Forum » Loža » Ogrevanje garaže
Ogrevanje garaže
shark99 ::
Kaj uporabiti za ogrevanje garaže, da se pridobi nekaj stopinj, da ni glih ledeno. Kaj je ekonomično?
Daliborg ::
Kakšen keramični kalorifer/termoventilator tam 1kw/2kw. Poceni pa hitro, verjamem da ne rabiš ravno za celodnevno bivanje v garaži?
lp.
lp.
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_
Utk ::
2,3 ure kalorifer ne bo kaj dost naredu. Morda bi bilo tu pametno imet IR panel. Ne bo segrel prostora, morda te bo pa malo pogrel po koži.
Vuli ::
5KW kalorifer bo pa ja ogrel 15m2.
uf, so dragi. ajde 3KW za 50EUR
https://www.lincos.si/kategorije/vse-za...
uf, so dragi. ajde 3KW za 50EUR
https://www.lincos.si/kategorije/vse-za...
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Vuli ()
Vuli ::
to ugreje kar hitro, sploh tak majhen prostor.
sej imaš stopnje, ni treba, da ga goniš na polno 3h.
sej imaš stopnje, ni treba, da ga goniš na polno 3h.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Vuli ()
pero50 ::
v merkurju imaš 2kw za 10€, če je premalo lahko kupiš 2, sicer pa nek star štedilnik ali pa homemade 200l sod, če ni nevarnosti vžiga in je dovolj prostora. Sicer ti pa 2kw po 3 ure pokuri 6kwh, to je cca 1€.
Ja, podcenujete nekateri mrzla tla in vrata, ki niso neka izolacija. Če bi bila garaža kolk tolk "topla", je ne bi treba ogrevat.
Verjamem da se je OP odločil za kalorifer/termoventilator kakor mu je bilo prvotno predlagano.Kajti do 50€ za 2-3 ure na dan dela v garaži bo več kot dovolj.
Mrzla tla in vrata nimajo veze, on se rabi segret da mu ne zmrznejo členki, nos in uhlji. Ker potem se posledično bolj koncentriraš v segrevanje kot pa delo. Lepo mu bo termoventilator pod kotam pihal na glavo ali v noge in preostali del telesa, pa bo potem lahko delal tudi v kratki majci.
Je pa res kakor je WizzardOfOZ omenil, gašperček bi bil res najbolj ekonomičen ampak tudi za njim moraš nekaj delati, ga čistiti, nositi mu drva etc...Kar pomeni, da ko se bo spravil delat v garažo bo moral najprej eno uro prej zakurit, se pravi smo mu podaljšali čas v garaži za 1 uro. Iz tega vidika ...za tiste 2-3 ure aka slabih 50 centov za 2kw napravo...se ne splača.
lp.
Mrzla tla in vrata nimajo veze, on se rabi segret da mu ne zmrznejo členki, nos in uhlji. Ker potem se posledično bolj koncentriraš v segrevanje kot pa delo. Lepo mu bo termoventilator pod kotam pihal na glavo ali v noge in preostali del telesa, pa bo potem lahko delal tudi v kratki majci.
Je pa res kakor je WizzardOfOZ omenil, gašperček bi bil res najbolj ekonomičen ampak tudi za njim moraš nekaj delati, ga čistiti, nositi mu drva etc...Kar pomeni, da ko se bo spravil delat v garažo bo moral najprej eno uro prej zakurit, se pravi smo mu podaljšali čas v garaži za 1 uro. Iz tega vidika ...za tiste 2-3 ure aka slabih 50 centov za 2kw napravo...se ne splača.
lp.
Format life:
Magic1 ::
Poišči eno klimo v akciji (trenutno se ziher dobi kaj 300€) in si jo sam montiraj. Prišlo te bo okoli 350€, samo potem ti ne bo treba šparat.
Magic
To bi bilo še najbolje, ja. Sicer težko, da boš naredu nek profit na elektriki proti 3 kw grelcu, ampak realno tistega grelca ne boš puščal prižganega ko te ne bo not, klimo pa komot vžgeš kakšno uro prej in ti nekaj segreje. Dokler klima crkne bi se pa tudi preko elektrika znala izplačat. Odvisno kolk časa si v garaži.
IL_DIAVOLO ::
Verjamem da se je OP odločil za kalorifer/termoventilator kakor mu je bilo prvotno predlagano.Kajti do 50€ za 2-3 ure na dan dela v garaži bo več kot dovolj.
lp.
Kako nima veze? Si sploh predstavljaš, kako tezko je segreti ledenico?
Lesena vrata so neprimerno boljsi izolator od kovine. Tu ti pride 60% hladnega zraka not.
Ce bo izoliral tla in strop, pa po moje sploh ne bo vec rabil pretirano ogrevati.
Na kovinska vrata lahko znotraj nalepi okrasni 1cm stiropor. Prišlo ga bo manj od 20€, efekt bo pa ogromen. V bistvu lahko to naredi po celi garaži.
Magic
matobeli ::
Jaz bi glasoval za plinski grelec ker so ponavadi precej močni. Rabiš met pa nujno dotok svežega zraka.
Če znaš klimo zmontirat sam pa tud ne bi blo švoh, sploh če maš fiksne termine ko si v garaži. Mrbit nekej takega: https://www.bolha.com/deljene/klima-fre...
Če znaš klimo zmontirat sam pa tud ne bi blo švoh, sploh če maš fiksne termine ko si v garaži. Mrbit nekej takega: https://www.bolha.com/deljene/klima-fre...
bbbbbb2015 ::
Ok, je dobro bit pozoren na ognjevarno. Ziher se da dobit nekaj kar ni gorljivo. A se sploh še lahko prodaja umetne izolativne materjale, ki niso samo ugasljivi?
Magic
shark99 ::
Kaj pa kaj takšnega? Verjetno boljše od navadnega kaloliferja+mislim da tudi hladijo poleti?
https://www.ideo.si/ventilatorski_greln...
energetik ::
Jaz bi glasoval za plinski grelec ker so ponavadi precej močni. Rabiš met pa nujno dotok svežega zraka.Plin iz bombe je dražji kot štrom v visoki tarifi, tako da ... ne.
Staro navadno pec na nafto, jo predelas na izrabljeno motorno olje.
Ja, ker izrabljenega olja ima povprečni človek na desetine litrov letno...
Kaj pa kaj takšnega? Verjetno boljše od navadnega kaloliferja+mislim da tudi hladijo poleti?Tole prav nič ne hladi poleti. Kalorifer ti bo mešal zrak in stalen piš je neprijeten.
Za hitro ogretje in občutek toplote rabiš IR kvarčni grelec. Vem kaj govorim, sem v naši novogradnji delal celo zimo pri +5° in je IR grelec zmaga. Seveda ga moraš imeti obrnjenega proti sebi. So pa tako poceni, da nabaviš 2 ali celo 3 in jih postaviš okoli sebe.
Torej tole:
Lahko pa si jih našrufaš na stene, da se ne spotikaš ob njih:
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
No evo energetik je dal super idejo. Bo mogoče kakšen zanemarljiv cent dražje od termoventilatorja v porabi.
Dočim nekateri sanjate o popolni renovaciji ki ga lahko stane na stotine evrov, napram eni napravici za do 50 eur katero človek tudi rabi za 2-3 ure dela. Tolk o ekonomičnosti nekaterih :D
Dočim nekateri sanjate o popolni renovaciji ki ga lahko stane na stotine evrov, napram eni napravici za do 50 eur katero človek tudi rabi za 2-3 ure dela. Tolk o ekonomičnosti nekaterih :D
Format life:
energetik ::
Ne, IR ne bo dražji od termoventilatorja, kvečjemu cenejši. Kalorifer moraš vklopiti že precej prej, da vsaj približno predogreje prostor, halogenski IR te greje takoj ko ga prižgeš.
Seveda je pa za dolgotrajnejše ali stalno ogrvanje garaže bolj primerna izbira klima naprava. Ampak kot rečeno - za 3h delo v neizolirani garaži je pa IR zakon. Samo ne kupovat nategunsko dragih IR panelov, to iz mojega prejšnjega posta stane 20-30EUR 1,5-2kW moči.
Seveda je pa za dolgotrajnejše ali stalno ogrvanje garaže bolj primerna izbira klima naprava. Ampak kot rečeno - za 3h delo v neizolirani garaži je pa IR zakon. Samo ne kupovat nategunsko dragih IR panelov, to iz mojega prejšnjega posta stane 20-30EUR 1,5-2kW moči.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
WizzardOfOZ ::
Kolega je na odpadu nasel star webasto iz tovornjaka. Dodal je 20l kanto za gorivo(jerry can) in akumulator, pa zadevo vklopi na daljinec in pride na toplo delat. Lahko pa tudi na timerju nastavi, da se ob določeni uri vklopi in izklopi
Telbanc ::
Na kovinska vrata lahko znotraj nalepi okrasni 1cm stiropor. Prišlo ga bo manj od 20€, efekt bo pa ogromen. V bistvu lahko to naredi po celi garaži.
Stiropor gori, torej pride gor še mreža in lim, kar ni tko poceni in je dost dela.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
mat xxl ::
Ma najboljša varianta, topel avto v mrzlo garažo, pa ti avto segreje garažo, seveda, je dobro še havbo odpreti, da bolj greje.
Sem malo pogledal in imajo plošče za estrih iz kamene volne 2, 3 in 5cm. Kupiš purpeno in nalimaš po vratih in stenah. Izgubiš 2-5 cm na steno in imaš negorljivo izolacijo. Pa še poškoduješ in umažeš jo bolj težko.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
Nebularious ::
Obujam staro temo. ;)
Tudi jaz bi želel malo pogreti garažo, velikost cca 70 m2. Konstrukcija je lesena, solidno izolirana, 16 cm stenske in 20-25 stropne. Vrata klasična lamelna s 4 cm polnila.
Na strop sem namestil el. napeljavo za tri grelna telesa. Imel sem v mislih IR panele, ampak po par prebranih postih tu, sem v dilemi. Želel bi toplejši občutek v prostoru, medtem kot bi naj IR panel grel objekte, v katere je usmerjen. To vidim kot težavo, če med delom hodiš sem in tja.
Tudi jaz bi želel malo pogreti garažo, velikost cca 70 m2. Konstrukcija je lesena, solidno izolirana, 16 cm stenske in 20-25 stropne. Vrata klasična lamelna s 4 cm polnila.
Na strop sem namestil el. napeljavo za tri grelna telesa. Imel sem v mislih IR panele, ampak po par prebranih postih tu, sem v dilemi. Želel bi toplejši občutek v prostoru, medtem kot bi naj IR panel grel objekte, v katere je usmerjen. To vidim kot težavo, če med delom hodiš sem in tja.
c3p0 ::
Gašperček bo najbolj ekonomična opcija, če je opcija. Sploh zdaj, ko nam grozijo visoke tarife. Kaj šele prepoved COP=1 el. ogrevanja.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prezračevanje novogradnja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 70959 (11156) | edi123 |
» | Pomoč pri zamrznjenih vratih avtaOddelek: Na cesti | 5213 (3846) | Stari maček |
» | Keramični grelec- kako ga poneumiti?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3281 (2323) | TheBlueOne |
» | Pomoč pri izbiri ogrevanja stanovanja (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 17079 (14869) | T_F_7 |
» | Zaščita sprednjega stekla pred ledom - predlogi (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 27487 (24614) | driver_x |