» »

NBA sezona 2020-2021

NBA sezona 2020-2021

Temo vidijo: vsi
««
33 / 81
»»

Samael ::

Butler odklonil All Star povabilo kot zamenjava za Duranta, ker tam ne bo Bama Adebaya :)
Samael != Samuel

Kurzweil ::

@Samael, like a boss... od objave rezultatov za All-star gledam slednjega z priprtim levim očesom, ampak če se prav spomnim, je namesto Duranta prišel noter Sabonis... Butler bi overall hotel videt Adebaya v All-star ekipi? Ga je zmotila ta zadnja menjava? Ali je to zgolj prikladen izgovor, kar mu pač ni to te shitty revialne tekme, kar bi ga povsem razumel. Kar se mene tiče, All-star je kompliment in nekaj, kar šteje s tem, ko so vpoklican/zvotan v slednjega, od tam naprej pa mi že vsaj kakšnih 20 let ni pomembno prav nič, no mogoče bolj met za 3 točke, zabijanje in ono tekmovanje v spretnosti, kot pa sama osrednja All-star tekma.

Miami pa je prišel v ritem... tokrat zmaga nad ATL, Goran 13 točk, 4 skoke, 3 podaje, 1 ukradena žoga in so tako že 5. a vzhodu! Če spomnimo, še nedolgo nazaj sta bila tako DAL kot MIA na 13. mestu, vsak v svoji konferenci. No, resnici na ljubo je DAL že lep čas v lepi seriji, razen tiste tekme s PHI je to obdobje za njih več kot dobro... če zanemarimo dejstvo, da je bil BOS brez nekaterih igralcev in out, kot že dolgo niso bili, BKN pa brez Irvinga, Duranta in Dinwiddieja, ampak to so problemi drugih, tudi DAL je imel ogromne težave zaradi korone, pa tudi Porzingis je kar nekaj tekem izpustil.

Zgornji zapis pa je je zgolj iztočnica v to, da danes pričakujem samo zmago DAL nad ORL,... jasno ORL ni neka naivna ekipa, ampak glede na položaj DAL in formo, je to tekmo preprosto treba dobiti.

Samael ::

Oladipo danes zavrnil 45.2 Million za naslednji dve leti pri Rocketih.
Ponudba je trenutno absolutni max, vendar si želi dolgoročnejši deal (ali pa še večjo vsoto v free agency?), ki mu ga pa lahko klub ponudi šele offseason.
Kar precej si upa za igralca, ki je po 2017-18 sezoni komajda kaj igral.
Samael != Samuel

eric_cartman ::

Samael je izjavil:

Oladipo danes zavrnil 45.2 Million za naslednji dve leti pri Rocketih.
Ponudba je trenutno absolutni max, vendar si želi dolgoročnejši deal (ali pa še večjo vsoto v free agency?), ki mu ga pa lahko klub ponudi šele offseason.
Kar precej si upa za igralca, ki je po 2017-18 sezoni komajda kaj igral.


Denar mu ni pomemben.. Verjamem, da bo pobral šila in kopita, če mu Miami ponudi 20 mil. Je že povedal, da se ne vidi dolgoročno pri Rocketsih.

Zgodovina sprememb…

Samael ::

Nisem vedel, da si tako močno želi iz Houstona, ampak ja, zveni smiselno.
Samael != Samuel

endelin ::

Ful me čudi zakaj Texas ni bolj priljubljena destinacija

RoccoC ::

Si že bil kdaj v Houstonu? Sam sem bil in mi je povsem jasno zakaj...

IL_DIAVOLO ::

Samo to bom rekel Butler je največji butelj, ki obstaja svetu športa. Pizda, daj na stran čustva in izkoristi kar ti je ponujeno.

Ne pa igrat užaljene mone, ker ti je bil spregledan kolega. Ze do dragica je malo cudno navezan.

Kaj je gej al kaj?
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

GupeM ::

Baje ni, pa tudi če bi bil? Je zaradi tega kaj slabši? Kaj boljši?

Samael ::

Meni je Butler zabaven!

@IL_DIAVOLO, Butler je bil poznan kot precej težaven in konflikten garač, ki se ne ujame s soigralci. V Timberwolvesih je bil cel cirkus, ko je KAT-u in Wigginsu očital, da sta lena, da ne igrata s srcem in eventuelno se je izkazalo, da je imel takrat prav in da ni bil problem v njemu.
Ko je prišel v Miami, smo vsi pričakovali, da bo to en velik problem, da bo v slačilnico vnesel prepir in razdor, itd ... pa se je izkazalo, da mu je garaško naravnana kultura Riley-evega kluba všeč, da se tu najde in da lahko sodeluje s soigralci.

To kar počne v Miamiju, njegova zvestoba soigralcem je popolno nasprotje, kar smo mislili da je Butler zmožen in meni je všeč.
Ne vem zakaj bi bilo čudno, zakaj bi bilo to slabo. Kar se pa odklonitve All Stara tiče pa pač, to je njegov stil. Kot je zgoraj Kurzweil zapisal "like a boss". Pa zakaj ne? To je pač Jimmy Butler.
On, brezdomec pri 13-ih letih, v socialnem smislu ni nikoli povsem sodil v to igralsko smetano. Za razliko večine drugih ni prišel v ligo po ravni poti preko igranja košarke na kolidžu ampak kot deček z ulice preko trnove poti vztrajnosti, garanja in še več garanja.

Mislim, da mi je po Goranu, Luki in Jokiču en najljubših igralcev te generacije.


:D
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

Uizi ::

Meni je tudi Butler kul, ni egoist kot vse ostale zvezde, zato se z Gogijem tako dobro razumeta imo.

Samael ::

Pa lenobe ne mara :) V tem kontekstu je garaško naravnana "Miami Heat culture" zanj najboljše okolje.
Samael != Samuel

Kurzweil ::

Jimmy Butler je pač takšen kakršen je... jaz pri njem ne vidim nič spornega... kot je Samael napisal, tip je prišel do tu z garanjem in mu je to del osebnosti... se spomnim lanskega playoffa, ko so mu pihali na dušo kako je dober, pa je tip rekel, da ni v njem skoraj nič talenta, da je vse samo eno veliko garanje... še en dober pokazatelj kaj pomeni Butler je kristalno jasno dejstvo, da vedno ko je Butler zapustil nek klub, so po pravilu padli tudi rezultati tega kluba...

...

The Atlanta Hawks have fired head coach Lloyd Pierce.

...

DAILY INJURY REPORT:
Dallas at Orlando:
DAL - Kristaps Porzingis (back) probable.
ORL - James Ennis (calf) will not play.
ORL - Cole Anthony (rib) will not play.
ORL - Aaron Gordon (ankle) will not play.
ORL - Markelle Fultz (knee) out for season.
ORL - Jonathan Isaac (knee) out for season.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kurzweil ()

Uizi ::

Porza podelil 3 blokade zdaj pa nazaj počivat.:)) Katastrofa..

Kurzweil ::

Uizi je izjavil:

Porza podelil 3 blokade zdaj pa nazaj počivat.:)) Katastrofa..


Kje pa ti source/info, da danes ne bo igral, jaz kamor koli pogledam, je propable ali pa v najslabšem primeru day-to-day decision...

Uizi ::

Iz tvojega posta, malo sem se pohecal. :))

Kurzweil ::

Bo Porzingis igral...

Smurf ::

Porzingis zadnji 2 tekmi cisto solidno. Kar se utrjuje mojo teorijo, da imajo Mavericki vec sanse, da Porzingis pride nazaj v formo, kot da dobijo neko boljso zamenjavo. Tudi na splosno se zdi, da so Mavericki dali nazaj v visjo predstavo po tistih problemi s corono, kar sem tudi nekako pricakoval. Ce ne bo kaksnih nepricakovanih poskodb jih pricakujem v koncnici.

judoka ::

Porzingis se je vrnil nazaj vsaj kakih 10 dni prekmalu, ravno ko je 5 igralcev odpadlo zaradi covid-a. V napadu je bil soliden do dober, ampak se mu pozna da je se lesen in pocasen, mu pa gre na boljse.
Upam da pri Dallas-u izvedejo se kak dober trade do trade deadline-a, se mi zdi da je JJ (expiry) dober kandidat, mogoce tudi Burke.
Je pa zanimiva razlika med vzhodom in zahodom. Miami in Dallas imata zelo podobni sezoni iz vidika okoliscin, skoraj isti score, pa je Miami 5 na vzhodu in Dallas 9 na zahodu.

Kurzweil ::

Na koncu statistika Porzingisa še izgleda nekako, tudi sicer so se kazali rahli indici, da ima željo po malce bolj ekipni igri, saj je tu pa tam podal, par akcij je bilo dejansko v slogu tistega GSWja, ko so bili 3x odprti, a so iskalo še bolj odprtega igralca, pri čemer je potem parkrat kdo odlično sam ostal pod košem oz. na metu za 3 točke, to je super za ekipno igro... parkrat je šel v prodor, pri čemer se mi je posebej dopadla akcija, ko je nekdo od DAL zgrešil, Porzingis pa z živalskim put-backom spravil žogo v koš, kar bi glede na njegovo višino moral redno počet + kakšen alley-up... sicer pa v večini ogabna igra, obup... sploh pri polčas, ko je imel met 1/9... ko mu več kot očitno ni šlo, pa tip še naprej forsira... potem se mi je v začetku 2. polčasa v seriji posrečilo par metov in pridemo do teh 5/15 iz igre... sicer pa na trenutke ogabno, sebično, okorno,... na drugi strani, ko sem gledal Vučevića, bi dal 2, če ne celo 3 Porzingise za enega Vučevića!

Luka pa seveda odličen, na koncu je sicer zgrešil par trojk, ko ni več prav veliko štelo, v ključnih trenutkih pa odličen in natančen, tako da nadaljuje trend zadnje obdobja, da se njegov met za 3 točke giblje okrog 50%... še vedno ima možnost za napredek pri % prostih metov, kjer se mi zdi, da vsakega 2. zgrešenega zagreši zaradi nezbranisti ali pa živciranja nad sodniki. Najbolj pa me je veselilo, ko je bil po dolgem času spet razigran, ono prav naughty nasmeh, ko s kreativnostji in ščepcem zlehtnobe uničuje voljo do igre nasprotnikom - se mi zdi, da ja zadnje obdobje, da ne rečem kar večino sezone, malce preveč zategnjen, premalo sproščen, preveč se nervira - Luka je najboljši, ko je takšen, da uživa v igri, ne pa ko se jezi! Sicer se ne nekaj blazno palim na tripple-double, vsaj ne do trenutka, dokler ekipa ne zmaga, bi si pa po odlični igri zaslužil tisto podajo več in tripple-double.

Drugače pa dober Brunson oz. drugače, dober met Brunsona (9/13 iz igre)... Trey Burke je več kot lepo izkoristil svojo minutažo, sploh v času, ko ni nihče od DAL bil razpoložen in je Luka bil iz igre, je slednji v seriji dosegel 7-9 točk, kar je močno pripomoglo k temu, da ORL ni zbežal na večjo razliko. Zdi se, da je vsaj malce bolj pri stvari Powell... Kleber je pofrcal tiste odprte mete, sicer ga ni bilo nikjer drugje za videt v igri...

Sicer pa premalo ekipne igre, premalo akcij, spet več metov za 3 točke, kot za 2 točki Dallasa... ko ste imeli obe ekipi konec 3. četrtine samo po 4 izgubljene žoge, potem veš kakšna je bila obramba + da se je metalo tako hitro, da ni bilo niti časa izgubit žoge... jasno zmaga je zmaga, in vsak kritičen osebek, bo pač pohvalil tudi kaj dobrega pri porazu in kaj slabega pri zmagi, to je edini način, da se stvar spravijo na bolje.

So pa Mavericksi končno nad 50%, kar se razmerja zmag in porazov tiče... pa morda še nekaj, ko je DAL vodil s +15 se je spet pokazal isti sindrom, kot se DAL zelo rad dogaja, ker seveda nima dovolj kakovostnih, konstantnih in stabilnih igralcev, nekaj pa je tudi v glavi... vedno je vzel minuto odmora, ko je iz +15 padlo ja +12 ali +10, ker se seveda več kot očitno zaveda tega velikega problema, ko to trener stori 2x v 2min, ko ekipa vodi še vedno za več kot 10 točk, potem veš... se mi zdi, da gredo v 2 skrajnosti... ali se zaletavajo v prvih sekundah napada (Brunson, Porzingis)... ali pa zaštrikajo do izteka napada, kar je seveda prav, a ko ni Luke, da bi skreiral, sledi soliranje in zaletavanje z glavo skozi zid... par neumnosti in izgubijo prednost... Glede na ceno bi Porzingis moral biti nek steber igre, ki zna držati rezultat in prevzeti besedo v pravem pomenu besede, ampak tip gladko vrže, pa če je to iz 10m in že 5-6. po vrsti zgreši, ko jebe... kot smo že tolikokrat ponovili, Brunson je undersized SG, Trey podobno... ko ti mora Josh Richardson kreirat in vodit napad, potem veš...

Shiet kako je/bo letos tight, tako na zahodu, kot vzhodu... dejansko ni v nobeni konferenci totalnega outsiderja... v obeh konferencah je po +-3 klubi, ki malce štrlijo iz povprečja... tam od 4-5. pa do 13. mesta par res par zmag razlike... se dejansko ne spomnim, kdaj bi bilo tako izenačeno - resno! Za nameček pa še play-in, tako da bo liga še toliko bolj zanimiva do konca, se zdi, da tipične ekip, ki bi tankala letos sploh ni. Zelo zbalansirane moči, razen par klubov, tudi zelo izenačen vzhod-zahod, kot že dolgo ni bilo tako!

nerro32 ::

Dallas (spet) opravil svoje delo in zmagal. Izgleda, da so nazaj zajezdili pravi val, ki bi ga morali že ob začetku sezone, ampak ni panike. Kljub vsem težavam, ki so jih imeli v tej čudni sezoni se je treba zavedati, da pri tem niso edini, težave imajo skoraj vse ekipe v ligi, zato lahko kdaj zmagajo tudi s slabo igro, kar je odlika dobrih ekip. Zdaj pa graditi na tem in predvsem izboljšati obrambo, 124 točk od oslabljenega Orlanda je pač preveč.

Končno tudi priložnost za Čančarja, če se ne motim, je prvič doslej dobil 20 minut. V tem času 8 točk, 4 skoki, 1 asistenca, 1 ukradena in 1 izgubljena žoga, imel je pa v tem času najslabši +/-, in sicer kar -16. Upajmo, da dobi še več priložnosti.

Pa še ena zanimivost - New Orleans je premagal UTA, na celi tekmi pa je imel samo 11 metov za 3, od tega kar 7 uspešnih. Nisem šel iskat podatkov o tej stat. kategoriji, ampak običajno govorimo o cca 35 metih za 3 točke, se sploh ne spomnim kdaj bi nazadnje ekipa imela tako malo metov za tri. Morda se motim, govorim samo po občutku, ampak npr. samo Lillard je v tem krogu kar 15x vrgel za 3.

Smurf ::

@nerro32 se ne motis, resnicno je bila precej nenavadna tekma.

Kurzweil ::

Kolikor je DAL neko obdobje trpel oz. imel smolo korono + Porzingisom, toliko ima morda sedaj tudi sreče... ali drugače, dolgo obdobje je imel DAL odsotnih 4-6 igralcev... potem pa se seveda situacija tudi kdaj obrne... zdaj bo to še ekstremno pomembno, ko prihaja dolga serija tekem, samo z ekipami iz zahoda!

Sem tudi sam gledal UTA in NOP... oz. UTA gledam že since forever če nanese ta možnost. Zanimiva in nenavadna tekma, če smo seveda pri Zionu navajeni, da se boji meta za 3 točke, pa je zelo zelo neobičajno to, da Brandon Ingram ni vrgel niti enega samega meta za 3 točke! UTA je vrgel recimo 43x, je pa tudi sicer v vrhu lige, tako po vrženih, kot zadetih, da potegnem vzporednico, DAL jih je včeraj vrgel 46! Nenavadna tekma, še posebej pa mi je bilo všeč, neglede na to, da sem bil za UTA, da je ta tekma v času neskončnega števila metov v prvih sekundah oz. vedno večjega in vedno uspešnejšega meta za 3 točke pokazala, da slednji vendarle ni vse, si verjetno ne želimo lige, ki bo šla še bolj v to skrajnost,... recimo včeraj sta Luka in Porzingis vsak po 10x vrgla za 3 točke!

Za tekmo DEN pa niti statistike nisem pogledal do sedaj... sem vesel za Čančarja, že zadnjič je dal 6 točk... bi bilo super fino, če bi še napredoval in dobival redno minutažo, to bi bilo fino tako za njega, kot za našo reprezentanco!

RoccoC ::

Na žalost ima Čančar priložnost samo zaradi odsotnosti Millsapa, Harrisa, Greena...

Zimonem ::

Glede Buttlerja. Ni užaljen, ampak rabi pauzo. Bolj je važna končnica kot pa all Star. Urnik je pa natrpan.
V bistvu je večini zrelih igralcev letos proti all Star tekmi. Ampak na glas ne smejo povedat.

Zvezdica27 ::

Glede NO - najbrž ga je trener nadrl, Ingrama, ker proti Bucksom je metal vse živo v prvih sekundah in nič zadel (mislim da so bli Bucksi no) in skoz ga je neki lomil...

To da pa ne mečejo za 3 pa je pri Zionu in Adamsu normalno, ker sta oba kar dominantna v raketi - je pa res, da ju še nisem videl, akko recimo proti Philly igrata ali proti Whitesidu ali Lakersih. Janeza lih niso nevtralizirali, sam to itak nimaš kaj, saj tud oni Ziona niso. NO ima zelo zanimivo ekipo, ki lahko igra res dobro... ali pa res slabo...

sam tle smo spet tam... če imajo ekipe % za 3 nad nekih 35 enostavno ni smisla, da ne bi metali tric. Če pa imajo 40% pa potem samo gasa, glede na to da je na tekmah 2pt % tam nekje okoli 50-55. Pol pa je igra taka, kot je.

zz

Badwolff ::

Adams.glih dominanten v raketi ni :D. Sploh mi je sestava ekipe Pelsov kar se da nenavadna za današnji NBA. Zo in Hart sta edina šuterja, Ingram pogojno.

Tist o Butlerju je pa pomojem fake, saj je komajda kaj igral do takrat.

Kurzweil ::

RoccoC je izjavil:

Na žalost ima Čančar priložnost samo zaradi odsotnosti Millsapa, Harrisa, Greena...


To itak, tako kot večina... čaka na priložnost... jasno Luka Dončič je bil rojen superstar, ampak vprašanje, kako bi se odvijalo vse skupaj, če recimo takrat ne bi bil out of season pri Realu Sergio Llull.. tak je ta svet, kdaj se morajo stvari pač spravit v konstelacijo, da dobiš priložnost... govorim za Vlatka.

drvo ::

Vseeno je ogromna razlika. Luka je generacijski talent, Čančar to ni.

Zimonem ::

Bi bilo pa kakšno krilo. Že. Takrat je bil dovolj dober, da si je priboril priliko dokazat. In to uresničil. Tudi pri navdih je bil dsj prvi point guard ekipe. Pa je po par tekmah, ko je bil poškodovan, ratalo jasno kako stvari stojijo.

Kurzweil ::

drvo je izjavil:

Vseeno je ogromna razlika. Luka je generacijski talent, Čančar to ni.


Zato pa sem napisal, da je bilo jasno že pri njegovih zgodnjih najstniških letih, da je tip superstar... Čančar na drugi strani tudi ni imel takšne sreče, je pa velik garač, to se dobro ve... če maš že doma fotra, ki ti je igral tudi Evroligo, je vendarle lažje, kot nekem Čančarju... druga velika napaka/problem je bil, da ko je tip bil v svoji generaciji velik potencial, je bil posojen iz Olimpije v fucking Škofjo Loko... ne rečem, človek rabi narediti kakšen korak nazaj oz. iti v klub, da ima polno minutažo, ampak jasno je bilo, da bi na njega morali računati že zdavnaj prej in mu dati priložnost ter ga forsirati... če se prav spomnim je Miško takrat, če se prav spomnim za 80.000€ odkupil (ne vem če se prav spomnim) pogodbo Čančarja in ga takrat zvabil v Mego, sicer Vlatko NBA niti ne bi videl... žal je morala velika večina igralcev iz Slovenije v Italijo ali Španijo, da se je proper izrabilo in gradilo na njihovem potencialu... Olimpija je še v njenih najboljših letih v moderni zgodovini tega kluba, igralce pobirala iz Krke, Pivovarne Laško, Heliosa, Triglava, Slovana... s svojim talentom nikdar ni znala preko mladinskih selekcij, pa vem, kako se to bere in da me bo tule nekdo sedaj zagrabil za jajca :)) ...zadnji igralec, ki je bil izklučno delo Olimpije je bil Jaka Daneu, pa še to vprašanje kako bi bilo, brez njegovega slavnega ata, da se spet navežem na to, da včasih sam talent tudi ni dovolj, da zares dobiš priložnost, ko bi moral največ igrati! So pa potem kot 90% afirmirani igralci pa dobili priložnosti v Olimpiji, ampak to je že topic za drugo debato. Mene tudi skrbi, kako bo s Ščuko, ki je zadnje dni tako zanimiv, po tem, ko je mladinska ekipa Olimpije premagala Šenčur... tistih 7min in 32s na tekmo ne bo dovolj oz. se mnogokrat potem po treh slabih tekmah že vleče zaključke, tu sta Zvezda, Partizan, pa neglede na to, da imata zadnja leta vedno več tujcev, precej boljši primer... v vsaki generaciji preprosto moraš datu priložnost dvema igralcem in ju forsirati... tako tudi mid-low budget klubi, kot je Olimpija v kontekstu Eurocupa in Evrolige pride do svoje priložnosti, da nadoknadi manjko denarja s talentom, na koncu pa se seveda še zasluži z odškodnino... vem, da ne bi smel tega načet, ker se zavedam, da je verjetno vsam 3. sogovornik v tem topicu drugega mnenja oz. mu to ni lagodno poslušat, sploh če je die hard fan Olimpije.

Zimonem ::

Mladinska šola dandanes je pri nas bolj ali manj revščina. trgovanje z igralci pa tudi bolj vaški sejem z živino kot pa resen posel. Helios se je še nekaj časa trudil sedaj je tudi tam žalost.

RoccoC ::

@Kurzweil, glede preteklosti malce pretiravaš. Obstaja cela kopica igralcev, ki se je uveljavila v Olimpiji v svojih najstniških letih (ok začeli so drugje, samo pri Olimpiji so pristali pri 18-19 letih) : Milič, Zdovc, Brezec, Bečirović, tudi Stepania, Salin

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: Zimonem ()

Kurzweil ::

@RoccoC, itak da malce pretiravam... sicer pa tako kot sem napisal... govorim o tem, da noben igralec ni od, kakor smo nekdaj dejali od pionirčkov prišel do Evrolige... vse so že bili precej dokazani igralci.. zato me pač skrbi vse kar se tiče Olimpije, ker ta prehod iz mladinskih selekcij v člansko jim ne gre dobro... pa imajo odlične mladinske pogone, torej ni prave priložnosti... torej govorim o celotnem razvoju!

Sicer pa Milič je otrok Triglava... Brezec mislim, da Sežane... Jure Zdovc je bildal kariero predvem v tujini, predvsem pa je to povsem druga generacija o kateri govorim...

Recimo Stepania je še eden iz neskončnega seznama igralcev Slovana, ki je bil nekdaj koteal brutalnih talentov... me kar pogreje ko poštudiram ne njihove najboljše ekipe, ki danes izgledajo danes brutalno močno, seveda po vseh letih, ko so se ti igralci dokazovali po Evroligi in ligi NBA.

Sani Bečirovič je sicer iz Slovenske Bistrice, ki je prišel potem preko Maribora v Pivovarno Laško, kjer se je že hudičevo afirmiral in v Laškem igral Evroligo

Pravim samo, da tega razvoja oz. prehoda praktični nikdar ni bilo... marsikdo je prišel kot velik talent, ali že skoraj povsem dokazan in tam naredil še zadnji korak,... sicer pa moj namen ni sedaj udrihat po Olimpiji, ampak povedat, da je Čančar bil v popolni nemilosti Škofje Loke, na srečo pa ga je rešil Miško Ražnatović...

Včasih je bilo seveda lažje, ko je bilo več denarja v basketu, sploh v časih, ko so velika podjetja lahko dajala sponzorstvo v stroške... Olimpija je takrat seveda kot evroligaš pobirala po vsej Sloveniji... nič slabega, samo pravim, da ni razvijala sama od začetka do konca, zakar me seveda vsa ta leta skrbi, ko vidim, da je kakšen proper prospect stucked med mladinsko in člansko ekipo Olimpije, zdej ko slednja ne igra državnega prvenstva, je to še toliko huje...

Sem se pa večkrat pogovarjal z raznimi košarkaši, trenerji,.. dejansko je slovenska košarka, pa če se še tako smešno sliši, res veliko izgubila s tem, ko ni več prave, organizirane ŠKL lige!!! Verjetno vas je dosti takšnih, ki se spomnite rivalstev določenih šol... se spomnim, tu so igrali vsi mogoči igralci od Brezca naprej... ono fantastičen prehod in možnost ter motivacija... kot nek NCAA...

Dan danes pa je zelo žalostno gledat... kako so ti klubi v nižjih ligah, ali pa v njih igrajo tier 3 balkanski in tier 5 ameriški igralci...

RoccoC ::

Pri zelo redko katerem vodilnem klubu v državi se afirmirajo igralci direktno iz mladinskega pogona. Razlog je seveda, da nimajo prostora pri 16-17 letih da bi igrali občutne minute v članski zasedbi, kjer se največ naučiš. Tudi Zvezda in Partizan tega praktično nima, tudi oni pobirajo najboljše igralce iz širše okolice in jim dajo priložnost če so dobri nekje pri 19-20, le če je kakšen izjemen dobi priložnost tudi prej. Tudi Stepania je pri Slovanu igral leto ali dve v članski konkurenci preden je šel v Olimpijo, enako Zdovc Konjicah...Tako pač je. Saj tudi če gledaš širše - recimo Real, Barcelona, ki imajo izredne mladinske pogone pa so res redki igralci, ki iz mladinskega pogona pridejo do rednega igranja v članski zasedbi.

Badwolff ::

Men se Čančar res ne zdi nba v, tam je bolj po neki inerciji.

Zimonem ::

Večje klube ne gre primerjati z našimi v teh časih. Plačuje(če se jih sploh plačuje) se igralce bilo od kod, mladinska sekcija pa stagnira. Sicer res , da so tudi mladinski klubski pogoni usahnili.

el_bahattee ::

Kurzweil je izjavil:

To itak, tako kot večina... čaka na priložnost... jasno Luka Dončič je bil rojen superstar, ampak vprašanje, kako bi se odvijalo vse skupaj, če recimo takrat ne bi bil out of season pri Realu Sergio Llull.. tak je ta svet, kdaj se morajo stvari pač spravit v konstelacijo, da dobiš priložnost... govorim za Vlatka.

To je res, Dončiču se je ogromno stvari poklopilo, tako pri Realu kot pri Dallasu, kjer ima praktično proste roke in je brez nekega hudega pritiska za pohod na finale. To seveda ne zmanjša dejstva, da je talent, ampak potek kariere pa bi lahko bil precej drugačen, če mu ne bi šle na roko določene zadeve. Sam talent žal ni dovolj, potrebno je tudi nekaj sreče.

Spomnimo se npr. Jeremy Lin-a. Več let je bil stalna rezerva v nekaj ekipah, nihče mu ni ponudil resne priložnosti, bil je tik pred tem, da obupa in odide iz NBA... potem pa se mu je končno poklopilo, ko ga zaradi poškodb številnih prvokategornikov tisto sezono v NY trener iz obupa poslal v igro. Takrat je nanizal serijo odličnih predstav in čez noč postal superstar, čez nekaj let je celo pristal pri LA Lakersih v prvi peterki z Kobejem. Sicer ne vem, kje trenutno igra, ampak njegova zgodba je res zanimiva in kaže na to, kako je včasih treba imeti tudi nekaj sreče, da dobiš priložnost.
Come to my center, you enter the winter.

Kurzweil ::

Vedno, ko se spomnim na Slovan, je res težko mimo dejstva, kdo vse je igral za njih, takole iz glave:

Mirza Begić
Vladimir Boisa
Saša Dončić
Goran Dragić
Zoran Dragić
Jaka Klobučar
Jaka Lakovič
Marko Maravič
Stipe Modrić
Radoslav Nesterović
Sašo Ožbolt
Emir Preldžić
Uroš Slokar
Nikoloz Tskitishvili
Samo Udrih
Jan Vesely
Gašper Vidmar
Željko Zagorac
Jure Zdovc
Miha Zupan
...

Sploh tista ekipa tam enkrat iz prehoda iz 20. na 21. stoletje...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kurzweil ()

nerro32 ::

Se pa vedno nasmejem, ko se spomnim Slokarjeve epizode v NBA in njegove zadnje tekme, mislim da je bilo tik pred koncem sezone, ko je prvič (in zadnjič) dobil konkretno priložnost in je v 30 min napokal 18 točk :))

Kurzweil ::

Se spomnim tega... sicer pa je tudi to zanimivo, da je bil v NBA Uroš Slokar, Erazem Lorbek pa je do težav s poškodbami bil vedno nekje na robu, a žal nikdar ni zaigral v ZDA... isto bi si seveda prej zaslužil angažma v ZDA Matjaž Smodiš, vendar on se je odločil, da bo pač eden glavnih igralcev v Evroligi, sploh pa mu verjetno pri CSKAju ni bilo hudo, ko je bil tam, če se prav spomnim, sploh prvi ne-ruski kapetan ekipe. Tudi Boštjan Nachbar bi lahko še kakšno leto vlekel v NBA, pa se je odločil za Evropo, kjer je bil v trenutku vrnitve tudi najbolje plačan igralec v Evropi, če se prav spomnim... kaj vse je imela Slovenija je res neverjetno,... sem se na hitro spomnil še Gregorja Fučke, ki je "dezertiral", v podobnem smislu, kot sem že prej omenil v Italijo, s tem da je vzel še državljanstvo, on pa je bil otrok Smelt Olimpije in še eden v vrsti tistih, ki je šel v Italijo, drugi v Španijo... v njegovem primeru je bil to Stefanel... se opravičujem, da me malce odnaša iz topica, ampak se mi zdi, da je še ravno toliko v kontektu lige NBA... podobno kot na Fučko, sem malce jezen tudi na Amarja Alibegovića, da je šel mimo Slovenije, pa se zavedam, da je bosanskega porekla, ima pa tudi italjansko državljanstvo....

Zimonem ::

Od naših mogoče Fučka, če bi šel mlad. Ostali prepočasni sploh za pozicije.

Kurzweil ::

Zimonem je izjavil:

Od naših mogoče Fučka, če bi šel mlad. Ostali prepočasni sploh za pozicije.


Jaz sem od nekdaj videl Smodiša in Lorbeka, nekje tam, kot je bil Luis Scola... ali pa mogoče tudi Andrea Bargnani...

Zimonem ::

Pomoje je isti problem kot delno porzingis. Spustiš nizkega branilca proti njim pa jim pobirajo žoge iz rok. Nekaj vodenja med nasprotniki je za NBA nuja pomoje. Ok ne bomo videli...

Kurzweil ::

Wilt Chamberlain... pred 59 leti...

Zimonem ::

Snkom ga naj primerjamo lorbekom?

Kurzweil ::

Zimonem je izjavil:

Snkom ga naj primerjamo lorbekom?


Žigo Dimcem

FTad ::

Kurzweil je izjavil:

Se spomnim tega... sicer pa je tudi to zanimivo, da je bil v NBA Uroš Slokar, Erazem Lorbek pa je do težav s poškodbami bil vedno nekje na robu, a žal nikdar ni zaigral v ZDA... isto bi si seveda prej zaslužil angažma v ZDA Matjaž Smodiš, vendar on se je odločil, da bo pač eden glavnih igralcev v Evroligi, sploh pa mu verjetno pri CSKAju ni bilo hudo, ko je bil tam, če se prav spomnim, sploh prvi ne-ruski kapetan ekipe. Tudi Boštjan Nachbar bi lahko še kakšno leto vlekel v NBA, pa se je odločil za Evropo, kjer je bil v trenutku vrnitve tudi najbolje plačan igralec v Evropi, če se prav spomnim... kaj vse je imela Slovenija je res neverjetno,... sem se na hitro spomnil še Gregorja Fučke, ki je "dezertiral", v podobnem smislu, kot sem že prej omenil v Italijo, s tem da je vzel še državljanstvo, on pa je bil otrok Smelt Olimpije in še eden v vrsti tistih, ki je šel v Italijo, drugi v Španijo... v njegovem primeru je bil to Stefanel... se opravičujem, da me malce odnaša iz topica, ampak se mi zdi, da je še ravno toliko v kontektu lige NBA... podobno kot na Fučko, sem malce jezen tudi na Amarja Alibegovića, da je šel mimo Slovenije, pa se zavedam, da je bosanskega porekla, ima pa tudi italjansko državljanstvo....


Ti kar piši za intermezzo. Mi je zanimivo branje :)

Zimonem ::

Kurzweil je izjavil:

Zimonem je izjavil:

Snkom ga naj primerjamo lorbekom?


Žigo Dimcem

Wilt vs žiga? Nekaj sem spregledal.

bambam20 ::

el_bahattee je izjavil:


Spomnimo se npr. Jeremy Lin-a. Več let je bil stalna rezerva v nekaj ekipah, nihče mu ni ponudil resne priložnosti, bil je tik pred tem, da obupa in odide iz NBA... potem pa se mu je končno poklopilo, ko ga zaradi poškodb številnih prvokategornikov tisto sezono v NY trener iz obupa poslal v igro. Takrat je nanizal serijo odličnih predstav in čez noč postal superstar, čez nekaj let je celo pristal pri LA Lakersih v prvi peterki z Kobejem. Sicer ne vem, kje trenutno igra, ampak njegova zgodba je res zanimiva in kaže na to, kako je včasih treba imeti tudi nekaj sreče, da dobiš priložnost.


Zdaj igra v NBA razvojni ligi.

Spodaj je tekma, kjer so mu ubili samozavest. Po tej tekmi ni bil nikoli več taprav.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bambam20 ()
««
33 / 81
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Evropsko prvenstvo v košarki 2017 (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Šport
914154778 (33457) bambam20
»

NBA (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Šport
759195658 (92967) Samael

Več podobnih tem