» »

Katera budget kamera/fotoaparat ki dobro snema zvok

Katera budget kamera/fotoaparat ki dobro snema zvok

;-) ::

Potrebujemo kamero/fotoaparat, lahko tudi rabljeno zahteve pa so:

-Dobra stabilizacija videa-med hojo.
-Dobro snemanje zvoka

Imeli smo Gopro 8 black za te namene ampak potrebuješ za editiranje videa super duper opremo, ne potrebujem 4K.

Lahko tudi rabljen slr/dslr, ki dobro snema tudi zvok.

Fuks ::

Emm... GoPro 8 nastavi na 1080p?

DSLR/SLR s stabilizacijo ne bo budget-friendly rešitev. Za zajem zvoka boš rabil še dodaten mikrofon, ker vgrajeni nikoli ni kaj prida in v resnici si ponavadi želiš usmerjenega, da ne snemaš vsega hrupa iz okolice. Stabilizacija med hojo pa je za DSLR tudi kar precejšnja zahteva ker so to res hudi tresljaji, potrebuješ aparat z IBIS za "ninja walk" oz gimbal za običajno hojo.

GoPro 8 ima zelo dober zajem zvoka. Zelo primerljivo snemal in zajemal zvok iPhone 11/12 Pro.

iso2000 ::

Tudi jaz sem takoj pomislil na GoPro 8. Stabilizacije na fotoaparatu takšne zlepa ne bo. Zvok tudi dobro snema. Nastaviš na 1080p in gasa. Jaz sem editiral na ipadu tudi 4k posnetke z gopro appom, pa nisem imel težav. Ne vem pa koliko in kako bi rad editiral...

;-) ::

Na android telefunu ni pravi format ali nekaj samo gopro app deluje ok. Vse ostalo štrajka. Zvok je res dober tudi v veliki glasnosti.

Sem mislil če obstaja kaj s podobnim snemanjem zvoka, lahko samo 1080P cenejša varianta z možnostjo flip ekrana. Sedaj razmisljam tudi o iphone kot je zgoraj omenjen 11 bi se bilo najbolj handy da ni treba prenasat videjev sem ter tja.

Nakaj bolj prijazno vloganju imam v miskih ampak izgleda je gopro 8 to to... idealka bi bil osmo pocket v kvalitetnejsi verziji.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ;-) ()

Fuks ::

GoPro 9 ima ekran tudi spredaj :)

Sicer pa bi se popravil, pri GoPro bi priporočal snemanje v 2.7 K in ne v FullHD ker iz neznanega razloga FullHD ful slabše skompresira.

pegasus ::

GH5 ima kar dobro in-body stabilizacijo, skupaj s tisto v objektivu se lahko že primerja z gimbali. Vgrajen mikrofon je ok, edino veter ga pretežno onemogoči. Preveri, kako izgleda ponudba rabljenih.

;-) ::

Pri gopro 8 je tudi problem če vklopiš tisto tahudo stabilizacijo, ki sicer dela super ampak je beda pri urejanju, nevem kaj se zgodi ampak na telefonu je problem.

Zanimivo toliko vlogerjev po svetu, da ne obstaja več zadev primernih za te namene, kot je naprimer osmo pocket, ki je oblikovno super zadeva, stabilizacija, zvok pa je krš.

Kako pa je kaj s kakimi Eken kamerami, nazadnje sem imel h9r in se ne spomnim kako je s stabilizacijo že imajo Eken, SjCam porihtano stabilizacijo (vem da nebo rang gopro), če bi bilo kaj takega bi potem uporabljal eksterni mic.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero akcijsko kamero kupiti? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
23956694 (5149) Jebac18
»

GoPro ali?

Oddelek: Kaj kupiti
473947 (2120) Kvinta
»

GoPro "alternativa"? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
12937204 (12215) BivšiUser2
»

GoPro

Oddelek: Kaj kupiti
339505 (6007) gasperxp1
»

Videokamera?

Oddelek: Zvok in slika
61528 (1227) Tomson

Več podobnih tem