» »

Računalnik sam od sebe piše !!!

Računalnik sam od sebe piše !!!

Alen12 ::

V tistem momente ne morem nič odprem notepad in gledam kaj se dogaja... uglavnem random button spam ampak kot neka zgodovina tega kar sem jaz na tipkovnico pisal. Traja ponavadi do 3 minute cca. Računalnik sm že pregledal za malware ali kaj podobnega.To se dogaja na okoli 1 uro... kot da bi se nek program pognal ampak v procesih tisti moment nič neskače vn niti nobenega smuljivega imena ni. Prosim če kdo ve kaj je to in kako se znebit tega wanna be keyloggerja. Hvala :P

Facebook dev ::

Da. Shrani si nekam posebej datoteke, ki jih nočeš izgubiti in nato pobriši vse in postavi vse od nule nazaj gor.
If you can't handle me at my worst,
you don't deserve me at my best.

b3D_950 ::

Zamenjaj tipkovnico.
Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: b3D_950 ()

Samael ::

Je bilo kaj stika z vodo? :)
Samael != Samuel

Ne nikoli nisem polil nič (še :P)... nevrjamem da je problem s strani tipkovnice. Ko odprem notepad vidim kot neko preteklost tega kar sem tipkal na tipkovnico: raznorazen chat ingame in potem ogromno: aaaaaaaaaaasssssssssdddw 1123aDDAAAAAAAAA naprimer. Od kje v spominu kaj sem pisal in zakaj se to dogaja po nekih intervalih. Bom probal zbrisat vse driverje v zvezi z tipkovnico pa da vidimo.

hojnikb ::

tipkovnica fuc.
#brezpodpisa

Ni tipkovnica. Ko se je to dogajalo sem jo izklopil in še vedno so črke letele vn.

Han ::

Pomaga sveža namestitev ne-Partis verzije Polken... ;)

globoko grlo ::

Probej še drugo tipkalo a, la druge USB porte.

Verjetn pa najbolš format c:
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

Glugy ::

Včasih se lahko zatakne tipka pri slabših tipkovnicah in se to vizualno sploh ne vid.

IL_DIAVOLO ::

Dobro bi bilo vedeti vzorec. Torej vedno iste crke in samo takrat ko si online ali random in offline?

Ce prvo, potem format in antivirus asap.

Zgodovina sprememb…

Zgleda kot neke vrste keylogger ki si zapomne kaj sem tipkal in potem ponavlja zapomnjeno. Ko se začne dogajati odprem notepad in gledam kaj dejansko piše in vidim odlomke iz chata, ki sem ga tipkal in game naprimer "watch short" ali pa samo "asdwasasadddaaa adwdssssaaaddwaa"- premikanje ingame najbolj je zoprno ker so vmes tudi alt tab in vsi sistemski gumbi potem računalnik sam od sebe ugaša programe minimizira in druge nevšečnosti. Samo od sebe ponavlja neko zgodovino tipkanja. Pregledal sem računalnik z Malwarebyts AVG ne najde nič. Zbrisal sem driverje za tipkovnico, dal na drug USB vhod, in še zmeraj. Tipkovnico sem tudi izklopil iz USBja ko se je to dogajalo ampak ne pomaga še kar se nadaljuje. Zdaj se ni zgodilo že nekaj časa ampak včasih kak dan ni potem pa spet po parkrat v enem dnevu. Odvisno od uporabe, če dlje uporabljam je višja vrjetnost da se bo spet zgodilo.

Če izklopiš mrežni kabel je isto?

To bom probal naslednjič.

Jaz se ne bi preveč igral. Formatiraj računalnik in začni znova. Kolikor opisuješ težavo, deluje zelo težko, da je le kakšna okvara tipkovnice ali kaj podobnega.

Kvinta ::

Al pa ti je nekdo not vdaro :))
A.C.A.B

darkolord ::

Če se ponavlja kar tipkaš, potem definitivno ni problem v sami tipkovnici, ampak izgleda kot keylogger.

Ja ravno kar spet. Ko sem potegnil vn kabl za internet je nehalo... sepravi je keylogger.

Če mi lahko nekdo svetuje dobr program v trenutnem stanju nebi formatiral računalnika. Gesla so pa tko al tko vsa na 2 step verification.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Alen12 ()

acookook ::

Alen12 je izjavil:

Ja ravno kar spet. Ko sem potegnil vn kabl za internet je nehalo... sepravi je keylogger.

Če mi lahko nekdo svetuje dobr program v trenutnem stanju nebi formatiral računalnika. Gesla so pa tko al tko vsa na 2 step verification.

Fučkaš ti dober program. Naredi varnostno kopijo (pomembnih) datotek, najbolje kar offline, potem pa naloži na novo operacijski sistem in formatiraj tudi ostale diske.

Bom se prvo poigral ukrast mi tko al tko ne morejo nič ker je vse dvojno zavarovano če ne bi mi že zdavnaj ker to se dogaja že kak mesec lol. Ko se bo zgodilo v cmdju netstat -b se vidi kateri program laufa povezan z netom pa da vidim kam me pripelje. Če ne pa format pa je.

predi ::

Nuke from orbit. In menjaj passworde na vseh accountih, ne glede na 2 step verification.

Gejspodar ::

Alen12 je izjavil:

Bom se prvo poigral ukrast mi tko al tko ne morejo nič ker je vse dvojno zavarovano če ne bi mi že zdavnaj ker to se dogaja že kak mesec lol. Ko se bo zgodilo v cmdju netstat -b se vidi kateri program laufa povezan z netom pa da vidim kam me pripelje. Če ne pa format pa je.

Netstat -b ti pa res ne bo pomagal. Kaj boš ob gori svchost.exe ukrenil? Potočil solzico?

Formatiraj, človek božji!

Sej me svchost nezanima jih je pa manj kot 10. Ostalo bi pa valda izstopalo kak čudn exe. Al kaj. Al je tok tezko opazt china.exe med 10 svchosti ?

Lahko je svchost okužen...

globoko grlo ::

pizdarija se ti injecta v vse sorte sranja, tko da back up pomembnih stvari in pa formatirej to škatlo že 1x
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

Yes hvala kakor koli že :) Računalnik sem formatiral.

Stari89 ::

Jst imam podobno težavo, ko imam tipkovnico priklopljeno na Dellov dock. Zadeva ima neke probleme s power deliveryjem, kar se manifestira kot majhen zamik tu in tam, kar na koncu izgleda natanko tako, kot opisuje OP. Update dockovega firmwarea, in laptopovega biosa, ter neke posebne nastavitve v biosu so malo pomagale, vseeno pa se še vedno tu in tam pojavi. Sedaj tipkovnico priklapljam direkt na laptop.
@OP, zanima me, če je format odpravil problem. Če ni, se znebi morebitnih USB hubov, oz. priklopi tipkovnico na druge USB vhode. Poročaj.

Učeraj formatiral dejansko mislim da je bil keylogger. Pri meni se je zadeva nehala ko sem spulil vn kabel od interneta. Kot pravi b3D_950 je najbrz blo zazrto nekje v svchost nemogoce izkorenint.

rdecaluc ::

A maš to kakšn star neposodobljen windows?
Est modus in rebus. ,typos

10ka

Najboljši antivirus zaščita lepo prosim ? Da se mi kaj takega več ne zgodi ! Hvala v naprej :)

SeMiNeSanja ::

Alen12 je izjavil:

Učeraj formatiral dejansko mislim da je bil keylogger. Pri meni se je zadeva nehala ko sem spulil vn kabel od interneta. Kot pravi b3D_950 je najbrz blo zazrto nekje v svchost nemogoce izkorenint.

Trditev, da je težave povzročal KEYLOGGER je malo za lase privlečena, saj je osnovna ideja kateregakoli keyloggerja, da ostane neopazen na sistemu, na katerega je nameščen. V opisanem primeru pa se dogaja ravno nasprotno.

Zgolj odklop UTP kabla za prekinitev težav niti ne 'potrjuje', da si imel opravka s kakšnim dejanskim malware-om!

Sitnosti lahko povzroča tudi kakšen povsem 'legitimni' program, plugin, dodatek,...

Seveda pa prenehanje težav po reinicializaciji sistema potrjuje, da je problem programske narave. Res pa ne moreš iz tega sklepati, kaj je v sistem vneslo nadležno obnašanje.
Pričujoče sporočilo je (lahko) oglasno sporočilo
- četudi na prvi pogled ni prepoznavno kot tako.
(Zdaj me pa obtožite prikritega oglaševanja, če morete!)

Samo zato, ker je keylogger naredil nek hobi pakistanski wannabe hacker, še ne pomeni, da ti tega ni potrebno jemati resno.

Če pa bi on imel pravi "nevidni" keylogger, pa tega ne bi opazil še leta.

Alen12 je izjavil:

Najboljši antivirus zaščita lepo prosim ? Da se mi kaj takega več ne zgodi ! Hvala v naprej :)

Varnostne grožnje:
https://www.cert.si/varnostne-groznje/

Najboljši antivirus:
https://www.pcmag.com/reviews/kaspersky...

:P

Kakor koli že hvala vsem za pomoč :) !!!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pametna ura meri, kaj tipkate

Oddelek: Novice / Zasebnost
2621653 (18931) roli
»

Pregled kode TrueCrypta za zdaj ni našel stranskih vrat (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
5327133 (24135) bobby

izbris zgodovine

Oddelek: Pomoč in nasveti
322287 (2092) Magic1
»

Gmail

476321 (4532) tattoo
»

Vdor v gmail (strani: 1 2 )