» »

NBA sezona 2020-2021

NBA sezona 2020-2021

Temo vidijo: vsi
««
2 / 81
»»

FTad ::

RoccoC je izjavil:

Ne vem kako bo s KPjem, letos sigurno ne bo še igral, vprašanje tudi za naprej. Ne vem zakaj je bil šele oktobra operiran.


Meni se zdi, da je bil nakp KP-ja zgresena nalozba. Obcutek imam, da bo vedno nekaj poskodovan ali napol poskodovan in ne bo nikoli mogel dajati 100% na igriscu.

Nedasemiveč ::

FTad je izjavil:

RoccoC je izjavil:

Ne vem kako bo s KPjem, letos sigurno ne bo še igral, vprašanje tudi za naprej. Ne vem zakaj je bil šele oktobra operiran.


Meni se zdi, da je bil nakp KP-ja zgresena nalozba. Obcutek imam, da bo vedno nekaj poskodovan ali napol poskodovan in ne bo nikoli mogel dajati 100% na igriscu.


Zakaj je bil trade za KP-ja zgrešena naložba? Znebili so se netimskega igralca Deandra Jordana, Matthewsa ter igralca za katerega mi ni jasno kako lahko igra na NBA nivoju Smitha Jr. Nekateri na subredittu Mavsev ga celo želijo nazaj (zame je to popolen mindblown).

V zameno so dobili Hardawaya, ki je svojo vlogo v lanski sezoni zelo korektno oddelal (normalno ne dovolj za skoraj 20m $, ampak to njegova iztekajoča se pogodba je še toliko bolj vredna, podobna situacija s Courtney Lee). In potem seveda več kot 2.20 m visok Unicorn, ki zna zelo dobro zadevati za tri točke.

Kar se tiče poškodb, se lahko zgodi vsakemu. Zgodilo se je Durantu, Curryu, itd. itd. Tudi Dončić je letos zbral zgolj 61 nastopov, Porzingis zgolj štiri manj. Včasih je potrebno tvegati in mislim, da so se v primeru KP-ja pravilno odločili. Več bo pokazal čas.

Dallas ima še dovolj časa, da trezno razmišljajo o prihodnosti. Na drugi strani so Bucksi očitno šli na vse ali nič. Porabili so celo prihodnost za prihod Holidaya (predvsem slednjega) in Bogdanovića. To je očitno tudi znak, da Giannis ostaja. V nasprotnem primeru bi verjetno šli v rebuild ne pa zapravljali picke vsepovprek. Milwaukee klopi nima, Bogdanović je ena podobna sorta kot Hardaway Jr.(odvisno od dneva), Jrue Holiday je odlična pridobitev, zanimivo bo spremljati Middletona, če je sposoben dodati še več ali je svoj limit dosegel. Daleč od tega, da imajo slabo ekipo, jih pa vseeno ne vidim kot zmagovalca lige NBA.

eric_cartman ::

No, trade za KPja je odlična naložba.. Je pa tudi pri meni stopnja zaskrbljenosti zaradi poškodb pri njem skočila iz 6 na 7 od 10.

Problem je samo, ker so kolena in ker če pride do resnih ponavljajočih se poškodb nimaš kaj dosti za naredit.

Zaenkrat še niti rumorjev ni, ampak glede na to da se Dallasu ne izplača več čakati za free agency 2021, se bodo verjetno zagnali za Hieldom in Haywardom, mogoče celo za obema.. Na spisku za 2021 ni več za Dallas nobenega potencialnega kandidata, nekako takole:

01 Giannis Antetokounmpo. - probably extending
02 LeBron James - nope
03 Kawhi Leonard - nope
04 Paul George - nope
05 Rudy Gobert.- nope
06 Victor Oladipo. - nope
07 Jrue Holiday - probably re-signing
08 Kyle Lowry. - nope (old)
09 DeMar DeRozan- nope (old and pretty bad)
10 Gordon Hayward - probably extending this year/getting traded
11 Chris Paul - probably re-signing
12 Blake Griffin - nope
13 Mike Conley - maybe?
14 Andre Drummond - nope
15 Steven Adams - nope

Ksna beseda o tem ali Dragič ostaja v MIA?

Zgodovina sprememb…

Kurzweil ::

Iz danes na jutri pa draft in potem še drugi večji val tradov. Draft bo tokrat potekal v prostorih ESPNa, kdor pa bo imel željo po ogledu, pa bo strean na vsem dobro poznani strani, kjer običajno spremljamo tekme, v kolikor ni to Arena Sport.

Kurzweil ::

Zadnjič sem nalepil tu za Oklahomo, pa poglejmo še New Orleans Pelicans...

David Griffin traded Anthony Davis and Jrue Holiday and got back:
- Six first-round picks
- Brandon Ingram
- Lonzo Ball
- Eric Bledsoe
- George Hill
- Josh Hart
- Two pick swaps


.......

Gordon Hayward and the Celtics are working to extend the deadline on Hayward to decide on his $34.2 million player option for the 2020-21 season from today at 5 p.m. to Thursday afternoon, league sources tell ESPN.

Jaz kot kavč GM ne bi dal 34.2M$ na sezono za Haywarda... nikoli...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kurzweil ()

nerro32 ::

Kakšna škoda za Boston res, da se je Hayward poškodoval po 5 min igre na prvi tekmi v zelenem dresu. Zdaj vedno obstaja grenak priokus, ko se ga omenja. Zdrav Gordon je en najboljših all-round igralcev v ligi, zna zadevati iz vseh položajev, organizirati igro, podajati, skakati, tudi obramba je solidna. ČE ne bi bilo tiste prve poškodbe, sem prepričan, da bi bila Bostonova krivulja še precej bolj strma. Ampak nima smisla se spraševati "kaj pa če..." . Tudi začetek pretekle sezone je bil več kot odličen, mislim da je odigral cca 10 tekem, na katerih je bil najboljši Bostonov posameznik, potem pa spet poškodba. Z zdravim Gordonom menim, da bi letos premagali Miami v končnici. Za razliko od Porzingisa je Boston dobil zdravega igralca - se ne spomnim, da bi Hayward pri Utahu bil kdaj huje poškodovan oz. bi manjkal veliko tekem, medtem ko je Dallas že ob trejdu vedel, da je KP nagnjen k poškodbam. Primerjavo s Porzingisom sem dal, ker mislim, da imata trenutno podoben efekt na nivo ekipe in delata razliko med dobro in zelo dobro ekipo.

Hayward je zdaj tako v zadnjem letu pogodbe in v naslednjih 2 dneh bomo izvedeli več o njegovi prihodnosti. Hayward ima 34 milijonov na mizi, da jih vzame ali pusti, tako da to ni odločitev ekipe. Ker je po vojni lahko biti general, zdaj vsi rečemo, da si ne zasluži takšne pogodbe, ampak drugo vprašanje pa je ali bi mu dali max contract takrat, ko mu je to ponudil Boston, se pravi zdravemu Haywardu. Mnogo ekip bi to takrat storilo, Hayward je pa izbral Boston predvsem zaradi njegove zgodovine z Bradom Stevensom na Butler University, kjer jih je v finalu NCAA za las premagal Duke.

Boston žal ni uspel dobiti vrhunskega igralca z max contractom. Kemba in Hayward sta sicer zelo dobra igralca, še vedno pa ne v vrhu lige, podobno predtem Horford. Če bi namesto katerega izmed teh podpisali samo enega vrhunskega igralca v preteklih letih (Davis, Kawhi, itd.), potem bi verjetno že osvojili prstan. Letos je bila sicer odlična priložnost za presenečenje, ampak navijači Bostona žal še vedno čakamo na novo trofejo, ki bo tudi v prihodnjih 2 letih težko dosegljiva.

Kurzweil ::

@nerro32, se v celoti strinjam, sem tudi sam tako razmišljal oz. upoštevam seveda ta dejstva, no tudi sicer ne vem, če bi bil povsem zdrav toliko vreden, je pa definitivno kot igralec zelo hvaležen. Jaz mislim, da pri takšni pogodbi in glede na okoliščine, nima kaj razmišljat, kot da ostane v Bostonu. Kar pa se Harforda tiče, pa se mi zdi, da je iz sezone v sezono, pa neglede na okolišče, zgolj povprečen. Boston glede na ekipo niti ne rabi superstarja, ker je celoten koncept postavljen tako, da imajo kup enakovrednih igralcev, ki pa se morajo maksimalno boriti, da pride to željenih rezultatov, mislim, da če bi ta ekipa dobila nekega superstarja, bi to bilo za njim verjetno celo slabše... je pa res, da se vedno bolj iz ekipe štrli Tatum, tako po igrah, kot po medijski pozornosti. Če bo Boston "zdrav" in ostane ekipa skupaj, seveda še malce bolj zrela, se mi zdi, da ne rabijo nekaj pretirano čarat in spreminjat zadeve, ki funkcionira. V glavnem, mi je višina Haywarda v vsakem primeru še vedno malce pretirana... malce :)

Samael ::

The Nets and Mavericks discussed a trade that sends Spencer Dinwiddie to Dallas, per league source.

Variety of pieces involved in multiple trade scenarios.

Vir.
Samael != Samuel

Kurzweil ::

Samael je izjavil:

The Nets and Mavericks discussed a trade that sends Spencer Dinwiddie to Dallas, per league source.

Variety of pieces involved in multiple trade scenarios.

Vir.


Bi kar verjel, da BKN dela prostor, verjetno še vedno za Hardna, govorim o sallary capu... niti ne bi bil tako slaba okrepitev, tudi njegova plača 10M$ ni tako visoka, predvsem pa bi DAL dobil proper menjavo oz. opcijo na PG/SG... čeprav potrebujejo kot že tako ponavljamo fighterje, borce, defenzivce, mogoče tudi proper visokega igralca...

Kurzweil ::

Vseh 60 pickov na letošnjem draftu, na tem linku je zadeva najbolj pregledna, da se vidi tudi iz kot prihaja igralec in da se da za vsakega tudi pogledat opis.

First Round

1. Timberwolves draft Anthony Edwards
2. Warriors draft James Wiseman
3. Hornets draft LaMelo Ball
4. Bulls draft Patrick Williams
5. Cavaliers draft Isaac Okoro
6. Hawks draft Onyeka Okongwu
7. Pistons draft Killian Hayes
8. Knicks draft Obi Toppin
9. Wizards draft Deni Avdija
10. Suns draft Jalen Smith
11. Spurs draft Devin Vassell
12. Kings draft Tyrese Haliburton
13. Pelicans draft Kira Lewis Jr.
14. Celtics draft Aaron Nesmith
15. Magic draft Cole Anthony
16. Trail Blazers draft Isaiah Stewart >> reportedly traded to the Pistons, after first being dealt to the Rockets
17. Timberwolves draft Aleksej Pokusevski >> reportedly traded to the Thunder
18. Mavericks draft Josh Green
19. Nets draft Saddiq Bey >> reportedly traded to the Pistons, after first being dealt to the Clippers
20. Heat draft Precious Achiuwa
21. 76ers draft Tyrese Maxey
22. Nuggets draft Zeke Nnaji
23. Knicks draft Leandro Bolmaro >> reportedly traded to the Timberwolves
24. Bucks draft RJ Hampton >> reportedly traded to the Nuggets, after first being dealt to the Pelicans
25. Thunder draft Immanuel Quickley >> reportedly traded to the Knicks, after first being dealt to the Timberwolves
26. Celtics draft Payton Pritchard
27. Jazz draft Udoka Azubuike
28. Lakers draft Jaden McDaniels >> reportedly traded to the Timberwolves, after first being dealt to the Thunder
29. Raptors draft Malachi Flynn
30. Celtics draft Desmond Bane >> reportedly traded to the Grizzlies


Second Round

31. Mavericks draft Tyrell Terry
32. Hornets draft Vernon Carey
33. Timberwolves draft Daniel Oturu >> reportedly traded to the Knicks
34. 76ers draft Theo Maledon >> reportedly traded to the Thunder
35. Kings draft Xavier Tillman Sr >> reportedly traded to the Grizzlies
36. 76ers draft Tyler Bey >> reportedly traded to the Mavericks
37. Wizards draft Vit Krejci >> reportedly traded to the Thunder
38. Jazz draft Saben Lee >> reportedly traded to the Pistons
39. Pelicans draft Elijah Hughes >> reportedly traded to the Jazz
40. Grizzlies draft Robert Woodard >> reportedly traded to the Kings
41. Spurs draft Tre Jones
42. Pelicans draft Nick Richards >> reportedly traded to the Hornets
43. Kings draft Jahmi'us Ramsey
44. Bulls draft Marko Simonovic
45. Bucks draft Jordan Nwora
46. Trail Blazers draft CJ Elleby
47. Celtics draft Yam Madar
48. Warriors draft Nico Mannion
49. 76ers draft Isaiah Joe
50. Hawks draft Skylar Mays
51. Warriors draft Justinian Jessup
52. Kings draft Kenyon Martin Jr >> reportedly traded to the Rockets
53. Thunder draft Cassius Winston >> reportedly traded to the Wizards
54. Pacers draft Cassius Stanley
55. Nets draft Jay Scrubb
56. Hornets draft Grant Riller
57. Clippers draft Reggie Perry
58. 76ers draft Paul Reed
59. Raptors draft Jalen Harris
60. Pelicans draft Sam Merrill >> reportedly traded to the Bucks

----------

V Dallas se bojda iz Philadelphie seli Josh Richardson, nekdanji soigralec Dragiča pri Miamiju! V nasprotni smet gre Seth Curry, saj je pri Philadelhii trener njegov tast Doc Riversa.

Al Horford se seli iz PHI v OKH... Green pa je bil bojda del dogovora že prej in gre v nasprotno smer za omenjenega Horforda

Al Horford se iz Philadelphije seli v Ohlahomo. Ta je zanj menjala Dannyja Greena, ki so ga od Lakersov dobili v menjavi za Dennisa Schroederja

Ricky Rubio se vrača v MIN, OKH pa je zanj dobil 17. pick, kar pomeni, da gre v OKH srbski igralec Aleksej Pokuševski

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kurzweil ()

Kurzweil ::

Bojda si je na treningu pred draftom Klay Thompson pretrgal ahilovo tetivo....

Kurzweil ::

The Mavs and the Thunder are discussing a trade that would send Danilo Gallinari to Dallas in a sign-and-trade and the 18th pick to OKC, per sources.

Pa še dve zabavni:

Sacramento Kings forward Bogdan Bogdanovic plans to enter restricted free agency on Friday at 6 PM ET, sources tell ESPN.

----

Potential no. 1 draft pick Anthony Edwards says he's "still not really into" basketball after making the switch from football.

Edwards also said he "can't watch basketball" and that if an NFL team wanted him, he would quit basketball immediately.

(via ESPN)


... vedno več govoric opažam, da je bil tole manever, s katerim je hotel tale letošnji 1. draft pick Edwards mimo Minesotte, češ da ga slednja ne bo jemala resno :)) ... kaj je res ne vem, ampak tudi meni bi bilo tole logično, sicer dvomim, da bi človek kaj takšnega izjavil...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kurzweil ()

Kurzweil ::

Spretno...

New 76ers President Daryl Morey KILLED IT on NBA Draft day 2020!
-- Acquired Danny Green, Seth Curry, Tyrese Maxey
-- Dumped Al Horford's remaining contract ($80M)

Torej na koncu če na grobo potegnemo črto... Oklahoma je poleg številnih pickov na draftu, dobila namesto Schroderja... mega preplačanega in povprečnega Horforda. Precej slaba...

-----

Bolj kot pa gledam trade Dallasa Seth Curry - Josh Richards, bolj mi je všeč... oba sta dobra šuterja, igra pa Josh neprimerljivo boljšo obrambo... je 3 leta mlajši... in lahko igra tudi na krilu... bojda sta z Luko kolega že iz časov, ko je bil Luka star 16-17 let iz nekega campa...

An absolute win for the Mavs. The loss of Seth will be filled up by Tyrell Terry thats the reason this trade went through. We have 3 and D guy with Richardson, Green and a solid defender with a potential to be a solid shooter in Tyler Bey. Now in free agency we should focus on signing some solid froncourt guys. And hoping for Hardaway so opts in and trade him with a solid PF/C player who can space the floor.


... upajmo, da tole drži, se pa strinjam tudi s komentarjem novinarjev na ESPN, ki pravijo da Dallas kravavo rebi predvsem perimeter defenderja, kar pa Gallinari ni, za katerega se bojda trenutno najbolj pogajajo. En tak Luka friendly Montrezl Harrell bi pasal v Dallas res neverjetno... ali pa kot bi nekoč temu lahko dejali, en Rodman, da malce naredi red v raketi, igra obrambo, še en faktor pa tudi ne gre zanemariti, to pa je, da bi Luka potreboval še kakšnega protectorja znotraj ekipe DAL, da ne bi bil slednji boksarska vreča še naprej, zdaj pravega fighterja ta ekipa DAL še nima, upam, da jim uspe pridobit kaj... pa če se še uspejo znebit kakšnega useless bench warmerja in preplačanega igralca, pa še toliko bolje...

Badwolff ::

Sej so dobili Josha, je tip igralca, ki ga rabijo.

bambam20 ::

Osebno bi rad videl, da podpišejo baynesa. Zelo dober košarkaš za malo denarja.

Me pa zanima, če bi se Dwight Howard podredil Dončiću, tako kot se je lebronu in sprejel svojo vlogo.

Howard in Baynes bi bila po moje dobra okrepitev pod košem.

judoka ::

Investicija v obrambo in rookie verzija Curry-ja. Dober dan za Dallas. Pomoje bodo naredili se kaksen premik, ampak ze tole je dober korak naprej.

nerro32 ::

Dallas se je odrezal. S 17. pickom sem sicer upal na višjega Saddiqa Beya, ampak ima Green očitno nekaj drugih prednosti. Navdušen sem nad Terryjem, nisem si mislil, da bo še na voljo v drugem krogu (in sem zato toliko bolj jezen na Boston, ki ga ni izbral s 26. ali 30. pickom). Setha Curryja mi je precej žal, ker je zame res odličen igralec na za klub odlični pogodbi. Res so s tem okrepili obrambo, ampak izgubili top strelca in sekundarnega playmakerja. Tyler Bey pa podoben tip igralca kot Dorian Finney Smith, se pravi koristen 3&D igralec, ampak verjetno bo podobno kot DFS še rabil kakšno leto za razvoj.

Organizatorji igre: Luka, Brunson, Wright, Terry (+ morda Barea in Burke)
Krila: Hardaway, Richardson, Green, Jackson, Finney Smith, Bey.
Visoki igralci: Porzingis, Kleber, Powell, Boban, Cauley Stein.

Seveda pa še vedno ni igralca, ki bi razbremenil Luko in Porzingisa. V bistvu bi rekel, da so z odhodom Setha Curryja trenutno celo malo slabši kot lansko sezono. Tako da še čakamo na upgrade ekipe. Razen, če se Terry izkaže kot Trae Young Lite verzija z boljšo obrambo :D

firbec ::

Kurzweil je izjavil:

Bojda si je na treningu pred draftom Klay Thompson pretrgal ahilovo tetivo....

Katastrofa, Klay pa nima sreče :(

Fantje, kapo dol za vse te informacije, le tako naprej

Nedasemiveč ::

44. Bulls draft Marko Simonovic

Igralec Cedevite Olimpije, ki pa ga je lani posodila za dve sezoni (nerazumna poteza)v Mego, ki slovi po tem, da res zna ustvarjati in piliti mlade igralce.

Kurzweil ::

Nedasemiveč je izjavil:

44. Bulls draft Marko Simonovic

Igralec Cedevite Olimpije, ki pa ga je lani posodila za dve sezoni (nerazumna poteza)v Mego, ki slovi po tem, da res zna ustvarjati in piliti mlade igralce.


Jop, to da je Cedevita Olimpija posodila Marka Simonoviča v Mego je bila velika neumnost, sploh ko sedaj gledaš Dimca in Marinkovića na tem mestu, še posebej pa, ko ima Cedevita Olimpija probleme s skokom, slednji pa je prvi skakalec ABA lige, recimo 2. skakalec ABA lige pa je naš Jurij Macura, ko smo že ravno pri tem klubu, ki ima mimogrede v rosterju še Filipa Petruševa, ki bo z malo sreče in napredka, verjento tudi prej kot slej šel v ligo NBA. Če se prav spomenim, sta se Mega in Olimpija dogovorila, da dobi Olimpija delež od prihodka, v kolikor gre Simonović v NBA. Marsikaj pa pojasni situacijo, če poznaš situacijo na prostoru bivže Jugoslavije in klube, roster ter delovanje največjega managerja na teh tleh, in sicer Miška Ražnatoviča, lastnika Mege.

eric_cartman ::

Donnie Nelson pravi, da pri Dallasu še niso zaključili in da niso še tam, kjer želijo bit to sezono:

Vir (Od 5:10 dalje):

Težko mi je za Seth-a.. Saj je vsem ubistvu.. Še Donnie in Rick sta rekla, da jima še zdaleč ni vseeno. Ampak res so rabli enega defenderja, ki že ima nekaj kilometrine za sabo. Skrbi me samo, ker pravijo, da je Josh Richardson stalno nekaj poškodovan. Upam, da ga bodo tukaj bolje rihtali.

Kar se zadeva Mavericksov, je tale draft totalni WIN za njih. Dobili so 3 mlade perspektivne igralce. Enega "nadomestnega" Curry-ja, in 2 defenderja. Kar kul..

Čakamo še na FA, kaj bodo naredili pri Mavsih...

Klay Thompson --> Me konkretno skrbi.. Revež si še od lani ni opomogel, pa že nova poškodba na desni nogi. Že to, da ne more stopit na nogo ni nič dobrega. Žal pa brez Klay-a GSW ne morejo upat na višja mesta v končnici.

Zanimivo mi je to, da so to tako hypali pri NBA, da prihaja "novi Dončič" ta draft, pa je bil Deni Avdija vseeno šele 9th pick.

No saj Dončič je bil tudi "šele" tretji pick, ampak se pomojm ne moreta primerjat v nobeni stvari..

judoka ::

Avdija je podoben Doncicu kot Fiat Ferrariju. Malce pretiravam, ampak sta res razlicna igralca.

Ce Mavsi uspejo se menjat Jackson-a/Wright-a za nekoga ki je produktiven so zmagali tole offsezono.

eric_cartman ::

judoka je izjavil:

Avdija je podoben Doncicu kot Fiat Ferrariju. Malce pretiravam, ampak sta res razlicna igralca.

Ce Mavsi uspejo se menjat Jackson-a/Wright-a za nekoga ki je produktiven so zmagali tole offsezono.


Glede Avdije se totalno strinjam.. Pač ne more bit vsako leto "nov Dončič".. Se lepo vidi, da je one in a million chance, da koga takega draftaš.

Jacksona in Wrighta lahko poturijo samo v kakšen trade.. Sicer jih noben noče.. Je pa Jackson totalno razočaral.. Na začetku sezone je še kazal, da je lahko "man of the match" in se dejansko približa 20 točkam.. Po polovici sezone pa je ratal pravo razočaranje..

Zdaj pa rabijo pri Mavsih še konkretno močan center, se bo hitro vidlo od jutri dalje kaj imajo še v planu. S 1. 12. se začne training camp.. Do takrat mislim, da bodo končali z vsem kar so nameravali.

Kurzweil ::

Avdija je sigurno prospect, ampak tale primerjava z Dončičem je smešna... nekaj v smislu napovedi Džanana Muse, ki je dejal, da je gladko boljši od Dončiča. Da argumentiram zadevo. Avdija bo kmalu star 20 let, v zadnji Evroligaški sezoni je imel povprečje 4 točke in 2,6 skoka! V tem času je naš Lukec razturaval na vseh frontah, od Evropskega prvenstva, kjer smo postali prvaki, pa do Evrolige, kjer je pravtako postal pravk z Realom, da ne naštevam celega shitloada nagrad, priznanj in dosežkov Luke - Avdija ni niti blizu Luke, in primerjave so milo rečeno smešne. Bo moral Avdija še veliko žgancev pojest, ker to kar sem od njega videl do sedaj, je ravno 10% Luke pri istih letih, in to povsem realno! Gre pa v Washington, kjer bi na prvo rekel, da ima možnost veliko igrati, in ni pod pritiskom, ampak ko pogledaš roster Washingtona, hitro postane jasno, da ima slednji v rosterju shitload igralcev na položaju SG-SF, kar je položaj na katerem igra ta igralec.

Nedasemiveč ::

Kurzweil je izjavil:

Nedasemiveč je izjavil:

44. Bulls draft Marko Simonovic

Igralec Cedevite Olimpije, ki pa ga je lani posodila za dve sezoni (nerazumna poteza)v Mego, ki slovi po tem, da res zna ustvarjati in piliti mlade igralce.


Jop, to da je Cedevita Olimpija posodila Marka Simonoviča v Mego je bila velika neumnost, sploh ko sedaj gledaš Dimca in Marinkovića na tem mestu, še posebej pa, ko ima Cedevita Olimpija probleme s skokom, slednji pa je prvi skakalec ABA lige, recimo 2. skakalec ABA lige pa je naš Jurij Macura, ko smo že ravno pri tem klubu, ki ima mimogrede v rosterju še Filipa Petruševa, ki bo z malo sreče in napredka, verjento tudi prej kot slej šel v ligo NBA. Če se prav spomenim, sta se Mega in Olimpija dogovorila, da dobi Olimpija delež od prihodka, v kolikor gre Simonović v NBA. Marsikaj pa pojasni situacijo, če poznaš situacijo na prostoru bivže Jugoslavije in klube, roster ter delovanje največjega managerja na teh tleh, in sicer Miška Ražnatoviča, lastnika Mege.


Cedevita Olimpija je za prvega centra sicer pripeljala Mathianga (double-double average v Turški ligi), pa se je na žalost med pripravami hudo poškodoval in bo manjkal celo sezono. Potem so pripeljali Jonesa, da bi nekaj skompenzirali ampak se vidi, da to ni njegova primarna pozicija.

Olimpija bi lahko hitro kaj "zaokrožila" okoli pogodbe Simonovića ter ga vrnila v ekipo že letos. Tako pa imajo to nesrečo, da so ga posodili Megi in z Miškotom se res ni za zajebavati, ker kot si že povedal je na teh prostorih bog. Oziroma drugače povedano: bolje je z njem biti v dobrih odnosih.

Simonović je zelo dobro igral že lani, letos pa je vse skupaj še nadgradil, s Petruševim, ki si ga omenil pa se odlično dopolnjujeta. Vseeno menim, da je on še ni primeren za NBA ligo. Takoj bi ga verjetno poslali v razvojno ligo. Po mojem mnenju bi bilo zanj idealno, da bi pozimi sezono nadaljeval v Cedeviti Olimpiji ter se preizkusil na višji ravni (TOP 16 EuruCup), potem pa poleti delal na fiziki ter v sezoni 2021/2022 zaigral za Bullse. Ražnatoviću je pomembno zgolj in samo, da Mega obstane - kar tudi zagotovo bo ob slabi Primorski.

Zgodovina sprememb…

Samael ::

Jaz sem z izkupičkom te noči za Dallas kar zadovoljen in tudi navdušen nad Terry-jem, čeprav sem pričakoval, da bo izbran Saddiq Bey.

Curry-ja, ki je v tej skupini gotovo najboljši strelec, ne pa tudi nujno najboljši igralec, mi je sicer malce žal, vendar moramo njegovo menjavo za štiri leta mlajšega Richardsona in Tylerja Beya razumeti tudi v luči tega, da so na draftu dobili Terry-ja, ki ima potencial, da naredi Curry-ja odveč.
Upam, da se bo Richardson, ki sicer zadnjo sezono ni blestel, boljše znašel ob boku Luke, kot se znašel v disfunkcionalnih 67ersih z Embiidom, Simmonsom, Horfordom ...
Samael != Samuel

Kurzweil ::

@HypoHypo, z Mathiangom je bila smola ja, ampak to niti ni tak problem oz. to ni napaka kluba, kot pri Simonovič, kjer pa so ga močno usekali mimo, sem prepričan, da če bi imeli Simonoviča v klubu še sedaj, da bi imeli že sedaj kakšno zmago več. Sicer pa Mathiand je dober igralec, tisti pravi center in avtoriteta pod košem, ampak ta statistika, ki jo je dosegal lani je seveda pretirana in ni realna, saj je "nabijal statistiko" v klubu Bahcesehir, in sicer je igral 33 minut na tekmo, pa čeprav v Turški ligi, torej v državnem prevnstvu turčije, kjer "pol ekip" sploh ne igra. Ko bi moral tip igrati ABA ligo in Eurocup, bi center kot on je, prej kot slej začel "crkovat" oz. ko mu odmeriš tistih dobrih 20min, ko jih imajo ti težki centri, mi lahko statistiko mirno oklestiš za kakšnih 40%. Podobno nerealna je seveda tudi statistika igralcev Mege, kjer je seveda primaren načrt, da se igralce razvija in nabija index, da se fino prodajo, se pa seveda že v sami igri v ABA ligi tiče, da je Simonovič boljši kot Dimec in Marinkovič skupaj, če mu daš na vsako nogo še 5kg uteži. Kar se Mege tiče, slednja se bo letos borila za top 6 mest in ne za obstanek....

Kurzweil ::

Tule se lepo vidi, kaj je na voljo oz. kaj lahko klubom zbeži....

2020 NBA Free Agents: (Team-by-Team)

ATLANTA HAWKS:
Jeff Teague
Treveon Graham
DeAndre Bembry
Damian Jones
Charlie Brown
Skal Labissiere

BOSTON CELTICS:
Gordon Hayward (player option)
Enes Kanter (player option)
Brad Wanamaker (restricted)
Tremont Waters (restricted)
Semi Ojeleye (team option)
Tacko Fall (restricted)

BROOKLYN NETS:
Joe Harris
Garrett Temple (team option)
Wilson Chandler
Tyler Johnson
Chris Chiozza (restricted)

CHARLOTTE HORNETS:
Bismack Biyombo
Willy Hernangomez
Dwayne Bacon (restricted)
Kobi Simmons (restricted)

CHICAGO BULLS:
Kris Dunn (restricted)
Denzel Valentine (restricted)
Adam Mokoka (restricted)
Shaquille Harrison (restricted)
Max Strus (restricted)

CLEVELAND CAVALIERS:
Tristan Thompson
Matthew Dellavedova
Ante Zizic

DALLAS MAVERICKS:
Michael Kidd-Gilchrist
Courtney Lee
Tim Hardaway Jr. (player option)
J.J. Barea
Willie Cauley-Stein (player option)
Josh Reaves (restricted)
Antonius Cleveland (restricted)

DENVER NUGGETS:
Mason Plumlee
Paul Millsap
Jerami Grant
Torrey Craig (restricted)
Troy Daniels
Noah Vonleh

DETROIT PISTONS:
Langston Galloway
John Henson
Brandon Knight
Thon Maker (restricted)
Jordan McRae
Chrisitan Wood
Louis King (restricted)
Jordan Bone (restricted)
Svi Mykhailiuk (team option)

GOLDEN STATE WARRIORS:
-None

HOUSTON ROCKETS:
Austin Rivers
Tyson Chandler
Thabo Sefolosha
Michael Frazier (restricted)
William Howard (restricted)
Bruno Caboclo
DeMarre Carroll
Jeff Green
David Nwaba (team option)

INDIANA PACERS:
Alize Johnson (restricted)
Brain Bower (restricted)
Justin Holiday
JaKarr Sampson
Naz Long (restricted)

L.A. CLIPPERS:
Montrezl Harrell
Marcus Morris
JaMychal Green (player option)
Patrick Patterson
Johnathan Motley (restricted)
Reggie Jackson

L.A. LAKERS:
Anthony Davis
Kentavious Caldwell-Pope
Rajon Rondo
Avery Bradley (player option)
Dion Waiters
Markieff Morris
Jared Dudley
Dwight Howard
Kostas Antetokounmpo

MEMPHIS GRIZZLIES:
De'Anthony Melton (restricted)
Yuta Watanabe (restricted)
John Kochar (restricted)
Josh Jackson
Jontay Porter (team option)
Anthony Tolliver

MIAMI HEAT:
Derrick Jones Jr.
Solomon Hill
Jae Crowder
Goran Dragic
Meyers Leonard
Gabe Vincent (restricted)
Kyle Alexander (restricted)
Udonis Haslem

MILWAUKEE BUCKS:
Pat Connaughton
Wesley Matthews
Robin Lopez
Sterling Brown (restricted)
Kyle Korver
Frank Mason (restricted)
Cam Reynolds (restricted)

MINNESOTA TIMBERWOLVES:
Evan Turner
Malik Beasley (restricted)
Juan Hernangomez (restricted)
Jordan McLaughlin (restricted)
Kelan Martin (restricted)

NEW ORLEANS PELICANS:
Derrick Favors
Brandon Ingram (restricted)
E'Twaun Moore
Jahlil Okafor
Frank Johnson (restricted)
Kenrich Williams (restricted)
Zylan Cheatham (restricted)
Josh Gray (restricted)

NEW YORK KNICKS:
Damyean Dotson (restricted)
Jared Harper
Kadeem Allen (restricted)
Theo Pinson (team option)
Maurice Harkless
Bobby Portis (team option)

OKLAHOMA CITY THUNDER:
Danilo Gallinari
Nerlens Noel
Mike Muscala
Hamidou Diallo (team option)
Abdel Nader (team option)
Andre Roberson
Kevin Hervey (restricted)

ORLANDO MAGIC:
DJ Augustin
Wes Iwundu (restricted)
Michael Carter-Williams
Melvin Fraizer Jr. (team option)
Vic Law (restricted)
BJ Johnson (restricted)
Gary Clark (restricted)

PHILADELPHIA 76ERS:
Raul Neto
Kyle O'Quinn
Alec Burks
Glenn Robinson III

PHOENIX SUNS:
Jevon Carter (restricted)
Dario Saric (restricted)
Aron Baynes
Frank Kaminsky (team option)
Cheick Diallo (team option)
Tariq Owens (restricted)
Cameron Payne (team option)

PORTLAND TRAIL BLAZERS:
Hassan Whiteside
Jaylen Hoard (restricted)
Rodney Hood
Caleb Swanigan
Wenyen Gabriel (restricted)
Moses Brown (restricted)
Carmelo Anthony

SACRAMENTO KINGS:
Yogi Ferrell
Kent Bazemore
Harry Giles

SAN ANTONIO SPURS:
Marco Belinelli
Jakob Poeltl (restricted)
Bryn Forbes
Drew Eubanks (restricted)
Quinndary Weatherspoon (restricted)

TORONTO RAPTORS:
Serge Ibaka
Marc Gasol
Fred VanVleet
Rondae Hollis-Jefferson
Chris Boucher (restricted)
Malcolm Miller (restricted)
Stanley Johnson (player option)
Oshae Brissett (restricted)

UTAH JAZZ:
Emmanuel Mudiay
Jordan Clarkson
Jarrell Brantley (restricted)
Justin Wright-Foreman (restricted)

WASHINGTON WIZARDS:
Ian Mahinmi
Davis Bertans
Shabazz Napier
Garrison Mathews (restricted)
Johnathan Williams (restricted)
Gary Payton II

nerro32 ::

Hvala za ta pregleden seznam FA-jev, kar nekaj igralcev bo sicer podaljšalo pogodbe s svojimi klubi, verjetno pa bo nekaj izmed njih v lovu na prstan šlo v katerega izmed contenderjev (BKN, LAL, MIL...), kjer bodo prejeli (veteranski) minimum ali MLE. Na hitro bi izpostavil naslednje: Jeff Teague, Wilson Chandler, Bismack Biyombo, Tristan Thompson, JJ Barea, Paul Millsap, DeMarre Carroll, Patrick Patterson, Anthony Tolliver, Solomon Hill, Wesley Matthews, Evan Turner, Derrick Favors, E'Twaun Moore, Maurice Harkless, DJ Augustin, Kyle O'Quinn, Carmelo Anthony, Kent Bazemore, Marco Belinelli, Marc Gasol. Vsi so lahko v pravih vlogah še koristni členi rotacije tudi v zmagovalnih ekipah.

judoka ::

Gasol bi bil vrhunski kot veteranska opcija, vsec mi je tudi Crowder iz Miami-ja in tudi Matthews bi bil dober.

Kdorkoli jim poboljsa obrambo in zna nekaj odigrati v napadu je top...Doncic efekt pa to. Pomojem ne rabijo vec veliko, Jackson je majsibkejsi clen.

Nedasemiveč ::

nerro32 je izjavil:

Hvala za ta pregleden seznam FA-jev, kar nekaj igralcev bo sicer podaljšalo pogodbe s svojimi klubi, verjetno pa bo nekaj izmed njih v lovu na prstan šlo v katerega izmed contenderjev (BKN, LAL, MIL...), kjer bodo prejeli (veteranski) minimum ali MLE. Na hitro bi izpostavil naslednje: Jeff Teague, Wilson Chandler, Bismack Biyombo, Tristan Thompson, JJ Barea, Paul Millsap, DeMarre Carroll, Patrick Patterson, Anthony Tolliver, Solomon Hill, Wesley Matthews, Evan Turner, Derrick Favors, E'Twaun Moore, Maurice Harkless, DJ Augustin, Kyle O'Quinn, Carmelo Anthony, Kent Bazemore, Marco Belinelli, Marc Gasol. Vsi so lahko v pravih vlogah še koristni členi rotacije tudi v zmagovalnih ekipah.


JJ Barea naj bi podpisal vet pogodbo z Dallasom. Zelo lepo bi v ekipo "sedli" tudi zgoraj omenjeni Teague, Tristan Thompson, Harkless ali Gasol.

Kurzweil je izjavil:

@HypoHypo, z Mathiangom je bila smola ja, ampak to niti ni tak problem oz. to ni napaka kluba, kot pri Simonovič, kjer pa so ga močno usekali mimo, sem prepričan, da če bi imeli Simonoviča v klubu še sedaj, da bi imeli že sedaj kakšno zmago več. Sicer pa Mathiand je dober igralec, tisti pravi center in avtoriteta pod košem, ampak ta statistika, ki jo je dosegal lani je seveda pretirana in ni realna, saj je "nabijal statistiko" v klubu Bahcesehir, in sicer je igral 33 minut na tekmo, pa čeprav v Turški ligi, torej v državnem prevnstvu turčije, kjer "pol ekip" sploh ne igra. Ko bi moral tip igrati ABA ligo in Eurocup, bi center kot on je, prej kot slej začel "crkovat" oz. ko mu odmeriš tistih dobrih 20min, ko jih imajo ti težki centri, mi lahko statistiko mirno oklestiš za kakšnih 40%. Podobno nerealna je seveda tudi statistika igralcev Mege, kjer je seveda primaren načrt, da se igralce razvija in nabija index, da se fino prodajo, se pa seveda že v sami igri v ABA ligi tiče, da je Simonovič boljši kot Dimec in Marinkovič skupaj, če mu daš na vsako nogo še 5kg uteži. Kar se Mege tiče, slednja se bo letos borila za top 6 mest in ne za obstanek....


Mislim, da je v nekem intervjuju Bečirović priznal, da je bila to napaka uprave. Da niso pričakovali tako hitrega vzpona Simonovića.

Glede Mege pa razumem, da imajo letos dober štart, ampak pri mladih ekipah se lahko zelo hitro vse skupaj obrne. Podobna zgodba se je zgodila Petrol Olimpiji, ko je "izpadla". Imeli so vrhunske mlade posameznike v Šamaniću, Sannonu, Simonoviću itd., imeli dober start v sezono na koncu pa vseeno končali na mestih za izpad. Letos se seveda to Megi ne bo zgodilo, saj sta Borac in Koper tako ali tako preslaba. Kar sem želel zgoraj povedati je to, da Miškota ne briga toliko za uvrstitev njegove ekipe, temveč, razvoj igralcev in lasten žep ob tem pa mora zagotavljati dovolj kvalitete, da obstane v tej ligi. Ko malce zaškripa, pa pripelje kakšnega pozabljenega izredno kvalitetnega Američana, da ekipo malce dvigne - lanski primer Kendrick Perry.

Zgodovina sprememb…

bambam20 ::

Zdja je uradno, da si je Klay THompson poškodoval ahilovo tetivo. Sucks. :8)

Zvezdica27 ::

Ah... Klay je bil meni top igralec. Po moje je zaključil z vrhunskim basketom.

Zz

Nedasemiveč ::



Uživajte. Dinastija, ki se jo bom vedno spominjal kot ero "Splash brothers". Je pa tole opomnik, da raje uživajte v dobrih ekipah, igrah, igralcih kot pa sovražite in se obremenjujete. Ni važno v katerem športu ali športniku, cenite takšne trenutke, primerjave pa prepustite medijem in osnovnošolcem :)

Zgodovina sprememb…

bambam20 ::

Klay drži tudi rekord po zadetih trojkah na eni tekmi. 14 jih je zadel. Vprašanje kdaj se bo našel igralec, ki bo zadel 15 trojk.

Nedasemiveč ::

bambam20 je izjavil:

Klay drži tudi rekord po zadetih trojkah na eni tekmi. 14 jih je zadel. Vprašanje kdaj se bo našel igralec, ki bo zadel 15 trojk.


Morda Trae Young.

2018 draft je bil res močan. Ayton ima potencial za 20&20 guy, Dončić HoF potencial v kolikor ne bo poškodb, Young MVP kandidat v naslednjih letih, tudi Jaren Jackson Jr. je pokazal ves svoj talent v zadnjih dveh sezonah. Med TOP 5 bo očitno bust zgolj Marvin Bagley.

Omembe vredni košarkarji, ki bi znali biti zelo pomembni členi v svojih ekipah ali pa vsaj role players: Sexton, Bridges, Shai, Mitch Robinson, Porter Jr., DiVincenzo, Huerter, Brunson, Graham, in še in še...

Zgodovina sprememb…

nerro32 ::

Woj poroča, da naj bi bila poškodba milejše narave, tako da naj bi Klay popolnoma okreval.

Klaya bo pri Golden Statu nadomestil Kelly Oubre. Sicer ne vem zakaj ga je OKC spustil za tako malo (
The Warriors will convey that pick to the Thunder next season only should they finish 21st to 30th in the final regular-season standings. If the Warriors land in the top 20, they'll send two second-round picks to Oklahoma City, sources said.)
, ima pa OKC zdaj res izjemno zbirko izborov na prihodnjih naborih.

Gordon Hayward je tudi postal FA, ker se ni odločil za dodatno leto pri Bostonu, kjer bi prejel preko 34mil. Čeprav je še vedno možno, da bo ostal pri Bostonu, ampak bi podpisal drugačno pogodbo. Včeraj sem razmišljal o tem katerega centra bi lahko Boston podpisal in kot eno bolj optimalnih rešitev pomislil na Dewayna Dedmona iz Atlante. Dober obrambni igralec z dobrim metom za 3 in s pravo centrsko višino. Atlanta ga ne potrebuje, ker so podpisali z Okongwujem. A glej ga zlomka, še isti dan so ga trejdali v Detroit za Tonyja Snella in in Khyrija Thomasa. :)

@HypoHypo vprašanje, če je Luka HoF "potencial". Glede na to kaj vse je v karieri že dosegel in glede na dejstvo, da HoF ni samo za NBA igralce, mislim da lahko jutri zaključi kariero in si že zasluži vpis v HoF. Bill Simmons pa mislim da pravi, da ima Luka potencial postati top7 igralec vseh časov.
Pravi tako še ne obupati nad Bagleyjem, ki je imel precej težav s poškodbami v preteklih 2 sezonah, tudi on je sposoben biti vsaj 20&10 igralec.

Badwolff ::

Luka bo moral še kar nekaj naredit za HOF. Je pa na dobri poti.

20&20 igralca pa se ni bilo od Wilta naprej.

NBA preiskuje tampering Milwaukeeja in Sacramento. Vseh ostalih pa zanimivo ne.

Kurzweil ::

Ko ti klub naredi kaj takega, kot je Miami Dragiču, je že res težko, da s taistim klubom ne podaljšaš pogodbe...

... je pa zanimivo, kar je povedal Woj... tale trade, ki ga omenja @nerro32 zgoraj... namreč draft pick GSW v OKH in Oubre iz OKH v GSW... bojda je OKH zavrnil ta offer, potem pa se je še isti dan oglasil, da jih stvar zanima, to pa je bilo v trenutku, ko so zvedli, da se je Klay Thompson huje poškodoval, kar seveda pomeni, da ima GSW potencial da bo nižje urvrščen oz. bo imel potencialno boljši draft pick.

Kurzweil ::

Klay Thompson played in 97% of all possible games across his first 8 years. Now he will have missed 2 entire seasons.


Jop, takole je to s Klayem... danes si, jutri pa te ni več... meni se zdi praktično nemogoče, da bo Thompson po praktično 2 letih brez basketa, še kdaj na 70% tistega, kar je bil pred tema dvema poškodbama. Bo pa letos zanimivo videt tudi v kakšni formi se bo vrnil Durant. Zaradi vsega tega kar sem zapisal, in dejstva, da te ena resna poškodba lahko dokončno oddalji od nekega maksimuma, se mi zdi napovedovanje, da bo Luka Hall of Famer in podobno, ne preveč na mestu...

Bi pa dodal en fact, Luka Dončič je lani odigral 61 tekem za DAL, Porzingis pa 57... pa vemo kaj se govori za Porzingisa... Luka je star 21 let, če samo pomislite na vse njegove poškodbe v Realu, v rprezentanci in pri DAL, bo rabil kar precej sreče, da bo zdržal še nekih 15 let v NBA... mu pa seveda iz srca vsi privoščimo, da bo zdržal, hočem samo povedat, da nič ni samoumevno in nekaj napovedovat za dobesedno leto 2035-40 :D ... je nehvaležno, si lahko sami predstavljate, kaj vse je mogoče oz. kaj vse se je že dogajalo velikim košarkašem in potencialom svetovnega formata... kar pa se seveda njegovih kvalitet tiče, pa ima vse potrebno, da nekega dne postane to,....

eric_cartman ::

Bi pa dodal en fact, Luka Dončič je lani odigral 61 tekem za DAL, Porzingis pa 57... pa vemo kaj se govori za Porzingisa... Luka je star 21 let, če samo pomislite na vse njegove poškodbe v Realu, v rprezentanci in pri DAL, bo rabil kar precej sreče, da bo zdržal še nekih 15 let v NBA... mu pa seveda iz srca vsi privoščimo, da bo zdržal, hočem samo povedat, da nič ni samoumevno in nekaj napovedovat za dobesedno leto 2035-40 :D ... je nehvaležno, si lahko sami predstavljate, kaj vse je mogoče oz. kaj vse se je že dogajalo velikim košarkašem in potencialom svetovnega formata... kar pa se seveda njegovih kvalitet tiče, pa ima vse potrebno, da nekega dne postane to,....


Kar je pri Lukatu drugače kot pri ostalih je to, da se vsi na tekmi zanašajo praktično samo na njega.. Tako da na koncu on vloži v tekmo 150% svoje energije.. In to ga stane poškodb zaradi utrujenosti - sploh gležnji njegovi trpijo v zadnjih 2 sezonah.
Zato bi nujno rabili tretjega play makerja, ki bo razbremenil Luko, ravno zaradi poškodb.

Mi je pa težko za Klay-a. Vprašanje če nimaš potem že v psihi vgrajeno to, da se moraš šparat in posledično nikoli več ne prideš do tistega peak-a forme, ki si jo nekoč že imel.

Za Haywarda pa skoraj nimam besed.. Fck**ng 34 mil. pogodbo zavrne.. Sej je OK igralec, ampak daleč od tega plačnega ranga.. IMHO izkorišča samo položaj tega, ker so letos v FA drugorazredni playerji.. Naslednje leto ne bi več dosegal takšne cene glede na imena, ki se bodo pojavljala v FA.. Potem ne bi noben za njega plačal niti 20 mil $.
Je pa res čist možno, da ga na koncu pri Hawksih uzamejo, ker so obupani, da jim še Trey ne pobegne..

Smurf ::

Hayward hoce podpisati dolgotrajno pogodbo, zato je zavrnil 34miotov.

Drugace pa prisla je novica, da se bo moral Doncic vrniti v NBA pred kvalifikacijami tako, da ne bo zaigral za naso reprezentanco.

nerro32 ::

Kurzweil je izjavil:

...Zaradi vsega tega kar sem zapisal, in dejstva, da te ena resna poškodba lahko dokončno oddalji od nekega maksimuma, se mi zdi napovedovanje, da bo Luka Hall of Famer in podobno, ne preveč na mestu...


No, jaz nisem napovedoval za prihodnost, ampak za današnje stanje. Sicer je to malce drzna trditev, morda malenkost provokativna, ampak menim, da objektiven pogled na njegove dosedanje dosežke pove, da si zasluži HoF. Priznam, da nisem šel preverjati članov košarkarske Hiše Slavnih, ampak sem prepričan, da je v njej marsikdo, ki je po kriteriju dosežkov dosegel manj kot Luka Dončič do svojega 21. leta. Morda bom proti večeru to podrobneje preveril, ali pa če ima kdo čas pogledati člane HoF in katerega primerjati z Luko.
Drugače pa seveda, samo zdravja in naj trga še naprej.

Hayward pa po besedeah Kevina O’Connorja menda priotizira povratek domov - v Indianapolis. V tem primeru upam, da pride do sign&trade situacije in Boston v zameno dobi Turnerja, Sabonisa ali Brogdona, tudi zdrav Oladipo bi bil dobrodošel :))

Kurzweil ::

@nerro32, ni toliko letelo nate oz. da bi ti kaj očital, govorim nasploh, da je precej vizionarsko napovedovat 21-letniku Hall of Fame... kar se tiče njegovih kvalitet in potenciala pa smo si tako praktično vsi edini!

Ključni datumi za to sezono:
https://ibb.co/0G2LZFb

p.s. mi pa ni povsem jasno, zakaj slike, ki jih shranim na Shrani.si, ali kamorkoli drugam, več ne prikazuje na ST forumu... Karkoli probram, z ničemer ne prikaže slike, kot jo je miljonkrat, ko sem jo nalepil v preteklosti... če ravimo v prvem postu tega topisa se ne prikazuje logo od lige NBA in pa zemljevid in kje se nahaja kateri klub...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kurzweil ()

Smurf ::

Doncicu napovedovati HoF ni ravno vizionarsko. Vse drugo ogromno presenecenje oz. bi pomenilo, da je slo nekaj zelo narobe (huda poskodba, ... ).

Vizionarsko bi bilo, ce bi si upal napovedati, da ne bo tam.

Kurzweil ::

@Smurf, saj zaradi tega pravim... kot sem zgoraj pisal, nikdar ne veš kaj se ti bo zgodilo... zato nima smisla za 15 let vnaprej... se pa vsi trinjamo, da je Luka v vseh pogledih zrel, da to postane, če bo imel sreče...

NYK se na polno borijo za Westbrooka, kar je jasno že nekaj dni, sedaj pa so se bojda zagreli tudi za Haywarda, kar pa ni nekaj presenetljivega s strani tega kluba....

Zvezdica27 ::

Klay je bil v mladih letih poleg atleta tak sniper, ma isto kot Curry. Pismu res ga je škoda. GSW je v bistvu igral tak svojski stil (ki za basket sicer ni dober, ker čedalje manj je "klasične" košarke, Houston čist brez centra) in to sta vodila Splash brothers. S tem, da je Klay meni osebno v istem rangu kot Steph (ki pa je bil v najboljših letih res vanzemaljac). V bistvu je škoda tistega sranja s Clevelandom (lih v rekordni sezoni) in nesreče poškodb s Torontom - če bi to dvoje dobili, bi lahko govorili o najboljši ekipi ever. Tako da zdaj lahko govorimo samo o res izjemni.

Kar se tiče poškodb... Klay ima... čakte... tja... 30 let. Ipak ima 5 top shit sezon in najbrž še 5 pred tem... jaz osebno mislim, da bi moral biti nad-človek, da se vrne na ta vrhunski nivo, bo pa ziher še par sezon malo igral, sam po moje težko težko, da pride nazaj na rang all-star. Predvsem v PO bo to težava, redni del še zna. Sicer pa se nima več komu dokazovat, prvak je bil, 3x, in to kot prva peterka.

V bistvu bomo videli kako je strgano ahilovo saniral KD, ki je 32 let in zaradi načina igre še bolj "rabi" zaupanje v telo, ker veliko prodira itd. To me pa res zanima. Če bo KD tole sfural, bo tud Klay.

Po moje so vsi tile vrhunski atleti telesno čist zjebani... To me tudi moti pri Dončiću, saj se več kot očitno (pre)forsira. Tile gležnji...

zz

Samael ::

Danes, ob polnoči, se odpre FA tržnica.
Samael != Samuel

Samael ::

Goran Dragic has agreed to re-sign with the Miami Heat on a two-year deal worth $37.4 million.

The second-year of the deal will be a team option for the Heat. Miami wants to preserve their cap space for 2021.

Vir.
Samael != Samuel

Horas ::

kaj je pa narobe pri trade sac-mil da se preiskuje??

https://www.espnlacrosse.com/2020/11/20...

vse jasno, ampak potem...

https://wktysports.com/2020/11/17/updat...
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Horas ()
««
2 / 81
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Evropsko prvenstvo v košarki 2017 (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Šport
914154802 (33481) bambam20
»

NBA (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Šport
759195690 (92999) Samael

Več podobnih tem