Forum » Loža » Ravna vs okrogla Zemlja
Ravna vs okrogla Zemlja
c3p0 ::
Zmajc ::
je izjavil:
Vsi, ki se sami sebi zdite učeni, ste v resnici zelo naivni in še marsičesa ne veste. Šli ste skozi sistem izobraževanja (nekateri še to ne) in sedaj menite, da veste vse. Pa še zdaleč ni tako! Uradna znanost je eno, resnica pa nekaj povsem drugega. Ampak dokler se človek ne začne gibati v drugih krogih ljudi, mu je vse to nedostopno. Votla zemlja je le kaplja v morju. Ste morda mislili, da si je Jedije izmislil George Lucas? Tudi jaz sem, dokler se nisem na lastne oči prepričal, da ljudje s takimi sposobnostmi resnično obstajajo.
V Hrastovcu bi te z veseljem imeli za predavatelja na njihovem "znanstvenem oddelku"
inferno666 ::
Pomorščaki kot so Kolumb, Drake in podobni, so tudi vedeli da je ukrivljena, če ne niti ne bi mogli navigirat.
Podobno mislečimi se družijo s podobno mislečimi, zato na neki točki težje objektivno precenijo kaj je res in kaj ne.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: inferno666 ()
::
Aston_11 ::
je izjavil:
Če pa predpostavimo, da je znotraj votlo, pa se enačbe čudežno izidejo.Ja, talent v tej temi, ki trdi, da ga vsi nategujejo, bo zagotovo naštel vsaj dve taki enačbi oziroma jih zapisal z zaprtimi očmi.
je izjavil:
Naše Sonce precej manj ukrivlja prostor-čas, kakor bi ga na znane parametre moralo.Naštej 3 znane parametre in jih številčno opredeli. Da nisi ti oni genij s strojnega faksa, ki ne zna računat?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Aston_11 ()
FireSnake ::
je izjavil:
Ukrivljenost prostor-časa sovpada s teorijo votlih zvezd. Naše Sonce precej manj ukrivlja prostor-čas, kakor bi ga na znane parametre moralo. Če pa predpostavimo, da je znotraj votlo, pa se enačbe čudežno izidejo.
Ti ti sam računaš, predpostavljam?
Ali bleješ to, kar ti drugi narekujejo?
energetik ::
Verjetno je to isti osebek kot v temi o el. skirojih, Vesolje. Oziroma Globalna. Nimam pojma, kako mu rata menjat nicke kot po tekočem traku. Vrhunski trol.
je izjavil:
Naše Sonce precej manj ukrivlja prostor-čas, kakor bi ga na znane parametre moralo.Naštej 3 znane parametre in jih številčno opredeli. Da nisi ti oni genij s strojnega faksa, ki ne zna računat?
V Hrastovcu bi te z veseljem imeli za predavatelja na njihovem "znanstvenem oddelku"
In sedaj, ko si to napisal, si najbrž misliš, kako si izpadel pametno?
Verjetno je to isti osebek kot v temi o el. skirojih, Vesolje. Oziroma Globalna. Nimam pojma, kako mu rata menjat nicke kot po tekočem traku. Vrhunski trol.
je izjavil:
Ali si prišel debatirati o skirojih ali okroglosti / votlosti zemlje?
mahoni ::
Fak no, kakšne cvetke so v tej temi. :D Votla zemlja? Zato, ker so v tisti vodi mehurčki? Hahhaha. Pomojem to pišete tisti, ki si namestite masko pod nos.
Poglej, v tej temi, koliko znanstvenikov in genijev pravi, da je pravo znanje prepovedano. Svetovalci vlade. Da nam tuje drzave narekujejo, kaj smemo objavt in kaj ne. To vse pove. Ucijo napol resnicno. Skrivajo pravo znanje. Kdaj boste dojel.
Ce nekaj skrivas, potem moras dokazati, da to tudi obstaja. Do takrat so to le spekulacije. Enako je z NLP. Vsi "vemo" da obstajajo, a ko pride do dokazov, se lahko pod nosom obrises. No, vcasih pride kaksen youtube posnetek v 144p posnetku.
Dejte dojet, da ni nobenih zarot, da ni nobenih kuscarjev, ki strazijo Zemljo, ker ze od nekdaj planirajo invazijo na Zemljane. Ne obstajajo strici iz ozadja, ki imajo cudezne tablete, da lahko vecno zivijo. Ne obstaja elita, ki pijejo kri dojenckov, da bi ostali mlajsi...
je izjavil:
Vedno sam preverim izračune drugih.
Vseeno tvoje preverbe temeljijo ze na poznanih temeljih. Da bi nekaj dokazal, mora obstajati protidokaz.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mahoni ()
damirj79 ::
hr_natakar ::
Ce nekaj skrivas, potem moras dokazati, da to tudi obstaja. Do takrat so to le spekulacije. Enako je z NLP. Vsi "vemo" da obstajajo, a ko pride do dokazov, se lahko pod nosom obrises. No, vcasih pride kaksen youtube posnetek v 144p posnetku.
Priporocam, da si preberes temo... Pentagon je objavil tri video posnetke o NLP-jih.
https://slo-tech.com/forum/t764696/0
Dokazali so, da so dolga leta skrivali oziroma niso zeleli uradno priznati obstoj. To leto prvic uradno priznali z ministrstva. Kar se tice vrhunskih trolov. Mislim, da je bolj verjetno, da se ne gre za trolanje ampak da govori resnico. Ali pa ima vsaj zadovoljive odgovore in zarad tega se vam zdi da je vrhunski trol. Kaj pa ce govori resnico? Saj v temi najdete kar nekaj razlicnih oseb, znanstvenikov ki govorijo v prid temu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hr_natakar ()
salesky ::
hr_natakar je izjavil:
Priporocam, da si preberes temo... Pentagon je objavil tri video posnetke o NLP-jih.
Dokazali so, da so dolga leta skrivali oziroma niso zeleli uradno priznati obstoj. To leto prvic uradno priznali z ministrstva. Kar se tice vrhunskih trolov. Mislim, da je bolj verjetno, da se ne gre za trolanje ampak da govori resnico. Ali pa ima vsaj zadovoljive odgovore in zarad tega se vam zdi da je vrhunski trol. Kaj pa ce govori resnico? Saj v temi najdete kar nekaj razlicnih oseb, znanstvenikov ki govorijo v prid temu.
Na youtube je Thunderf00t predstavil dobro teorijo kaj bi ti posnetki lahko predstavljali.
To je prvi del, ostale lahko najdete na njegovem kanalu.
hr_natakar ::
Kako pa se pojasni seljenje magnetnih polov?
Jah tko, da se tista 2000km luknja premika.. in potem pač tudi polarni sij se premika, malo tle malo tja, tko ene 500km se premika na nekaj let. Verjetno teli kuščarji z lopatami kopajo luknjo in jo širijo na eni strani, na drugi strani pa s slino nazaj limajo odkopano zemljo na rob, da ustvarijo efekt premikanja luknje.
ftzj ::
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ftzj ()
TheBlueOne ::
Jah tko, da se tista 2000km luknja premika.. in potem pač tudi polarni sij se premika, malo tle malo tja, tko ene 500km se premika na nekaj let. Verjetno teli kuščarji z lopatami kopajo luknjo in jo širijo na eni strani, na drugi strani pa s slino nazaj limajo odkopano zemljo na rob, da ustvarijo efekt premikanja luknje.
Manjka ti stil, ce dovolis...
Jah tko, da se tista 2000km nutrisnka gravitonsko pravilno oblikovana odprtina premika.. in potem se pač tudi zaradi gravitacijsko transcendentnih sil polarni sij premika, malo tle malo tja, natancno toliko kakserne so vidunske premotorne sile, tako se premika na nekaj let. KUSCARJI in shapeshifterji z naprenimi tromboskopskimi altruisticnimi lopatami kopajo luknjo in jo natancno širijo na eni strani, na drugi strani pa s kemicno napredno DNK modificirano slino nazaj limajo odkopano zemljo na rob, da ustvarijo efekt premikanja luknje.
Teorija o votlih planetih se celo ujema z letosnjimi pentagon dokazi o NLP. Ujema se tudi s tistimi, ki pravijo, da NLP se ne pomeni, da gre za nezemljane. Se strinjam. Po teoriji o votli Zemlji je vecina NLP iz notranjosti Zemlje, torej niso nezemljani ampak zemljani. Po besedah Zorana Zeleznikarja je celo nacisticna nemcija najprej zasedla juzni pol, tam ustanovila svojo teritorijo New Schwabenland ali Novo Svabijo. Dosegli naj bi celo notranjost notranje zemlje. Ce koga bolj zanima naj si pogleda predavanje Zorana Zeleznikarja na prvi strani te teme.
V redu, ampak za to spet nimamo nobenega dokaza in gre samo za teorije oz. bolj točno za špekulacije. Enako kot vse, za kar nimamo dokazov. Trenutno torej ne more prevagati ne ena, ne druga teorija. Trenutno tudi nisi še dal nobene slike o tej luknji, tako tu gre res samo za špekulacije. Obratno pa so ljudje, ki so tam bili, potrdili, da luknje ni, posnetki obstajajo, recimo vsaj da res kažejo točno tisto območje, kjer naj bi luknja bila, ampak vsaj nekaj o tem obstaja. O tej luknji ni nič. Če je, prosim, da jih pokažeš. Brez CGI grafike prosim.
TheBlueOne je izjavil:
Manjka ti stil, ce dovolis...
Jah tko, da se tista 2000km nutrisnka gravitonsko pravilno oblikovana odprtina premika.. in potem se pač tudi zaradi gravitacijsko transcendentnih sil polarni sij premika, malo tle malo tja, natancno toliko kakserne so vidunske premotorne sile, tako se premika na nekaj let. KUSCARJI in shapeshifterji z naprenimi tromboskopskimi altruisticnimi lopatami kopajo luknjo in jo natancno širijo na eni strani, na drugi strani pa s kemicno napredno DNK modificirano slino nazaj limajo odkopano zemljo na rob, da ustvarijo efekt premikanja luknje.
Ja sej vem, ampak nisem želel poudarjat, da so teli kuščarji res bolj razviti od nas. Pa tega tudi ne razumem, po eni strani trdijo, da so to kuščarji, po drugi, da so to naciji, se pravi ljudje, po tretji pa da so nekaj čisto tretjega. Kaj so to, bohsigavedi. Jeti?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: damirj79 ()
Ampak, ce ze, potem naj mi nekdo razlozi zakaj bi se ti ljudje / kuscarji skrivali pred ostalim svetom?
je izjavil:
Potem ti verjetno ne bo problem te tvoje preverjene izračune tudi nam predstavit?
Čemu bi se bil trudil, ker verniki itak vse, kar se ne ujema z vašo dogmo, zavrnete na najbolj primitivne načine.
je izjavil:
Poslikaj in objavi.
je izjavil:
Čemu bi se bil trudil, ker verniki itak vse, kar se ne ujema z vašo dogmo, zavrnete na najbolj primitivne načine.
Narobe razumes verovanje in definicijo dogme.
Imamo stran A, ki nekaj dokazuje.
Imamo stran B, ki tudi nekaj dokazuje. (ajde "nekaj") in v to stran spadas ti.
Ti predstavis dokaze in pricakujes kaj tocno od nas? Da ti verjamemo? Da verjamemo skupini posameznikov, ki mislijo drugace? Zakaj le? Posebej, ce so ti "dokazi" sfaljeni in nelogicni.
Teorija o votlih planetih se celo ujema z letosnjimi pentagon dokazi o NLP.
Natančno obrazložitev, prosim. Ne kar sem ter tja.
Pišeš na način: "danes čebele lepo nabirajo med, ker je bila pred tremi tedni polna luna".
je izjavil:
Če pa nič od tega, o čemer razlagaš, ne znaš utemeljiti na vsaj približno prepričljiv način.
In potem se še čudiš?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
c3p0 ::
je izjavil:
Malo se umiri in objektivno razmisli, če le gre, nisi tudi ti vernik? V bistvu še veliko večji, ker za te luknje ni nobenih dokazov. V nasprotno pa jih je mnogo.
https://www.antarcticaflights.com.au/
Malo se umiri in objektivno razmisli, če le gre, nisi tudi ti vernik? V bistvu še veliko večji, ker za te luknje ni nobenih dokazov. V nasprotno pa jih je mnogo.
https://www.antarcticaflights.com.au/
Brezveze gres v to smer. Vzemimo hipoteticno vse. Tudi ce obstajajo neke taksne luknje, so ocitno nam nevidne in vsi fizikalni zakoni v tem primeru padejo v vodo. Namrec, ce te luknje obstajajo, bi to sigurno imelo nek vpliv na nas ljudi, ki smo na povrsju.
Dobro bi bilo postaviti hipoteze tipa "what if" bi se dogajalo na povrsju, ce bi obstajalo zivljenje 2000km pod Zemljo.
Se pa strinjam, bi bil lep izlet po Antartiki.
Facebook dev ::
you don't deserve me at my best.
Facebook dev je izjavil:
I see. Ni vredu, da te nek iluzionist/magician takole spravi iz tira. Oni nimajo nobenih nadnaravnih moči, le s tvojo percepcijo in pozornostjo se znajo poigrat. Škoda, da si bil tako šibek, da si iz njegovega performansa potegnil ven, da ima nadnaravne moči.
Šibek si ti, ker se tako krčevito oklepaš omejitev, ki so ti jih zadali drugi.
je izjavil:
Sam sem začel v uradno znanost dvomiti, ko sem imel priliko v restavraciji v roki držati žlico, s katero sem malo pred tem pojedel juho in za katero sem se na lastne oči (roke) prepričal, da je čisto običajna kovinska žlica. Nato je nekdo to žlico (še vedno v moji roki) popolnoma ukrivil samo z močjo misli.
Kako ves, da je to bilo samo z mocjo misli? Si vzel to zlico domov in jo dal analizirati?
je izjavil:
Sam sem začel v uradno znanost dvomiti, ko sem imel priliko v restavraciji v roki držati žlico, s katero sem malo pred tem pojedel juho in za katero sem se na lastne oči (roke) prepričal, da je čisto običajna kovinska žlica. Nato je nekdo to žlico (še vedno v moji roki) popolnoma ukrivil samo z močjo misli.
Kako ves, da je to bilo samo z mocjo misli? Si vzel to zlico domov in jo dal analizirati?
Ne, sem jo pa pred tem ročno ukrivil, jo po dogodku nazaj naravnal ter na koncu zlomil.
je izjavil:
Ne, sem jo pa pred tem ročno ukrivil, jo po dogodku nazaj naravnal ter na koncu zlomil.
Vredu. Ampak kaj naj bi to tocno dokazovalo? To je podobna zgodba o Jezusu, ki je zdravil bolane ljudi, slepci so spet videli, gobavci so dobili baby kozo.
V Islamu bi temu npr. rekli "lucifer se je vmesal". Oseba, ki je to izvajala, dobiva pomoc dzinov (duhov).
Evo to ti je npr. primer, kako zavedes neumne ljudi - beri ofce.
Dejmo pripeljat na te fantasticne priredive otroke s cerebralno paralizo. Ce bodo postali normalni, grem kuj odsekat luleka. Saj ga ne bom vec rabil, ker se bom posvetil duhovnosti in tezil k ascension.
je izjavil:
Glej, vi ste itak prepričani. Zaslepljeni in zaplankani ste s tem, kar vas je naučil uradni šolski sistem. Preseči te okvirje ni enostavno in tega ni vsak sposoben. O nenavadnih pojavih obstaja precej dokazov in literature. Tukaj se ne gre za nobene zarote, ampak predvsem za to, da kar nekaj od teh pojavov lahko da posamezniku precejšnjo moč. In če taka moč pride v neprave roke, vemo kaj sledi. Zato so vsi ti pojavi tudi uradno nepojasnjeni oz. jih ni. Sam sem začel v uradno znanost dvomiti, ko sem imel priliko v restavraciji v roki držati žlico, s katero sem malo pred tem pojedel juho in za katero sem se na lastne oči (roke) prepričal, da je čisto običajna kovinska žlica. Nato je nekdo to žlico (še vedno v moji roki) popolnoma ukrivil samo z močjo misli. Nato sem začel brskati in iskati naprej, ter odkril še marsikaj zanimivega. Tako da ne misliti, da se stvarnost konča tam, kjer se konča uradna znanost. Onkraj tega obstaja še marsikaj. In tudi ni tako zelo skrito ...
Še vedno čakam, da kaj pokažeš. Rad bi videl te luknje, vsaj na sliki, če že drugače ne. Ali pa morda tiste zemljane, ki živijo v votlem delu zemlje. Nekaj, vsaj nekaj daj od sebe.
je izjavil:
je izjavil:
Potem ti verjetno ne bo problem te tvoje preverjene izračune tudi nam predstavit?
Saj se še sploh potrudil nisi. Nič nisi predstavil. Pač dej te izračune na plan. Kako lahko trdiš, da bodo zavrnjeni, če še poskusil nisi? Ampak če bodo izračuni v redu in da pijejo vodo, potem kapo dol. Upam pa, da boš razumel tudi, če bo nekdo tvoje izračune demantiral in označil za zgrešene. Morda si pa naredil napako v računanju, kaj pa veš?
Facebook dev je izjavil:
Damirj, tudi če bi kaj pokazal ne bi verjel. Pač si tako zatrapan v znanost, ki jo učijo v šolah, da nikoli ne bi razumel. /s
Klišejski izgovor zato, da ti ni treba nič dokazovat? Pač nekaj podobnega kot v SciFI filmih o nezemljanih, kjer klišejsko neki skriti vladni agenti enako govorijo običajnim ljudem, da ne bi zmogli razumet. Kako pa veš da ne? sej sploh poskusil nisi nič predstavit. Enako tudi vsak ne razume Einsteinove relativnostne teorije, ampak nekdo drug jo je pa predstavil tudi nam običajnim ljudem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: damirj79 ()
je izjavil:
Glej, vi ste itak prepričani. Zaslepljeni in zaplankani ste s tem, kar vas je naučil uradni šolski sistem. Preseči te okvirje ni enostavno in tega ni vsak sposoben. O nenavadnih pojavih obstaja precej dokazov in literature. Tukaj se ne gre za nobene zarote, ampak predvsem za to, da kar nekaj od teh pojavov lahko da posamezniku precejšnjo moč. In če taka moč pride v neprave roke, vemo kaj sledi. Zato so vsi ti pojavi tudi uradno nepojasnjeni oz. jih ni. Sam sem začel v uradno znanost dvomiti, ko sem imel priliko v restavraciji v roki držati žlico, s katero sem malo pred tem pojedel juho in za katero sem se na lastne oči (roke) prepričal, da je čisto običajna kovinska žlica. Nato je nekdo to žlico (še vedno v moji roki) popolnoma ukrivil samo z močjo misli. Nato sem začel brskati in iskati naprej, ter odkril še marsikaj zanimivega. Tako da ne misliti, da se stvarnost konča tam, kjer se konča uradna znanost. Onkraj tega obstaja še marsikaj. In tudi ni tako zelo skrito ...
Še vedno čakam, da kaj pokažeš. Rad bi videl te luknje, vsaj na sliki, če že drugače ne. Ali pa morda tiste zemljane, ki živijo v votlem delu zemlje. Nekaj, vsaj nekaj daj od sebe.
V notranjosti živijo Yetiji (najbrž še druga bitja). Yetija je fotografiral Reinhold Messner.
Facebook dev je izjavil:
Damirj, tudi če bi kaj pokazal ne bi verjel. Pač si tako zatrapan v znanost, ki jo učijo v šolah, da nikoli ne bi razumel. /s
Sej je ne samo v solah. Tudi na univerzah, kjer lahko tudi sam raziskujes naprej. Ampak tam so verjetno vsi ze tako sprani, da slepo kucajo nadaljne kalkulacije in mesajo meglo. Ali pa so vsi del zarote!
Je pa problem, ce nekdo s solskim znanjem fizike meni, da bo lahko razumel univerzitetnega samo s tem, da pogleda par videov na YT. Pa se to sami brezvezni monologi. Edino na YT kar je v tem smislu zanimivega je, ko jim ego zraste tako visoko, da se pustijo spraviti v debato s kaksnim pravim fizikom.
je izjavil:
je izjavil:
V notranjosti živijo Yetiji (najbrž še druga bitja). Yetija je fotografiral Reinhold Messner.
Kje pa je kakšna slika?
Google ne najde nič.
Kje pa je kakšna slika?
Google ne najde nič.
Google je cenzuriran! Sliko je Messner objavil v svoji knjigi, kjer je Yetija tudi opisal.
Facebook dev je izjavil:
Ok tole z jetiji me je prepričalo. _______ zagotovo trola in se dela norca iz nas, ki mu odgovarjamo. Bom odstranil tole temo iz branja.
A lahko prosim vsaj pravilno napišeš moj vzdevek!
damir79, ti ocitno zivis v pravljici, kjer vladajo posteni ljudje. Kjer ne obstaja korupcija, pohlep in plenilski kapitalizem. Kjer ne obstaja dominacija nad drugimi. Kjer ni vojn, izkoriscanja, postavitve marionetnih lutk na polozaje predsednikov. Dobr so vam spral mozgane v sistemu solstva in medijev. Od kar je prisel internet, ki je sprva nastal kot vojaska tehnologija, se je zacel uporabljat proti njim.
Na kaj kar je pisal se sklicujes?
damir79, ti ocitno zivis v pravljici, kjer vladajo posteni ljudje. Kjer ne obstaja korupcija, pohlep in plenilski kapitalizem. Kjer ne obstaja dominacija nad drugimi. Kjer ni vojn, izkoriscanja, postavitve marionetnih lutk na polozaje predsednikov. Dobr so vam spral mozgane v sistemu solstva in medijev. Od kar je prisel internet, ki je sprva nastal kot vojaska tehnologija, se je zacel uporabljat proti njim.
Malo me spominjaš na sekto tretje oko. Pač ko zmanjka argumentov za nadaljevat rdečo nit, udarijo čisto neko tretjo smer, ponavadi niti minimalno povezano. Tko ste skreirani, niste zmožni normalne komunikacije, kjer normalna komunikacija šteje tudi sprejem dokazov za proti. Zdaj mi pač lahko spet natveziš, tokrat čisto četrto, diametralno nasprotno tezo in s tem boš le še dokazal moje napisano. Če se pa znaš držat rdeče niti, se pa jo prosim dej držat in predstavi in dokaži tvoje trditve. Do sedaj nisi še nič dokazal.
Kakorkoli no, tole na sliki je najbrž mladič ane? Kasneje pa rata taka zverina. Ali je jeti zaščitena vrsta?
Pa lahko nekdo poskenira to sliko in jo tle objavi? Zakaj je ni na wikipedii? Zakaj je tudi bing ne najde?
Sklicujem se na tole. Taksno izjavo lahko napise oseba, ki je prepricana, da cenzure ni. Da imamo svobodne medije in ucni nacrt. Ce lahk natisnes denar iz nic lahko kupis in politike, drzave, korporacije, vse. Ce do zdaj niste opazili, da fb in google, yt cenzurirajo, da mediji zavajajo, potem pa res se je za zamislit.
Bomo morali mi Zemljani se kaj vec izkoreniniti najprej, preden gremo v raziskavo galaksij in morebitnega warp pogona.
Pa lahko nekdo poskenira to sliko in jo tle objavi? Zakaj je ni na wikipedii? Zakaj je tudi bing ne najde?
Sklicujem se na tole. Taksno izjavo lahko napise oseba, ki je prepricana, da cenzure ni. Da imamo svobodne medije in ucni nacrt. Ce lahk natisnes denar iz nic lahko kupis in politike, drzave, korporacije, vse. Ce do zdaj niste opazili, da fb in google, yt cenzurirajo, da mediji zavajajo, potem pa res se je za zamislit.
Obstaja darknet. Tam bi moralo najti vse.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mahoni ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nismo sami (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 34634 (29445) | Cruz |
» | Pod zemljo je več življenja, kot smo predvidevaliOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 10320 (7582) | tikitoki |
» | Prevrtana Zemlja (strani: 1 2 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 11839 (9903) | gzibret |
⊘ | Konec sveta 2012 (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 36843 (31940) | bluefish |
⊘ | votli planeti (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 35020 (32212) | Ziga Dolhar |