» »

Zelo ugodna MS programska oprema - legalno?

Zelo ugodna MS programska oprema - legalno?

zmaugy ::

Zanima me, če je tale ponudba legalna, ima kdo kakšne informacije?

https://siol.net/digisvet/novice/nora-p...

Office Professional 2019 Plus za 29,49 EUR...

A je kakšen catch tukaj?
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

opeter ::

Če verjameš v Dedka Mraza, Božička, samoroge ...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Uros!no ::

Address: Room 202 ,283 Wah Hing Commercial Building Lockhart Rd, Wan Chai, Hong Kong

smacker ::

Naj te ne zavede, to je oglas, ne novica. Na ebayu so taki keyi po 5 eur. Običajno sicer dela brez težav, ampak ni legalno.

zmaugy ::

Ok, sem malo poguglal in našel tole:

"To summarize, this is illegal and does not come with warranties."

https://answers.microsoft.com/en-us/win...

Čudi me, da se takšen oglas znajde na dokaj mainstream portalu kot je siol.net
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

smacker ::

Lahko je tud na pop tv in na jumbo plakatih, če le dovolj plačajo.

showsover ::

Poglej za uraden Office Family!

IL_DIAVOLO ::

Torej enako, kot ce naložim piratskega. S to razliko, da je slednji zastonj in tudi shujsan za razliko od teh uradnih tezkih zadev.

Zimonem ::

V Evropi se lahko licence prodajo naprej. V ZDA ne. Načeloma zna biti zadeva povsem legalna.

Utk ::

Kar se tiče tebe kot fizične osebe, je legalno. Nimaš pa nobene garancije in podpore, niti je ne rabiš za ta denar, in če smo realni, je nimaš niti če plačas 300 evrov za isto stvar.

dild0idis ::

Zimonem je izjavil:

V Evropi se lahko licence prodajo naprej. V ZDA ne. Načeloma zna biti zadeva povsem legalna.

Točno tako, tudi EU sodišče je reklo, da je to čisto legalno!
Ni važno na koga mečeš jedrske, važno je, da ti Lady Gaga poje!

opeter ::

Ja, licenca. Ampak to ni licenca, temveč samo ključ ... ;)
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

dope1337 ::

Pred slabim mescem, sem preko ebaya kupil office 2019 pro plus (se mi zdi). Pac resell lifetime licence. Med 5 in 8€ nekje je bilo.

Office paket sem potegnil dol iz uradne Microsoft strani, aktiviral sem preko telefona. Se pravi sem klical na microsoft slovenija, kjer me je avtomatska tajnica vodila skozi proces aktivacije. Preko telefona sem moral vtipkati eno 50+ cifer po segmentih (na pamet 7x po 8 cifer - sem molil boga, da se ne bom zatipkal, ker je tecen proces xD). Nato mi je avtomatska tajnica vrnila neko generirano stevilko, ki sem jo vnesel v aktivacijski postopek in stvar od tistega trenutka naprej deluje.

AFAIK je od 2015 naprej v EU to popolnoma legalno.
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: dope1337 ()

gusto ::

Tudi jaz sem kupil 1 mesec nazaj Win 10 in Office 2019 na eBayu, vsakega za nekih dobrih 5€, sledil navodilom in zaenkrat vse deluje.

dope1337 je izjavil:

Office paket sem potegnil dol iz uradne Microsoft strani, aktiviral sem preko telefona. Se pravi sem klical na microsoft slovenija, kjer me je avtomatska tajnica vodila skozi proces aktivacije. Preko telefona sem moral vtipkati eno 50+ cifer po segmentih (na pamet 7x po 8 cifer - sem molil boga, da se ne bom zatipkal, ker je tecen proces xD). Nato mi je avtomatska tajnica vrnila neko generirano stevilko, ki sem jo vnesel v aktivacijski postopek in stvar od tistega trenutka naprej deluje.

Ta tajnica je tečna, najprej maš en kup brezveznih vprašanj, potem pa se ne spomnim, kaj točno je bilo, samo meni ni šlo aktivirat. Sem pa potem v navodilih prodajalca ključa videl youtube navodilo in link do neke strani, kjer je bilo vse v kitajskih črkah. Tam si vnesel te cifre, ki bi jih moral preko telefona, da potem dobiš nazaj nek drug ključ. V bistvu isto oz. nadomešča to aktivacijo po telefonu. Je bilo zelo enostavno, bolj kou uradna MS aktivacija prek telefona.:D
Have you tried turning it off and on again?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gusto ()

ChuckNorris ::

@dope1337
lahko podkrepiš izjavo da je legalno z zakonodajo, oziroma primerom iz prakse? kaj se zgodi ko pride inšpektor, in imaš to nameščeno? se lahko piči v to, ali je dejansko legalno?

a to potem vsako leto nov ključ kupiš?

LitralSM ::

Nemško sodišče odločilo, da EULA ni nad zakonodajo in je prodaja rabljenih licenc možna (pod določenimi pogoji npr. prodaja v isti količini kot je bila pri nakupu).
Sama kršitev teh pogojev je pa odgovornost prodajalca.

Enako velja za keye za igre iz kvazimazi sivega trga.

Novica je bila tudi na tej strani, nekateri trgovci so pa omogočili še možnost refundacije licence (Steam).

Utk je izjavil:

Kar se tiče tebe kot fizične osebe, je legalno. Nimaš pa nobene garancije in podpore, niti je ne rabiš za ta denar, in če smo realni, je nimaš niti če plačas 300 evrov za isto stvar.

Pa jo vseeno moraš imeti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: LitralSM ()

PrihajaNodi ::

Kupil eset nod32 za 3 leta 17 usd ze drugic na ebayu. Brez problema
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kje kupiti original Windows 10 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
19135948 (10634) Gospod
»

Windows 10 prihaja 29. julija (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
16668117 (55475) MrStein
»

Je mozen prenos licence? (strani: 1 2 )

5215416 (13750) grizl
»

windows 8 (nakup) (strani: 1 2 3 4 5 6 )

29057005 (38746) mtosev
»

OEM in Windows: manj je več

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
195624 (4224) Icematxyz

Več podobnih tem