» »

Celoletne gume

Celoletne gume

««
16 / 16
»
»»

Zulf ::

Celoletne gume so eno sranje, slabe pozimi in poleti.
Pomoje so edino za folk ki se vozi zelo pazljivo, počasi, še posebej skozi ovinke.

Gregor P ::

Pa za kakšen drugi, tretji avto ipd.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Grimnir3 ::

Zulf je izjavil:

Pomoje so edino za folk ki se vozi zelo pazljivo, počasi, še posebej skozi ovinke.

Pa so res?
Lani ali predlani sem zasledil prvi test takih gum, ki so bile ocenjene kot dobre. Kot največja slabost je bila navedena hitra obraba.

Torej točno nekaj takega kar bi šlo na drugi avto za mestno vožnjo.

https://www.amzs.si/motorevija/test/pne...

Vse manj kompromisov: prvič doslej ena od preskušenih celoletnih pnevmatik dosegla skupno oceno dobro oziroma zelo priporočljivo

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Grimnir3 ()

Ales ::

Bolje kot govoriti na pamet bi bilo pogledati kak test, ja. Celoletne gume niso več tisto, kar so bile pred leti, vsaj tistih nekaj boljših modelov ne - Michelin, Goodyear, Hankook. V suhem in mokrem so primerljive z letnimi, v snegu nič dosti slabše od zimskih.

Grimnir3 ::

Pohvale si zasluži tudi Pirellijeva celoletna pnevmatika cinturato all season SF2, ki je kot edina med 16 preskušenimi celoletnimi pnevmatikami dobila oceno dobro za varnostne lastnosti. Najbolje od vseh se je namreč obnesla v poletnih, zimskih in mokrih voznih razmerah, boljšo skupno oceno pa ji je preprečilo razmeroma majhno predvideno število prevoženih kilometrov. Za tiste voznike, ki ne prevozijo veliko kilometrov, je Pirellijeva pnevmatika zagotovo odlična izbira.

Točno te gume sem jaz dal na drugi avto ki na leto naredi kakih 6k kilometrov.

gruntfürmich ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Na 4x4 avtu se vsake gume rotirajo med 7 in ....

Kaj pa AWD?

Zulf je izjavil:

...govorijo ljudje ki so zabiti, živijo 20 let zadaj, niso pogledali nobenega testa in niso še vozili z celoletnimi gumami
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

gruntfürmich ::

JanK je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

Zarad tistih 10-20% (ce se prav spomnim nekih testov) daljse zavorne poti na celoletni vs zimski pa res me rabis ostati doma.

Tole je precej napacno razmisljanje. Hitrost pri zaviranju ne pada linearno, temvec s korenom razdalje. Z drugimi besedami, relativno najvecji del hitrosti se izgubi pri zadnjem delu ustavljanja. Tukaj sta grafa ustavljanja pri dobrem pojemku 1g in pri slabsih pojemkih, ki podaljsajo zavorno pot za 10% in 20%, pri 50 in 130 km/h

50km/h

50km/h

130km/h

130km/h

20km/h je kriticna hitrost za resne poskodbe pescev https://road-safety.transport.ec.europa..., pri 50km/h pa se izvajajo testi EuroNCAP. Kaj ostane od avtomobila pri tej hitrosti verjetno ni treba razlagati.

Mnogo raje dam v povprecju par 100 EUR na leto za najboljse letne in zimske pnevmatike iz testov, kot da riskiram nekaj 1000 EUR popravilo (recimo luci, radar in UZ senzorji).

Blodnje nevednežev.
Razlike med celoletnimi in namenskimi gumami so v povprečju 5%.
Ampak tu so primerjave med najboljšimi.
Kam bi šele prišli, da bi gledali 4 leta stare letne/zimske gume neke srednje znamke napram najboljšim celoletnim?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
««
16 / 16
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katere zimske gume? (strani: 1 2 3 463 64 65 66 )

Oddelek: Na cesti
3268601786 (56841) Ghost7
»

Zimske gume fuc po manj kot 30k (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16711754 (7545) stara mama
»

S katerimi gumami se vozite z avtom pozimi (zimske, celoletne, letne)? (strani: 1 2 )

647275 (5523) Zimonem
»

Katere gume priporočate celoletne ali zimske in letne posebej? (strani: 1 2 )

5311142 (9328) ZveeZ
»

Zimske vs. poletne gume (strani: 1 2 3 4 )

16839559 (34456) GenZNPC

Več podobnih tem