» »

Paypal

Paypal

pajos ::

Pozdravljeni

Imam problem in rabil bi kak nasvet.
Imam že več časa odprt paypal račun in na ta račun sem imel VISA ELECTRON kartico.
Ker kartice več časa nisem rabil sem jo ukinil. Sedaj imam kartico N26, ponovno pa se je pojavila potreba po plačevanju z paypal. Na netu sem zasledil da lahko paypal račun povežete kar z bančnim računom kar sem tudi storil, vendar imam sedaj problem z nakazilom na paypal račun iz bančnega računa.
Ali se to da storiti in seveda kako?
Hvala za pomoč

Gokeiken ::

Ko imaš povezano bo potem avtomatsko trgalo iz bančnega računa.

pajos ::

torej ni potrebno nakazati?
lahko plačam z paypal tudi če nimam sredstev na paypal?

slotech5 ::

V paypal dodaš n26 kartico in ti bo ob nakupu avtomatsko trgalo znesek iz kartice.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: slotech5 ()

Han ::

Če je povezava z bančnim računom dejansko vzpostavljena, lahko plačuješ normalno, tudi če nimaš dobroimetja (sredstev) na samem PayPalu.

kuall ::

kaj je potem najbolj varno in poceni, da uporabljaš za web nakupe? naročim visa/mastercard (kjero?) na moji banki z omejenimi sredstvi gor, ki jih je treba nekako ročno nalagat pa je mir?
pa fajn bi bilo, da bi pred vsakim trganjem dol dobil sms na telefon s potrditveno kodo ali kaj tazga.

zee ::

Revolut in N26 imata to lepo postimano. Za spodobne trgovce tipa Amazon si vklopis dvostopenjsko avtentikacijo, za ostale pa lahko uporabljas virtualno kartico. Lepota Revoluta in N26 je tudi, da lahko porabis zgolj toliko, kot imas/nakazez na racun.

Dvostopenjsko avtentikacija podpira tudi Paypal.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zee ()

Han ::

Za kreditno kartico si lahko nastaviš dnevne limite (bankomat, trgovina, splet) in vklopiš SMS avtentikacijo + obveščanje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

Vuli ::

če si butl ti nič ne bo pomagalo.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

Buggy ::

Ima se kdo tezave pri prejemnaju SMS verifikacijske kode od Paypala za potrditev nakupa? SMS-a namrec ni od nikoder. Poklical na mobilnega operaterja (Telekom) pa pravijo, da naj bi bil to generalen problem od PP (vec klicev) in da pri njih ni nic blokirano. Ostali SMS-i mi delajo kewl tudi teli "kratki" z verifikacijskimi kodami.

Je kdo v zadnjih 24-urah imel podobno tezavo z SMS-si od PayPal, al me fante na heldesku mal nate*uje?

OutOfTheBox ::

Verjetno res nisi edini

PayPal ne pošilja SMS kode

Ko ti rata pridet not, pa dodaj še možnost avtenktacije preko aplikacije.

@tnx sem opazil ja... je napisal prakticno istocasno tezavo kot jaz :))

V APP pa tudi ne pridem vec, saj me je zalokalo ven (za dolocen cas) zaradi prevec poskusov in pazi to....da se identificiram mi hoce poslat SMS...ROFL

BTW: kje konkretno v PP APP pa prestavis iz SMS na avtentikacijo preko app-a

BTW2: Hoces kontaktirati PP prek message centra...guess what? Ja logirat se moras in spet ti poslje SMS da jim javis da ne dobivas SMS-a ROFL

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

Legon ::

Zakaj za vraga sploh kdo pri zdravi pameti uporablja SMS za 2FA?

Jebat ga, tako je bilo by default pred leti, ko sem kreiral racun. Zdej ko sem ga po nekem casu spet rabil za nakup pa sem zvisel

Drugace pa kar se moje tezave tice je zadeva sledeca. Edini kontakt je na telefon +386 800 830 96, kjer so mi z indijskim nagalsom po verifikaciji z zadnjo cifro kartice, ki je bindana na PP account povedali da sem fucked :))

Imel dve opciji:

-Zbrisejo account in se ponovno kreira z istim emailom. Verjetno bi se skenslale vse narocnine, ki jih imam vezane na ta racun - no go
-Pocakam 72 ur in se ne probavam logirat in jih nato poklicem ponovno - kaj pa bo takrat bomo pa videli v naslednji epizodi Hrabrega miska >:D

vres.ales ::

Ker je lažje SMS kot pa 20 drugih aplikacij. Vsak ima svojo aplikacijo za avtentikacijo

BTW: kje konkretno v PP APP pa prestavis iz SMS na avtentikacijo preko app-a

V aplikaciji se to ne da. Boš moral prek web-a to rešit.

Legon je izjavil:

Zakaj za vraga sploh kdo pri zdravi pameti uporablja SMS za 2FA?

Po defaultu je nastavljeno, pa tega večina ljudi ne spreminja.

Zgodovina sprememb…

zm67 ::

Buggy je izjavil:

Edini kontakt je na telefon +386 800 830 96, kjer so mi z indijskim nagalsom po verifikaciji z zadnjo cifro kartice, ki je bindana na PP account povedali da sem fucked :))

Očitno imajo osebe iz supporta z indijskim naglasom vse enako težavo. Meni se je tako odzval včeraj nekdo iz ameriškega supporta, potem pa le izdihnil, da ni poučen ?!? za support za uporabnike iz Slovenije. Danes sem ba zgornji številki uspel govoriti z osebo brez indijskega naglasa, ki mi je potrdila, da je z mojim računom vse v redu, imajo pa težavo z SNSsi proti Telekomu. Potem mi je preventivno ukinila preverjanje preko SMS in glej ga zlomka, potem mi je uspela prijava z verifikacijo na PayPal aplikaciji na telefonu (pred tem sem bil tudi tam "zaklenjen").

Ko sem prišel v račun, sem takoj aktiviral 2FA preko avtentikatorja in Yubico ključka.

Zdaj sem miren:)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zm67 ()

vres.ales je izjavil:

Ker je lažje SMS kot pa 20 drugih aplikacij. Vsak ima svojo aplikacijo za avtentikacijo

Od kje ta neumnost, da rabis za vsako storitev svojo aplikacijo za 2fa?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

mtosev ::

Meni enako najbolj paše SMS.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Pol pa pac ne ostane drugo kot jokanje ko zadeva ne dela (glede na poste samo na tem forumu, je to izjemno pogosto), k varnosti pa tako ali tako prinese minimalno.

Cloveska neumnost je pac brezmejna.

mtosev je izjavil:

Meni enako najbolj paše SMS.

Sicer pa ni najbolj varna avtenktacija. Poleg tega da očitno tudi zanesljiva ni.

Nebi jaz operiral s takimi krilaticami. SMS 2FA je po vecini aplikacij privzeta zadeva in naj bi bila dost user friendly, kar pa se je s casoma izkazalo, da temu pac ni tako. Ja se pac prilagodimo, me pa preseneca dejstvo, da se v tem casu pri takih worldwide ponudnikih lahko dejansko dead lockas, brez opcije kakrsnegakoli backup plana, kot izkljucno dobre volje klica na phone, ki ga tudi skrivajo kot kaca noge ali neskoncnega loopa z avtentikacijo, ki rezultira v lock. Zalostno.

Ja, navidezna varnost nam prinasa take "perke" in tega si vec kot ocitno zelimo (poleg odobravanja iditskih cookijev) vedno vec :))

Vuli ::

A imaš še kdo težave s prejemo kode na SMS. Že ene 2 dni mi nič ne pošljejo.

edit: ah, ok PayPal ne pošilja SMS kode
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Vuli ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PayPal ne pošilja SMS kode

Oddelek: Programska oprema
433398 (202) OutOfTheBox
»

Komitentki NLB so prihranki v eni noči izpuhteli v neznano (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
44932067 (7965) OutOfTheBox
»

Nova KBM in Abanka težave pri novi kartici (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

996155901 (45167) V-i-p
»

Visa Electron (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

330115166 (34016) Vetrpiha
»

Bodo nove kartice imele spreminjajočo kodo CVV?

Oddelek: Novice / Varnost
369179 (5745) Mavrik

Več podobnih tem