» »

Ekran - "enetering sleeping mode"

Ekran - "enetering sleeping mode"

Klemen86 ::

Zdravo,

danes sem opazil naslednji problem tudi doma (mogoče se dogaja že nekaj časa, ampak pač nisem opazil), vem pa da službeni računalnik/monitor to počneta že nekaj časa.
Tako doma kot v službi imam Dell monitor (Doma U2713HM, v službi U24.. - nisem čisto prepričan), oba sta priklopljena preko DisplayPort kabla na računalnik(doma v Radeon 5700, v službi v IGPU od i5-8400).
Ko računalnik pustim nekaj časa pri miru (10 min doma / 15 min v službi) se v skladu z nastavitvami Windows 10 ekran izklopi, problem pa je, da oba ekrana med "spanjem" stalno (vsakih 15-20 sekund) zasvetita in izpišeta obvestilo "entering sleeping mode" in potem tema 15-20 sekund in nato se vse skupaj ponovi. Zadeva je neumna in moteča. A je kdo imel že podoben problem? Kako ga je rešil? Če je računalnik izklopljen, ekran ostaja temen.

Han ::

Nekaj ti "draži" grafiko, ta pa monitor. Polkna so posodobljena, šoferji zadnja verzija?

techfreak :) ::

Racunalnik se ti tudi zbudi, ali sta samo monitorja ponovno aktivna?

IL_DIAVOLO ::

Hdmi kabel menjaj.

Klemen86 ::

Namizje se nikoli ne prikaže, samo monitor skače v to stanje. Gonilniki so zadnji, tudi za ekran.

Klemen86 ::

Pa vidim tudi, da računalnik ne pravilno zaspi (po 30 min), sem 100% da je še pred kakšnim tednom pravilno zaspal (trenutno je samo v stanju, ko na ekranu ni slike - razen grozečega ponavljajočega besedila). Ne vem, ali je kakšen Windows update v tem času to uničil, ali kaj. Nove programske opreme (tudi gonilnikov) v tem času nisem nameščal.

val46 ::

Imaš izklopljen avtomatski update windowsov? Da se ti ni samo od sebe kaj nadgradilo, pa te to zdej zafrkava? Kar se tiče tistega napisana na monitorju, je morda res za pogledat kabel kako je priklopljen. Kar se pa samega spanja tiče, sem skoraj prepričan, da ti en proces v ozadju teče, zato ti računalnik ne gre v sleep mode. Ali je to kak virus ali morda samo kak program, ki recimo na vsakih 15min išče posodobitve, je pa težko rečt. Za začetek lahko poskusiš z odklopljenim mrežnim kablom ali izklopljeno wifi povezavo, če imaš brezično povezavo na internet, pa boš videl, če bo potem računalnik šel v sleep mode.

Klemen86 ::

Sem še Radeon driver posodobil (z 2.8.3. na 2.9.2) in problem je rešen.

val46 ::

Ja dobro da si še to probal! To bi moral prvo narediti in šele potem spraševat tu gor. Ko si prej napisal, da so gonilniki zadnji, tudi za monitor, je bilo verjetno vsem nam kao razumno, da si tud driverje za grafično posodobil...no, kakorkoli, sam da si rešil.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se ne zbudi iz sleep mode (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
544430 (3550) dj cotto
»

Ko gre monitor v "spanje" se ne "zbudi" več

Oddelek: Zvok in slika
243543 (1207) neocodexx
»

a ugašate računalnik (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18117239 (12412) looser
»

Utripajoča slika

Oddelek: Pomoč in nasveti
10853 (528) Ice-Heki
»

Windows7, Hybrid Sleep, Ivy...

Oddelek: Operacijski sistemi
142586 (2350) Jst

Več podobnih tem