» »

GoPro ali?

GoPro ali?

;-) ::

Gledam gopro 8black v BB akcija 350€
7black 300€

Glede na tonda imam take stvari dolgo casa - do letos sem imel eken H9 3-4leta in pogresam stabilizacijo, razmisljam.

Je kdo opazil kje boljsi deal kot 8black za 350€? Je kaka alternativa da vsaj tako dobro stabilizira in snema zvok?

tomazic89 ::

Daj si watcher camelcamel na amazon.de produkt:
https://de.camelcamelcamel.com/product/...

Prejsnji mesec je bila 309EUR, sedmica pa celo ~235EUR.

val46 ::

Odvisno za kaj rabiš. Brez Gimbal-a ti tudi gopro8 ne bo kaj dosti pomagal. Glede stabilizacije slike mislim. Vsekakor je na gopro sama stabilizacija boljše softversko podprta kot na Eken H9, ampak še vedno, če se recimo z kakim kolesom ali motorjem voziš po brezpotjih ali gozdnih poteh, je boljša alternativa kak soliden gimbal za Eken, kot pa novi gopro.

;-) ::

Eken mi je crknil, bolj rabim za hojo.

Gledal sem dji osmo pocket in tu gopro je boljsi in bolj uporaben se za ostale stvari (sup), kajak -osmo ni vodoodporen.

Potem mi od dobre el. stabilizacije ostane osmo action ki je drazji sicer je en na bolhi za 200€, in gopro kjer pa je samo 50 razlike med 7 in 8 ki ma pa se izboljsano zadevo.

bajsibajsi ::

SJCam SJ10 Pro, ki je cenejsa od GoPro Hero 8, ne bi bila OK?

McClane ::

Če potrebuješ tako zadevo, potem Gopro8, tu sploh ni debate.
Vse ostalo so samo problemi in omejitve ravno tam ko to najbolj potrebuješ. Ali je stabilizacija limitirana samo na določene resolucije, ali pa je "stabilizacija" samo fancy beseda in je dejansko neuporabna, toliko da je kljukica, pri primerjavah z Goprojem.
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer

;-) ::

Osmo Action edino...zdaj gledam reviewe zgleda ok.

Je pa res da ne poznam uporabniskih vmesnikov za gopro. Nekaj malega sem videl o dji in sem bil zadovoljen s dji osmo mobile.

Ima gopro ze v stock appu dobro podporo za urejanje rezanje itd videa?

rejven ::

tole zglede ok ( ni go pro), ampak razliko v gimble bo boljše kot gopro brez v precej situacijah.Odvisno kaj ti je pomembno.
Za hojo pa če imaš ok telefon, tudi kakšen osmo mobile 3 ni napačen. Ga sicer malo uporabljam, ima pa recimo (sicer samo v njihovem appu), recimo active track 3.0, recimo označis objekt in ko hodiš oz se objet premika mu samodejno sledi.Uporabno.

;-) ::

Telefon ima preozek kot prednje kamere (xiaomi redmi note 8pro), z zadnjo se ne zadanes. Imel sem osmo mobile 2 odlična stvar ampak je res velik in neroden za okoli hodit.

Zdaj ze cel dan googlam in se nemorem odlocit gopro 7 black ali gopro 8.

Glavna prednost na 7 mi je zamenljiva zunanja leča, če se spraska, tistih 50€ razlike nebom gledal. Pri 8 pač nimaš kaj za zamenjat, če spraskas sprednje steklo lahko vržeš v smeti.

Za zdaj me na gopro vleče snemanje zvoka koliko gledam po youtube je pred vsemi, tudi z dji action bi bil zadovoljen a je samo eden na bolhi, prednost je prednji ekran in baterija, ki naj bibdrzala dlje, vse ostalo je tu tu z gopro.

Cena za osmo action je zelo razlicana od 250-369 seveda so na zalogi samo tiste tadrage.

a_borlak ::

Če želiš res kaj pametnega, Insta360 One R dual varianta, 360 kamera in klasična akcijska kamera. Ne rabiš nobenega gimbala, snema tako ali tako vse naokoli, doma/na telefonu nastaviš kot, ga premikaš ... skratka hudo preprosto za uporabo.

#000000 ::

Gopro 8 brez dileme, jest snemam vse v 4k slika fenomenalna zvok enako.

;-) ::

Ok. 8.

https://www.bigbang.si/gopro-akcijska-k...

Tule me je zmedlo kaj zelis v kompletu in zraven vrivajo baterijo, saj za 349,99 bo vrjetno ze baterija v kameri ali? Nikjer ne pise kaj je v osnovnem paketu, rabim samo napravo in baterijo, ostale stvari imam.

Je morda kje boljsi deal? Pri nas...

val46 ::

Pomoje dobiš tako baterijo kot tudi neko osnovno spominsko kartico že zraven. Pa kake dodatke tudi, kot so razni pritrdilni elementi in najbrž tudi vodoodporno ohišje. Tisto kar si ti obkljukal, je najbrž mišljeno, da želiš poleg še dodatno baterijo(kar ni ravno slaba ideja, če greš na kako daljšo turo) in pa dodatno spominsko kartico. Če se pa že odločiš kupiti pri bigbangu, pa ni hudič, da ga nimaš nekje v svoji bližini in greš osebno kupit. Na tak način odpade čakanje na pošto in predvsem, se na licu mesta lahko prepričaš, kaj v paketu dejansko dobiš. Pa veliko sreče in uspeha pri snemanju ;)

iso2000 ::

Poglej na go pro spletno, pošiljajo k nam brezplačno, jaz sem dobil paket tretji dan z UPS. 8ko z nekim summer bundlom je 379 EUR (2 bateriji, stojalo, 2 različna nosilca, 32Gb kartica), samo kamera je 329EUR (32GB kartica).
Za enkrat sem precej navdušen. Stabilizacija je zelo dobra - na kolesu po makadamu zgleda kot da se pelješ po gladki površini. Slika je dobre kakovosti. Prvi vtisi so res dobri. Je pa to moja prva kamera takega tipa, tako da nimam primerjave z ostalimi.
EDIT - videl da hočeš kupiti pri nas. Mogoče zgornje informacije pridejo prav komu drugemu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: iso2000 ()

TehDucky ::

Tudi sam sem danes naročil Go Pro 8 black bundle na Gopro.com za 379 EUR. Geizhals pokaže najceneje 395 EUR.

#000000 ::

@val46 jest sem jo kupil pri nas, ni bilo poleg kartice kot rudi ne polnilca, bila je samo baterija, tisto stojalce ki je lahko trinožnik ali selfi stick. V tujini pa sem videl da je to vse poleg za celo manj keša :) Moram mal vprašat če se tujcem tudi grejejo ter kamere, ker mam občutek da so naši spet kupil nek AUŠUS odstranili kartico ter polnilec in cepaj za polno ceno :)

;-) ::

Evo, sem dobil zadnjo v EP v mariboru. Zraven je 32GB spominska kartica in dva osnovna klipa ter baterija in type c kabel. Vseeno so hoteli 450 ali 460 ker je pisalo na škatli, potem sem dobil popust kot je na strani in je bilo 350. zanimivo, da imajo 7hero dražji kot 8 black.

Sprobal še nisem kaj dosti.
#00000000 kako misliš grejejo ? Samo na otip ali ima kake težave kamera ?

;-) ::

Moja naprava je hin. Rdece pike po ekranu, pregreva se.

;-) ::

v BB so me gladko odj++++, edina možnost pravijo da pošljejo na servis, menjava izdelka ni mogoča kar tako. Sramotno še nikoli ni bilo nikjer take prakse če sem v par urah nazaj prinesel komaj odpakiran defekten izdelek.

;-) ::

https://imgur.com/ZJJpIpw
https://imgur.com/QCYgKpY

Tega še svet ni videl, ne gre mi toliko, da dela GoPro krš, ker vrjetno ga proda tud ceneje, gre za odnost BB.

Zdaj sem napisal mail na reklamacije, kolega je rekel da tam dela ena prijazna gospa ki včasih odobri menjavo izdelka kar v trgovini. Če to negre skos sem v dreku.

val46 ::

Tiste tete in strici v BB se nimajo kaj protivit...ti lepo nazaj nesi, pa reči da uveljavljaš stvarno napako. Ne popustit s kakimi reklamacijami in garancijo, ker boš vsaj mesec časa brez nje. Lepo spiši(te) da uveljavljaš stvarno napako na izdelku zaradi tega in tega, za datumi nakupa in še istega dne vrnjeno v trgovino. Potem imajo 8 dni časa, da ti sporočijo, ali ti bodo izdelek zamenjali z novim ali ti morda vrnili kupnino. Sam res NE pristani na garancijsko popravilo, ker to da stvar ne dela po eni uri, nima nobene veze z garancijo, ampak so ti dejansko prodali že pokvarjen izdelek. Ne rečem dvakrat, da je bil že pri kom drugem doma in se je zdaj znašel nazaj na polici in si pač ti naletel na ta izdelek.

bajsibajsi ::

Se strinjam. Absolutno uveljavljaj stvarno napako. Naj bo jasno (pisno), da ne zelis uveljavljati garancije (ne zelis, da posiljajo na servis na popravilo). Ko/ce ti priznajo stvarno napako, in sele takrat, se ti odlocis med stirimi zakonskimi pravicami:
odpravo napake ali,
vračilo dela plačanega zneska v sorazmerju z napako ali,
zamenjavo za nov brezhiben izdelek ali,
vračilo plačanega zneska.

edit/ Mogoce se to - ob priznanem obstoju stvarne napake ter v primeru, da se odlocis za vracilo kupnine, ne pristani na dobropis, v kolikor bi ti ga slucajno zeleli poturiti.

Zgodovina sprememb…

;-) ::

Razumem to vse, bom tako naredil, le čudno mi je da niso toliko napredni da bi menjali z izdelkom na polici in se potem sami ubadali s temle dalje.

Sem kupil karcher sesalec doma odpakiram, polomljen, sploh ni bilo vprasanje takoj mi je karcher pozamenjal dele na licu mesta, kupim brivnik pridem domov, vidim da je rabljen nesem v leclerc takoj menjava. Tule se pa za 350€ igrajo klošarje in naj pridem jutri nazaj ker danes ni nobenega na oddelku...wtf naredis 60 km pa niti nic nemores.

Kličem potem še na info fon in mi je stric na telefonu predlagal da se jutri pogovorim s prodajalcem da pokliče "šefe" in da menjajo na licu mesta. Če se to ne zgodi, zakon gor ali dol me zadnjič vidijo. Zgleda pa so res neke ponedeljkove goproje odkupli.

s1m0n ::

Sam od GoPro Hero 3 več ne povoham njihovih izdelkov :)
Te zadnje serije pa tudi niso kaj zanesljive kar se delovanja tiče je bolh hit or miss situacija.

Trenutno sem na DJI Osmo Action zaenkrat nimam pripomb razen, da so ta vratca za SD kartico malo boga in je vprašanje kako dolgo še bodo gor.

;-) ::

Dji ima vsaj spodobno aplikacijo, gopro je laggy in v eno nekaj povezuje kamero, sploh ne ostane povezana par min v eno, ali pa je samo moja cela v defektu...nevem app je zanič.

rejven ::

jah se zgodi, stvarna, brez popravila, menjava (ali denar če je kje ravno cenej ;))

;-) ::

Bomo videli, strinjal se bom z tistim kar bo najmanj casa vzelo.

Če prav mi je malo žal sploh da sem se odlocil za gopro.

Gumbi so pretrdi, stranskega komaj stisnes, usb C vtikač je narejen tako cheap da ze pri novi stoji postrani, polni se le z odprtimi vratci, ki jih sploh nebi komentiral-trdo odpiranje in zapiranje-raje ne pomislim kako to izgleda ko se vse uteče po 1000x nem odpiranju. Tam konektor ki se prisloni na baterijo znotraj naprave, se vidi da ga je izmislil nek 6 letni kitajec. Sprednji zasloncek je ali ni ker je tako slabo viden v spodnji vrstici na levi da bi rabil lupo.

...ne izgleda kot izdelek za 350€ sploh. Mogoče če se z časom gumbi in ostalo uteče je bolje, ampak prostor za baterijo in vso vidno skupocalo random nametano noter ni niti na ravni h9r.

assez ::

Pa ti imaš ja same probleme v življenju...

#000000 ::

;-) je izjavil:

Evo, sem dobil zadnjo v EP v mariboru. Zraven je 32GB spominska kartica in dva osnovna klipa ter baterija in type c kabel. Vseeno so hoteli 450 ali 460 ker je pisalo na škatli, potem sem dobil popust kot je na strani in je bilo 350. zanimivo, da imajo 7hero dražji kot 8 black.

Sprobal še nisem kaj dosti.
#00000000 kako misliš grejejo ? Samo na otip ali ima kake težave kamera ?



Greje se spodaj kjer je mikrofon, recimo če snemaš pri boljših kvalitetah slike, ni glih moteče je pa nadležno ker cvikaš da bo enkrat guznilo.

Tiste pikce ne vem če spadajo pod reklamacijo, še ekran n laptopu in tv ima lahko po zakonih ne vem eu ali celo naših določeno število mrtvih pikslov, tu pa kljub pikcam ne moti same kvalitete zajema slike. Sevede bi jo tud jest zamenju. Ampak to je klasika pri nas, KUPI v tujini ŠKART ali refurbish robo za čimceneje, in jo pri nas prodaj za polno ceno, ali v akciji za kako vezavico :) Klasika ti povem.

;-) ::

Imam novo ki pride v brez "promo paketa". Izdelana letos tezavna je bila lani novembra. Razlika ze na zunaj, nafilam in stestiram zaenkrat kaze bolje.

terton88 ::

Nekje sem videl znizanega na 259, trenutno ne najdem linka... posljem ko ga spet zasledim kje:)

;-) ::

Jaz sem na koncu rešil, tako da so mi zamenjali valda sem se pol dneva samo vozil sem in tja.

Na koncu je poslovodja iz EP BB kontaktiral servis ki je odobril menjavo (vsaka mu čast, edini normalen človek v BB) in sem sel v Slov.Bistrico ker je se le tam bila zaloga po drugega.

Tale se ne greje tako ekstremno, nima mrtvih pik, niti tistih premikajočih se ko daš superview. Že na zunaj je razlika zakaj nevem.

Se mi pa sam od prižiga :) danes ob 4 zjutraj zapiska in se prizge, ampak sem bral baje pogosti feler če imaš na fonu vklopljen BT.

Sem pa imel v rokah OSMO Action, ki je boljši izdelek...neprimerno. polnenje pri taki napravi ki jo prodajajo za tak denar bi skoraj moralo biti malo manj težavno -odstranjanje trga bedastega pokrovčka...najbolje wireles :)

;-) ::

Ima kdo kak link ali trgovino blizje kot je kitajska. Rabim mount na 3 x vakuum, floating drzalo ter flexi 3pod.

RockyS ::

Gopro ima svojo trgovino. V parih dneh so stvari pri tebi.

Drugače pa amazon.de

P.s. pri vakumskem jaz ne bi zaupal kitajcu.

doktorproof ::

GoPro je šrot. Če hočeš kvalitetno zadevo potem je tole prava stvar:

https://www.sony.si/electronics/action-...

a_borlak ::

Sony je predrag za to, kar ponuja. Krepko predrag.

doktorproof ::

Jah... enako GoPro. Tudi jaz sem ga kupil, ker je bil cenejši od sonija. Ga ne bi nikoli več.

#000000 ::

doktorproof je izjavil:

Jah... enako GoPro. Tudi jaz sem ga kupil, ker je bil cenejši od sonija. Ga ne bi nikoli več.


Jest sem ga kupil ker nobena kamera (za ta sony) nisem niti vedu, nobena takrat ni pokrivala mojega poročja, otroci so začeli hoditi in se zaletavat kamorkoli, jest sem te posnetke hotel imet, in sem prej kupil Go pro 8 ker je bila zadnja, kamera dela prefektno, malo se greje ampak boli me k, ker jo itak rabilm samo doloćen čas, bom pa jo nadgradil če bom nezadovoljen, ampak kot sem videl ko sem daj folku na ogled 4k posnetke, so vsi rekl AWWWWW s čim si snemal. tako da go pro poseka vse kar poznam do sedaj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

LuIK ::

Zdravo. Bom kar tu vprašal, da po nepotrebnem ne odpiram nove teme.

V mestu s kolesom prevozim precej (služba, opravki itd.). Že parkrat se mi je zgodilo, da me je kdo skoraj nabasal - sem vozil po predpisih, pa vendar - verjamem, da tudi z druge strani nenamerno.

Zato si želim imeni poleg luči neko kamero (podobno kot dashcam v avtu). Te GOPRO variante so mi odločno predrage, saj ne rabim umetniških posnetkov visoke kvaliteta, pač pa zgolj kot soliden dokaz v primeru problemov. Torej neko "bike" varianto dash cam (za avto je bila cca 90 EUR in so posnetki zelo solidni).

Kaj priporočate?

hvala in lep pozdrav

Ben Dover ::

Dron ki ti bo sledil in snemal iz ptičje perspektive ali pa satelit, odvisno kolk si pripravljen navržt.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Buggy ()

a_borlak ::

Kakšen rabljen Gopro 4, 5, 6, 7 bi moral svoje delo čisto spodobno opraviti, le novo baterijo si moraš omisliti.

Buggy ::

@LulK: Jaz sem ravno prejsni teden vzel Akaso V50X za 90EUR prek Amzona.
Vzel sem jo za na eMTB in naredil ze par posnetkov, kjer sem s prejsno kamero (nek Manta jajc za 50EUR iz Leclerca) dobil zmazek, sedaj dobim posnetke celo razlocne, ko po goznih singlcah skacem cez korenine. Zraven dobis kompleten pribor z nosilci in vodotesnim ohisjem in dve bateriji s polnilcem, kjer ena meni pri 2.7K@30fps, vklopljen stabilizator in giroskop, snemano v H.265 zdrzi cca eno uro. Na dokaj ravnih podlagah je slika perfektna. Imas tudi mobilni app, kjer kamero lahko upravljas kakor tudi poseben daljinec za na roko, kar pa se nisem sprobal.

Sedaj kot vidim je se celo v akciji in mislim da ne bos zgresil. Poglej si se kaksen review, ce ustreza tvojim zahtevam.
https://www.amazon.de/gp/product/B07RHH...

srecno!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Buggy ()

LuIK ::

@Buggy: hvala. Morda jo kupim, edino malo velika se mi zdi. Zamišljal sem si nekaj malega, brez ekrana. Kaj pa kakšna Banggood varianta? Ima kdo kaj od tega preizkušeno?

Buggy ::

Sej ni spet tako velika, nekako toliko kot GoPro nisem sel pa konkretno primerjat dimenzij. Tole je dejansko bestbuy action camera do 100EUR...s tem znizanjem pa sploh. Za na kolo, ti je vazna dobra stabilizacija slike in pri tej je zelo solidna za to ceno. Ne narest napake kot sem jo jaz z neko jajc kamero ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Buggy ()

a_borlak ::

Ta Akasa ima loop recording?

Buggy ::

a_borlak je izjavil:

Ta Akasa ima loop recording?


V specifikacijah pise da ga ima, nisem ga pa probal. V nastavitvah pa vidim da imas opcijo "Loop time recording" off/3/5/7min, ce to keja vec pove.

4K/30fps, 2.7K/30fps and 2K/30fps Video Recording
Up to 180 min Record Time per 1350mAh Battery
2-inch Touch Screen with IPS Display
170° Wide-angle Lens
Superb Image Stabilization
Features: 4K Ultra HD/Touch Screen/EIS/Adjustable Angle/Filter/Time Lapse/WiFi
Specification: Touch Screen/ Electronic Image Stabilization/ Adjustable View Angle/ Diving Mode/ Distortion Calibration/ H.265 Video Codec/ Still Photo/ Burst Photo/ Time Lapse Photo/ Time Lapse Video/ Slow Motion Video/ Loop Recording/ Driving Mode/ WDR/ White Balance/ ISO/ Audio Record/ Micro HDMI/ Micro USB
Recording Time: Each battery for 1080P/About 90 mins, 4K/2K/About 60 mins.
Package Content:Touch Screen/ Electronic Image Stabilization/ Adjustable View Angle/ Diving Mode/ Distortion Calibration/ H.265 Video Codec/ Still Photo/ Burst Photo/ Time Lapse Photo/ Time Lapse Video/ Slow Motion Video/ Loop Recording/ Driving Mode/ WDR/ White Balance/ ISO/ Audio Record/ Micro HDMI/ Micro USB

a_borlak ::

To je super za bicikel, pač zadnjih 7 minut imaš shranjenih.

Kvinta ::

Za taki namen ko ti rabiš kamero jo dobiš že za 15€ https://www.ebay.de/itm/233058214604?_t...
A.C.A.B


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero akcijsko kamero kupiti? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
23956747 (5202) Jebac18
»

Športna kamera

Oddelek: Pomoč in nasveti
304095 (1005) Kvinta
»

Katera budget kamera/fotoaparat ki dobro snema zvok

Oddelek: Kaj kupiti
6434 (323) ;-)
»

GoPro "alternativa"? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
12937239 (12250) BivšiUser2
»

GoPro

Oddelek: Kaj kupiti
339510 (6012) gasperxp1

Več podobnih tem