» »

Printer rabi 100 let, da stvar naprinta

Printer rabi 100 let, da stvar naprinta

Matthew ::

Imam printer CANON Pixma IP4200 in ko dam printat prvi dokument, je vse v redu in ga takoj naprinta. Problem pa nastane potem, ko hočm naprintat nasledno zadevo. Printer čaka po več minut predn začne printat. Če pogledam stanje printanja, ma napisan še vedno, kot da printa prvi dokument, zato je pol logično, da ne začne naslednjega. Se je komu dogajalo že kej podobnega in kako je stvar rešil?

Aja, driverji ne bi smel bit problem, ker je printer lihkar kupljen in na sveže brez napak inštaliran s priloženim CDjem.

Highlag ::

Napaka. Gonilniki na priloženem CD-ju skoraj nikoli niso najnovejši. (Iz iskušenj)
Never trust a computer you can't throw out a window

Matthew ::

OK, potegnil iz uradne strani nove gonilnike ... isto ;( .

MihaFirst ::

men to dela pri ip3000. slabši pomnilniki, pa dolg rabi, da si v spomin naloži cel dokument. kolk dolgi (vlki) pa so ti dokumenti???
www.gamma.si

Matthew ::

v word napišem test in dam print. tko da ... ena besedica. Ampak, čudn mi je to, ker ko pržgem printer in nardim prvi print, mi ga vn vrže u 2 sekundah. pol naslednga pa že rab lahko tud več kot 10 minut!! vmes že pozabm, da sm dal printat. In, ko pritisnem v wordu print, pride un modr progressbar, k kao kaže pošiljanje printerju, u sekundi do konca - se pravi je printer prejel dokument. in pol čist nč ne dela - tišina nekaj minut. med printanjem se odpre tudi okno od printanja in tm piše, da je pač dokument u printanju. in če potem kliknem na Show queue al neki tazga, pol sta tm napisana in prvi in drugi dokument! pri prvem (ki je uresnici že zdavni sprintan) piše status: printing, drugi pa lepo čaka v vrsti za njim. jao. brez idej.

MihaFirst ::

ja, poznam to :8) ne vem no, men zan silo še delA... NE VEM, JST TI NE ZNAM pomagat... bo pa znal kdo drug...
www.gamma.si

slinko ::

Ja jest mam isti tiskalnik pa mi to lepo dela. Me pa neki druzga zanima. Ko tiskalnik pržgeš neki cajta drgne sej to je normalno, samo pol pol k dam prvi dokument printat pa neki začne drgnt tm nortr pa čaka neki cajta preden začne printa, ves čas pa neki drgne, sej pol pa dela normalno

iggy ::

Mogoče probaj tiskat z slabšo kakovostjo pa boš videl čas, ki ga potrebuje.
Hey, you're fat!

Matthew ::

Mja, bom še mal sprobal. Sam zdej sm mel na Standard, kar je neka srednja kakovost. Drgač bom pa klicu servis, če mi vejo kej povedat, ker tole NI uredu ...

Duhec ::

V lastnostih tiskalnika pod zavihkom 'vrata' izklopi dvosmerno kontrolo in testiraj.
Če ni razlike potem pod Windows\system32\spool\printers\ izbriši vse fajle ter restartaj print spooler v Command prompt oknu z ukazom:
net stop spooler
in nato še:
net start spooler
Če še ni razlike potem pod zavihkom 'dodatno' izberi direktno tiskanje s tiskalnikom. Tako boš zaobšel buffer in povečano aktivnost spoolsv.exe programa, ki je zadolžen pri tiskanju. Lahko je 'okužen' ali 'ugrabljen' s strani kakega trojanca, ki upravlja z njim. Poglej kje se ti nahaja spoolsv.exe program. Če je v Windows\system32 direktoriju je OK , če je kje drugje imaš malware golazen v sistemu.
Preventivno preskeniraj celoten komp proti spyware/adware/trojan... zajedalci s kakšnim online scenerjem (BitDefender, TrendMicro,Symantec, Panda...)

Matthew ::

Huh, Duhec, izčrpno ... a vendar ni blo treba tok globoko posežt. Sm probal printer priključit na drug USB port in zdej dela ko urca:)) . Prej je bil USB na eni PCI kartici, zdej je pa na plošči. Čeprov mam na uni kartici prek USBja skener, ki pa dela uredu. Printer ni hotu.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RAČUNALNIK (tiskalnik)

Oddelek: Pomoč in nasveti
8919 (824) mkosirnik
»

Problem z tiskalnikom (HP 1315)

Oddelek: Strojna oprema
5725 (693) Duhec
»

Ko izklopim printer ga ni več

Oddelek: Pomoč in nasveti
51010 (877) Storm
»

Canon MP520 problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
192366 (1936) overdovs
»

Preklic tiskanja - Ko daš prekliči, se ne prekliče takoj

Oddelek: Pomoč in nasveti
61875 (1624) Mr.G.

Več podobnih tem