Forum » Na cesti » Celoletne gume
Celoletne gume
bm1973 ::
Zadnje zime je tako malo snega, da to ne drži več...
Če je pa led ali zvožen sneg, pa tudi zimske ne pomagajo...
Če je pa led ali zvožen sneg, pa tudi zimske ne pomagajo...
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Bellator ()
energetik ::
No sj pravim, v praksi vecina ljudi vozi po nespluzeni cesti komaj enkrat na 5 let. Tiatih par mm ko rata malo bel asfalt ne steje, tisto katerakoli guma odrine.Ne vem kje to živite, ampak večina delovega ljudstva vozi vsaj 2-3x na zimo po nespluženih cestah, in ne, ne moremo takrat ostati doma, ker je treba na šiht ali iz šihta. Vsako zimo se zgodi, da ga proti jutru nameče kot pri norcih in če moraš biti ob 7h na šihtu, nimaš kaj čakat ali pa praskat z letnimi.
Vozim normalno, vedno če je možno na omejitvi + 10%. Razen po AC, kjer vozim 110-120. Je pa res, da ovinkov na mojih glavnih poteh praktično ni. Če pa kdaj so, vozim počasi skozi, ker me sicer otroc pobruhajo.Ampak to je profil, ne pa da bo postala trda. Poleg tega moraš voziti divje, če ti uspe uničit zimsko gumo po 1000km. Ali pa si imel vmes postanek na Nordschleife.
Sam sem pred leti vozil Eskimo S3 par poletij, prevoženih nekih 15 Mm, pa sem jo morda vse skupaj znucal za 1mm, pa še to ni bilo nič "razmazana" in stopljena kot pišeš ti. Enostavno ne vem, kako to nekateri vozite.
Zdaj vozim Eskimo HP2, samo pozimi (čez je dala 3 zime, skupno nekje 20 Mm), pa ni znucana niti za 0,5mm, merjeno s šublerjem od takrat ko je bila nova.
Ali pa je vprasanje kako ti vozis, ce se ti nic ne znucajo.
No saj odvisno je tudi koliko kilometrov in kaksen asfalt.
Pirelli Cinturato Winter, nove 9mm, sem sel merit ponekod 3, ponekod 4mm ostalo tak da 1mm na leto najmanj.
Najbolj do zdaj sem znucal Conti TS800 do 5mm, pa še to v kar 8 zimah uporabe.
vires in numeris
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
gruntfürmich ::
večina delovega ljudstva vozi vsaj 2-3x na zimo po nespluženih cestah, in ne, ne moremo takrat ostati doma, ker je treba na šiht ali iz šihta...
ja pa jade. kje ste vi večina, brez katerih bi civilizacija počakala?
nujno morate priti ob 7:00 na šiht, razen če je nesreča in je treba 3 ure stati v snežnem metežu (kar se na takšna jutra prav rado zgodi); takrat pa po čudežu civilizacija zmore brez vas...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Nisem pisal o civilizaciji, ampak da običajno na šiht ne smeš kar zamuditi par ur, ker "si počakal doma, da se sneg stali". Nesreča je druga stvar.
Kje smo? Se kdaj pelješ v LJ ob 7h zjutraj? Če ne veš, par 100k ljudi pride na šiht v LJ, in to z avti.
Kje smo? Se kdaj pelješ v LJ ob 7h zjutraj? Če ne veš, par 100k ljudi pride na šiht v LJ, in to z avti.
vires in numeris
WizzardOfOZ ::
Zato pa eni začnemo ob 6h, da se izognemo vsej tej gneči.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
IL_DIAVOLO ::
Ce imas srečo, se pelješ v snegu 1x na zimo. Pa se tisti dan lahko vzames bolnisko.
Pozabljate da zivimo v socialni drzavi, kjer imate tolko pravic kot arestant Janez.
Pozabljate da zivimo v socialni drzavi, kjer imate tolko pravic kot arestant Janez.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: IL_DIAVOLO ()
Magic1 ::
Jaz pokličem v službo in povem, da bom prišel 1,2,3,...5 ur kasneje, ali pa vzel dopust (nekdo lahko tudi višjo silo), če bi bile res razmere tako hude, da celoletne ne bi bile zmožne. Samo je to potem že tolk na meji, da je vprašanje, če bi z zimskimi bilo zadosti varno. Kot sem rekel, za hribovce je jasno. Bolj je vprašanje, kje in koliko se voziš, kot pa preprosto "zimska vs celoletna".
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
stara mama ::
Ko vodiš enkrat avto z 300+ konji je obraba gum hitrejša od staranja in s tem je vaše večstransko prepucavanje o staranju gum obsolete.
Komplet ali dva na leto, pa je, sej niso tok drage.
Komplet ali dva na leto, pa je, sej niso tok drage.
Ekologija™ in Trajnost™
energetik: "Razen po AC, kjer vozim 110-120." Zakaj?Nekaj zaradi porabe, večinoma pa zato, ker več itak ne gre zaradi gužve. Za na šiht je čudež, če za 20 sekund dosežem 130km/h. Za na morje prav tako. Dejansko sploh ne vem, kdaj bi lahko konstantno vozil 130, razen ponoči. Takrat se pa nikoli ne vozimo.
vires in numeris
Bellzmet ::
Ah ja. Kaj imaš električni avto, da tako šparaš ali...? Dejte vozit 130 po AC, ker sicer prepoved tovornjakov nič kaj ne pomaga.
starfotr ::
Kaj ti ni jasno. Če ne gre, ne gre. Velikokrat je hitrost pod 100 km/h, sploh na bolj obremenjenih delih.
Ganon ::
Mato989 ::
Ah ja. Kaj imaš električni avto, da tako šparaš ali...? Dejte vozit 130 po AC, ker sicer prepoved tovornjakov nič kaj ne pomaga.
Driving at 110 km/h rather than 130 km/h can save you up to 25% on fuel.
To bi lahko že vedel.
Not driving saves 100% of fuel
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
stara mama ::
Kaj ti ni jasno. Če ne gre, ne gre. Velikokrat je hitrost pod 100 km/h, sploh na bolj obremenjenih delih.
Pol pa več vozi na periferiji.
120 kadarkoli :)
Ekologija™ in Trajnost™
ropo009 ::
Hi,
ali kdo pozna/uporablja te celoletne gume HANKOOK 225/60 R18 100H H750A Kinergy 4S2?
Na leto je okrog 10000km, od tega pade na zimo slaba tretjina. Več kot dve tretjini je mestne vožnje.
Dobrodošlo kakšno mnenje o teh gumah za omenjeno uporabo.
Hvala in lp.
ali kdo pozna/uporablja te celoletne gume HANKOOK 225/60 R18 100H H750A Kinergy 4S2?
Na leto je okrog 10000km, od tega pade na zimo slaba tretjina. Več kot dve tretjini je mestne vožnje.
Hvala in lp.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ropo009 ()
m0LN4r ::
Hankook celoletna je povprecna celoletna,
torej je v zimskih razmeras slabsa od hankookove zimske,
kok slabša je sele potem od najboljse zimske?
Ce se ze kupuje celoletni kompromis, bo pa naj vsa ta najboljsi IMHO
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
WizzardOfOZ ::
Hankook celoletna je povprecna celoletna,
Ne vem če je zagotovilo to, da če je guma ene dimenzije na testu res dobra, da bo tudi v ostalih dimenzijah enako dobra. Recimo višina se pozna, ker je višja guma ponavadi vsaj na bočnici trša, da lahko drži pravilno obliko. Pa verjetno širina gume tukaj tudi igra vlogo.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Glej teste z dejanskimi meritvami. Nove celoletne so bolj v rangu zimskih na ledu in snegu. Odvisno od prioritet. Mene ne skrbi, da v poleti na suhem ne bi dosti prijele, ker takrat primejo tudi kitajci. Ne skrbi me obraba, ker je nimam skoraj nič.
Vse kar hočem od gume je, da drži v mokrem, snegu in ledu.
Vse kar hočem od gume je, da drži v mokrem, snegu in ledu.
vires in numeris
Magic1 ::
Hankook celoletna je top 3 guma. 90%+ ostalih je slabših. Seveda so zimske boljše v res zimskih razmerah. Samo koliko je tega, se mora pa vsak sam vprašat?
Magic
D3m ::
Hi,
Hvala in lp.
Jaz jih imam na drugem avtu. Se dobro obnesejo in cenovno tudi.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Gregor P ::
Ja za to leto sicer napovedujejo dolgo in mrzlo zimo, seveda pa lahko tudi ni :-)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Ajd recimo, da je povprecna zimska tako dobra, ko se bos moral ustaviti kot najboljsa celoletna, seveda ko je nova.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Comandante ::
Ajd recimo, da je povprecna zimska tako dobra, ko se bos moral ustaviti kot najboljsa celoletna, seveda ko je nova.
Absolutne cifre pa povedo, da je med zimsko in celoletno minimalna razlika. S pametno voznjo se da vec kot kompenzirati meter razlike v zavorni poti. Ta meter ni noben faktor, razen v izjemnih okoliscinah, ki se normalnim voznikom praviloma ne dogajajo.
IMHO so lahko razlike v realnih okoliscinah vecje, ker je test izveden v kontroliranem okolju.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Fritz ::
Test je v kontroliranem okolju zato, da se za vsako testirano pnevmatiko ustvarijo skoraj identični pogoji, saj jih le tako lahko ustrezno primerjamo. Ne razumem kaj tukaj ni jasnega.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein
IMHO so lahko razlike v realnih okoliscinah vecje, ker je test izveden v kontroliranem okolju.
Saj mora biti izveden v kontroliranem okolju, da se vidijo razlike.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Vsekakor, ampak na steptanem snegu z gosenico pac ne izpostavis slabosti gum, tam je res vsaka isti kurac.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Anyway Matjaž.
Samo še to zimo in pomlad/poletje in menjam Hankook Kinergy za nove Kinergy. Čeprav sem gledal Turanzo all-season 6 ampak je obraba/cena na strani Hankook.
Samo še to zimo in pomlad/poletje in menjam Hankook Kinergy za nove Kinergy. Čeprav sem gledal Turanzo all-season 6 ampak je obraba/cena na strani Hankook.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Lol 100€+ na pnevmatiko. Se dobro, da imam 16-ke.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Jah takle imamo, saj je "od nekdaj" najmanj 100 evrov na kakovostno pnevmatiko, rajši več.
Saj temu so testi namenjeni...za striženje ovc.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
bciciban_ ::
Kaj menite o PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF2?
Na AMZS testu so jih pohvalili, najboljše ocene ni dobila samo zaradi visoke obrabe. To mi ni problem ker bodo na mestnem avtu ki naredi letno 5k km.
Jih je kdo probal v praksi že?
Na AMZS testu so jih pohvalili, najboljše ocene ni dobila samo zaradi visoke obrabe. To mi ni problem ker bodo na mestnem avtu ki naredi letno 5k km.
Jih je kdo probal v praksi že?
brett ::
Tudi jaz razmišljam, da bi vzel te Pirellijeve SF3. Po 6 letih so letne konec, zimske še to sezono. Oboje zaradi starosti, ne obrabe.
Potem pa bi začel s celoletnimi, ker delava samo še cca 10k/leto. Od tega 2/3 v radiju 5km.
Potem pa bi začel s celoletnimi, ker delava samo še cca 10k/leto. Od tega 2/3 v radiju 5km.
Koliko časa pa lahko voziš potem te gume, a ni v povprečju 3 leta? Torej v tvojem primeru v 6-ih letih 2x set celoletnih ali 2 seta zimskih/letnih; cenovno si najbrž nekje na istem, varnostno pa ne.
Stara guma je najbolj vzdrzljiva guma, samo oprijem je bolj svoh.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Utk ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Stara guma je najbolj vzdrzljiva guma, samo oprijem je bolj svoh.
LOL. To si dobro napisal...
Saj tam nekje od 5. leta naprej je najbrž do 10. leta približno enaka. Profila več ne gubi, ker je plastična, in to je to, za večno...
Tukaj recimo piše:
Z Goodyearovimi celoletnimi pnevmatikami lahko prevozimo 60.720 kilometrov, medtem ko Pirellijeve pnevmatike omogočajo le 33.000 kilometrov dosega, preden jih je treba zaradi premajhnega profila zamenjati.
gruntfürmich ::
moje prednje michelinke imajo še vedno dovolj profila v trenutno 3. sezoni, ampak jim pri mokrem vremenu ne zaupam preveč.
tako da te fore s profilom niso zame...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
Tukaj recimo piše:
Z Goodyearovimi celoletnimi pnevmatikami lahko prevozimo 60.720 kilometrov, medtem ko Pirellijeve pnevmatike omogočajo le 33.000 kilometrov dosega, preden jih je treba zaradi premajhnega profila zamenjati.
To drži.
In isto velja za SF3
gruntfürmich je izjavil:
moje prednje michelinke imajo še vedno dovolj profila v trenutno 3. sezoni, ampak jim pri mokrem vremenu ne zaupam preveč.
Vsakemu svoje.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
starfotr ::
Tudi jaz razmišljam, da bi vzel te Pirellijeve SF3. Po 6 letih so letne konec, zimske še to sezono. Oboje zaradi starosti, ne obrabe.
Ti ocenjuješ, da ne rabiš 2 kompletov gum, jaz pa ocenjujem da ne rabiš avta oz. je dovolj kolo za vsaj 2/3 voženj.
krepki ::
Da še jaz pristavim svojo zgodbo avto star 7 let prevoženih 12000 km torej skoraj nič,vozim se izključno po glavnih cestah v službo hodim peš nameščene imam letne 18 col in zimske pnevmatike 16 col te sem pač dobil zraven ob nakupu avtomobila.
Dvakrat na leto plačam menjavo ter shrambo pnevmatik,kar nanese okrog 80€.
Namen imam kupit celoletne pnevmatike za platišča 18 col,nekateri mi svetujejo,da za malo število prevoženih kilometrov naj raje kupim zimske in vozim celo leto.
Kakšen nasvet?
Dvakrat na leto plačam menjavo ter shrambo pnevmatik,kar nanese okrog 80€.
Namen imam kupit celoletne pnevmatike za platišča 18 col,nekateri mi svetujejo,da za malo število prevoženih kilometrov naj raje kupim zimske in vozim celo leto.
Kakšen nasvet?
Lonsarg ::
To pa je neumnost, pri zimskih pridobis recimo 5% pozimi napravm celoletnim, izgubis pa konkretno na varnosti poleti (tudi ce ne upostevamo obrabe). Pac zimske gume so naprimer totalni srot za vroce dezevje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katere zimske gume? (strani: 1 2 3 4 … 63 64 65 66 )Oddelek: Na cesti | 546247 (1302) | Ghost7 |
» | Zimske gume fuc po manj kot 30k (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 7942 (3733) | stara mama |
» | S katerimi gumami se vozite z avtom pozimi (zimske, celoletne, letne)? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 5327 (3575) | Zimonem |
» | Katere gume priporočate celoletne ali zimske in letne posebej? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 8516 (6702) | ZveeZ |
» | Zimske vs. poletne gume (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 36354 (31251) | m0LN4r |