» »

Dokument izgine iz čakalne vrste za tiskanje

Dokument izgine iz čakalne vrste za tiskanje

Branimir ::

Živjo!
Mami ima tiskalnik HP Smart Tank 610 series, ki je nujen za službene namene. Tiskalnik je povezan z domačim omrežjem preko routerja.
Pred kratkim, sredi dneva, se je začela težava. Sem njen "računalničar" in po navadi mi je vedno uspelo popraviti težave, tokrat se pa trudim že 1 teden, a brez uspeha. Za silo, tiska z drugega računalnika ali preko telefona. Ko začne s tiskanjem na njenem računalniku npr. wordovega dokumenta, se opravilo pojavi v čakalni vrsti za nekaj sekund, tiskalnik "zaropota" in opravilo izgine, kot da je končano, čeprav ni. Najprej sem mislil, da je kriv tiskalnik. Nato sem pa ugotovil, da tiskanje deluje s kateregakoli drugega računalnika brez težav prek omrežja. Težava se pojavlja samo pri njenem računalniku pri brezžični in prav tako pri USB povezavi.

Seznam stvari, ki sem jih naredil:
- uspešno tiskal iz katerega koli drugega PCja
- izbrisal in ponovno namestil gonilnike
- zaustavil "spool" proces in izbrisal datoteke iz spool podmape v Windows mapi, nato ga ponovno zagnal
- posodobil Windows 10
- tiskalnik spravil na tovarniške nastavitve
- na koncu sem probal zagnati še HP doctor, ki ni zaznal nobene težave (misli, da je testna stran natisnjena, čeprav ni)
- skeniranje deluje brez težav

- stvar ki jo bom naredil je še to, da probam, če lahko tiska z drugega tiskalnika

Sem 99% prepričan, da je težava v računalniku. V takem primeru bi po mojem mnenju naredil clean install Windowsa, ampak si tega ne želi, ker bi bilo potrebno nastaviti veliko programov, certifikatov ... Clean install bi bila zadnja možna rešitev. Nato sem prebrskal vse možne podobne težave na googlu, ampak priporočajo stvari, ki sem jih že naredil. Zanimivo, da se je težava začela sredi dela, prej ni bilo nobenih sprememb.

Ima mogoče kdo kakšen nasvet, rešitev...?
Vnaprej hvala za pomoč!
i7-10700 (16 thread @ 4.8GHz)
16GB RAM DDR4, 500GB NVMe SSD, 500GB SSD, 480GB SSD, 1TB HDD, 2TB HDD
Gigabyte RTX 2070 Super
  • spremenil: Branimir ()

darkolord ::

- poskusi odstraniti gonilnike še iz tiskalniškega strežnika (knofek "print server properties" v devices and printers)
- poskusi nastaviti "Print directly to the printer" namesto "Spool print documents ..."

Je kaj v event viewerju?

Branimir ::

Hvala za odgovor!
V event viewerju javi napako "Napačno ime programa: printfilterpipelinesvc.exe
Gonilnike sem poskusil odstraniti po opisanem načinu, ampak brez uspeha. Vedno je javil napako, da je tiskalnik v uporabi (sem izbrisal datoteke iz spool/printers/). Če sem poskusil odstraniti gonilnik brez printer spool procesa v ozadju, je pojavno okno nehalo delovati. Nato sem izbrisal mapo od tiskalnika v registru (še prej izvozil kopijo) in tiskalnika ni bilo več na seznamu tiskalniškega strežnika. Gonilniki so se ponovno namestili, ampak težava je še vedno prisotna.
Opcija print directly to the printer je siva in jo je nemogoče izbrati.
i7-10700 (16 thread @ 4.8GHz)
16GB RAM DDR4, 500GB NVMe SSD, 500GB SSD, 480GB SSD, 1TB HDD, 2TB HDD
Gigabyte RTX 2070 Super

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Branimir ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako dati tiskalnik v skupno rabo preko routerja.Router Asus rt n16 + tiskalnik Canon (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11019843 (18415) novuporabnik
»

win7 danes ne zazna printerjev???

Oddelek: Pomoč in nasveti
61150 (1064) globoko grlo
»

Printer rabi 100 let, da stvar naprinta

Oddelek: Pomoč in nasveti
101409 (1190) Matthew
»

Printer Sharing