ni imel za burek.

Od Embiida so se kar odbijali, dobesedno. Boban se je trudil in Q1 je še kar zgledalo ok, celo dobra igra je bila sam je Boban res lesen... Q2 slab. Q3 spet malo bolje, veliko kroženja, potem pa je Philly pritisnil in je bilo konec. Druge peterke so le dokazale, da Dallas enostavno nima ekipe. WCS, Kleber, Boban... ti trije so meni taki lesenjaki. Boban vsaj malo šteka, sam je tolk lesen in počasen, če ni lih čist sam pod košem ne more nič - ali pa mu žogo izbijejo. Kleber se bolj obrambni, a v napadu totalna nula. Vsi oni neznanci pa kot da bi jaz tam čaral in na slepo metal... Stari moj, parkrat je Dallas sam sebi bloke delal, hehe, sploh WCS se je ene dvakrat tako postavil, da bog pomagaj... pa kaj nič ne trenirajo tega?

LD je zadel par step back, a je izgubil veliko žog, na koncu pa airball in ni več igral pri okoli +20. Ni bil njegov dan. Ko so se približali na nekih -7 se je smejal in je lepo igral, a je bilo že videti, da je vse samo na njemu (Brunson je v prvem delu veliko bolje igral, potem pa je kar poniknil), potem pa ne vem kaj je bilo DAL, v trenutku so poniknili, kot da jih ni na igrišču in idtlej so se kar nehali boriti. Prav videlo se je, kaj pa se zdaj dogaja...

V glavnem pa ja, Howard in Embiid sta dominirala v višini, potem pa še vsi ostali, na koncu so vsi sedeli in uživali ko je druga peterka sicer malo izgubila, a nikdar ni bilo dvoma, da bo Philly zmagal. Philly je danes deloval suvereno cel čas konstanto dobri. Dallas razen LD77 dejansko sploh nima nekega OK igralca, variirajo od minute do minute, airballi, polaganja v and-one gredo na srečo...

zz

Nothing personal, they (Dallas) just made bad business decision..
:'(

Zgodovina sprememb…

@Zvezdica27, se strinjam, hrbat je jeba... podobno pa tudi koleni, gležnji,... je pa to težko verjet, ker je takrat DAL 8 dni prost, če se prav spomnim, pa če sedaj dodamo še čas, ko so bile odigrane zadnje 3 tekme, je to več kot 2 tedna... torej se je poškodoval na treningu? ...ampak to prav nikjer nisem zasledil... že res, da je tip velik +220cm... ampak saj ni komisionar v Tuševem skladišču... Z ostalim pa se seveda strinjam oz. kot sem to že omenil pred tekmo, je bilo tole kar se je danes zgodilo, povsem pričakovano... nad DAL se bomo lahko jezili, ko bodo imeli slednji še vsaj 2 proper igralca v rosterju, ker tole ob teh igralcih, takšnem Porzingisu in praktično samemu Dončiču... je še čudo... že celotno sezono govorim, da se ne bom čudil, če bo play-in letos hudičevo prav prišel ravno Dallasu... če pa sploh hočejo pridet v playoff oz. če nočejo instantly izpadit v 1. krogu, pa bo seveda treba na 5. mesto, kar pa se letos ne bo zgodilo, pri čemer upam, da se motim...

drvo ::

V čem je težava? Zadnjo četrtino sploh ni igral( pri -22 nehal gledat) 19, 3,4 pa tudi ni tako grozno, glede na to, da v prvi četrtini ni zadel iz igre. Kar pomeni, da je v drugi in tretji zadel praktično vse. Če bi v zadni četrtini igral bi prišel verjetno na 25 pik in imel vsaj 2 ali 3 podaje in skoke več, kar pa sploh ne bi bil tako slab izkupiček. Razen izgubljenih žog seveda. Pa trice je metal 50%, kar je v februarju ne popravil, ampak skoraj perfekcioniral, zdaj ima povprečje v sezoni 35,3% kar tudi ni več res slabo, še posebno, če bi nadaljeval z natančnostjo februarja, kar bi ga do konca sezone verjetno pripeljalo blizu 40%. Kar sicer pri porazu res ni neka tolažba.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: drvo ()

težava je v tem, da tle marsikdo gleda samo LD osebno (ki je car), vsaj jaz pa gledam celo ekipo. Ekipa je bila res obupna, spet. Ja, LD na začetku ful dolgo ni zadel, potem OK, par tric, nasmešek, takoj ko je šlo zares pa je ekipa mrknila, potem airball in se je usedel. A veš... ko Q3 pride nek clutch trenutek ali boš ujel ali ne in ekipa ne zmore nič... tam vidiš, da je brezveze, eni še žog ene znajo lovit. Saj so pol zabijali preko njih in tako naprej...

Torej LD pozitivno kljub vsemu, ekipa slabo. Stari moj, Embiid je bil tkao dominanten, da bog pomagaj. Prav v glavi imam, ko se en od dallasa odbije od njega, v drugi akciji ene borbe za žogo pa je enga od Dallasa pometel v avt, he he he. Pol je pa še Carisle nehal igrati pod koš, z neko klasično Dallas igro, je bilo pa še slabše.

Glede KP, ja, tip ima 221 cm in pri njemu je hrbet tako velika komplikacija, že pri meni je, kaj ne bo pri teh. Zato pa dobiti visokega igralca, ki teh težav nima, je zlata vredno. Tud če je mimo, je izguba za ekipo, tudi, ko ne igra OK. Proti Bobanu in WCS je KP še zmeri profesor. Če drugega ne -boš forsiral in tvegal, da pušneš tiste milijone v zrak? Jaz ne bi.

zz

Samael ::

Zvezdica27 je izjavil:

težava je v tem, da tle marsikdo gleda samo LD osebno (ki je car), vsaj jaz pa gledam celo ekipo.

A lahko prosim nehaš delati iz sebe strokovnjaka na račun dosojanja drugim neke namišljene argumente, ki jih resnici ni izrazil nihče.
Kdo pa je ta 'marsikdo' - a mi najdeš enega?
Nihče, prav nihče ne ignorira igre Dallasa kot ekipe, pa naj bo to kdaj v negativni luči, pa drugič spet pozitivni - odvisno kaj v danem obdobju prikažejo.

Običajno se na to ne bi odzval, ampak zdaj ste že eni trije v debati, ki potvarjate argumente drugih oz. si jih prevajate na način kot vam ustreza in na osnovi tega potrjujete svoj prav - kar počasi ratuje prav tečno.

recimo drvo je to pred mano rekel. Post pred mano. Napisal je: "kje je problem" in potem piše o enem igralcu, ne o ekipi.

jaz nisem noben stručko. Špilam basket, kupujem drese - torej je NBA tam zaradi mene in ne obratno, ker gre denar od mene do njih. Potrošnik, kavčar in komentator po potrebi.

Zaradi tega lahko pišem in govorim kar hočem. TO pa je bil direkt odziv na drvo

zz

Ja in? Kako ti je na osnovi tega, da se clovek v enem postu fokusira na komentiranje igre 'nasega' Doncica uspelo razbrati, da ga ne zanima igra cele ekipe.

Le pazi, da se ne bos kdaj spozabil in komentiral zgolj igre Dragica ali pa Doncica. Sploh, ce bos komu odgovarjal... te lahko hitro zanese. ;)
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

el_bahattee ::

Kurzweil je izjavil:

Je pa žalostno, kako nekateri prav privoščljivo čakajo slabe tekme Luke Dončiča... vsakdo kdaj zataji, sploh če te v obrambi drži Ben Simmons, brez dvoma eden od top obrambnih igralcev v ligi NBA!

Ne vem, meni take tekme samo še dodatno dokazujejo, kako slaba je dandanes obramba v NBA ligi. Ko se sem in tja najde kak zavzet obrambni specialist, to praviloma takoj pozvroči težave zvezdnikom tipa Dončič, ki so se nekako navadili sprehajanja po igrišču in počasnih prodorov po sredini. V Jordan eri in prej je imela praktično vsaka resna ekipa po enega ali dva specialista za obrambo, obrambni igralci so bili tudi precej bolj cenjeni kot danes, ko je v celi ligi res samo par dobrih obrambnih specialistov, cenijo pa se osebne statistike (ala Westbrookovi trojni dvojčki). Jasno, Dončič je talent in bi tudi v Jordan eri verjetno pokazal solidne predstave, gotovo pa ne bi imel toliko lahkih točk in take statistike kot jo ima dandanes.
Come to my center, you enter the winter.

No, saj ni treba zdaj tako. Mladi Dončič je skuhal že marsikaterega top branilca, pa tudi Simmonsu bo še kdaj naštepal 30 - 40 pik, to ti je verjetno jasno? Na dolgi rok bo v tem njunem razmerju zmagal napad. Ali pa misliš, da ga bo vedno uspel zaustaviti?

S tem ne dajem v nič dela, ki ga je Simmons opravil na tej tekmi. Pri tej višini, atlet kot je, je v obrambi zver.
Simmons je hitrejši od njega, tako da mu uspeva ostajati spredaj, hkrati pa ima višino in je eden redkih, res redkih, ki je idealen za pokrivanje Dončiča - sploh, če je nekje blizu še Embiid s katerim v napadu ne funkcionirata vedno najbolje, se pa ujameta v obrambi. Po dveh porazih napram Dallasu, se jim je tokrat, ko je bilo dovolj, da ugasnejo enega igralca, pač izšlo.

Sploh pa te primerjave s to, drugo, tretjo... ero, a se moramo res non stop vrteti okoli tega? Manj specialistov v obrambi? Ja, ok, jih je pa več v napadu, ane? Vsaka ekipa ima enega, dva, nekatere pa celo tri vrhunske napadalce. In še vedno tekmujejo med seboj.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

peace and love. Zdaj bo še manj časa za NBA, ko se že vozi specialka!

zz

Danes pa zna MIA jebat ježeka proti UTA... slutim, da bo dobra tekma POR-LAL... kjer slutim zmago POR...

bambam20 ::

Kurzweil je izjavil:

Danes pa zna MIA jebat ježeka proti UTA... slutim, da bo dobra tekma POR-LAL... kjer slutim zmago POR...

Vse si zgrešil.

Ja, to se rado zgodi :) Še posebej, ko smo optimistični glede na vse informacije, ki jih imamo, glede zmage naše priljubljene ekipe :)
Samael != Samuel

Povsem... še enkrat več se je pokazalo, da se NBA tekem ne napoveduje, še manj pa stavi... ampak nekaj mi je govorilo, da imam to... ;((

NBA Rumors: Mavericks And Warriors Could Swap Andrew Wiggins And Kristaps Porzingis

Ojoj... niti ne vem kaj bi rekel... itak še govorice... Wiggins ima še 2 leti pogodbe... praktično za isti denar kot Porzingis... torej 31-32M$... je pa res, da lahko igra tudi več, kot vsake parne/neparne tekme in morda do konca sezone :)) Je pa še vseeno 2 leti manj pogodbe, in za kakšen miljon ali dva manj... verjetno pa ne rabim razlagat kaj si mislim, kako je šla geneza Wigginsa, ker imamo po večini verjetno kar enotno mnenje... kaj pa vem, mogoče res bolje da ostane pri govoricah...

Butler 33 (12/22 iz igre), 10 skokov in 8 podaj, Dragić 26 (9/15 iz igre, 3/4 za tri, prosti meti 5/6), 3 skoki, 2 podaji in 2 ukradeni žogi v 33 minutah

Zadnje čase se prav trudim še kaj objavit od Gorana Dragiča, ker se vrtimo samo okoli Luke Dončiča, tokrat si slednji to še posebej zasluži, saj sta skupaj z Jimmyjem Butlerjem največ pripomogla k zmagi nad vodilno ekipo zahoda - Utahom! Za nameček pa seveda poskrbela, da sem v svoji napovedi izpadel silly. V glavnem respect za Gorana, več kot odlično!

....

Danes pa še ena težka tekma za DAL proti BKN...

...slednji je v seriji 8 zmag... tudi proti LAC in LAL! Sicer igrajo brez Duranta, kar pa ne pomeni, da bo tudi tole precej težka naloga za DAL da izvleče celo kožo... je pa res, da proti Hardnu se Luka običajno kar dobro postavi, je motiviran... Irving je svetlobna leta od obrambnih sposobnosti Simmonsa iz zadnje tekme, tako da bi lahko na ta račun + motivacijo, da pokaže, da je bil to samo slab dan, danes spet pokaže nekaj posebnega! Kolikor pa spremljam BKN letos, pa opažam, da je za razliko od začetka sezone, DeAndre Jordan malce bolj uporaben igralec, ker na začetku sezone je izgledal kot 40 letni veteran. Podobno kot na tekmi proti PHI, bo danes zanimivo med šuterji, kot sta Joe Harris in THJ. Sicer pa jasno, dober napad BKN in slaba obramba slednjih, predvsem bodo malce zadihali visoki igralci DAL, malce bolje bo odprta reketa... veliko več opcij in fleksibilnosti, kot proti PHI. Jaz dajem danes DAL več možnosti za zmago, kot zadnjič proti PHI! ;((

Kurzweil je izjavil:

Butler 33 (12/22 iz igre), 10 skokov in 8 podaj, Dragić 26 (9/15 iz igre, 3/4 za tri, prosti meti 5/6), 3 skoki, 2 podaji in 2 ukradeni žogi v 33 minutah

Zadnje čase se prav trudim še kaj objavit od Gorana Dragiča, ker se vrtimo samo okoli Luke Dončiča, tokrat si slednji to še posebej zasluži, saj sta skupaj z Jimmyjem Butlerjem največ pripomogla k zmagi nad vodilno ekipo zahoda - Utahom! Za nameček pa seveda poskrbela, da sem v svoji napovedi izpadel silly. V glavnem respect za Gorana, več kot odlično!

....

Danes pa še ena težka tekma za DAL proti BKN...

...slednji je v seriji 8 zmag... tudi proti LAC in LAL! Sicer igrajo brez Duranta, kar pa ne pomeni, da bo tudi tole precej težka naloga za DAL da izvleče celo kožo... je pa res, da proti Hardnu se Luka običajno kar dobro postavi, je motiviran... Irving je svetlobna leta od obrambnih sposobnosti Simmonsa iz zadnje tekme, tako da bi lahko na ta račun + motivacijo, da pokaže, da je bil to samo slab dan, danes spet pokaže nekaj posebnega! Kolikor pa spremljam BKN letos, pa opažam, da je za razliko od začetka sezone, DeAndre Jordan malce bolj uporaben igralec, ker na začetku sezone je izgledal kot 40 letni veteran. Podobno kot na tekmi proti PHI, bo danes zanimivo med šuterji, kot sta Joe Harris in THJ. Sicer pa jasno, dober napad BKN in slaba obramba slednjih, predvsem bodo malce zadihali visoki igralci DAL, malce bolje bo odprta reketa... veliko več opcij in fleksibilnosti, kot proti PHI. Jaz dajem danes DAL več možnosti za zmago, kot zadnjič proti PHI! ;((

Ravno to okrog Miamija in Dragiča, se popolnoma strinjam. Čedalje bolj se mi zdi, da bodo spet X Factor team na playoff-ih in bodo znali marsikoga presenetiti. No saj.. Na koncu bom tako ali tako spet samo za njih navijal..

To, da so ugnali Utah je res precejšen uspeh in ne bi bil presenečen, če bodo pri sebi glede na to, da se bodo vrteli na koncu verjetno okrog 5-7 mesta dobili ponovno Buckse.. Bi bilo zanimivo videt ali so jih sposobni ponovno premagat.

Jst mislim, da imajo team ki je tega definitivno sposoben.

Kar pa se Dallasa nocoj zadeva pa takole.. Luka bo moral ponovno odigrat tekmo življenja, če jih bodo želeli premagat. S tem, da bodo tudi vsi ostali morali pokazat ogromno energije.

Edino zdaj, ko ni Duranta da bi prodiral pod koš, se bo tudi pri njih igra verjetno razširila na trice. Tu je pa precejšen problem, ker Harden za razliko od Dallasa zadeva.. In je za moje pojme takoj za Curry-jem, vsaj kar se metov z razdalje tiče.. Verjetno se ga bosta lotila ali JRich ali pa Kleber. Ampak zdi se mi, da bo čeprav zdaj ni vedno man of the match nocoj ravno Harden našpilal 40+ pik proti Mavsom. Je pa res, da Dončič presentljivo dobro igra proti Hardenu vedno.. :) Se zdi kot en trend že počasi, da se mora proti njemu vedno dokazat.. :) Upam, da bo tako tudi danes..

Ampak ja.. Mislim, da bomo v drugem delu sezone oči obrnili proti Miamiju.. Ker še vedno mislim, da bodo po prvem krogu playoffov Mavsi šli domov. Želim rečt, da se bodo prihodnje strani verjetno bolj posvečale Dragiču oz. Miamiju, ki bo znal spet presenetiti v tej sezoni.

Zgodovina sprememb…

jah, saj Miami je bil v finalu, če se spomnite ;) V Orlandu sem gledal vse njihove tekme, so bili zelo suvereno konstatni in ekipa ima isto ogrodje. Pa tud kar naenkrat so se dvignili po lestvici. Je pa res, da skor ni prenosov Miamija na Areni (streame se mi ne da...)

Razlika med njimi in denimo Dallas je v tem, da so v Miamiju nasmejani. Butler je skoz dobre volje, ostali tud, noben ne zgleda pod pritiskom.

Čudi pa me, kako je Boston padel... letos je liga zelo zanimiva.

V glavnem, ker je sezona malo krajša, smo zdaj lih na polovici in so razmerja dosti jasna.

GLedal sem NO - Bucks. Kaj je Zion zabijal... noro. Kdo je že rekel, da se v NBA ne zabija več?

Poleg Duranta, danes ne bo igral niti Irving... če dodamo za celo sezono odsotnega Dinwiddija... je to že situacija, kjer bi Dallas moral iti resno na zmago... sploh če bo Dončič spet lepo zagnan proti Hardnu... torej danes trda obramba, vsaj soliden support ekipe, dober met... bi znalo it skozi za zmago...

Luka ima danes 22. (28. februar) rojstni dan! Na dolgo kariero brez poškodb in na dodatne supersterje v njegovi ekipi! Za začetek pa zmago danes!

judoka ::

Koncno stres free tekma Mavsov in KP (precej) boljse v obrambi. Upam da model explodira na bubble nivo.

Q1 je bil Dallas strašljivo dober, KP celo v obrambi zelo dober, je skakal...

Cela tekma je bila suverena. Edini dve stvari, ki sta mene zmotili je, da KP enostavno ne zna izkoristiti višine napram nižjim (tiste nemogoče trice pustimo) in da fakin Boban je les tak, da res ni. Drugač pa je bil nekje do Q3 užitek gledati, zelo akcijska tekma, LD in Harden sta imela take podaje... mnogo utekavanja, zapletenih blokov... kar dobro. Potem je padlo, ko se je Harden usedel in sta zaigrali drugi peterki pa je blo takoj slabši nivo.

Obe ekpini sta vrgli 80 tric... fak...

zz
««
32 / 81
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Evropsko prvenstvo v košarki 2017 (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Šport
914169674 (48353) bambam20
»

NBA (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Šport
759208942 (106251) Samael

Več podobnih tem