Forum » Loža » Nakup avtomobila 50-80k€
Nakup avtomobila 50-80k€
korenje3 ::
V kratkem bo potrebno zamenjati avtomobil...
Kateri avto priporočate?
Zanimivi so mi bolj športni, kupeji:
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta...
Ima kdo izkušnje s porschejem? Se kvarijo + hrupnost v kabini?
Kateri avto priporočate?
Zanimivi so mi bolj športni, kupeji:
Ima kdo izkušnje s porschejem? Se kvarijo + hrupnost v kabini?
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
- zaklenil: Mavrik ()
Scaramouche1 ::
Ti nisi sem prišel iskat nasvet, ker noben ki ima tok denarja za avto bo šel na forum iskati..
Raptor F16 ::
P 911 je že več let zapored na čistem vrhu lestvice zanesljivosti, naredijo jih pa koliko? Do figure.
Porsche je tako. Prestiž ki ga boš dolgoročno zelo drago plačeval. Servis je tudi neka posebnost zase glede cene, celoletno pa takega avtomobila ne bi vozil oz. tudi osebno ne poznam nikogar, ki bi ga imel na cesti tudi čez zimo. Pa še ta udarc: Cena zavarovanja je za navite športne modele astronomska.
718 (cayman, boxster) je cenejša in definitivno bolj špartanska opcija. Ampak brez neke opreme in doplačil za tovarniške predelave je to zelo švoh avtomobil.
Porsche je tako. Prestiž ki ga boš dolgoročno zelo drago plačeval. Servis je tudi neka posebnost zase glede cene, celoletno pa takega avtomobila ne bi vozil oz. tudi osebno ne poznam nikogar, ki bi ga imel na cesti tudi čez zimo. Pa še ta udarc: Cena zavarovanja je za navite športne modele astronomska.
718 (cayman, boxster) je cenejša in definitivno bolj špartanska opcija. Ampak brez neke opreme in doplačil za tovarniške predelave je to zelo švoh avtomobil.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Raptor F16 ()
Še glede priporočil. Glede na to da si bil prej na CLK-ju vzemi kar MB E-Coupe. Boš še najmanj zgrešil.
Alternativno, če bi res rad malo poseben ornk avto za kurčenje in lušt, lahko razmisliš o Jaguarju F type ;) Ker si z Ljubljane servis ne bo problem. Summit Avto če me spomin ne vara.
Alternativno, če bi res rad malo poseben ornk avto za kurčenje in lušt, lahko razmisliš o Jaguarju F type ;) Ker si z Ljubljane servis ne bo problem. Summit Avto če me spomin ne vara.
dexterboy ::
A CLK ni več dober al kako?
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
delfinus ::
Evo ti en predlog v okvirjih - Lexus LC 500h. Bos opazen, jih ni ravno velik za videt :). https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta...
lp, d.
lp, d.
A CLK ni več dober al kako?
Piše se leto 2020
Mercedes CLK so v dveh gemeracijah delali med 1997 in 2010.
1. gen 1997-2003
2. gen 2003-2010
Stara jajca.
Vazelin ::
Lol 70k za 3 leta staro panamero s 130k km. Verjetno že izven garancije.
A veš kok novih ali skoraj novih vozov maš za ta keš :D jaz bi gledal do dveh let rabljeno
A veš kok novih ali skoraj novih vozov maš za ta keš :D jaz bi gledal do dveh let rabljeno
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vazelin ()
eric_cartman ::
Konkretno izkušnja s kolegovim Porschejem Cayenne Turbo.
Stalno problemi s senzorji (airbag, olje, ...). Elektronika šipe in odklep/zaklep avtomobila. To je to kar je bilo "manjših" in "cenejših" popravil na Porscheju.. Vse v rangu od 500 € dalje.
Bil je izven garancije, ker so se pač tile Turbo zelo poceni prodajali, ker tega valda noben noče. In potem mu je lepega dne šel avtomatski menjalnik.
Nekaj čez 5800 € je bil strošek popravila menjalnika brez garancije..
Jst se tega ne bi šel.. Ker je tko smeh..
Avto je kupil za 20 000 €, 8 let starega. Se ne vidim nič več z njim, ampak se mi zdi, da ga je prodal. Že po tistem je rekel, da ne bo več nikoli imel Porsche-ja.
Ne vem pa ali se generalno vsi modeli tako kvarijo.. Ali je imel pač Cayenne res smolo.
Stalno problemi s senzorji (airbag, olje, ...). Elektronika šipe in odklep/zaklep avtomobila. To je to kar je bilo "manjših" in "cenejših" popravil na Porscheju.. Vse v rangu od 500 € dalje.
Bil je izven garancije, ker so se pač tile Turbo zelo poceni prodajali, ker tega valda noben noče. In potem mu je lepega dne šel avtomatski menjalnik.
Nekaj čez 5800 € je bil strošek popravila menjalnika brez garancije..
Jst se tega ne bi šel.. Ker je tko smeh..
Avto je kupil za 20 000 €, 8 let starega. Se ne vidim nič več z njim, ampak se mi zdi, da ga je prodal. Že po tistem je rekel, da ne bo več nikoli imel Porsche-ja.
Ne vem pa ali se generalno vsi modeli tako kvarijo.. Ali je imel pač Cayenne res smolo.
Verjetno je tvoj kolega kupil zgonjen Cayen rabiš pa potem za tak avto ene par k letno na lagerju.
Utk ::
Ma vidite da vas trola. Še lani mu je bil clio in rabljen megan predrag, zdaj bo pa kupil avto za 80 jurjev...
Ni shintaro, ni pa niti daleč od tega.
Ni shintaro, ni pa niti daleč od tega.
TheBlueOne ::
Jaz bi to:
Alpine A110 Premiere Edition
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...
Menda je limitirano stevilo narejenih, tako da zna vrednost rasti...
Ali pa vzames novega:
https://www.alpine-rrg.com/de_AT/modell...
Alpine A110 Premiere Edition
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...
Menda je limitirano stevilo narejenih, tako da zna vrednost rasti...
Ali pa vzames novega:
https://www.alpine-rrg.com/de_AT/modell...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TheBlueOne ()
Netrunner ::
ha ha .. tipo sprašuje na forumu kateri avto kupiti v ranku 50-80k
Glede na to da je to cifra nedosegljiva večini prebivalstva pomeni da op trolla na veliko oz. hoče svoje mokre sanje prikazati drugim kot da so resnične. Druga opcija je, da je podedoval kako hišo ali denar katerega bo sedaj zapravil na najbolj neumen način. Pa lahko bi naštel še nekaj kompleksov ki pripeljejo do tega :)
Dejstvo je, da tak rank si lahko privošči nek zelo uspešen poslovnež kateri nima časa ne razloga da bi šel tako informacijo iskat po forumih :)
Glede na to da je to cifra nedosegljiva večini prebivalstva pomeni da op trolla na veliko oz. hoče svoje mokre sanje prikazati drugim kot da so resnične. Druga opcija je, da je podedoval kako hišo ali denar katerega bo sedaj zapravil na najbolj neumen način. Pa lahko bi naštel še nekaj kompleksov ki pripeljejo do tega :)
Dejstvo je, da tak rank si lahko privošči nek zelo uspešen poslovnež kateri nima časa ne razloga da bi šel tako informacijo iskat po forumih :)
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.
V tem rangu je vsaka bmw5 ali e klasa. Teh je v slo veliko
Sheteentz ::
Nekdo, ki ima tako količino denarja viška, in gre potem na forum spraševat kateri avto naj kupi, je očitno ta denar dobil, in ga ni sam ustvaril. Če bi ga sam ustvaril, bi moral posedovati nekaj možganskih kapacitet. In s temi možganskimi kapacitetami bi brez problema izbral ustrezno vozilo.
TheBlueOne je izjavil:
50-80k€ je nekje visji srednji razred. Menda niso tu samo studenti?
Kdor na slo-techu sprašuje kater avto kupit resno nima pojma o tem, kdor sprašuje kater avto za 80 jurjev kupit na slo-techu, je pa ali idiot ali trol. Prvič zato, ker če hočeš avto za 80 jurjev, potem veš kaj hočeš, in ne boš tega spraševal drugih. Drugič, spraševat o kvaliteti pri teh avtih, je glih tako zblojeno. O kvaliteti dacie se več nihče ne sprašuje, ne pa pri avtih za ta denar. Sej ne kupuje starih jajc.
Meni se ne zdi tako neverjetno povprasevanje. Smo ravno vceraj imeli diskusijo okoli tega, zato sem priporocal Alpine. Glede na rang plac iz studije se mi Slo-tech zdi kar optimalen.
Taki avti se delajo, ce se delajo se tudi prodajajo.
Taki avti se delajo, ce se delajo se tudi prodajajo.
Eno je menit se o tem, drugo pa kupit. Ko se jaz odločim kupit nek avto, ali pa karkoli drugega malo dražjega, ne sprašujem okoli, ne rabim potrditve. Sploh pri stvareh, ki so za gušt. Kaj če mu nekdo tu objektivno dokaže, da je pa nek lexus enostavno boljši, če pa sam hoče poršeja? To bi bila epska napaka, kupit nekaj za ta denar za kar nisi navdušen.
Jaz pa kar dosti sprasujem, si ne mislim, da po defaultu vem vse. Pred zadnjo diskujijo bi bil za Alfa 4C, trenutno bolj Alpine... Mene ni tako lahko navdusit.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TheBlueOne ()
TheBlueOne je izjavil:
Jaz pa kar dosti sprasujem, si ne mislim, da po defaultu vem vse. Pred zadnjo diskujijo bi bil za Alfa 4C, trenutno bolj Alpine... Mene ni tako lahko navdusit.
Alfa 4C... odlično, če si midget in tvoj hrbet kot ravna dila
PersonaRuda ::
Z korenje je 80k isto kot zate 500 :p
Morda res, ampak je odprl že kar nekaj tem o tem kater avto bi kupil, pa nobena se ni končala z nekim rezultatom, vozi se pa še zmeraj z istim starim mercedesom kot pred prvo temo o tem.
S tistim starim mercedesom je naredil veliki biznis. Odžel v Iran po tepihe, katere je sedaj po 2 letih končno vse prodal in sedaj bo obrodil te sadove. Mu privoščim. Da še jaz dodam svojih 5 sekund. Rajši kupim 3 leta staro Porsche Panamero kot pa novi Mercedes E coupe. Nebi pa se branil ne enega ne drugega 6-8 let starega. Ni pa to moj rang oz. denarnica mi ne dopušča, da razmišljam o takih avtomobilih. Zato pa vozim kosilnico z 1.2 motorjem. Od točke A do točke B se pride, ni pa to ravno neki užitek v vožnji kot z kakim mercedesom ali porschejem.
TheBlueOne je izjavil:
A vi diskutirate o avtih za 80 jurjev na nivoju "kater je boljši" kot otroci v vrtcu, ali ste kaj bolj konkretni v čem je kater boljši? A se ti res zdi otvoritev te teme na nivoju neke resne diskusije?
Whatever, jaz stavim na to, da po treh mescih ne bo kupil nič od tega.
kamikaze: ja, se mi je zdelo da korenje ni takšen ljubitelj tepihov :D
shadeX ::
ha ha .. tipo sprašuje na forumu kateri avto kupiti v ranku 50-80k
Lol, si na forumu kjer imajo ljudje nadpovprečne plače. Če se kdo vozi z dobrimi avtomobili, so to ravno ljudje Iz tega foruma.
TheBlueOne je izjavil:
A vi diskutirate o avtih za 80 jurjev na nivoju "kater je boljši" kot otroci v vrtcu, ali ste kaj bolj konkretni v čem je kater boljši? A se ti res zdi otvoritev te teme na nivoju neke resne diskusije?
Seveda! Otroci za vedno.... Pa to je samo ena od tematik.
Ja verjamem...ne pa verjamem, da na podlagi teh strašnih diskusij nekdo odkoraka v salon in skanta 80 jurjev, če že prej ne ve kaj bi rad.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
TheBlueOne je izjavil:
50-80k€ je nekje visji srednji razred. Menda niso tu samo studenti?
Kdor na slo-techu sprašuje kater avto kupit resno nima pojma o tem, kdor sprašuje kater avto za 80 jurjev kupit na slo-techu, je pa ali idiot ali trol. Prvič zato, ker če hočeš avto za 80 jurjev, potem veš kaj hočeš, in ne boš tega spraševal drugih. Drugič, spraševat o kvaliteti pri teh avtih, je glih tako zblojeno. O kvaliteti dacie se več nihče ne sprašuje, ne pa pri avtih za ta denar. Sej ne kupuje starih jajc.
Ponavadi so ravno te super duper makine dokaj pokvarljive in rabijo precej vzdrževanja saj v času, ko pridejo ven vsebujejo veliko še nepreizkušene tehnike.
Ponavadi so ravno te super duper makine dokaj pokvarljive in rabijo precej vzdrževanja saj v času, ko pridejo ven vsebujejo veliko še nepreizkušene tehnike.
So what? Saj imajo garancijo. In če stane vzdrževanje 2 jurja na leto, kaj potem?
TheBlueOne je izjavil:
Ja verjamem...ne pa verjamem, da na podlagi teh strašnih diskusij nekdo odkoraka v salon in skanta 80 jurjev, če že prej ne ve kaj bi rad.
Problem je, ker imaš za 80k ogromno vozil, ki so zanimiva
So what? Saj imajo garancijo. In če stane vzdrževanje 2 jurja na leto, kaj potem?
A par let stara Panamera, ki je bla nova 140k ima garancijo?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vazelin ()
shadeX ::
TheBlueOne je izjavil:
Eh sanja se ti ne. Star znanec je odkorakal v salon in kupil zgonjenega porša za 40k, pa sploh ni vedel kaj kupuje. Mel ga je 2 leti ko ga je prodal za nekaj cez 15k. Potem je kupil še enega, še bolj zgonjenega. Vem da je res, pa še vedno ne verjamem da je.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: shadeX ()
A par let stara Panamera, ki je bla nova 140k ima garancijo?
Da, ima. Če je ne kupiš pod kozolcem.
Star znanec je odkorakal v salon in kupil zgonjenega porša za 40k, pa sploh ni vedel kaj kupuje. Mel ga je 2 leti ko ga je prodal za nekaj cez 15k. Vem da je res, pa še vedno ne verjamem da je.
Dobro, sej sem napisal, trol ALI idiot.
Zgodovina sprememb…
Ne vem no... Taki kot ti pa? Ali je tretja sorta? Kaj imas neko fantazijo, kako izgleda kupec avtov visjega srednejga razreda? Ali samo razturas marketing?
Ni treba nič razturat, sem videl že dovolj takih tem na raznih forumih, in še nikoli ni nihče na podlagi take teme kupil avta za 50 in več jurjev. Nikoli.
Resno, kdo se nima s kom bolj pametnim posvetovat kot z neznanci na forumih (kot si napisal, najverjetneje študenti), o tem kako zapravit 80 jurjev? Če že je tak lonely wolf, bo pa tudi šel in kupil, sam.
Ne vem čemu so take teme namenjene, to bi treba vprašat shintara, on je strokovnjak...
Pa ne bi nič rekel, če bi človek kaj bolj konkretnega vprašal, da se bi vidlo, da je vsaj osnovne stvari preveril, recimo kaj o motorjih, podvozjih, karkoli ga pač sploh zanima pri teh avtih. Ne pa hrup v kabini...mislim, resno?
Resno, kdo se nima s kom bolj pametnim posvetovat kot z neznanci na forumih (kot si napisal, najverjetneje študenti), o tem kako zapravit 80 jurjev? Če že je tak lonely wolf, bo pa tudi šel in kupil, sam.
Ne vem čemu so take teme namenjene, to bi treba vprašat shintara, on je strokovnjak...
Pa ne bi nič rekel, če bi človek kaj bolj konkretnega vprašal, da se bi vidlo, da je vsaj osnovne stvari preveril, recimo kaj o motorjih, podvozjih, karkoli ga pač sploh zanima pri teh avtih. Ne pa hrup v kabini...mislim, resno?
Zgodovina sprememb…
TheBlueOne je izjavil:
Morda pa samo zeli diskutirati o tem? Kako ves kaj je kdo kupil?
No, sej boš videl kolk bo diskutiral o tem od tu naprej. Nič.
Kako ves kaj je kdo kupil?
Če bi resno diskutiral, bi na koncu tudi vsak normalen napisal rezultat, kaj se je odločil.
sunshine403 ::
Tocno to. Ko imas enkrat 100 jurjev za avto te boli k** ce stvar zre 15l/100km in ce pridejo gume 10 jurjev.
Problem pa je, ker gredo to kupovat (sicer 10 let stare rabljene) ljudje, ki si niti avta za 20 jurjev ne morejo privosciti, potem pa se "opravicujejo" da so zares te top gume tako top, da so tudi letne za pozimi super dobre, pozabijo pa omeniti, da nimajo niti za eno zimsko gumo, kaj sele vse stiri. In potem je seveda tudi problem, ce je treba avto na servis peljat... ker cena servisa na Porscheju je pa enaka za 1 leto star avto ali pa za 10 let starega. In cena delov tudi. Aja sorry, Porscheje se vozi k mehaniku na vasi pod kozolec... pozabil ;)
Spock83 ::
Tesla 3 Performance. Zastonj tankaš, počiš dol večina avtomobilov, servisov ni oz. samo menjava kabinskega filtra.
TheBlueOne je izjavil:
Če bi resno diskutiral, bi na koncu tudi vsak normalen napisal rezultat, kaj se je odločil.
Jaz to vecinoma pozabim, posebej, ce je nakup dlje casa po diskusiji.
Nima veze, bi te že kdo spomnil, če se ne bi sam, v kateri drugi temi. Če odpreš 5 tem o nakupu avta in v vsaki tretji napišeš katerega imaš, ne moreš potem tega kar pozabit...
Velik razpon je med 50 in 80k. Se bos moral odlociti za neko vmesno cifro.
Če že daje 80 lahko vrže še 60 in ima novo Porsche 911.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dacia Duster 1.5 dCi AWD vs. VW T-Roc 2.0 TDI 4Motion (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 27198 (5784) | BCSman |
» | Zakaj se prodajajo malo rabljeni avtomobili ? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 19696 (16713) | rejven |
» | Nakup rabljenga ali novega avtiča od 60-80k eur kaj se splača ? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 11155 (7075) | RED_line |
» | Nakup novega avtaOddelek: Na cesti | 10683 (9215) | negot |
» | Falični atribut, drag avto in kompenziranje (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Problemi človeštva | 30974 (26358) | sensei |