» »

Drsna dvoriščna vrata

Drsna dvoriščna vrata

Temo vidijo: vsi
1 2
3
»

cronos1234 ::

miko22 je izjavil:

Hehe, nekateri res imate "zanimiva stališča".
Ja, imam otroka, ki z veseljem gleda, kako ati dela. Ne boste verjeli, celo ponosen je, da vidi kaj vse ati zna sam naret. Pa velikokrat mi "pomaga" ko mora kaj prinest. Druženje z otrokom, ki se uči sam veščin, namesto da je pred tv ali tablico - neprecenljivo.

Poleg tega sem prihranil toliko, da še lahko dvojna vrata naredim. Naučil ogromno. Priznam, tudi tvegal ogromno, saj sem se moral veliko naučit. Tudi z nakupom kitajskega pogona.

Kar se pa časa tiče. Ja, skorja pol ga je šlo za iskanje po netu kako in kaj moram narediti. Za vrata sem napisal, da sem delal slabih 14 dni po šihtu. Ampak, delo okoli hiše mi je v veselje. Če mi ne bi bilo bi ostal v bloku na kavču.

Vsak ve kaj njemu odgovarja. Ljudje smo različni. In prav je tako. Jaz, ker sem različen od nekaterih od vas sem prihranil cca 1400€, kar pa je en lep dopust z družino. Če bomo lahko letos sploh šli :)
Prav pa je, da nekateri naročite zadevo. Drugače bi privatniki propadli, če bi vsi vse sami delali.


Štartal si s tem da tega nisi znal naredit in da si videl samo material. "Pozabil" da mora majster tud zaslužit za plačo in plačat še davke, amortizacije orodja itd.- poleg tega bi rad imel tudi nekaj dobička za morebitno širitev posla ali za vikend na morju :)
V dokaj tipični slovenski lastnosti - škrtost - si se odločil da boš to raje sam naredil "ceneje" ker majster pa že ne bo služil na tebi! Tovrstno je vedno "ceneje" ker svoj čas ceniš na 0 (posledično je vseeno koliko si ga porabil) in ker ne plačuješ prispevkov, davkov itd. na to delo. Prav tako morebitno dodatno orodje računaš 0 - saj bo še kdaj prav prišlo.
Podpiram tovrstno mišljenje da ne bo pomote - če ne znaš ali se ti ne da, moraš pač plačat. Ne razglašaj pa okoli da so majstri predragi itd. - za nekoga ki ne zna ali se mu ne da je tržna cena tista ki jo bo moral plačati (očitno od 2K navzgor).
Kot so ti že predlagali - odpri d.o.o. in v momentu boš pobral skoraj vsa naročila na trgu ker boš pol cenejši kot drugi... zakaj imam občutek do boš imel čez mesec ali dva iste cene kot drugi... :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

mašine za hobi mizarstvo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8436000 (844) Hudobec82
»

Montažne hiše - pogajanje o ceni (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7625888 (20746) UganiKdo
»

Podedoval hišo - kje začeti? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19823624 (15645) hipertija
»

Delo na črno se ne bo več splačalo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7817553 (14886) imagodei

Več podobnih tem