Forum » Elektrotehnika in elektronika » Zahteve pri prodaji lastnih el. naprav
Zahteve pri prodaji lastnih el. naprav
MrSomeone ::
Pozdravljeni,
ker sem prepričan, da kakšen član podobno že izvaja sprašujem tukaj.
Torej zanima me, kaj vse je potrebno "spoštovati" (standardi...) pri prodaji lastnih el. naprav v SLO oziroma verjetno enako EU? Konkretno bi šlo za LED osvetlitve za uporabo v strojnem vidu. Setavni deli bi bili torej ohišje v kombinaciji plastike in kovine ter PCB s pripadajočimi elementi. Napajanje bi bilo z DC napetostjo 12 ali 24 V. Podajal bi samo osvetlitve brez napajalnikov, če pa že pa napajalnik posebej kot produkt drugega proizvajalca z vsemi potrebnimi standardi.
Malce sem brskal in se malce pozanimal, vendar nekih zaključkov še nimam...
Moje ugotovitve so sledeče:
-Da se izdelek sploh lahko prodaja je potreben CE.
-CE zahteva LVD.
-Konrektni izdelki načeloma ne sodijo v LVD kategorijo, ker gre za nižje napetosti.
Verjetno si stvari napačno razlagam, zato bi prosil, če me lahko kdo z izkušnjami razsvetli. Hvala.
ker sem prepričan, da kakšen član podobno že izvaja sprašujem tukaj.
Torej zanima me, kaj vse je potrebno "spoštovati" (standardi...) pri prodaji lastnih el. naprav v SLO oziroma verjetno enako EU? Konkretno bi šlo za LED osvetlitve za uporabo v strojnem vidu. Setavni deli bi bili torej ohišje v kombinaciji plastike in kovine ter PCB s pripadajočimi elementi. Napajanje bi bilo z DC napetostjo 12 ali 24 V. Podajal bi samo osvetlitve brez napajalnikov, če pa že pa napajalnik posebej kot produkt drugega proizvajalca z vsemi potrebnimi standardi.
Malce sem brskal in se malce pozanimal, vendar nekih zaključkov še nimam...
Moje ugotovitve so sledeče:
-Da se izdelek sploh lahko prodaja je potreben CE.
-CE zahteva LVD.
-Konrektni izdelki načeloma ne sodijo v LVD kategorijo, ker gre za nižje napetosti.
Verjetno si stvari napačno razlagam, zato bi prosil, če me lahko kdo z izkušnjami razsvetli. Hvala.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Miza, ki napove prihodnost - The Movie! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Sedem umetnosti | 19871 (13279) | BigWhale |
» | Applova prireditev bo 22. oktobra (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 29985 (25722) | sensei |
» | Nakup po želji sestavljenega računalnika v Sloveniji ne bo več možen! (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Kaj kupiti | 119216 (98070) | BlueRunner |
» | Kaj je pameten nakup?Oddelek: Kaj kupiti | 2109 (1491) | WamPIRe- |
» | Projekt: SCSI U320 RAID0Oddelek: Strojna oprema | 1463 (1277) | TribesMan |