Forum » Pomoč in nasveti » must have programi na PC
must have programi na PC
shark99 ::
Na katere programe prisegate, da jih morate imeti na Pcju, da deluje tekoče?
Sam imam problem, da mi non stop nabija Raam na 99% in mi komp obstane za minuto, čim odprem nekaj zavihkov. Pc s karakterstikami Quad Q9400 2,66HZ in 8Gb ddr3, nebi smel zaštekati zgolj ob uporabi brskalnika.
S čim očistiti komp nesnage in mu vrnit svežino?
Sam imam problem, da mi non stop nabija Raam na 99% in mi komp obstane za minuto, čim odprem nekaj zavihkov. Pc s karakterstikami Quad Q9400 2,66HZ in 8Gb ddr3, nebi smel zaštekati zgolj ob uporabi brskalnika.
Han ::
https://www.wisecleaner.com/wise-disk-c...
Nekatere spletne strani so danes že tako kompleksne, da jim 10+ let stari quadi niso več kos, sploh kakšni YT posnetki...
Nekatere spletne strani so danes že tako kompleksne, da jim 10+ let stari quadi niso več kos, sploh kakšni YT posnetki...
kixs ::
Ce ves, da ti ram zabija, potem pac dodaj se 8GB zraven.
Upam, da imas za OS in programe SSD. Sicer pa tudi sam kdaj pa kdaj opazim kaksno stekanje - ampak tako to je, web strani so pozresne, Firefox pa verjetno ni najbolj optimiziran... Sam racunalnik je sicer lepo odziven - prenosnik z i5-6200U, 16GB DDR4 in 180GB M2 SSD.
Upam, da imas za OS in programe SSD. Sicer pa tudi sam kdaj pa kdaj opazim kaksno stekanje - ampak tako to je, web strani so pozresne, Firefox pa verjetno ni najbolj optimiziran... Sam racunalnik je sicer lepo odziven - prenosnik z i5-6200U, 16GB DDR4 in 180GB M2 SSD.
IL_DIAVOLO ::
Razni cleanerji so BS, format pa tudi bolj zacasna resitev kot kaj drugega.
Odkar sem kupil pc, mi le ta dela perfektno cca 3 leta and counting.
Ce ze kaj, potem upgrade posameznih komponent. Kista je bila predraga, da bi jo komu senkal.
Odkar sem kupil pc, mi le ta dela perfektno cca 3 leta and counting.
Ce ze kaj, potem upgrade posameznih komponent. Kista je bila predraga, da bi jo komu senkal.
filip007 ::
Ma za brskalnik ne rabiš SSD, ne bo delal splet nič hitreje.
Sprobaj kak drug brskalnik, lahko da imaš kaj gor kar ni treba.
Sem na Vivaldi že 4 mesece.
Sprobaj kak drug brskalnik, lahko da imaš kaj gor kar ni treba.
Sem na Vivaldi že 4 mesece.
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.
MrStein ::
Na katere programe prisegate, da jih morate imeti na Pcju, da deluje tekoče?
V bistvu je finta, da imaš čim manj programov gor.
Kateri program pa zasede RAM? Kaže v Task Managerju.
Za čiščenje poglej, če imaš nameščene programe, ki jih ne potrebuješ, pa za viruse preglej (recimo z HouseCall, ESET Online, CureIT...).
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
strawman ::
Pozabi še dodatne programe, vse kar povzročijo je še več navlake.
- V Task Managerju onemogoči vse Service in Startup programe, ki jih ne potrebuješ.
- Poženi vse Windows upgrade (neverjetno veliko ljudi jih ima izključene)
- Odpri računalnik, spihaj ven prah in zamenjaj termalno pasto.
- Če imaš HDD ga defragmentiraj.
- V Task Managerju onemogoči vse Service in Startup programe, ki jih ne potrebuješ.
Zodiac ::
Če imaš istočasno zagnana dva brskalnika, uTorrent, AV, še kakšen "bloat"... hitro zapolniš 8 GB RAMa.
HotBurek ::
Če si se odločil za Winblowse, potem je experimentalni mazohizem logična posledica in ne vidim razloga, zakaj bi bilo drugače.
Zamenjaj operacijski sistem, dodatno se izobrazi o "linuksih", ter postani bolj učinkovit pri svojem delu.
Zamenjaj operacijski sistem, dodatno se izobrazi o "linuksih", ter postani bolj učinkovit pri svojem delu.
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
Jarno ::
Hja, moja stara kišta s SSD-jem in 6GB DDR2 je lepo žvekala brskalnike, ki so kurili do 300MB na tab.
Tako, da je 8GB vrh glave za običajna opravila, razen v PEBKAC situaciji.
Tako, da je 8GB vrh glave za običajna opravila, razen v PEBKAC situaciji.
#65W!
DePalmo ::
Kot da bo Linux rešu vse težave, za povrh ti bo pa še južno skuhal ...
Očitno OPu nekaj pobira RAM. Kot je že bilo rečeno, Task Manager in se pogleda kaj to je. In si tudi že dobil koristne nasvete: ugasni start up programe katare ne rabiš, ugasni service katere ne rabiš, odinštaliraj kar ne uporabljaš.
SSD reši tudi star in počasen računalnik. Sem imel laptopa Compaq 6735s, nadgrajen na C2D in 4 GB rama! (več ni šlo, preverjeno) Z SSDjem je delal kot urca, poganjal Windows 7 Ultimate x64 in na njem sem med drugim tudi programiral. Da ne omenjam da sem dnevno imel odprtih 20+ tabov v Chromu in se mu ni nič kolcalo. Z malo optimizacije, je bil ram ponavadi poln med 60 in 90%.
Riff ::
tud jst mam Q8300 pa 8gb rama pa ni sile v win 10 dela lepo , če pa res ne gre durgače jsz vedno rešim z svežo namestitvijo windows
MIHAc27 ::
Pozabi še dodatne programe, vse kar povzročijo je še več navlake.
dobri predlogi, bi pa spremenil sledeče:
Če imaš vklopljene Windows update.. v services pretakni windows update na Disabled. Kolk problemov šele to reši.
(Če imaš željo, 1x letno vseeno lahko vklopiš, posodobiš.. a naredi prej backup podatkov)
Če imaš HDD... menjaj za SSD človek božji. ni čudno da dela počasi.
In ne strinjam se, da ssd ne pomaga z brskanjem po netu. Kam pa se naloži spletna stran? Direktno v ram ali najprej na disk? Če niso v zadnjih 10 let to spremenili, je odgovor najprej disk.
Glede navlake... sam rabim brskalnik, VLC, Adobe reader, 7zip in to je to.
drugače pa zaženi opravitelja opravil, in spremljaj kaj ti porablja ram in Hz
Uizi ::
Pomaga tudi tweak winsow, izklopiš vse nepotrebne vizualne efekte in nastaviš v performance mode.
In ne strinjam se, da ssd ne pomaga z brskanjem po netu. Kam pa se naloži spletna stran? Direktno v ram ali najprej na disk? Če niso v zadnjih 10 let to spremenili, je odgovor najprej disk.
Vedno je bilo: v RAM
Pozneje so uvedli: zraven še shrani na disk, če slučajno spet rabimo iste podatke
Motiti se je človeško.
Zodiac ::
SSD pomaga za hiter zagon, kot je omenil MrStein se potem program naloži v RAM in od tam naprej rabiš nekaj procesorske moči in RAM za normalno brskanje, itd.
OP ima na printscreenu zagnana 2 brskalnika in na vsakem cca 5 odprtih zavihkov, če ima kakšen TLC SSD se bo poznalo pri hitrosti, če zažene istočasno 2 brskalnika in če potem zapolni 8 GB RAMa je logično, da bo prišlo, do "štekanja".
Pri taki uporabi ti tudi Linux niti fresh install Winsov ne pomaga. :D
OP ima na printscreenu zagnana 2 brskalnika in na vsakem cca 5 odprtih zavihkov, če ima kakšen TLC SSD se bo poznalo pri hitrosti, če zažene istočasno 2 brskalnika in če potem zapolni 8 GB RAMa je logično, da bo prišlo, do "štekanja".
Pri taki uporabi ti tudi Linux niti fresh install Winsov ne pomaga. :D
V bistvu ima 3.
Ff, ie in brave.
Razen če je brave frontend za FF.
Ff, ie in brave.
Razen če je brave frontend za FF.
Motiti se je človeško.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Osvežitev računalnika (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 3389 (2190) | IL_DIAVOLO |
» | Analitiki napovedujejo izdatno znižanje cen pomnilnika (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Pomnilnik | 13150 (9770) | gendale2018 |
» | Najvarčnejši brskalnik je Opera ali Edge, odvisno koga vprašateOddelek: Novice / Brskalniki | 17625 (14433) | MrNighthawk |
» | SSD vs HDD (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Strojna oprema | 52283 (49164) | MrStein |
» | Nadgradnja RAMa?Oddelek: Kaj kupiti | 7083 (6730) | Load3r |